Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

frankqqqqq
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la frankqqqqq » 22 jul 2012, 14:42

Samuel J C ‏@samuelj29060
Hunter: "Arsenal are ahead of every club in Europe in the race to sign Cazorla. If Arsenal keep pushing, they'll sign him." #afc
Come come :twisted:

SGLS
Kontakt:

Post Postao/la SGLS » 22 jul 2012, 14:54

Da se malo nadovezen na Persia i Dzeku. Persie je imao proslu sezonu puno bolju od Dzeke ( jes da je odigrao vise utakmica i nije imao veliku konkurenciju u napadu ali i imo je slabiju ekipu )...Jes da je Dzeko vec 3 sezone od 4 jako uspiješan ( znači jedino prošlu sezonu kad je dosao u City nije bila dobra sezona ) dok RVP ima prošlu sezonu uspješnu kad je totalno eksplodiro..Eh sad da je RVP bio na mjestu Dzeke u Cityu neznam dal bi dao 13 golova :roll: :?: A da je Džeko bio na mjestu od RVP u Arsenalu dao bi sigurno 30 ako ne i više....:D al sve je puno da bi, ali ,...itd Da baba ima ***** nebi tražla dedu :mrgreen: :mrgreen:
IN BRENDAN RODGERS WE TRUST !

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 22 jul 2012, 14:58

SGLS je napisao/la:Da se malo nadovezen na Persia i Dzeku. Persie je imao proslu sezonu puno bolju od Dzeke ( jes da je odigrao vise utakmica i nije imao veliku konkurenciju u napadu ali i imo je slabiju ekipu )...Jes da je Dzeko vec 3 sezone od 4 jako uspiješan ( znači jedino prošlu sezonu kad je dosao u City nije bila dobra sezona ) dok RVP ima prošlu sezonu uspješnu kad je totalno eksplodiro..Eh sad da je RVP bio na mjestu Dzeke u Cityu neznam dal bi dao 13 golova :roll: :?: A da je Džeko bio na mjestu od RVP u Arsenalu dao bi sigurno 30 ako ne i više....:D al sve je puno da bi, ali ,...itd Da baba ima ***** nebi tražla dedu :mrgreen: :mrgreen:
Bravo majstore ! 8-)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

SGLS
Kontakt:

Post Postao/la SGLS » 22 jul 2012, 15:02

raul-zakon je napisao/la:
SGLS je napisao/la:Da se malo nadovezen na Persia i Dzeku. Persie je imao proslu sezonu puno bolju od Dzeke ( jes da je odigrao vise utakmica i nije imao veliku konkurenciju u napadu ali i imo je slabiju ekipu )...Jes da je Dzeko vec 3 sezone od 4 jako uspiješan ( znači jedino prošlu sezonu kad je dosao u City nije bila dobra sezona ) dok RVP ima prošlu sezonu uspješnu kad je totalno eksplodiro..Eh sad da je RVP bio na mjestu Dzeke u Cityu neznam dal bi dao 13 golova :roll: :?: A da je Džeko bio na mjestu od RVP u Arsenalu dao bi sigurno 30 ako ne i više....:D al sve je puno da bi, ali ,...itd Da baba ima ***** nebi tražla dedu :mrgreen: :mrgreen:
Bravo majstore ! 8-)
Realno :mrgreen:
IN BRENDAN RODGERS WE TRUST !

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 jul 2012, 15:12

Ma 'ta ce onaj Messi i Ronaldo su obicni klocevi za Dzeku, a da RVP ne bude :lol: :mrgreen:
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 22 jul 2012, 15:16, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 22 jul 2012, 15:13

Ali je kvaka u tome što nije i što su Robina samo povrede sputavale da uvijek ne bude ovakav kakav jeste sada. On je životinja od igrača i to je demonstrirao u ovoj sezoni, a o kvalitetama samo što je neko gore rekao, igra glavom i snaga su na strani Džeke.

