Paris Saint-Germain FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Evil Genius II

Re: Paris Saint-Germain FC

Post Postao/la Evil Genius II » 21 jul 2012, 09:10

bio je psg simpaticna ekipa pocetkom novog milenija. sjecam se kako sam ih redovno vodio na championship managerima i uz leeds su mi bili jedna od najdrazih ekipa (naravno, nakon 'moje' rome). vazda su se mucili po francuskoj ligi iako su imali i vise nego respektabilnu ekipu po imenima, stoga sam si uzimao 'zadatak' da ih na manageru vratim na staze stare slave 8-) letizi, alonzo, dehu, pochettino, mendy, okocha, robert, benarbia, luccin, leroy, aloisio, anelka a kasnije i ronaldinho, heinze mi onako na prvu padaju na pamet. imala je ta ekipa i dusu i srce ali ovo danas mi se ne svidja nimalo. da se to opravdati raznim argumentima kao sto je monolog uradio, jerbo ako su real i barca, talijanski klubovi i united mogli trositi razne novce u proslosti zasto to psg ne bi mogao ciniti sada, right!? medjutim, nije to to . . . ne osjetim ovo sranje nikako :D

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 23 jul 2012, 01:57

Hoce li oni jos kupovati ili je to to kada je u pitanju ovaj prijelazni rok? Nekako mi se ovih dvjestotinjak ulozenih miliona cini malo :D
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 23 jul 2012, 02:05

D10S je napisao/la:Hoce li oni jos kupovati ili je to to kada je u pitanju ovaj prijelazni rok? Nekako mi se ovih dvjestotinjak ulozenih miliona cini malo :D
Kupiti ce jos C.Ronalda, Casillasa, S.Ramosa, Marcela :mrgreen:
FORZA NAPOLI

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 23 jul 2012, 05:42

PSG All Access: NIKE Unveils New Kit at NYC Statue of Liberty

[youtube][/youtube]
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 23 jul 2012, 10:21

I tako ce uskoro PSG imati vise navijaca od Chelseaja, man. cityja i njima slicnima.. ;)
Volim te Bosno!!!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 23 jul 2012, 10:25

Ma kakvi navijači, nije to vidjeli ni N od navijača. ;)

Te buduće navijače PSG-a upitaš ko je Luyindula, neće znat.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 23 jul 2012, 10:39

harebianconero je napisao/la:Ma kakvi navijači, nije to vidjeli ni N od navijača. ;)

Te buduće navijače PSG-a upitaš ko je Luyindula, neće znat.
eh, bilo bi dobro da oni barem budu znali ko je najbolji igrac PSG-a svih vremena... :)
Volim te Bosno!!!

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 23 jul 2012, 10:43

D10S je napisao/la:Hoce li oni jos kupovati ili je to to kada je u pitanju ovaj prijelazni rok? Nekako mi se ovih dvjestotinjak ulozenih miliona cini malo :D
Najvjerovatnije neće. Sve pozicije su fino popunjene, sa najmanje dva igrača na jednoj, tako da sumnjam. Sa druge strane, prodavat će se sigurno. S obzirom da bi štoperski duo trebali činiti Alex-Silva, i to velikim dijelom sezone, bit će nezadovoljnih. Neki bi mogli otići sad a neki u januaru, kada 'uvide' da nemaju šanse. Sakho je nezadovoljan, Lugano se nije snašao a da ne pričam o Camari i njegovim šansama za više nastupa. Mada je on garant zadovoljan biti i rezerva. Tu je i Biševac. Desno je Jallet (pretpostavljam da bi on trebao biti i kapiten) a lijevo Maxwell.

Vezni red će se mnogo rotirati pa tu ne očekujem prodaju igrača. Možda samo Chantome. Ostali (Bodmer, Matuidi, Sissoko, Veratti, Motta i Pastore) će činiti skupinu igrača u veznom redu.

