OI London 2012 - općenito

Inspire a generation.

Moderatori/ce: Monolog,Pasha,VanBasten

limenka
Kontakt:

Re: OI 2012-London

Post Postao/la limenka » 23 jul 2012, 19:49

Ma vama je to u krvi, tako ste i jugoslavenske prisvajali. :D
Isto kao vi u judu, pa uvozite nekakve Sovjete.
Tvoj je problem što umanjuješ rezultate Hrvatske. Hrvatska ima ukupno 27 medalja na Olimpijskim igrama (ljetne + zimske), dok je Srbija na 15. To ti jednostavno ne možeš prihvatiti.
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 jul 2012, 20:43

limenka je napisao/la:Ma vama je to u krvi, tako ste i jugoslavenske prisvajali. :D
Fasizam kao takav.
Isto kao vi u judu, pa uvozite nekakve Sovjete.
Super. Toliko te boli Gerasimenko. :roll:
Tvoj je problem što umanjuješ rezultate Hrvatske.
Ja o Hrvatskoj uopste nisam ni pricao. Tema je sve vreme bila "uticaj Crnogoraca na olimpijske rezultate SRJ/SCG" iliti "da li su to srpske ili necje druge medalje". Sve vreme je bio problem tvoj pristup. A to sto si ti kompleksas najordinarniji, sta da ti radimo :?:
Hrvatska ima ukupno 27 medalja na Olimpijskim igrama (ljetne + zimske), dok je Srbija na 15.
Jesam li ja to negirao :?: Bice da sam se poklonio ovim uspesima.
To ti jednostavno ne možeš prihvatiti.
Ma evo me, nabio sam se u misju rupu i kukam sto su Hrvati tako dobri u sportu. ;)

Nego, reci ti nama, koji si ti od ove dece: @pluton, @bimbrlica, @begonja ili neko cetvrti :?:
Ko god da si, odyebi u troskocima, jer opasno offtopicaris, a nista pametno ne kazujes.
Toliko od mene glede ove rasprave.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 23 jul 2012, 21:06

I čiji je tata jači? :D
underPFC je napisao/la:Dodaj svemu da Srbija kada je imala najjače sportiste zbog sankcija nije mogla učestvovat na nekim OI ;) + što vi kao naše komšije pozivate nekakve japance da učestvuju pod vašom zastavom :) :) ;)
:lol: :lol: hahaha, najjači komentar :lol:
Filip Ude Japanac :lol: Ima neobično prezime (više možda vuče na Švabu :D ), al nije sa Hokaida već iz Međimurja... :D OK, pretpostavljam da nisi znao, al si me zato nasmijao :D
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 23 jul 2012, 21:16

Smeh je lek,ali mislim da si nekorektan. ;)

Ja sam mislio na onog stonotenisera,ali i na tog Udea ;) Pogrešio,bože moj.

Sve u svemu opet kažem,nije korektno da na ovom forumu temu podređujemo prepucavanju srb-hrv. ;)

Verujem da će i jedni i drugi ove godine ostvarit nekoliko dobrih rezultata,ali se iskreno nadam da će nam se u budućnosti i Slovenci i Bosanci pridružiti....

I da logo ove olimpijade mi je kao logo tucijade u Mokrinu (msm na kreativnost) :)

p.s. Primorac i Šekarićeva retki sportisti, 7 olimpijske igre su im ovo.
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 23 jul 2012, 21:21

Ma, nisam mislio ništa loše, dapače ;)

Ko da je bitno koje je tko nacije, vjere, boje kože, etničkog opredjeljenja i sl. i pod čijom zastavom nastupa. Meni je sasvim svejedno.

Meni je samo žao što nema Blanke, užitak ju je gledati.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 23 jul 2012, 21:25

dubrava upravo tako....

Što se Blanke tiče veruj da sam mogao plakati nakon onog u Pekingu (biću iskren jedno vreme sam onu ruskinju gotivio,kako nje nije bilo u Pekingu), navijao sam za Blanku,al ona belgijanka (ne grešim?) osvoji zlato....

