BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

vendeta87
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la vendeta87 » 17 jul 2012, 22:45

Adi_Zepce je napisao/la:Danas na Sport 1 gledam Villingen-Schalke (0:2) I kaze komentator za Kolosinaca da je Njemac porijeklom iz Bosne :mrgreen:
Inace,gledao sam nekih 30ak minuta utakmice i Sead je bio dosta solidan.Igrao je na pozciji lijevog bocnog ;)
Kolasinac je medju tri najtalentovanija igraca njegovog uzrasta u Njemackoj, i bila bi ogromna steta da ga izgubimo!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 17 jul 2012, 22:55

Adel Halilović, igrač Salzburga: Neka me Austrijanci izbace, opet ću igrati samo za BiH

Od prvog dana kada sam uzeo loptu, imam samo jednu želju - da igram za svoju zemlju

Veoma često slušamo priče o mladim fudbalskim talentima koji odbacuju dres zemlje iz koje vuku korijene kako bi, što zbog interesa, što zbog nekih drugih razloga, počeli nastupati za selekcije država u kojima su odrastali. To, pak, nije slučaj s Adelom Halilovićem. Ovaj momak nije ni rođen u Bosni i Hercegovini, ali mu to nije predstavljalo prepreku da se javno deklarira kao Bosanac i Hercegovac i zaigra za kadetsku reprezentaciju BiH.

Šesnaestogodišnji Halilović član je austrijskog Salzburga i važi za jednog od najvećih talenata u Austriji te je stoga i danas pod pritiskom da odbaci dres naše reprezentacije kako bi zaigrao za državu u kojoj je rođen.

- Nikada nisam imao dileme. Austrijanci su me odavno počeli nagovarati da igram za njih, ali ja sam od prvog dana kada sam uzeo loptu, imao samo jednu želju - da izborim mjesto u reprezentaciji BiH. Za sada je to kadetska, ali mi je dugoročna želja da jednog dana zaigram i za A-tim naše zemlje - kaže Halilović.

Adel potiče iz zvorničke porodice. Oca mu je rat zatekao u Beogradu, nakon čega se cijela porodica preselila u Austriju. Tamo je Adel i rođen. Fudbalom se počeo baviti kada mu je bilo manje od šest godina.

- Prošao sam sve mlađe selekcije Salzburga i sada sam u njihovoj akademiji i igram za ekipu U-18. Bilo je interesa nekih drugih klubova, ali kako sam još mlad, nismo ih prihvatili. Igrao sam za ekipu grada Salzburga i za regiju, ali nisam prihvatio igrati za Austriju. Roditelji su mi išli na razgovore, pozivali su me u tim, ali se nisam odazvao. Moj je stav da ću igrati za reprezentaciju za koju ja želim. Nadam se da to neće imati posljedice po moj razvoj u Salzburgu, ali ako se desi nešto loše, neka me izbace... Ja ću i dalje igrati za BiH - kaže Adel Halilović.

U osam utakmica zabio 35 golova!

Kada mu je bilo 14 godina, Adel je oduševio Austriju nastupom na državom prvenstvu, kada je, vjerovali ili ne, u osam utakmica postigao 35 golova! No, iako je demonstrirao impresivne napadačke instinkte, Adel je prebačen na poziciju desnog beka, na kojoj i sada igra.

- Direktor Salzburgove škole bio je oduševljen nastupom, ali je smatrao da na poziciji desnog beka može još više doći do izražaja. On mu čak prognozira i budućnost u nekom od najjačih evropskih klubova - kaže Adelov otac Vahid
DRUG NEBI TI PUNCA

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 18 jul 2012, 01:25

edinjo-bih je napisao/la:to se radi vec godinamaaa. meni je rodjak jednog momka (ime necu spominjati) pricao kako je njegov tetak tj otac tog momka dao nasem novinaru par stotina maraka da napise u avaz sportu isti taj tekst. to je bilo jos prije 9 godina. i tekst je bio u novinama a mali je bio pozvan na jednu prujateljsku utalmicu nase u21.
ko je na kraju dao pare novinaru Boga ti ? :mrgreen:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 18 jul 2012, 01:29

Tetak od momka koji mu je pricao je inace otac od tog ''fudbalera''.
Celik!3,2,2.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 20 jul 2012, 00:56

Armin Hodzic u svom debiu sjajno pogodio protiv USA U20. Lob udarcem matirao nekog Jenkija. Dobro je poceo, samo da i nastavi tako :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 21 jul 2012, 02:08

Adel Halilović, igrač Salzburga: Neka me Austrijanci izbace, opet ću igrati samo za BiH
@Golgeter sa mai u Salzburgu, nismo te prepoznali :lol:
FORZA NAPOLI

tulln
Kontakt:

Post Postao/la tulln » 21 jul 2012, 15:49

Tino Susic ima stila nije los igrac

lindegard
Kontakt:

Post Postao/la lindegard » 21 jul 2012, 15:59

To tata platio da se malo cuje za njega :D :D
Manchester United <3
Sloboda Tuzla <3
Michael Carrick <3
Sejad Salihovic <3
Vedad Ibisevic <3
...
Đorđe Balaševic <3 <3 <3 ..

tulln
Kontakt:

Post Postao/la tulln » 21 jul 2012, 16:12

tebi je bitno da blatis svakoga ja pisen ono sto sam gledo a ti odma ka*is

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 21 jul 2012, 17:13

Ja neznam zasto se vise ne prica o ovom momku. Svaka cast! Vedo, znas svoj posao :mrgreen:
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 21 jul 2012, 18:26

Mali Hodzic opet zabio za Liverpool danas. Usao sa klupe.
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 22 jul 2012, 14:50

Bosniacum Lilium je napisao/la:Armin Hodzic u svom debiu sjajno pogodio protiv USA U20. Lob udarcem matirao nekog Jenkija. Dobro je poceo, samo da i nastavi tako :D
[youtube][/youtube]
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 23 jul 2012, 17:23

Arnelinho je napisao/la:
Principatus je napisao/la:http://www1.skysports.com/football/news/11661/7426963/

Ovaj Emir Dautovic (stoper) iz Maribora je bio vec kod Manchester City na probi, a sada izgleda prelazi u Chelsea za pola miliona eura. Tako sam bar na TM procitao.