A za vas što govorite da ne bi dao više od 13 golova u sezoni u Cityu, za razliku od Edina, Robin zna napraviti sebi priliku kao što Monolog reče, a i uz to duplo bolju viziju igre ima, tj kreativniji je, pokretljiviji, bolju tehniku ima, šut bolji ima. Džeko je dobar napadač, ali sa Robinom po meni ne može u istu rečenicu.

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 22 jul 2012, 15:16

rio_Ferdy88 je napisao/la:Ma 'ta ce onaj Messi i Ronaldo su obicni klocevi za Dzeku, a da RVP ne bude :lol: :mrgreen:
raul-zakon je napisao/la:Radujte se redsi, Liverpoolona će da melje sve pred sobom iduće sezone ! 8-)
:mrgreen:
Šta hoćeš da kažeš sa ovim izvlačenjem mojih postova iz naftalina?

Ovaj post na temi L'poola sam davno objasnio i ne da mi se ponovo, stvarno, a tebe ako zanima, bujrum brate na temu LFC, pa pročitaj. ;)

@franqqqq

Sport se ne temelji na ŠBBKBB metodama.

Da je tako, Richard Gasquet i Marat Safin bi bili rame uz rame sa Fedexom jer su imali sve predispozicije za veliku karijeru.

Ali nije. Fudbal, kao i svaki drugi sport, se temelji isključvo na ostvarenim rezultatima, a po tome RvP nikako ne može u istu rečenicu sa ostalim WC napadačima. Ne možemo ga smatrati takvim samo zbog toga što je mogao da uradi, jer i Ruben de la Red je mogao puno, ali nije uradio ništa, nažalost. ;)
Zadnja izmjena: raul-zakon, dana/u 22 jul 2012, 15:21, ukupno mijenjano 1 put.
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

HALA MADRID !

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 jul 2012, 15:51

Sport se ne temelji na ŠBBKBB metodama.

Da je tako, Richard Gasquet i Marat Safin bi bili rame uz rame sa Fedexom jer su imali sve predispozicije za veliku karijeru.

Ali nije. Fudbal, kao i svaki drugi sport, se temelji isključvo na ostvarenim rezultatima, a po tome RvP nikako ne može u istu rečenicu sa ostalim WC napadačima. Ne možemo ga smatrati takvim samo zbog toga što je mogao da uradi, jer i Ruben de la Red je mogao puno, ali nije uradio ništa, nažalost. ;)
Pa sta je Robin radio proslu sezonu :roll:

Sam je izvukao Arsenal iz ponora i odveo ih u LP, i uz to bio najbolji strijelac Premiershipa ;)

I to u prvoj sezoni u kojoj ga je zdravlje posluzilo ;)

Ako on nije WC napadac, onda nemamo o cemu vise razgovarati ;)

I zar ne rece ti da pratis samo Liverpool u Premiershipu :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 22 jul 2012, 15:56

Ali Robin jeste uradio, u jednoj polusezoni imao 18 golova, u drugoj godini imao 30 golova, ukupno 48 ligaskih golova u sezoni ipo. Dzeki je trebalo tri sezone da da 48 ligaskih golova. Ukupno dao 74 gola u 4 sezone, Robin u 4 dao 68, tako da to da nista nije uradio pada u vodu. Uzmimo u obzir da je Dzeko igrao u laksoj ligi. Sto pokazuje, da je Robin bio solidan prije 3-4 godine, da bi potpuno eksplodirao u zadnju godinu ipo i dao golova kao dzeko u zadnje tri, ili dvije godine iz BL. Eto zasto je bolji. Zato sto mu je manje vremena trebalo za isto golova, i igrao u jacoj ligi. I da ako nije bio Wc igrac, i ako to i nije sad, igrao je u formi igraca WC kvaliteta. Ispade i Dennis Bergkamp nije WC igrac jer do 27-8 nije nista uradio(osim par golova u Ajaxu i Interu)
Celik!3,2,2.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 22 jul 2012, 16:11