Siguran sam da bi Blanka uzela sad zlato.... Što se Perkovićke tiče,pa glavna konkurencija joj je ona muškobanjasta iz Novog Zelanda (možda opet grešim :) ).

p.s. Kolašinac bacio hitac karijere trenutno 20,81 (stižu najave da bi mogao u Londonu prebaciti 21).
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jul 2012, 22:32

Kad ste vec kod medalja. :mrgreen:
Iako je Srbija kao neovisna država nastupila samo dvaput na Ljetnim olimpijskim igrama, u Stockholmu 1912. i Pekingu 2008., te na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru 2010., osvojivši pritom tri medalje - jednu srebrnu i dvije brončane, na ispraćaju svoje respektabilne i dosad najbrojnije ekipe s više od 100 sportaša za London rečeno je kako se očekuje da u prijestolnici Velike Britanije padne i 100. olimpijska medalja za Srbiju!

Srpski sportaši s pravom očekuju više medalja u Londonu, ali je li ulazak u “klub 100” malo pretjerana priča? Ne, nije. Naime, kako nam je rekao predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, Srbija, odnosno OKS prema Statutu Međunarodnog olimpijskog odbora sljednica je svih nastupa i medalja koje je osvajala Jugoslavija od prvog 1920. u Antwerpenu do zadnjeg u Seulu 1988. godine!

- Mi tu ništa ne možemo napraviti. To je odlučeno još 1992. godine. Naime, sve novonastale države primljene su u MOO kao nove članice, a Srbiji se računalo članstvo SFRJ, pa tako i rezultati - objasnio je Mateša. Dodao je da olimpijske medalje nisu predmet sukcesije bivših republika te da HOO nikad nije pred međunarodnim tijelima pokretao bilo kakvo pitanje da se, eventualno, “zamrznu” medalje Jugoslavije i da njene uspjehe dijele sve države nastale nakon njezina razdruživanja. Prema Matešinim riječima, “takva su pravila igre”.

- Za nas su hrvatski osvajači medalja u dresu Jugoslavije hrvatski olimpijci, ali formalnopravno HOO ne može sebi pribrojiti te medalje - kaže Mateša.

Zbog toga uz imena osvajača olimpijskih trofeja Matije Ljubeka, Đurđice Bjedov, Mate Parlova, Franje Mihalića, Vlade Lisjaka, Kreše Ćosića i brojnih drugih hrvatskih sportaša piše - Srbija.

Nepravda za sve
To piše i pokraj imena Miroslava Cerara, Šabana Trstene, Redžepa Redžepovskog, Aziza Salihua, Šabana Seidiua, Mateje Svet i Jure Franka. Pogotovo to nije pravedno zato što su mnogi sportaši Hrvati nastupali u drugim republikama ili se, pak, neki pripadnici drugih nacionalnosti mogu podvući pod “hrvatske sportaše”. Gdje je i što je kriterij? Budući da je teško tako podijeliti medalje, svi bi trebali imati pravo na njih.

Možda bi slijedom toga i OK Srbije trebao riješiti pitanje “mirovina” nekadašnjim osvajačima medalja iz cijele bivše Jugoslavije?!

Sva odličja
Hrvatski su sportaši u pojedinačnoj konkurenciji ili sudjelujući u ekipnim sportovima osvojili 41 odličje na Ljetnim olimpijskim igrama od ukupno 83 koliko ih je dobila Jugoslavija. Hrvatski sportaši osvojili su gotovo pola medalja Jugoslavije na Olimpijskim igrama i najbrojniji su osvajači olimpijskih trofeja u odnosu na predstavnike drugih republika.

U pojedinačnoj su konkurenciji osvojili 14 medalja - šest zlatnih, šest srebrnih i dvije brončane, a kao članovi momčadskih sportova osvojili su 27 medalja - devet zlatnih, 12 srebrnih i pet brončanih.

No, nije problem samo za Hrvate. Kraljevina Jugoslavija na tri je Olimpijade osvojila osam medalja, no sve su to dobili slovenski gimnastičari, od kojih Leon Štukelj čak pet. Na ZOI su slovenski sportaši osvojili sve četiri medalje za SFRJ, i to 1984. i 1988. godine.

