ma nismo mi jos na tom nivou da mozemo sacuvati nase nade jbga dodje dinamo kome nije belaj dati lupam 300 milja i ovi polete , mislim nisam toliko upucen u desavanja unutar kluba al preostavljam da je tako , vjerujem da nema ni zakonskih smjernica da se zastiti klub u ovakvim slucajevima , ne kontam kako kod nas nemozemo sa nekim mladim potpisati na 5,8 godina kao sto je to npr. dinamo sa onim Halilovićem uradio ne znam jel to zbog para toliko ili po zakonu nije moguce ima i do roditelja koji jedva cekaju da dodje ponuda da posalje dijete vani al eto to je jedan segment na kojem treba poraditi...robijas_Ri je napisao/la:Nije da likujem al kad sam rekao da su vam sanse za prolaz 30 posto nisam se salio, u jednom trenutku mislio sam da sam se prevario (prvo pol.) al jbg. Ono sto meni ne ide u glavu je da ako je Zeljo kao podigao tu stepenicu vise, uprava vam radi pametno, ne daje igrace za male pare, zasto onda pobogu pustise Hodzica i Vilu bez ukazane prilike u prvom timu. Licno bi mi bilo krivo da odu takvi perspektivni momci a opet drago zbog njih samih sto ce bolje napredovat. Al za upravu koja govori jedno a ovamo pusta dzaba to je veliki minus.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Stampali vam samo 11.000 ulaznica cccc 

★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Necu više pljuvati došljake u Sarajevu, da ne bih opet dobio ban !
Forza Juve !!!
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..FC Sarajevo..
Necu više pljuvati došljake u Sarajevu, da ne bih opet dobio ban !
Forza Juve !!!
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..FC Sarajevo..
-
- Kontakt:
Ma uredu da se ne moze zadrzati igrac tipa Visca sa 21 godinu, eto nismo jos na toj razini da i takvi igraci ostanu zbog lige kakva jest, al igrac sa 17 godina bi se morao sacuvat. Uostalom ima i pravilo ako ponudis igracu ugovor prije navrsenih 18 godina mora ga prihvatit ako je u tom klubu od pocetka, znaci njihovo dijete. Ukoliko ne prihvati ja mislim da ima zabranu transfera ili tako nesto za određen period.bob je napisao/la:ma nismo mi jos na tom nivou da mozemo sacuvati nase nade jbga dodje dinamo kome nije belaj dati lupam 300 milja i ovi polete , mislim nisam toliko upucen u desavanja unutar kluba al preostavljam da je tako , vjerujem da nema ni zakonskih smjernica da se zastiti klub u ovakvim slucajevima , ne kontam kako kod nas nemozemo sa nekim mladim potpisati na 5,8 godina kao sto je to npr. dinamo sa onim Halilovićem uradio ne znam jel to zbog para toliko ili po zakonu nije moguce ima i do roditelja koji jedva cekaju da dodje ponuda da posalje dijete vani al eto to je jedan segment na kojem treba poraditi...robijas_Ri je napisao/la:Nije da likujem al kad sam rekao da su vam sanse za prolaz 30 posto nisam se salio, u jednom trenutku mislio sam da sam se prevario (prvo pol.) al jbg. Ono sto meni ne ide u glavu je da ako je Zeljo kao podigao tu stepenicu vise, uprava vam radi pametno, ne daje igrace za male pare, zasto onda pobogu pustise Hodzica i Vilu bez ukazane prilike u prvom timu. Licno bi mi bilo krivo da odu takvi perspektivni momci a opet drago zbog njih samih sto ce bolje napredovat. Al za upravu koja govori jedno a ovamo pusta dzaba to je veliki minus.
Pjevalo se prije samog rezultata u Janezstanu. Ima u tome nešto pa pa paranojaMinhi je napisao/la:Pa pa paranojaaaaa, sanjao sam sva tri gola,
Pa pa paranojaaaaa, **** Zeljo maribora....

DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
Po prvi put pišem na bilo kojem forumu i koristim priliku da pozdravim sve navijače FK „Željezničara“. Pretpostavljam da sam stariji od većeg broj forumaša na ovoj temi. Pošto sam stariji imao sam i više prilika da se radujem uspjesima našeg Želje, ali na žalosti i da tugujem kako zbog lošeg rezultata tako i zbog loših sezona. Pratio sam između ostalog i najveće utakmice kluba (naravno sa tribina, a ne pored radio ili TV prijemnika), od osvajanja prve titule Jugoslavije i utakmice protiv Derby Countya, finala kupa u Beogradu protiv Veleža, čuvenih utakmica iz sezone 1984/85 u kupu UEFA (prisustvovao sam utakmicama i u Sionu i u Sekešfehervariju), kao i ovim posljeratnim osvajanjima prvenstava i kupova Bosne i Hercegovine (šta da kažem o čuvenom „Zubandanu“). Na utakmicu u Maribor nisam mogao zbog posla. Na žalost bilo je tu i trenutaka velikog tugovanja, izgubljeno finale kupa protiv Veleža, izgubljene utakmice protiv komšija sa Koševa, o utakmici na Grbavici protiv Videotona nema potrebe ni da pišem. Ipak najteži trenutak bio je boravak omiljenog kluba u drugoj ligi Jugoslavije u sezoni 1977/78. Trebam li naglasiti da sam prisustvovao svim utakmicama u drugoligaškom takmičenju (neke su često počinjale i u jutarnjem terminu u 10h). Na sreču tada dolazi Ivica Osim na čelo kluba, a sve ostalo je istorija.
Sve ovom pišem da naglasim da bez obzira kako da se je završila utakmica u Mariboru uvijek če biti razloga za sreču, tugu, ljutnju.... Kamo sreče da je ovo posljednje gorka pilula koju moramo progutati. Ipak pojedini navijači Želje iako su nekad i sa pravom ljuti na pojedince u klubu (upravu, igrače, stručni štab) moraju malo da kontrolišu svoju ljutnju i da klubu daju podstrek kada mu najviše treba, a ne da šire loše vibracije koje se šire kao epidemija. Šta znači komentarisati na kontraproduktivan način Amara, Bogičevića i ostale igrače. Svi znamo da su loše i isprepadano odigrali protiv Maribora, ali ako im sada ne damo podršku bojim se da stvari mogu otići u još gorem smjeru. Svi znamo šta se dešavalo sa klubom u godinama poslije Amarovog prvog odlaska, a vjerujem da ni jedan pravi navijač to ne želi. Daleko od toga da je Amar bezgrješan i da je najbolji trener na svijetu ali činjenica da su gotovo svi najveći uspjesi Želje vezani za porodicu Osim. Mi imamo to što imamo, to je naše i nedajmo to nikom. Doći će vrijeme i da Amar napusti klub i da dođe neko možda i uspješniji, ali to treba da dođe kao posljedica neke progresije, a ne da stvari vraćamo ponovo na početak. Navijači moraju biti uz svoj klub i kada stvari nisu sjajne. Uzmimo primjer iz susjedne Hrvatske, znamo ko je Hajduk i kakvu je uspjehe napravio u bivšoj zemlji (čuvena „velika četvorka“). U posljednje vrijeme u Hrvatskoj postoji samo Dinamo, a navijači Hajduka ne pamte kada su osvojili titulu, a o nekim većim uspjesima na Euro sceni i da ne govorim. Međutim to navijače Hajduka nije spriječilo da naprave spektakl na utakmici protiv Skonta. Da vidimo šta mi navijači možemo učiniti za svoj klub. Da li je pomoč klubu to što se na svakoj utakmici pale baklje pa se nepotrebno plačaju kazne, a za ta sredstva u dvije sezone može se dovesti neko pojačanje. Mislim (možda sam ja isuviše star da bih to razumio) da je krajnje vrijeme da se prestane sa unošenjem pirotehničkih sredstava, kako zbog plačanja kazni tako isto i zbog omogučavanja drugim navijačima da mogu bezbjedno sa svojom djecom pratiti utakmice svog kluba. Možda su pomoč klubu zadnja dešavanja među grupama navijača na „jugu“. Činjenica je da su sada navijačke skupine brojnije nego prije, ali je isto tako činjenica da je prije Želju u drugoj ligi posmatralo u prosjeku 10.000 hiljada navijača na svakoj utakmici. Potrudimo se da utakmice Želje budu pravi spektakl što se navijačke strane tiče, da odišu sigurnošću za gledaoce, poštovanjem prema protivnicima i svakao ljubavlju prema klubu, a organizacija kluba i rezuiltati nadajmo se doći će kao posljedica toga. Kad budu najlošiji dajmo im najveću podršku, jer mislim samo da pozitivnim stavom možemo pomoći da se ta pozitivna energija prenese na igrače i trenere, a ne da budu uvijek pod nekim stresom, a iz takvog stanja neće se izroditi ništa dobro. „Manijaci“ potrudite se da među vama izaberete pravog vođu, koji istinski voli klub, koji će biti autoritet ali i neko ko prima sugestije, neko ko če biti pravi predstavnik svih nas. Ne nekoga koji mora dokazati da je jači od drugih, nego nekoga koji dobrim idejama ispred drugih. Nadasve vođu koji če imati i marketinške sposobnosti da svaka utakmica bude spektakl za sebe.
Dakle u utorak 24.07.2012. svi na Koševo, a sa tribina treba da se čuje samo „Amar, Amar, Osim ...“ i „I da gubiš 10:0 s juga bi se pjesma čula...“. Vjerovatno nečemo proći Maribor, ali život ide dalje. Moramo pustiti stručni štab i igrače da se koncentrišu što prije na novo prvenstvo, a poslije ćemo se nadati novim uspjesima u Evropi.
Sve ovom pišem da naglasim da bez obzira kako da se je završila utakmica u Mariboru uvijek če biti razloga za sreču, tugu, ljutnju.... Kamo sreče da je ovo posljednje gorka pilula koju moramo progutati. Ipak pojedini navijači Želje iako su nekad i sa pravom ljuti na pojedince u klubu (upravu, igrače, stručni štab) moraju malo da kontrolišu svoju ljutnju i da klubu daju podstrek kada mu najviše treba, a ne da šire loše vibracije koje se šire kao epidemija. Šta znači komentarisati na kontraproduktivan način Amara, Bogičevića i ostale igrače. Svi znamo da su loše i isprepadano odigrali protiv Maribora, ali ako im sada ne damo podršku bojim se da stvari mogu otići u još gorem smjeru. Svi znamo šta se dešavalo sa klubom u godinama poslije Amarovog prvog odlaska, a vjerujem da ni jedan pravi navijač to ne želi. Daleko od toga da je Amar bezgrješan i da je najbolji trener na svijetu ali činjenica da su gotovo svi najveći uspjesi Želje vezani za porodicu Osim. Mi imamo to što imamo, to je naše i nedajmo to nikom. Doći će vrijeme i da Amar napusti klub i da dođe neko možda i uspješniji, ali to treba da dođe kao posljedica neke progresije, a ne da stvari vraćamo ponovo na početak. Navijači moraju biti uz svoj klub i kada stvari nisu sjajne. Uzmimo primjer iz susjedne Hrvatske, znamo ko je Hajduk i kakvu je uspjehe napravio u bivšoj zemlji (čuvena „velika četvorka“). U posljednje vrijeme u Hrvatskoj postoji samo Dinamo, a navijači Hajduka ne pamte kada su osvojili titulu, a o nekim većim uspjesima na Euro sceni i da ne govorim. Međutim to navijače Hajduka nije spriječilo da naprave spektakl na utakmici protiv Skonta. Da vidimo šta mi navijači možemo učiniti za svoj klub. Da li je pomoč klubu to što se na svakoj utakmici pale baklje pa se nepotrebno plačaju kazne, a za ta sredstva u dvije sezone može se dovesti neko pojačanje. Mislim (možda sam ja isuviše star da bih to razumio) da je krajnje vrijeme da se prestane sa unošenjem pirotehničkih sredstava, kako zbog plačanja kazni tako isto i zbog omogučavanja drugim navijačima da mogu bezbjedno sa svojom djecom pratiti utakmice svog kluba. Možda su pomoč klubu zadnja dešavanja među grupama navijača na „jugu“. Činjenica je da su sada navijačke skupine brojnije nego prije, ali je isto tako činjenica da je prije Želju u drugoj ligi posmatralo u prosjeku 10.000 hiljada navijača na svakoj utakmici. Potrudimo se da utakmice Želje budu pravi spektakl što se navijačke strane tiče, da odišu sigurnošću za gledaoce, poštovanjem prema protivnicima i svakao ljubavlju prema klubu, a organizacija kluba i rezuiltati nadajmo se doći će kao posljedica toga. Kad budu najlošiji dajmo im najveću podršku, jer mislim samo da pozitivnim stavom možemo pomoći da se ta pozitivna energija prenese na igrače i trenere, a ne da budu uvijek pod nekim stresom, a iz takvog stanja neće se izroditi ništa dobro. „Manijaci“ potrudite se da među vama izaberete pravog vođu, koji istinski voli klub, koji će biti autoritet ali i neko ko prima sugestije, neko ko če biti pravi predstavnik svih nas. Ne nekoga koji mora dokazati da je jači od drugih, nego nekoga koji dobrim idejama ispred drugih. Nadasve vođu koji če imati i marketinške sposobnosti da svaka utakmica bude spektakl za sebe.
Dakle u utorak 24.07.2012. svi na Koševo, a sa tribina treba da se čuje samo „Amar, Amar, Osim ...“ i „I da gubiš 10:0 s juga bi se pjesma čula...“. Vjerovatno nečemo proći Maribor, ali život ide dalje. Moramo pustiti stručni štab i igrače da se koncentrišu što prije na novo prvenstvo, a poslije ćemo se nadati novim uspjesima u Evropi.
- GaziHusrevbeg
- Kontakt:
Ovaj mi je nekako najubjedljiviji dosad. 

