Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

71000
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la 71000 » 22 jul 2012, 23:52

http://zlatkojovanovic.com/index.php?site=home" onclick="window.open(this.href);return false;

Stekao je moje simpatije od sezone 08/09 kada je nosio dres Dite, i te sezone je ujedno bio i MVP lige. Neznam, kad su već odpali Gordić, Adamović, Pašalić, a kao zamjene Rajtu imamo Naletilića i Avdibegovića, moram priznati da mi je pomalo i žao što je Zlatko zaboravljen po pitanju reprezentativnog dresa. Al' eto, valjda Aco najbolje zna šta će raditi po pitanju pozicije 1 :)

" onclick="window.open(this.href);return false;

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 23 jul 2012, 03:06

Naletilic drugi playmaker reprezentacije! 8-) Represent. :mrgreen:
...Život za Široki...

High

Post Postao/la High » 23 jul 2012, 16:40

Baš me zanima na šta će ovo ličiti. Zanimljiv spisak.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 23 jul 2012, 19:02

I ja mislim da bi Jovanovic bio najbolji backup za Wrighta trenutno, iako ni on nije neki play, bolji je i iskusniji od jednog Naletilica kojem je sut katastrofa

Na kraju krajeva, nebitno ko je play, nama se ionako sve vrti oko Teletovica, kad je on raspolozen dobijamo, kad nije jbg
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 23 jul 2012, 19:42

Reprezentacija BiH uoči kvalifikacija za EP: Pala odluka o sastavu

Rano je za bilo kakvu brigu, povrede su stvari na koje ne možete utjecati, kaže selektor Petrović

Autor E. JESENKOVIĆ | Objavljeno 23.07.2012. u 12:02

Petrović na tajm-autu: Odredio 12 igrača za kvalifikacije (Foto: I. Šebalj)

Odluka je pala! Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercergovine Aleksandar Petrović više od tri sedmice prije početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. već zna kojih će se 12 igrača suprotstaviti Latviji 15. avgusta u Sarajevu.

Nisu tome prethodili neka velika čistka i rezovi tokom priprema nego činjenica da je selektor već u startu pozvao samo 14 košarkaša. Ostale dileme riješile su se same od sebe, prije svega zbog povreda zbog kojih su otpali plejmejkeri Nemanja Gordić i Muhamed Pašalić, a zatim i Gordićeva zamjena Filip Adamović.

Ipak, selektor kaže da je rano za brige iako je svjestan da su mu povrede, ali i naprasni odlazak centra Ognjena Kuzmića, poremetili planove.

Došli nezaliječeni

- Izuzimajući Kuzmića, sve ostalo bilo je produkt povreda na koje ne možemo utjecati. Ipak, nije dobro to što su pojedini igrači došli nezaliječni, i to nekoliko mjeseci nakon završetka sezone - kaže Petrović te objašnjava da je za povredu Gordića znao prije okupljanja (postojale su šanse da će do kvalifikacija sve biti uredu), ali ne i za Pašalićeve probleme.

- Očito je da ranije nisu bili obavljeni svi potrebni nalazi kako bi se dijagnosticiralo pravo stanje. Pašalić će u narednih nekoliko sedmica nositi gips. Kako je zbog povrede tetive otpao i Adamović, koji se veoma brzo adaptirao na tim, ostali smo bez trećeg pleja.

Zbog toga smo pozvali Armina Avdibegovića, koji je nespreman. Digli smo ga maltene iz kuće, ali s aspekta treninga i konstrukcije tima, on nam je potreban - kaže Petrović.

Prema njegovim riječima, 28-godišnji zenički bek, koji je proteklu polusezonu proveo u sarajevskoj Bosni ASA BH Telecomu, bit će u sastavu za kvalifikacije, odnosno među 12 (ostali igrači su Zak Rajt, Josip Naletilić, Nihad Đedović, Nemanja Mitrović, Ante Mašić, Dalibor Peršić, Mirza Teletović, Edin Bavčić, Elmedin Kikanović, Nedžad Sinanović, Jozo Brkić), dok se jedini prekobrojni igrač Marko Miletić iz Igokee sutra vraća kući.

Turnir u Italiji

Istog dana reprezentacija putuje u Italiju, na turnir u Trentu, gdje će od 25. do 27. jula odigrati tri meča (Crna Gora, Finska, Italija).

- Poslije turnira odlazimo u Sloveniju. Pripremat ćemo se četiri dana, stvar je dogovora da li ćemo u tom periodu odigrati zatvoreni trening-meč protiv domaćina. Potom nas u Ljubljani očekuje turnir reprezentacija bivše Jugoslavije.

U Sarajevu smo 6. avgusta, kada počinje lagano trasiranje forme za kvalifikacije - kaže Petrović, čiji će se izabranici domaćoj publici predstaviti 8. i 10. avgusta u kontrolnim susretima protiv Austrije i Portugala.

O "slučaju Kuzmić"

O "slučaju Kuzmić", odnosno neočekivanom odlasku talentiranog centra Ognjena Kuzmića (navodno je procijenio da na pripremama neće dobiti pravu šansu pa je odlučio da je bolje nastaviti raditi individualno nego s reprezentacijom), Petrović kaže:

- Deplasirano je da bilo šta govorim o tome kada se dešava da neko percipira neke stvari koje nisu ni blizu istini. No, dozvoljavam da neko to može opravdati mladošću ili krivim savjetom ili kombinacijom svega toga i bolje je da ne produbljujem lamentiranje o toj temi.