U špicu je situacija jasna. Lavezzi lijevo, Menez desno, Ibra u špicu. Nene je nezadovoljan i blizu je odlaska, isto je i sa Gameirom, Luyindula je još uvijek u klubu :lol: , a Hoarau bi trebao biti zamjena Zlatanu. Sve u svemu, ako PSG bude išta dovodio, to bi mogao biti novi krilni igrač, kao zamjena ovoj dvojici, ukoliko Nene odluči otići. Da sam Ancelotti, potrudio bih se zadržati ga. Može mnogo koristiti.

____

PSG i Chelsea sinoć odigrali prijateljsku na New York Yankee Stadionu. 1:1. Nene i Piazon strijelci. Po postavci igre, Ancelotti će igrati 4-3-3, sa dvojicom veznjaka pozadi i Pastoreom naprijed. Od njega i krila bi trebala zavisiti igra kluba.

----------Sirigu
Jalett-Silva-Alex-Maxwell
----Bodmer-Motta
--------Pastore
--Menez-Ibra-Lavezzi
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 23 jul 2012, 13:27

Prema ovim izvorima Le Parisien, France Football plate igraca PSGea izgledaju ovako:

Zlatan Ibrahimovic – 12,5

Thiago Silva – 9,0

Thiago Motta – 4,5

Javier Pastore – 4,2

Alex – 4,2

Diego Lugano – 4,1

Mamadou Sakho – 4,0

Ezequiel Lavezzi – 4,0

Mohamed Sissoko – 3,8

Nené – 3,8

Kevin Gameiro – 3,6

Jérémy Ménez – 3,4

Salvatore Sirigu – 3,0

Maxwell – 2,6

Guilleme Hoarou – 2,4

Clément Chantôme – 1,8

Christophe Jallet – 1,2

Siaka Tiené – 0,8
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jul 2012, 15:48

Monolog je napisao/la:75% je porez na platu koja prelazi milion Eura. Mada, nešto sumnjam da će to zaživjeti. U biti, Ibra bi tako samo u prvoj godini dobio neku veliku cifru, dok bi poslije to ipak išlo na nivo nekog prosječnog igrača Premiershipa. :mrgreen: A, ako sam dobro razumio, milion se oporezuje sa 40ak posto, preko miliona sa 75%.
Meni nesta nije jasno.Odakle to da se na ime poreza u Francuskoj uzima 75%.Otkad ja znam za sebe porez je bio 33.nesta %,malo manji nego u Italiji gde je 34 %. ? :? ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 23 jul 2012, 15:55

Pa i napisao je da sumnja da ce zaživjeti..
a taj anti-Ibra zakon pokusava provesti novi presjednik Francoisa Hollandea.

mada je glupo za mene barem,lik je donio svoje pare i upumpao u klub.
Umjesto da bude sretan sto mu neko investira pare u klub i dovodi zvijezde koje ce puniti stadion a samim tim i gradsku kasu Pariza i ne samo Pariza nego i cijele Francuske on bi lupao ovakve poreze.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jul 2012, 16:05

A o tome se prica.Pa nece to moci da zazivi pre sredine 2013.godine,ako i tada zazivi.Video sam da to Holland pokusava jer ce od toga navodno da dobiju nekih 8 milijardi eura.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 jul 2012, 16:33

Raul_64 je napisao/la:Pa i napisao je da sumnja da ce zaživjeti..
a taj anti-Ibra zakon pokusava provesti novi presjednik Francoisa Hollandea.

mada je glupo za mene barem,lik je donio svoje pare i upumpao u klub.
Umjesto da bude sretan sto mu neko investira pare u klub i dovodi zvijezde koje ce puniti stadion a samim tim i gradsku kasu Pariza i ne samo Pariza nego i cijele Francuske on bi lupao ovakve poreze.
Ma Hollande je socijalista tako da je logicno da je protiv ovakvog rasipanja noFcima :mrgreen:
A njegovi socijalisti imaju i vecinu u oba doma francuskog parlamenta

Covjek je smanjio i svoju platu, a i plate ministara u vladi za 30 posto, kao i primanja svih ljudi na rukovodecim pozicijama u firmama sa drzavnim vlasnistvom ;)

