Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

neno#4
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la neno#4 » 22 jul 2012, 02:34

Ja sam davno napisao da Aci vjerujem po pitanju izbora stranca. 95 posto ljudi je skepticno, ali ja uopste ne sumnjam. Aco je tu dosta vagao, pokusalo se sa Jacksonom, sa Beverleyem, nije islo, ali Wright ce taman biti ono sto nam treba. Jaka odbrana, presing na lopti, mijenjanje ritma, tranzicija, ne trosi puno lopti, ne siluje loptu. Netipicni Amerikanac. Steta sto veceras nisam mogao otici da pogledam to. Raduje Jusufov nastup i 14 poena. Povreda je iza njega. On i Buza su najveci prospekti ovdje.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 22 jul 2012, 02:54

jeli se jos neko od juniora pokazao (napr. sulejmanovic, glogovac, rikalo, lakic, ...)?
thx ;)

stolica
Kontakt:

Post Postao/la stolica » 22 jul 2012, 03:24

moze li neko staviti raspored pripremnih utakmica reprezentacije???
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!

Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 jul 2012, 13:09

Pozvan i Armin Avdibegovic.

Ostalo je samo ime.....

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 22 jul 2012, 13:13

MILJAN MARKOVIĆ,rodjen: 10.11.1992 (Sokolac, BiH)
Višina: 203 cm
Teža: 92 kg
Pozicija: krilo, krilni center

DEJAN JEFTIĆ,rođen: 13.02.1989 (Tuzla, BiH)
Višina: 197 cm
Teža: 95 kg
Pozicija: bek,krilo

Aco je na njih izgleda zaboravio,posebno na Jeftica...
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 22 jul 2012, 13:26

neno#4 je napisao/la:Pozvan i Armin Avdibegovic.
znaci pasalic ipak nece biti spreman?

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 22 jul 2012, 13:42

dino-92 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Pozvan i Armin Avdibegovic.
znaci pasalic ipak nece biti spreman?
izgleda...
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

71000
Kontakt:

Post Postao/la 71000 » 22 jul 2012, 14:58

Avdibegović je sinoć igrao zadnjih 5 min. tekme, zamjenio je Naletilića. (To sam sinoć zaboravio napisati) A Miletić je tekmu pregledao sa klupe, nije se skidao, i on je povrijeđen. Pašalić se vratio sa pregleda iz ZG, ništa ni od njega za ove kvalifikacije, ima nekih sigurnih 4 sedmice pauze.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 jul 2012, 15:09

edinjo-bih je napisao/la:jeli se jos neko od juniora pokazao (napr. sulejmanovic, glogovac, rikalo, lakic, ...)?
thx ;)
Neno je vrtio samo osam juniora i dvojica su još ušla pred sami kraj (Sulejmanović je jedan od njih) tako da se mogu ocjeniti samo ova osmorica. Nurkić i Buza odlični (pogotovo Buza oduševio me i asistima i hladnoćom koju je pokazao ko da igra protiv mene na basketu, mada nisam ni kod jednog igrača primjetio tremu), Vrabac vrlodobar kao i Glogovac (pokazao da se od njega može očekivati standardni reprezentativac za koju godinu). Rikalo je još bio u petorci. Dobar nije gubio lopte sem pred kraj, a čak je par puta utrčao na back door protiv Wrighta. Maarijan je mijenjao Nurkića i Asim Glogovca jer su se ova dvojica fino tukli sa MIrzom i KIkanom. Solidni su bili Tuzlaci, Asim požrtvovan što mi se svidjelo i imao je jedno kucanje u kontri. Još je značajniju minutažu imao Srđan na kecu umjesto Marka ali nekad i zajedno sa njim. Srđan i kec nigdje veze. Mislim da bi trebalo tu MArka VUkovića gurati ali rekli su mi da nije to taj MArko od onda kad sam ga ja gledao. Svejedno po meni opet je Marko potencijal veći nego Srđan, ali vidi se da će Senad i Neno iči na rezultat mada su mogli dati i ostalima da malo odigraju protiv seniora. Pa djeci bi to mnogo značilo. Bar je ovdje rezultat bio nebitan.
Kod seniora, sam zabrinut za rezerve mada mislim da će se to popraviti. Dosta je sve to bolje nego nekad. Ozbiljnije. Vidi se fina atmosfera. Nema klanova. Bodre se itd. Vidio sam Armina, mada nije igrao čini mi se (nisam čekao kraj) pa mi je to niđe veze. Fol podmlađuje se repka i onda momka od 28 godina (koliko znam on je 83 godište). Bolje da su zovnuli Dinu ako je već trebao neko ko im je blizu u Sarajevu. Za Muhameda ću saznati pa vam javim.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 jul 2012, 15:12

Miljan je napisao/la:MILJAN MARKOVIĆ,rodjen: 10.11.1992 (Sokolac, BiH)
Višina: 203 cm
Teža: 92 kg
Pozicija: krilo, krilni center

DEJAN JEFTIĆ,rođen: 13.02.1989 (Tuzla, BiH)
Višina: 197 cm
Teža: 95 kg
Pozicija: bek,krilo

Aco je na njih izgleda zaboravio,posebno na Jeftica...
Evo ja @nenu insajdera pitam sve vrijeme za njih i za Čohodarevića, ali ne zna izgleda ni on. A novinari naravno nikako da saznaju ko je među ta 24 igrača koji su ili će biti prijavljeni a ova dvojica bi morali biti tu.