Ma ljudi,nema potrebe porediti Dzeksona i Persiku,jedno je sigurno,obojica su vrhunski igraci!Kad vec nece Persika da ostane u Arsenalu,mislim da bi za njih odlicno bilo da se pojacaju Dzekom na obostrano zadovoljstvo...Dzeko bi vjerovatno vise igrao nego u City-u i vjerovatno jos vise napredovao,dok bi Arsenal bio mnogo ubojitiji u napadu!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 22 jul 2012, 20:37

majestic24 je napisao/la:
nedim1993 je napisao/la:šta napadate Saurmana za ovo što govori za Wengera? pa čovjek je u pravu :mrgreen: . Wenger ne želi da troši pare to je činjenica, i kad se govorilo da će uprava dat para on je uvijek govorio kao i dan danas, neću trošiti puno, neću dovoditi wc igrače i tako to.

nece osvojiti ni trofeje

za 50 godina niko nece pitati "Koliko je para potrosio Wenger",nego "Koliko je trofeja osvojio Wenger"
Ovo nije toliko ni bitno, jer Wenger je očito sve svoje planove i vlastite interese podredio samo i isključivo Arsenalu. Što se mene tiče, Wenger je BOG i samo BOG kako Arsenala, tako i njegovih navijača i što se mene tiče, možemo koliko danas registrovati tu religiju.

Učinio je Arsenal preybnim timom početkom 21 stoljeća, osigurao je arsenalovu budućnost i istovremeno napravio od velikog engleskog kluba veliki svjetski klub, četvrti najbogatiji nogometni klub, sa novim stadionom,koga na financijskom planu ništa ne može potresti. A dokle god ne može na financijskom, teško da može šta na takmičarskom/nogometnom.

Igramo "defanzivno", u smislu da se branimo tudje financijske dominacije, al' makar smo (Arsene) još uvijek racionalni, jer nema smisla da se utrkujemo sa takvim bogatašima, pogotovo dok rastemo (opet pričam o finansijskom planu).

Kad malo logično razmislimo, zamislite situaciju Arsenal doveo Falcaa i platio ga 50 miliona funti, ili Hulka ili Hazarda ili nekog drugog velikog igrača. Šta bi uradio City? Gledao to? Ja sam ubjedjen da ne bi i da bi doveli ako ne dvojcu, najmanje jednog takvog igrača. A i budali je jasno da tu naš poraz počinje. Sledeći korak šta god da bi Arsenal uradio bio bi šah-mat.

Dokle god rastemo, dobro je, da čuvamo svoj položaj, a kad narastemo ili se promjene pravila igre, onda ćemo da se igramo. Možda je za vas to dug period, al' koga briga za vas (nije tebe majestic, nego one nestrpljive), bitno je ne rizikovati u nečemu, gdje su Arsenalove šanse premale.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 22 jul 2012, 21:41

Pa sta je Robin radio proslu sezonu :roll:

Sam je izvukao Arsenal iz ponora i odveo ih u LP, i uz to bio najbolji strijelac Premiershipa ;)
Prošlu i samo prošlu sezonu, nijednu više. ;)
I to u prvoj sezoni u kojoj ga je zdravlje posluzilo ;)
Opet potenciraš njegov zdravstveni karton, koji jeste haotičan, ali ne možemo mu zbog toga pisati neke "bonuse". :roll:
Ni ti ni ja nismo vidoviti pa da znamo da bi on bez tih povreda svake godine davao po 25-30 golova u sezoni.
Ponavljam, sport se temelji na konkretnom učinku a ne na ŠBBKBB situacijama.
Ako on nije WC napadac, onda nemamo o cemu vise razgovarati ;)
Nije. Ne nakon jedne uspješne sezone. Ne znam kako ti poimaš uspješnu fudbalsku karijeru, ali u mojim očima jedna sezona ne određuje igrača, već kontinuitet. I Vedad ibišević je u jednoj polusezoni imao 18 golova u 17 utakmica. Čini li ga to svjetskom klasom? Ne bih rekao. ;)
I zar ne rece ti da pratis samo Liverpool u Premiershipu :mrgreen:
Ja sam rekao da L'pool pratim daleko najviše, ali ne i da pratim SAMO njih, a i da je tako, nisam glup, ako neko u 4-5 sezona zaredom ima po 8-10 golova, a igra na poziciji napadača, onda očigledno taj napadač i nije neka klasa, zar ne? ;)

HALA MADRID !