Tako da nije cudno sto zeli sto vise jednakosti i smanjenja tog jaza izmedju razlicitih slojeva stanovnistva ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 23 jul 2012, 20:44

Socijalista(nije da imam nešto protiv njih) al sjetimo se njegovog predhodnika socijaliste Miterandta koji je za mene jedan od najvećih š.upaka u istoriji politike i njegove posjete Sarajevu na početku rata.
Ko da su za krizu krivi ljudi koji imaju novce,pa sad opali porez da se spasi birokratija,činovnici i sva sila zaposlenih u državnim aparatima širom svijeta pa tako i kod nas.
PSG nikad ne bi imao ovakvu priliku da nisu došli ljudi sa lovom,bilo to Arapi il Rusi il Kinezi isti qrac.(U doba najvećih uspjeha su bili povezani sa Canal+ televizijom koja je upumpavala brdo love)
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

aless
Kontakt:

Post Postao/la aless » 23 jul 2012, 23:44

Je li ko gledo tu prijateljsku Chelse i PSG, zanima me kako odigra Verratti i koliku je minutazu dobio?
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Del Piero non è importante, è l'unica cosa che conta
FC Sydney

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 24 jul 2012, 01:41

Verratti igrao drugo poluvrijeme, i odigrao je odlično, mene je iznenadio kako je odigrao, jer ipak ovo je za njega bila prva jača utakmica, do sad je igrao Seriju B. Odličan pregled igre, odlično se gradio, lijepo iznosio loptu, zaista sam iznenađen pozitivno, mislim da je već zreo da ostane u PSG, ali sve zavisi šta će Ancelotti odlučiti.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 24 jul 2012, 02:22

aless je napisao/la:Je li ko gledo tu prijateljsku Chelse i PSG, zanima me kako odigra Verratti i koliku je minutazu dobio?
dijete od 1,50 gradi troicu, ma beton Verra ko Verra, Ancelotti ce od njega napraviti Pirla...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

aless
Kontakt:

Post Postao/la aless » 24 jul 2012, 15:00

muXmania je napisao/la:
aless je napisao/la:Je li ko gledo tu prijateljsku Chelse i PSG, zanima me kako odigra Verratti i koliku je minutazu dobio?
dijete od 1,50 gradi troicu, ma beton Verra ko Verra, Ancelotti ce od njega napraviti Pirla...
Verra babuka ima vremena kad ce Seria A plakati za njim :lol:

slika
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Del Piero non è importante, è l'unica cosa che conta
FC Sydney

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 25 jul 2012, 22:39

Navodno na meti PSG-a jos jedan igrac Milana tj. Abate ;)

Izgleda da ce PSG uci u utrku sa Realom za Modricem !
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 27 jul 2012, 10:45

Devil je napisao/la:
Monolog je napisao/la:75% je porez na platu koja prelazi milion Eura. Mada, nešto sumnjam da će to zaživjeti. U biti, Ibra bi tako samo u prvoj godini dobio neku veliku cifru, dok bi poslije to ipak išlo na nivo nekog prosječnog igrača Premiershipa. :mrgreen: A, ako sam dobro razumio, milion se oporezuje sa 40ak posto, preko miliona sa 75%.
Meni nesta nije jasno.Odakle to da se na ime poreza u Francuskoj uzima 75%.Otkad ja znam za sebe porez je bio 33.nesta %,malo manji nego u Italiji gde je 34 %. ? :? ;)
Varas se junace, porez za zaradu preko milion "€" je 51% i to vec odavno, a vrlo vjerovatno ce biti 75% uskoro, jeste da su se francuzi pobunili ali ako Holland tako kaze ima da bude tako, ja upravo vodim raspravu sa kolegama koji me ubjedjivaju da onaj koji zaradi 1 Mio. da ce imati porez od 51% (490k) a onaj koji zaradi 1Mio i 1€ placati porez od 75% sto znaci da znatno manje zaraditi odnosno imat ce 250k, zvuci nelogicno ali oni kazu da je to 100% tako i zato su se svi pobunili oko tog novog zakona koji treba da bude u slijedecoj godini.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Odgovori

Natrag na “Ligue 1”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.