Željezničar ale!
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
-
- Kontakt:
Hoćel bit TV prenos na kojoj od BIH televizija?
nisam ni mislio da viscu jer on nije nase dijete al eto nisam znao da klub ako ponudi da igrac nemoze odbiti al ovo pravilo o selidbi to sve obaraaleksandar_veliki je napisao/la:Ima i pravilo o selidbi porodice, tako da klubovi nisu u stanju sacuvati igraca ukoliko mu je Tata odlucio da ide.bob je napisao/la:Ma uredu da se ne moze zadrzati igrac tipa Visca sa 21 godinu, eto nismo jos na toj razini da i takvi igraci ostanu zbog lige kakva jest, al igrac sa 17 godina bi se morao sacuvat. Uostalom ima i pravilo ako ponudis igracu ugovor prije navrsenih 18 godina mora ga prihvatit ako je u tom klubu od pocetka, znaci njihovo dijete. Ukoliko ne prihvati ja mislim da ima zabranu transfera ili tako nesto za određen period.robijas_Ri je napisao/la:
ma nismo mi jos na tom nivou da mozemo sacuvati nase nade jbga dodje dinamo kome nije belaj dati lupam 300 milja i ovi polete , mislim nisam toliko upucen u desavanja unutar kluba al preostavljam da je tako , vjerujem da nema ni zakonskih smjernica da se zastiti klub u ovakvim slucajevima , ne kontam kako kod nas nemozemo sa nekim mladim potpisati na 5,8 godina kao sto je to npr. dinamo sa onim Halilovićem uradio ne znam jel to zbog para toliko ili po zakonu nije moguce ima i do roditelja koji jedva cekaju da dodje ponuda da posalje dijete vani al eto to je jedan segment na kojem treba poraditi...