Računa i na Nurkića

U prvoj kontrolnoj utakmici bh. seniori su u dvorani "Mirza Delibašić" savladali bh. juniore sa 66:56. Petrović kaže da je u igri njegovog tima bio primjetan umor nakon 18 treninga u deset dana, a najavljuje i poziv jednom igraču iz "suparničkog tima".

- Nadam se da ste vidjeli zašto sam na početku priprema napravio spisak od "14 plus 1". No, koliko god centar Jusuf Nurkić sa svojih 18 godina već sada imao mjesto u top 12 seniora, on prvo mora odraditi Evropsko prvenstvo s juniorima, a potom će nam se priključiti u drugom dijelu kvalifikacija - rekao je Petrović.
http://www.****/sport/kosarka/ ... ovicu.html" onclick="window.open(this.href);return false;

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 23 jul 2012, 20:29

možda malo glupo pitanje al et', da budem siguran..

znači mi prođemo ovu grupu za kvalifikacije, i to je to, na euru smo?

ili ima još?
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 23 jul 2012, 20:35

da, prvo dvoje svake grupe ide fiksno dalje i 4 najbolje(iz 6 grupa) treceplasirane ekipe idu direktno. nikakve dodatne kvalifikacije ili tako nesto :)

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 23 jul 2012, 21:04

ooj rostera mila majko, tek kad sad vidim vako na papiru svih 12 padnem u depresiju, pa aco i kompannijo dje ste bili ranije dok smo imali igrace za euro..

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 23 jul 2012, 22:14

neno#4 je napisao/la:Pozvan i Armin Avdibegovic.
DejaNMG je napisao/la:Ok, treba nam plej, pozvan je iz nase lige, ali zar nema boljih kod nas u ligi, mozda Armin Avdibegovic?
Arci isto igrao u Mladosti, a ovu sezonu zavrsio u Bosni, i po meni kvalitetan igrac, kada gledamo trenutno za Filipa je Nash. :D
Drago mi je zbog Arcia. :)
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 23 jul 2012, 22:34

voltron30 je napisao/la:
bubimir je napisao/la:izgleda da se kuzmic samo "pokupio" sa priprema bez objasnjenja i konsultacija.
eto ti jedna insajderska :)
Hvala. ;)

Kuzmic nece vise ni igrati za bih!Ognjen ce napredovati,pa dobiti poziv od srbije i pristati!Ako je brkic u top 12 a ovaj nije,onda sam ja gledao neki drugi trening :mrgreen:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 23 jul 2012, 22:38

Mora se popunit nacionalni kljuc, zato je Jozo tu.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 23 jul 2012, 22:44

BIHfan je napisao/la:Mora se popunit nacionalni kljuc, zato je Jozo tu.

Ima tu svega :!: Desavaju se ponovo iste stvari....

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 23 jul 2012, 23:59

Znaci ovaj put 'punimo nacionalni kljuc' samo s Bosanskim Hrvatima ... s Bosanskim Srbima cemo 'nacionalni kljuc puniti' na EP-u do godine ... :roll:

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 24 jul 2012, 00:03

ja mislio zato sto je prosle sezone bio drugi igrac BIH Lige,...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 jul 2012, 00:14

Ja mislim ako Jusuf bude pametan da nam nece ni trebati.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 24 jul 2012, 09:36

neno#4 je napisao/la:Ja mislim ako Jusuf bude pametan da nam nece ni trebati.
Jel to znaci da je definitivno otpao?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 24 jul 2012, 10:19

ma glupo se radi i dalje, trebalo je bar da odigra kuzmic jednu utakmicu pa nek se onda srbi puse...
You are someone else I am still right here

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 24 jul 2012, 10:28

fera je napisao/la:ma glupo se radi i dalje, trebalo je bar da odigra kuzmic jednu utakmicu pa nek se onda srbi puse...
To sam i ja rekao, prije, odigraj 1 i nas si, pa radi sta hoces, ne mogu da vjerujem da se opet glupostima gubimo igrace koje su nekako privolili da dodju na okupljanje.
Titraj oko njega do te prve tekme i onda radi sta hoces.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 24 jul 2012, 11:28

Kako vi znate zbog cega je napustio i koliko je vas gledao Brkica u zadnje vrijeme uopce?
...Život za Široki...

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 24 jul 2012, 11:49

ŠB_Fidelis je napisao/la:Kako vi znate zbog cega je napustio i koliko je vas gledao Brkica u zadnje vrijeme uopce?
od kad se zavrsila sezona u BiH nisam ga gledao ;) da se razumijemo nemam ja nista protiv brkica niti kazem da je u ovom trenutku po kvaliteti losiji izbor ali ljudi iz saveza treba da shvate da nema vise sale za svakog igraca koji posjeduje potencijal treba da se bore kao da je rat. dosta je ponosa i preseravanja da se nikog nece moliti da igra... nismo mi neka sila da sebi mozemo dopustiti takav stav.
ne znam kakvo je sad stanje u mlađim kategorijama al znam da se prije nisu pozivali igraci iz klubova sa "hrvatskim" predznakom bez obzira na njihvu nacionalnost, bilo je djece sto su isli na pripreme o svom trosku pa su ih vracali jer kao nisu dobili poziv a nemaju uopste drugog igraca na toj poziciji...
You are someone else I am still right here

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.