71000
Kontakt:

Post Postao/la 71000 » 22 jul 2012, 15:17

zaboljisportuBiH je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:jeli se jos neko od juniora pokazao (napr. sulejmanovic, glogovac, rikalo, lakic, ...)?
thx ;)
...

Vidio sam Armina, mada nije igrao čini mi se (nisam čekao kraj) pa mi je to niđe veze. Fol podmlađuje se repka i onda momka od 28 godina (koliko znam on je 83 godište). Bolje da su zovnuli Dinu ako je već trebao neko ko im je blizu u Sarajevu. Za Muhameda ću saznati pa vam javim.
Igrao je Armin zadnjih 5 min. kako sam i napisao u postu ranije. Za Pašalića sam također napisao, dobio sam tu informaciju prije nekih 10 min. Vratio se sa pregleda iz ZG, ostat će u SA zbog liječenja, ima mirovanja nekih 4 sedmice sigurno, tako da od njega za kvalifikacije nema ništa. Miletić se nije skidao zbog povrede.

Što se tiče Sulejmanovića, problem je u administraciji, Finci prave probleme, da li će naš KS uspjeti to srediti do kvalifikacionih tekmi, vidjet ćemo.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 jul 2012, 16:03

71000 je napisao/la:
thx ;)
...

Vidio sam Armina, mada nije igrao čini mi se (nisam čekao kraj) pa mi je to niđe veze. Fol podmlađuje se repka i onda momka od 28 godina (koliko znam on je 83 godište). Bolje da su zovnuli Dinu ako je već trebao neko ko im je blizu u Sarajevu. Za Muhameda ću saznati pa vam javim.
Igrao je Armin zadnjih 5 min. kako sam i napisao u postu ranije. Za Pašalića sam također napisao, dobio sam tu informaciju prije nekih 10 min. Vratio se sa pregleda iz ZG, ostat će u SA zbog liječenja, ima mirovanja nekih 4 sedmice sigurno, tako da od njega za kvalifikacije nema ništa. Miletić se nije skidao zbog povrede.

Što se tiče Sulejmanovića, problem je u administraciji, Finci prave probleme, da li će naš KS uspjeti to srediti do kvalifikacionih tekmi, vidjet ćemo.
Izvini nisam vidio. Počeo sam pisati kad ti još nisi objavio ovaj svoj post.

71000
Kontakt:

Post Postao/la 71000 » 22 jul 2012, 16:10

71000 je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la: ...

Izvini nisam vidio. Počeo sam pisati kad ti još nisi objavio ovaj svoj post.
Ma uredu je, ništa loše nisam mislio, odg. sam opet na tvoj post, čisto da se ne vrte pitanja za koje već imamo odg., al' kako god. nije frka odg. opet ;)

ado21
Kontakt:

Post Postao/la ado21 » 22 jul 2012, 17:18

ljudi moji men brine kako cemo mi proci ove kvalifikacije za ep 2013 u sloveniji ovo je sve vise i vise zabrinjavajuci prvo gordic pa adamovic pa kuzmic pa sada pasalic 4 vrlo dobra igraca na poziciji 1 imamo samo zack i u slucaju da se povrijedi nemam dobrog pleya da ga zamijeni jos kad bi se teletovicu nedaj boze sta desilo pa nema sanse da bi prosli kvalifikacije za tog pasalica su govorili da se je oporavio a sada 4 sedmice pauze

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 jul 2012, 17:22

Kuzmic je centar, svakako nije bio planiran medju 12. Adamovic je samo pozvan kao ispomoc. Bice tesko nadomjestiti Gordica i Pasalica, ali koga nema bez njega se mora i moze. Drago mi je sto Aco ne kuka, nego suti i radi.

Ostalo je samo ime.....

ado21
Kontakt:

Post Postao/la ado21 » 22 jul 2012, 17:25

mene zabrinjava i ta cinjenica da na sinocnoj utakmici je 5 igraca dalo 57 poena a ostalih 7 9 poena sta je sa tim daliborom kojeg je toliko hvalio sa sinanovicem sa masicem sa brkicem

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 22 jul 2012, 17:37

I mene zanima Sinanovic, jel on zabio sta, kako je igrao?

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 22 jul 2012, 17:49

Nikad siromasni sastav nismo imali...sramota,bice ovo resulo reprezentacije...
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 22 jul 2012, 18:13

a sta ste ocekivali, da imamo jak roster nakon desetogodisnjeg "poklanjanja" talenta svakoj drzavi ovog svijeta?

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 22 jul 2012, 21:19

nije ono problem ako neko nije spreman sad, nisu toliko ozbiljne povrede ni kod pasalica ni gordica, da ne mogu uletit tokom kvalifikacija, vec je problem ako se ne vrate nikako , e tu onda krupne stvari stoje iza

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, ANamelessGhoul, bordobijeli, Hrammm1921, JHam, Proximic i 43 gosta.