i naručio je karte za revanšUltras1921 je napisao/la:ZlatnaDolina je napisao/la:
Prevalio sam veliki put, uzeo tri dana slobodno, potrosio para i para ali nista mi nije zao od toga, kupovao sam godisnje ulazinice 2006. kada ih niko nije kupovao pa ni guzonje sa dosta dubljim džepom nego ja, išao na sve domaće utakmice od 1996., otišao na nekih stotinjak gostujućih kad sam mogao, isto kao i većina vas ali sad na revanš neću to je sigurno ne zbog rezultata vec zbog igraca i njihovog odnosna, njihovog brukanja kluba, mene kao navijača, Bogijevog ponašanja poslije utakmice i svega ostalog ... jednostavno BRUKA I SRAMOTA već tri godine ista priča bez bilo kakvog pomaka .... i na kraju obiše mi fini janezi auto, ostah da prespavam da nezgazim koga u ovakvom stanju bezvezeJel to ipak ides?ZlatnaDolina je napisao/la:Ma bgm treba se nadati i vjerovati, prvi gol prvih dvadesetak minuta, drugi pred sam krajh prvog pluvremena i treći u drugom negdje, mislim realno jeste a i izvodljivo je, mi će mo dati sve od sebe na tribinama oni nek daju na terenu, i ako nista ne bude neka dobiju sa 1:0 makar reda radi i radi nas navijača, pobjeda bi dobro dosla zbog kooficijenta ako nista ...