Time bi imali 2 mlada igraca u Chelsea porijeklom iz BiH, dakle on i Anjur Osmanovic. Hey pa ako dodje jos nekih 2-3 nasih igraca tamo, mozda cak i nasi selektori za mlade to primjete...
Ako je tako onda imamo vrlo obećavajuću zadnju liniju. Ne zaboravi Hajrovića iz Arsenala, koji može igrati vrlo dobro i na desnom beku.

Haris Hodžić važi, sa 17 godina, za najvećeg talenta Watforda. Igra lijevog beka. Muamer Tanković je u Fulhamu, napadač. Suljević je ofanzivni vezni iz Stokea.U rezervama Boltona je Dino Fazlć, centralni vezni.

Koliko znam i onaj Hodžić iz Želje je prešao u Liverpool, mada će do punoljetstva ostati na Grbavici. Napadač.

To je samo Engleska. A nisam broj'o Kasumovića (Hannover), Kolasinca (Schalke), Terzića i Alomerovića (BVB), Mehinović (Koln), Omerović (Hoffenheim), Bešić (HSV) i tako dalje. Po skandinaviji ih je ogromno, valjda će koji uspjeti, u Italiji postoji takodje dva-tri, u Francuskoj ih ima nekoliko, Belgiji sigurno puno, Švicarska takodje itd.

Ja nabrojah njih 13 i principatus 2, to je 15. Kada bi ih bar 5 uspjelo i da ih se makar 3 opredijele za Bosnu, opet bi najmanje bili ovoliko jaki kao danas. 8-)

Naredne godine su naša svijetla budućnost. Ko zna, možda se izrodi i takva generacija, koja bi Bosni bila u stanju dati i medalju. :mrgreen:

Sead Hajrovic i njegov brat ?

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 23 jul 2012, 17:30

Rosicky je napisao/la: Sead Hajrovic i njegov brat ?
Mislim da se zove njegov brat Suad, igra lijevog veznog u Grashoppersa
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 23 jul 2012, 17:53

zizu1991 je napisao/la:
Rosicky je napisao/la: Sead Hajrovic i njegov brat ?
Mislim da se zove njegov brat Suad, igra lijevog veznog u Grashoppersa
Momak se zove Izet i igra sve pozicije u veznom redu.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 23 jul 2012, 18:28

Znam da je jedan u Arsenalovoj akademiji i predvidaju mu lijepu buducnost

0123456
Kontakt:

Post Postao/la 0123456 » 23 jul 2012, 21:39

Engleski mediji pisu, da je sve dogovoreno oko prelaza Emira Dautovica (17g, stoper, U17 Slovenija) iz Maribora u Chelsea za £1.000.000 (€1.300.000).

http://www.independent.co.uk/sport/foot ... 65107.html

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 23 jul 2012, 21:47

Čuj za 17-godišnjaka koji ne igra na seniorskom nivou dati tolike pare,to jedino može značiti da se radi o rijetko viđenom talentu.
Ali Bošnjo kad jednom zaigra za Sloveniju to nikad ne promjeni.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 02 avg 2012, 08:41

http://www.****/sport/fudbal/1 ... ozove.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Fudbaler bundesligaša Schalkea Sead Kolašinac: Hodao bih do Sarajeva da me Sušić pozove

Voli svoju zemlju

- Pratim reprezentaciju, a pogotovo naše igrače koji nastupaju u njemačkim klubovima. Do sada nisam imao priliku da se susretnem s njima. Poznajem se s Erminom Bičakčićem, koji je sa mnom bio u Štutgartu, a sada je prešao u Braunšvajg.

Svakako bih volio igrati za BiH. Volim svoju zemlju. U Sarajevo bih otišao i pješice, samo da me selektor Sušić pozove. S dokumentacijom ne bi bilo nikakvih problema - poručuje Kolašinac.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 avg 2012, 08:49

Zekoo je napisao/la:http://www.****/sport/fudbal/1 ... ozove.html

Fudbaler bundesligaša Schalkea Sead Kolašinac: Hodao bih do Sarajeva da me Sušić pozove

Voli svoju zemlju

- Pratim reprezentaciju, a pogotovo naše igrače koji nastupaju u njemačkim klubovima. Do sada nisam imao priliku da se susretnem s njima. Poznajem se s Erminom Bičakčićem, koji je sa mnom bio u Štutgartu, a sada je prešao u Braunšvajg.

Svakako bih volio igrati za BiH. Volim svoju zemlju. U Sarajevo bih otišao i pješice, samo da me selektor Sušić pozove. S dokumentacijom ne bi bilo nikakvih problema - poručuje Kolašinac.
Ako je tako,onda mu nece biti tesko ni kod Jagode da se javi.
Ili je to ipak samo h-ava-z rasprdjavanje
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Benko123, guillermo, iluzija, Mostarska, Normus90, Scholl i 50 gostiju.