Statut MOO-a
Srbija se tako, po Statutu MOO-a, ali i zbog inertnosti olimpijskih odbora država bivše Jugoslavije može podičiti, osim sa svoje tri medalje iz Pekinga 2008., s još 83 “ljetne”, četiri “zimske” medalje osvojene pod stijegom Jugoslavije te još devet osvojenih u zajedničkoj državi s Crnom Gorom.
Mozda nije posteno al' je zvanicno. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 23 jul 2012, 23:15

underPFC je napisao/la:Što se Blanke tiče veruj da sam mogao plakati nakon onog u Pekingu (biću iskren jedno vreme sam onu ruskinju gotivio,kako nje nije bilo u Pekingu), navijao sam za Blanku,al ona belgijanka (ne grešim?) osvoji zlato....
Ne griješiš Tia Helebaut tada niodkud iskače i uzima zlato, a Blanka je bila prvi favorit :roll:
Otišla Berqvist, ruskinje ne tako dominantne, bila je ona Švabica, ali svi su već Blanki bili upisali zlato i onda iz penzije Belgijanka uzima zlato .Imala je Blanka sezone 2007 i 2008 iz snova ali nije uzela zlato u Pekingu i sad je povrijeđena, možda se jedna velika karijera završi bez Olimpijskog zlata :x
Siguran sam da bi Blanka uzela sad zlato.... Što se Perkovićke tiče,pa glavna konkurencija joj je ona muškobanjasta iz Novog Zelanda (možda opet grešim :) ).
Nije baš ona bila ove sezone nešto bog zna šta njen prime(što reko Magica :mrgreen: ) je bio za vrijem Olimpijade u Pekingu nekoliko puta je pokušavala(kroz sezonu) skinuti rekord Stefke Kostadinove i bila jako blizu, sad je ona jako daleko od tih rezultata i ne bi bila favorit kao u Pekingu nisam siguran ni da bi uzela zlato čudni su ovo sportovi pojavi se neko taj dan ko ima svoj dan i uzme zlato iz sjene.Faktički da forma ništa ne igra na ovim takmičenjiam sve je Blanka dobro uradila u Pekingu skočila ali ni u snu se nije nadala da će Helabaut doći i skočiti kao i ona :roll:
Perkovićka bi trebala uzeti neku medalju sigurno

p.s. Kolašinac bacio hitac karijere trenutno 20,81 (stižu najave da bi mogao u Londonu prebaciti 21)
Top 10 rezultat sezone, sa ovakvim hitcem ima finale vjerovatno, za medalju mora prebaciti 21 bar, isto ko i za Blanku nikad se ne zna, uvijek možeš uzeti medalju kad uđeš u finale i biti zadnji, sve ovisi od raspoloženja tog dana .

Tako da se nadam prvoj medalji za BIH, valjda će onog Mešića neka luda sreća potrefiti i da će baciti rezultat karijere, baco je dobro ove sezone ima TOP10 rezulta sezone pa nadati se :P

Štefko ne provciraj :mrgreen: :mrgreen:
Ne znam šta se svađaju ovi iznad kad će i jedni i drugi uzeti 5+ medalja na OI :roll:
Za medalje ex Jugoslavije ja ih ne bi nikom pripisivao ;)
Sad se Olimpijski savez Srbije kiti tuđim perjem(takva su pravila), a ti Hrvati su bili jako bitan faktor u ex Ju sportu budimo realni, i jednako su njihove ove medalje kao i Srpske ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jul 2012, 23:19

Jbg moze nam se. :mrgreen:

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 23 jul 2012, 23:21

A nije nikako pošteno, al šta je tu je. Ne znam da li je HOO tu mogao što napraviti, naši se uvijek busaju u prsa kako imaju velike prijatelje u bijelome svijetu. Ma, tužno je to..
Možda bi najpravednije bilo da se te medalje ne pripišu nikome, već jednostavno da ostanu onako kako su i bile osvojene, za Jugoslaviju. Možda bi to bilo i najpoštenije.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 23 jul 2012, 23:27

Devil je napisao/la:Kad ste vec kod medalja. :mrgreen:
Iako je Srbija kao neovisna država nastupila samo dvaput na Ljetnim olimpijskim igrama, u Stockholmu 1912. i Pekingu 2008., te na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru 2010., osvojivši pritom tri medalje - jednu srebrnu i dvije brončane, na ispraćaju svoje respektabilne i dosad najbrojnije ekipe s više od 100 sportaša za London rečeno je kako se očekuje da u prijestolnici Velike Britanije padne i 100. olimpijska medalja za Srbiju!

