lisander je napisao/la:stolica je napisao/la:, direktor Plavih istakao je da niti jedna TV kuća neće direktno prenositi pomenutu utakmicu
evo izgleda nema prijenosa.
Ko hoce da gleda tekmu doce na Kosevo, jedino mi je zao raje iz dijaspore, kome je imalo stalo do kluba doce na utakmicu
Nasi u klubu gledaju kroz pare a ne kroz popularizaciju kluba u BiH i u dijaspori.Na ovu evropsku utakmicu je trebalo gledati i tako,a ovako ce desetak hiljada kojih bude na stadionu imati priliku da pogleda utakmicu i da bodri plave.To kakvi smo mi ljudi govori upravo i ta bojazan,da u slucaju da ima tv prenos nece biti vise od 5 milja ljudi na kosevu,cime se zapravo gubi novac za klub.Na ovaj nacin je veca sansa da se zaradi malo vise para jer bi zbog nedostatka prenosa trebalo doci vise ljudi na stadion.
Shvatam ja da ove nase tv kuce ne daju nista vise od beznacajnih iznosa za prenos jedne utakmice.No uskratiti nekome u Zenici,Tuzli,Mostaru i drugim gradovima i mjestima u BiH,pa i mnogima u dijaspori jedan dogadjaj zbog par desetina hiljada maraka je evidentan dokaz nase nezrelosti i nespremnosti za popularizaciju kluba izvan Sarajeva.U Sarajevu ce isto tako mnogi ostati uskraceni.Jedan gledalac moze biti samo ljut zbog toga i kroz ovakav nacin samo manje voljeti Zelju.Razumijem kada je tako za utakmice iz nase lige i tu treba podzoniti tv kuce,otjerati ih,ali ovakve evropske prilike se ne smiju na ovaj nacin ispucavati,kao da smo najgori mahalski klub.
Mene nije briga da li je Maribor prenosio utakmicu u Sloveniji ili takvi slicni primjeri,meni je stalo da kroz popularizaciju u cijeloj nam drzavi nas klub podigne nivo gledanosti i bude drzavni brend.Prodajemo pravo na taj drzavni obraz za par desetina hiljada maraka,mozda ni toliko.Bez veze da bezveznije ne moze biti.
Zeljo mora biti drzavni klub i klub naroda,a ne privilegija 5-6 000 navijaca.A mnogo zeljinih navijaca ce ostati uskraceno da vidi svoje miljenike i svoj ponos.
Nikad se mi nauciti necemo mnogim stvarima.Ovaj potez moze da odobri samo neko ko nema nimalo mozga i ne razmislja nikako.