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 22 jul 2012, 21:50

raul-zakon je napisao/la:ko neko u 4-5 sezona zaredom ima po 8-10 golova, a igra na poziciji napadača, onda očigledno taj napadač i nije neka klasa, zar ne? ;)
Ko ima? Robin? Biću blag- nije istina.
raul-zakon je napisao/la: Prošlu i samo prošlu sezonu, nijednu više. ;)
Koja je to prošla sezona? 2011/12 ili 2010/11? Pogledaj statistiku jarane iz obje. On je u obje bio fantastičan ( al' i dalje nije igrač za Arsenala, to sam i tada govorio, govorim i sada).

////
Julien Laurens kaže da su M'Vila i Niang Arsenalovi igrači. Ja tom čovjeku jako vjerujem, ne znam za vas, al' ja se (unaprijed) radujem. :mrgreen:

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 22 jul 2012, 22:04

@Arnelinho

Smatram te za jednog od boljih forumaša ovdje, ali čini mi se da si i ti pokupio onaj virus koji imaju svi Arsenalovi navijači(bar oni s ovog foruma).

Virus nerealnosti. Kako ste vi Topnici nerealni, to je čudo jedno. Čim dođe neko sa strane i napiše nešto za bilo kojeg vašeg igrača, a da ga ne kuje u zvijezde, vi to odmah smatrate za napad i uvredu. Kada vam neko kaže za Gibbsa da je rupa od igrača i da je kvalitetom rame uz rame sa bekovima iz rumunske ili austrijske lige, odmah ga svi kolektivno napadate.

Ali brate, to je istina.

Pitam se, ako Arsenal ima najboljeg mladog golmana(iliti vratara :mrgreen: ), najboljeg desnog beka Lige(neki kažu i svijeta), najbolji stoperski par, najboljeg mladog veznjaka na svijetu, najboljeg napadača u Ligi(na svijetu) i na kraju najboljeg trenera, gdje su rezultati?

Meni kada neko kaže da je Real do juče ličio na manekensku agenciju, a ne na fudbalski klub, ja ga ne napadam. Šutim, jer znam da je to istina. Pokušaj i ti. ;)

HALA MADRID !

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 22 jul 2012, 22:07

Znaci, ako netko kaze, da je RvP bolji od Edina, on nije realan??

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 22 jul 2012, 22:11

Profesor je napisao/la:Znaci, ako netko kaze, da je RvP bolji od Edina, on nije realan??
O tome bi se još i dalo raspravljati. Ja kažem da nije, ti kažeš da jeste i to je to. Endless discussion, tu su oni, u 5 deka. :D

Ali, ako neko kaže da je RvP woeld class, samim tim na nivou Ronalda, Ibre, Ville(prije povrede), taj je itekako nerealan. ;)

HALA MADRID !

miger_man
Kontakt:

Post Postao/la miger_man » 22 jul 2012, 22:17

Evo da i ja nesto napisem :P odavno pratim ovu temu i nekako mi se nikad neda da nesto napisem :mrgreen: inace navijac sam ARSENALA!! ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 jul 2012, 22:25

Profesor je napisao/la:Znaci, ako netko kaze, da je RvP bolji od Edina, on nije realan??
O tome bi se još i dalo raspravljati. Ja kažem da nije, ti kažeš da jeste i to je to. Endless discussion, tu su oni, u 5 deka. :D

Ali, ako neko kaže da je RvP woeld class, samim tim na nivou Ronalda, Ibre, Ville(prije povrede), taj je itekako nerealan. ;)
Dobro onda su i Fergie i Wenger i svi ostali strucnjaci nerealni, a ti si realan :mrgreen:

A ja cu ipak vise vjerovati njima nego tebi :mrgreen:

P.S I ne pise se woeld, nego world ;) :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 22 jul 2012, 22:26

Nigdje nisam vidio da je netko usporedio Robina sa nabrojanim igracima. Iza Robina je strasna sezona, koja govori u njegovu korist. Trenutacno je bolji napadac od Edina i jedan boljih napadaca svjeta, a samim time je i WC. Ali kao sto si i rekao, svatko ce vuci na svoji stranu, tako da nema smisla nastaviti sa ovom diskusijom... enough!