Srpski sportaši s pravom očekuju više medalja u Londonu, ali je li ulazak u “klub 100” malo pretjerana priča? Ne, nije. Naime, kako nam je rekao predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, Srbija, odnosno OKS prema Statutu Međunarodnog olimpijskog odbora sljednica je svih nastupa i medalja koje je osvajala Jugoslavija od prvog 1920. u Antwerpenu do zadnjeg u Seulu 1988. godine!

- Mi tu ništa ne možemo napraviti. To je odlučeno još 1992. godine. Naime, sve novonastale države primljene su u MOO kao nove članice, a Srbiji se računalo članstvo SFRJ, pa tako i rezultati - objasnio je Mateša. Dodao je da olimpijske medalje nisu predmet sukcesije bivših republika te da HOO nikad nije pred međunarodnim tijelima pokretao bilo kakvo pitanje da se, eventualno, “zamrznu” medalje Jugoslavije i da njene uspjehe dijele sve države nastale nakon njezina razdruživanja. Prema Matešinim riječima, “takva su pravila igre”.

- Za nas su hrvatski osvajači medalja u dresu Jugoslavije hrvatski olimpijci, ali formalnopravno HOO ne može sebi pribrojiti te medalje - kaže Mateša.

Zbog toga uz imena osvajača olimpijskih trofeja Matije Ljubeka, Đurđice Bjedov, Mate Parlova, Franje Mihalića, Vlade Lisjaka, Kreše Ćosića i brojnih drugih hrvatskih sportaša piše - Srbija.

Nepravda za sve
To piše i pokraj imena Miroslava Cerara, Šabana Trstene, Redžepa Redžepovskog, Aziza Salihua, Šabana Seidiua, Mateje Svet i Jure Franka. Pogotovo to nije pravedno zato što su mnogi sportaši Hrvati nastupali u drugim republikama ili se, pak, neki pripadnici drugih nacionalnosti mogu podvući pod “hrvatske sportaše”. Gdje je i što je kriterij? Budući da je teško tako podijeliti medalje, svi bi trebali imati pravo na njih.

Možda bi slijedom toga i OK Srbije trebao riješiti pitanje “mirovina” nekadašnjim osvajačima medalja iz cijele bivše Jugoslavije?!

Sva odličja
Hrvatski su sportaši u pojedinačnoj konkurenciji ili sudjelujući u ekipnim sportovima osvojili 41 odličje na Ljetnim olimpijskim igrama od ukupno 83 koliko ih je dobila Jugoslavija. Hrvatski sportaši osvojili su gotovo pola medalja Jugoslavije na Olimpijskim igrama i najbrojniji su osvajači olimpijskih trofeja u odnosu na predstavnike drugih republika.

U pojedinačnoj su konkurenciji osvojili 14 medalja - šest zlatnih, šest srebrnih i dvije brončane, a kao članovi momčadskih sportova osvojili su 27 medalja - devet zlatnih, 12 srebrnih i pet brončanih.

No, nije problem samo za Hrvate. Kraljevina Jugoslavija na tri je Olimpijade osvojila osam medalja, no sve su to dobili slovenski gimnastičari, od kojih Leon Štukelj čak pet. Na ZOI su slovenski sportaši osvojili sve četiri medalje za SFRJ, i to 1984. i 1988. godine.

Statut MOO-a
Srbija se tako, po Statutu MOO-a, ali i zbog inertnosti olimpijskih odbora država bivše Jugoslavije može podičiti, osim sa svoje tri medalje iz Pekinga 2008., s još 83 “ljetne”, četiri “zimske” medalje osvojene pod stijegom Jugoslavije te još devet osvojenih u zajedničkoj državi s Crnom Gorom.
Mozda nije posteno al' je zvanicno. ;)
Ne znam samo na osnovu čega je MOK odlučio da je Srbija nasljednica SFRJ, Badinterova komisija je bila jasna po tom pitanju, Jugoslavija se raspala i nema država nasljednica. Mislim da bi ostale države trebale tužiti MOK sudu u Lozani zbog ove idiotske odluke.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 23 jul 2012, 23:36