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
-
- Kontakt:
Znam za to ako se porodica seli, ali cisto sumnjam da su otisli komplet familija Hodzic u Liverpool i Vila u Zagreb 

Devotion, svaka čast 

Komsija +1Devotion je napisao/la:Po prvi put pišem na bilo kojem forumu i koristim priliku da pozdravim sve navijače FK „Željezničara“. Pretpostavljam da sam stariji od većeg broj forumaša na ovoj temi. Pošto sam stariji imao sam i više prilika da se radujem uspjesima našeg Želje, ali na žalosti i da tugujem kako zbog lošeg rezultata tako i zbog loših sezona. Pratio sam između ostalog i najveće utakmice kluba (naravno sa tribina, a ne pored radio ili TV prijemnika), od osvajanja prve titule Jugoslavije i utakmice protiv Derby Countya, finala kupa u Beogradu protiv Veleža, čuvenih utakmica iz sezone 1984/85 u kupu UEFA (prisustvovao sam utakmicama i u Sionu i u Sekešfehervariju), kao i ovim posljeratnim osvajanjima prvenstava i kupova Bosne i Hercegovine (šta da kažem o čuvenom „Zubandanu“). Na utakmicu u Maribor nisam mogao zbog posla. Na žalost bilo je tu i trenutaka velikog tugovanja, izgubljeno finale kupa protiv Veleža, izgubljene utakmice protiv komšija sa Koševa, o utakmici na Grbavici protiv Videotona nema potrebe ni da pišem. Ipak najteži trenutak bio je boravak omiljenog kluba u drugoj ligi Jugoslavije u sezoni 1977/78. Trebam li naglasiti da sam prisustvovao svim utakmicama u drugoligaškom takmičenju (neke su često počinjale i u jutarnjem terminu u 10h). Na sreču tada dolazi Ivica Osim na čelo kluba, a sve ostalo je istorija.
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!
Jesu li svi nasi navijaci bili u Mariboru usli na stadion? Mislim svih 3000 koliko se pisalo da je bilo ili samo oni koji su imali kartu ?
Evo citam ovaj forum Maribora, neki lik napisa kao i njih bruka dolazi iz slovenije, beograda, banja luke, .... mislim smjesni su.
Evo citam ovaj forum Maribora, neki lik napisa kao i njih bruka dolazi iz slovenije, beograda, banja luke, .... mislim smjesni su.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- corleone87
- Kontakt:
Elegant je napisao/la:Jesu li svi nasi navijaci bili u Mariboru usli na stadion? Mislim svih 3000 koliko se pisalo da je bilo ili samo oni koji su imali kartu ?
ma bice ih 500-700
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
- The Maniacs '87
- Kontakt:
Semir Tuce je napisao/la:Hoćel bit TV prenos na kojoj od BIH televizija?
Bice prenos na FACE TV

Željo do groba Života mi moga !
F.K.Željezničar 1921
The Maniacs 1987
F.K.Željezničar 1921
The Maniacs 1987
Bojiš se janeza skijaša?Elegant je napisao/la:Jesu li svi nasi navijaci bili u Mariboru usli na stadion? Mislim svih 3000 koliko se pisalo da je bilo ili samo oni koji su imali kartu ?

- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
sto postoiskratel je napisao/la:Bojiš se janeza skijaša?Elegant je napisao/la:Jesu li svi nasi navijaci bili u Mariboru usli na stadion? Mislim svih 3000 koliko se pisalo da je bilo ili samo oni koji su imali kartu ?
Za zivot cijeli!
Ma taj se boji vlastite sjene, nego vi dodjite i uzivajte. Karte za istok cete moci uzeti bez pasosa. Tj. ne moras biti drzavljanin Bosne i Hercegovine. :ugeek:
NO PYRO NO PARTY
@Devotion
Sta reci nakon ovog, samo svaka cast majstore za post.
Sta reci nakon ovog, samo svaka cast majstore za post.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Trenutno korisnika/ca: antibot, Austinpowers, Hrasno15, Levin, mavi, NekoSaDaleka i 86 gostiju.