Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Marsal
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Marsal » 20 jul 2012, 18:32

@SamoZeljo
Pa šta ako on ima te novce? Možda ne znaš da je čovjek diplomirani inžinjer i da ima svoj posao koji vodi, on je samo vlasnik. To sam negdje pročitao, nisam siguran u istinitost tih navoda. Drugo je što je on igrao u Arsenalu 12 godina i tada su igraći bili plaćeni mnogo manje nego danas plus gdje su tu porezi. Svi igrači najviše zarade na sponzorskim ugovorima sa ovim, sa onim. Tako i Dennis Bergkamp.

On je svoj prvi trofej sa Arsenalom osvojio u 29-oj godini. Nije pizdio i čekao da se proda pa da debeli Ronaldo i Zidane osvajaju za njega nego je ostao gdje jeste, a zna se koliko je ponuda imao od drugih klubova dok je igrao za Arsenal. Ali čovjek je rekao samo NE i dobro se sjećam zadnje sezone njegove, zadnja utakmica igra se protiv Evertona, on još ne zna hoce li dobit produzenje ugovora za jednu godinu. U medjuvremenu pozivaju ga da se vrati u Ajax igrat a njegov odgovor je: "Ili cu igrat jos jednu godinu ovdje ili karijeru završavam u Arsenalu, treće nema". I ti nakon svega kažeš da je on igrao za novce. :roll:

On je jedan od rijetkih provjerenih igrača koji je doveden u Arsenal, mada bismo i o tome mogli raspravljat jer mu je forma u Interu bila očajna dvije godine prije prelaska na Highbury.

Ti cijeli nogomet gledaš kroz novac, samo kupi ovo, kupi ono. Svaki post ti je novac, novac, novac. Slažem se da Arsenalu trebaju pojačanja, o tome trubim već duže vrijeme ali šta se tu može radit kad uprava ne da pare i to je tako.

@AGB
Ne mislim da je ostvario svoj potencijal, ali svakako da nije i propao. Izuzetno koristan igrač za Arsenal, o je i dokazao ove godine kad mu je konačno pruzena prava prilika igranja u kontinuitetu. Postao nezaustavljiv skoro i uz Robina i još par individualaca on je jedini razlog zašto je izborena LP.

Monolog je napisao/la:Pa valjaju Gervinho, Jenkinson, Gibbs, Szczeshny, Messiyaichi i Djourou.
Gibbs i Šezni čak nisu ni loši, gibbsu predviđam lijepu buducnost ako ostane zdrav, Szczesnom takodjer ako dobije dobru konkurenciju jer njegova loša forma je odraz nekonkurencije.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 20 jul 2012, 18:50

Zar se ne smije biti razocaran i stati na stranu van Persija a ne Wengera i uprave?
Treba li da se (kao pojedinci) radujem sto Arsenal prodaje svog kapitena, najboljeg igraca i strijelca lige za j*benih +/-20 miliona eura?
Mene to ne raduje.

Eto, ja sam jedan od onih koji misle da je ovo luzerska filozofija, zastarjela filozofija i to je to. Treba li me zbog toga napadati? Robin je po mom misljenju pravilno i profesionalno postupio. Jos prije godinu dana je rekao da ce otici ako u klubu ne dovedu "prava" pojacanja i ne pokazu/dokazu da ce se boriti za trofeje. To je po mom misljenju posteno od njega.

Vrijeme ce pokazati koliko je ova ciganluk politika kobna za Arsenal (i vec pokazuje). Steta je sto je Arsenal imao sansu da se prikljuci samom vrhu Evrope, a nije je iskoristio.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 20 jul 2012, 18:53

Pravilno i posteno se postupa kada se ugovori ispostuju do kraja. Eto, samo to vu reci i palim. :D Ako je htio ove godune otici, trebao je potpisati ugovor do ove godine. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 20 jul 2012, 19:06

http://www.manutd.com/en/News-And-Featu ... e-bid.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Znaci nije samo medijska patka vec istina. Bas me zanima kako ce ovo zavrsiti
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 20 jul 2012, 19:07

Pa mogu ga zadrzati jos jednu godinu ali nece ako ne potpise novi ugovor, hoce da zarade na njemu.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 20 jul 2012, 19:36

Ja bi ga poslao u Juventus, pa ko ga yebe, samo da ne ode u neki engleski klub i bit će dobro.

omma987
Kontakt:

Post Postao/la omma987 » 20 jul 2012, 20:33

Uhhhhhhhhh sto se nacitah svasta ovdje od mog posljednjeg puta...

ovako moje misljenje:

Prvo glupost je bilo citati usporedjivanja nekih igraca ovdje, i to u smislu kao da igraju na istoj poziciji... mozete usporedjivati bufona i szceznog, ali ne i igraca koji je sidraš, i krilnog napadaca... nejse to je glupost ocem da se baziram na nesto drugo...

RVP, ma ko sta pricao, mislim da ovim sto ce uraditi nece moci biti legenda Arsenala, da bi bio legenda moras godinama u kontinuitetu igrati dobro... ipak RVP je bio prvi do boga, i to ce i ostat, otud moja zelja da produzi sa Arsenalom, ali i zbog razloga sto, kad bi on produzio moglo bi se ocekivat da produze i Walcott, Kosinli, i svi kojima u roku 2 godine isticu ugovori. Ne kazem ja sad da je RVP **** od igraca, ne RVP je strasan igrač, ali mislim da nikad neće imati svoju statuu ispred Emiratesa, a ima je Henry iako je otišao iz Arsenala, to valjda o nečemu govori...