Bilo bi najrealnije tako, ali MOK-u zbog nekih Jugoslovena ne pada na pamet da mjenja pravila, jedostavno je ko ostane do kraja osvaja sve i eto.Srbi su ostali do kraja kao dio Jugoslavije i njima sve pripada, tako Česima pripadaju Čeho-Slovačke medalje, Rusima od USSR itd, tako je i neće to niko promjeniti :P

Jes da nije pravedno al eto :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jul 2012, 23:38

Stvarno kako ih nije sramota da ih jos nisu tuzili sudu. :o Prosto neverovatno
Sad kad nagrnu svi advokati tamo i Srbi i Rusi i Cesi da brane svoje "nasledstvo".Bice zanimljivo to pratiti. :D

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 23 jul 2012, 23:46

Devil je napisao/la:Stvarno kako ih nije sramota da ih jos nisu tuzili sudu. :o Prosto neverovatno
Sad kad nagrnu svi advokati tamo i Srbi i Rusi i Cesi da brane svoje "nasledstvo".Bice zanimljivo to pratiti. :D
I šta sad kao ti si kul jer se šegačiš sa tim a ljudi koji su iznijeli mišljenje o tome su budale. Šta imaš problem s tim što ja kažem da je to idiotska odluka? Ova dvojica se danas čitav dan raspravljaju o medaljama, sigurno ti je i to smiješno. Imaš ti svoje mišljenje i o jednom i o drugom, al nećeš ga iznijet jer gradiš imidž popularnog moderatora koji se šegači sa temama u kojima iznošenje mišljenja znači zamjeranje ovom ili onom forumašu. Mi smo primitivne budale koje se svađaju, a ti si kul moderator koji to sve gleda odozgo i smije se. Bravo.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jul 2012, 23:58

Vidis kako ti sve lepo skapiras,nije bitno sto nisi u pravu. :mrgreen:

Sta ja imam od toga sto cu da pisem o tome kome medalje pripadaju,uvek ista prica,uvek se sve zavrsi na uvredama.Ne secas se ti cuvene teme Svetsko prvenstvo u fudbalu 2010-Grupa D i festivala tamo.Jedno 50-ak strana o tome koje je to Srbiji takmicenje i koji je to medjusobni duel sa Nemcima.Dobra stara vremena kada su i banjalucani bili tu da kazu koju. :mrgreen:

Sta mi imamo tu da kazemo i sta se mi ustvari pitamo kada nista sa tim necemo postici.Kaze se Srbija je naslednik svih sportskih rezultata bivse drzave,Rusija je naslednik SSSR,Ceska Cehoslovacke.Je li to pravedno ili nije.I ja kazem da nije ali je tako i to je gotovo,sve ostalo su politicke stvari,je li to za Sportsport foruma,nije.

Te medalje,ja ne znam sta to konkretno nekome donosi.U razgovoru kod stranih ljudi uvek se govori jugoslovenski osvajac medalje te i te godine,Jugoslavija se takmicila te i te godine,Jugoslavija ostvarila te i te rezultate te godine...
Sta ce Srbija imati od te 100.medalje.Hoce dobiti neku plaketu za uzimanje tih 100 medalja,hoce dobiti neki kes za to ? Dobice da ne kazem sta,i jedino ce u srpskom narodu ostati da smo u Londonu aBd uzeli tu 100 medalju.A meni iskreno puca ona stvar koja je to medalja po redu,bitno je da se uzme.Da li se Ameri,Spanci,Australci secaju tih jubilarnih medalja,ne mora 100 neka bude neki veci broj ? Secaju al' malo sutra jedino je nama Balkancima stalo da obelezimo tu medalju,zasto ? Da bi se inatili nekim drugim. ;) Isto kao sto se Srbija sada kurci sa tih 100 medalja,Hrvatska bi se kurcila sa tih par "svojih" za vreme Juge samo da bi inatila Srbima sto su uspeli da dokazu da te medalje nisu od Srbije vec od Hrvatske ili u najmanju ruku od Jugoslavije.
Nije tu vise bitna stvar medalje koliko je narodu bitno da dokaze da ti je nekadasnji "brat" u krivu. :roll:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 jul 2012, 00:03