Arnelinho je napisao/la: ////
Julien Laurens kaže da su M'Vila i Niang Arsenalovi igrači. Ja tom čovjeku jako vjerujem, ne znam za vas, al' ja se (unaprijed) radujem. :mrgreen:
Ako je to tako, dovesti jos Gansa/Cazorlu, i spremni docekati pocetak sezone.

@miger_man
Dobrodosao!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 22 jul 2012, 22:26

raul-zakon je napisao/la: Smatram te za jednog od boljih forumaša ovdje, ali čini mi se da si i ti pokupio onaj virus koji imaju svi Arsenalovi navijači(bar oni s ovog foruma).
Ne vjerujem ja da sam nerealan. Ja nikad nisam gotivio Robina, al' to što si gore napisao je pretjerivanje u drugu stranu, pretjeruje se i u prvu, al' otom potom. Ja ga nikad nisam diz'o i gotivio, isto što evo sad, mogu ti obećat, neću gotiviti Podolskog.

Džaba njemu sve, može dati 150 golova u sezoni, al' on nije za Arsenala. Strašno mrzim napadače, koji glume druge pozicije.
raul-zakon je napisao/la:Kada vam neko kaže za Gibbsa da je rupa od igrača i da je kvalitetom rame uz rame sa bekovima iz rumunske ili austrijske lige, odmah ga svi kolektivno napadate.
Evo, o ovom pretjerivanju u drugu govorim. Ako te lijepo zamolim, hoćeš mi jasno i glasno ponoviti ovaj stav, da je Kierran za rumunske lige? :?

A što se samog njega tiče, mislim da ga velika većina forumaša, navijača Arsenala, ne simpatiše previše (dokaz? Stalno ponavljanje da treba lijevi bek je očigledan dokaz, iako ima njih još).
raul-zakon je napisao/la:Meni kada neko kaže da je Real do juče ličio na manekensku agenciju, a ne na fudbalski klub, ja ga ne napadam. Šutim, jer znam da je to istina. Pokušaj i ti. ;)
Uh, šta sam sve prešutio, teško da možeš i da zamisliš. Eno na temi Uniteda se zadnje vrijeme dosta piše o Robinu, pa ih ne diram. Njihova stvar, logično je da ga žele. Ima i postova, koji mirišu na provokaciju, al' šutim.

Tema Chelsea- nakon osvajanja LP, ja im riječ nisam rek'o iako je bilo provokacija. Doduše kada se otvorila debata koji klub je veći, tada sam iznio svoje mišljenje, al' konkretno ta spamanja nisam odgovar'o. Nekim forumašima ovde sam tonu puta preskočio postove i tako dalje i tako dalje.

Poenta svega je da Robin van Persie nije po sezoni davao samo 8-10 golova.
ko neko u 4-5 sezona zaredom ima po 8-10 golova, a igra na poziciji napadača, onda očigledno taj napadač i nije neka klasa, zar ne? ;)
I nije istina da je samo prošlu bio dobar. Pretprošlu sezonu je nadovezao na ovu, dakle dvije uzastopne.
Prošlu i samo prošlu sezonu, nijednu više. ;)
I kada ispravim nedosljednosti, to nije znak nerealnosti, nego baš naprotiv, pokušavanja da se realno odvagaju neke stvari.

Ja neću reći ko je od njih dvojce bolji, al' Edin (kao tip napadača) mi je 100X draži. Da nema Girouda u Arsenalu, Džeko bi bio moja najveća želja, ovako...Kasno.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.