E haj da mi fino podjelimo te medalje ovako između nas.
Pošto mi BIH nikad nećemo uzeti nikake medalje na Svjetskim,Evroskim i Olimpijskim igrama, daj da bar dobijemo za zelenim stolom.Evo gledam u rukometu smo imali po pet igrača 88 u Seulu, imali smo i na SP 86,na još nekim prvenstvima prije 70-tih tamo.Mislim da mi zaslužujemo bar jednu od ovih medalja.
E sad pojedinačno ne znam jel ko osim Beneša šta uzimao :lol: , al eto sa dvije medalje bi bili zadovoljni :lol:

Ozbiljno Štefko ima li igdje kakav spisak svih Jugoslovenskih medalja :?: :?:

I šta mislite ti i admin, 4-5 dana je do OI, a vi ni mukajetni znate zbog čega :?: :mrgreen:
Zadnja izmjena: legenda reala, dana/u 24 jul 2012, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 24 jul 2012, 00:04

Sve je to super, al to nema veze sa mojim postom. Ako je tebi glupa moja priča ti ćeš ju jednostavno preskočiti, ja to inače tako radim. Ali kad počneš ismijavati sa nekim onda je logično da očekuješ svakakav odgovor. Ja iskreno nisam nešto pretjerano sentimentalan za tim medaljama, ali mislim da je ta odluka glupa i ako ništa mogu napisati to na forumu na kojem se između ostalog pišu i razne gluposti, neće svijet propast radi mog posta. Al ti nisi mog'o odolit da me ne ismiješ. Halal ti bilo.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 jul 2012, 00:10

legenda reala je napisao/la:E haj da mi fino podjelimo te medalje ovako između nas.
Pošto mi BIH nikad nećemo uzeti nikake medalje na Svjetskim,Evroskim i Olimpijskim igrama, daj da bar dobijemo za zelenim stolom.Evo gledam u rukometu smo imali po pet igrača 88 u Seulu, imali smo i na SP 86,na još nekim prvenstvima prije 70-tih tamo.Mislim da mi zaslužujemo bar jednu od ovih medalja.
E sad pojedinačno ne znam jel ko osim Beneša šta uzimao :lol: , al eto sa dvije medalje bi bili zadovoljni :lol:

Ozbiljno Štefko ima li igdje kakav spisak svih Jugoslovenskih medalja :?: :?:

I šta mislite ti i admin, 4-5 dana je do OI, a vi ni mukajetni znate zbog čega :?: :mrgreen:
Bas ne znate da koristite Wikipediju. :lol: :mrgreen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslavia_at_the_Olympics

Imas tu gore desno godine,dole imas kada su osvojene medalje i nadji sva imena. ;)

@Nedozvoljenapozicija,nije to ismejavanje,ustvari jeste kada shvatis da pred svako veliko takmicenje uvek ista prica.Koliko Srbija ima medalja,koliko ima nastupa,da li Srbi iz RS treba da navijaju za Srbiju,da li ovo da li ono.Smori brate da je to strasno,ali uvek ista prica,da vise postaje i vise nego smesno.Oni da su hteli da se zale i da znaju da ce dobiti na sudu davno bi to uradili. ;)

p.s @Legendo i ja cekam taj PDF nije ni meni jasno sta se ceka jos. ;)

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 24 jul 2012, 00:17

Iskreno nisam primijetio da je dosad bila rasprava o medaljama, barem ne na ovom forumu.

A što se tiče žalbi, dovoljno je reći to da "naši" političari nisu u stanju ući u posjed naše imovine u Hrvatskoj, a kamo li da se izbore za tamo neke medalje, ne znaju nabrojat ni 3 olimpijska sporta. SSSR i Čehoslovačka su druga priča, tamo imaju dogovori o sukcesiji, ovdje je relevantno jedino mišljenje Badinterove komisije. Ja sam samo htio reći da mislim da te medalje trebaju ostati u vlasništvu Jugoslavije koje više nema, nadam se da to nije neki veliki problem.

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 24 jul 2012, 00:47

Ovdje je @ofsajd u pravu. Badinterova komisija je odlučila da nema sukcesije, već se radi o disoluciji Jugoslavije. Dakle, niti jedna nova država pa ni SRJ ne može sama biti sukcesor tj. naslijediti međunarodnopravne obaveze SFRJ. Eh, sad zašto sport ne spada u međunarodnopravne obaveze, to ne znam..
NAPRIJED NARODE!

Zaključano

Natrag na “Olimpijske igre: London 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.