Ipak ono što me muči jest činjenica da je nesto truhlo u arsenalu, prije su Pires i Ljumberg radili dosta posla, ali igralo se sa 2 špica, izgleda da se mnogi "navijači" ne sjećaju recimo jednog Wiltorda, i njegovog doprinosa u osvajanju titula... moja dijagnoza i želja je da se Wenger vrati u formaciju 4-2-2 sa ofazivnim krilima (ne krilnim napadačima) te sa dvojicom zadnjih veznih.

Nešto tako je bilo čini mi se dok su igrali parlour, vieira, ljumberg, te pires. U špicu su igrali Henry, Bergkamp ili Wiltord. Mislim da bi se Profa trebao vratiti na staro.

Sto se prodaje RVP-a tice, nisam za nju, ja bi ga drzao jos godinu, pa kako god, jer Arsenal je na lisiti 10 klubova koji najviše vrijede, 4 je kad su prihodi u pitanju, mislim da tih 20 miliona nije baš toliko značajno za njih, al eto vidjet cemo sta ce biti...

A RVP ako ode u Juve, svaka mu cast, al mislim da mu ne bi trebalo da predje u Manchestere ili neki drugi konkurentni engleski tim, prevashodno tome što je izjavljivao često da je Arsenal jedini tim za koji bi igrao u engleskoj...

Ipak nadam se da ce ga zadrzati, da ce ostati, i da ce Arsenal ove godine da se vrati u sami vrh, da ce barem da se bori za prvu poziciju, nije igracki kadar Arsenala toliko los koliko ga predstavljaju neki od navijaca (ostaje nam borba za plasman u ligu prvaka, i tako ti komentari). Prošle godine smo se mogli nositi i sa Cityem (pobjeda te nesretan poraz u Karling kupu), i sa Chelzijem (pobjeda i remi) i sa liverpoolom (pobjeda u gostima) cak i u drugoj tekmi sa Man Utd-om smo pokazali da nismo losi koliko su nas predstavili, tako da ja vjerujem wengeru kad kaze da mozemo biti konkurentni i sa ovim sastavom...
Arsenal, Profa i Titi zakletva...

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 21 jul 2012, 01:07

opušteno sa 9 igrača na terenu :mrgreen:
Vođa zna.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 jul 2012, 01:15

RvP se ne smije a i ne može kriviti što se odlučio na odlazak, navijači trebaju pokazati prstom na tvorca ekipe koja ide u prosječnost a to je Arsen Wenger.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 21 jul 2012, 01:41

Saurman je napisao/la:RvP se ne smije a i ne može kriviti što se odlučio na odlazak, navijači trebaju pokazati prstom na tvorca ekipe koja ide u prosječnost a to je Arsen Wenger.
Šuti matere ti, kad ne znaš ništa. Wenger je institucija i jedan od najboljih trenera današnjice. On od prosječne ekipe maksimum izvuče. A i misliš li da on ne bi volio potrošit? On nema šta da troši, u tom i jest fazon jer mu uprava ne daje ni yebene kinde.

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 21 jul 2012, 01:52

Pozz novi sam ovdje iako pratim ovaj forum vec godinu dana
Moje misljenje u vezi RvP je to da je on ipak dao dosta klubu, ali ipak ovo sto radi je zalosno, jer ovdje je steko sve sto ima, al eto odlazi. Kad kod ga vidim u dresu arsenala, jbg krivo mi, jer sam uvijek mislio da ce ovdje ostati do penzije i da ce mu dici kip, al eto frajer rusi snove mnogih navijaca. Volio bih da ode u neki klub van ostrva, al eto vidjet cemo sta ce biti :(
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 21 jul 2012, 01:58

Monolog je napisao/la:Pa valjaju Gervinho, Jenkinson, Gibbs, Szczeshny, Messiyaichi i Djourou.
Mislio sam da si OK momak, ali nakon ovoga :x
Pitaj Kuyta kakav je Woicech :)
Walk on, with hope in your hearts.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 21 jul 2012, 09:38

Ae evo jutrom da nas obradujem
Michael Gooner ⚽ ‏@MickTheGooner
EXCELLENT NEWS: Laurent Koscielny has committed himself to Arsenal with a 3-year contract extension taking him up until 2017
Druga dobra vijest je..
Michael Gooner ⚽ ‏@MickTheGooner
Arsenal have confirmed to Santi Cazorla's agents - they are willing to pay €20m for the Spanish midfielder. (AS)
AS nije pouzdan, al eto, vrijedi se nadati.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 21 jul 2012, 10:08

Sve ja shvaćam u vezi Robina i što hoće da ide i sve, ali ako iko duguje zahvalnost bilo kojem klubu u modernom fudbalu kakav danas gledamo onda je to Robin van Persie. Da ga Arsene nije izvukao iz pakla Feyenoorda vrh karijere bi mu bio Glasgow Rangers ili neki prosječni engleski klub.

Uglavnum upravu je što ide, ali u isto vrijeme jako licemjeran i nezahvalan. Nije bio svjetska klasa kad je dolazio, bio je samo jedan problematični momčić. Klub je čovječe Božiji čvrsto stao uz njega kad je bio optužen za silovanje i kada je 15 noci proveo u zatvoru. Stali su uz njega kad su svi mislili da je kriv, Wenger ponajvise. Uvijek su bili uz njega svake godine kad je provodio mjesece i mjesece po bolnicama oporavljajuci se od raznoraznih povreda, sve vrijeme je bio plaćen, postao je kapetan, postao je najvazniji igrač Wengerovog Arsenala.

Zaboravite Nasrija, Cesca, Hleba i ostale, Robin van Persie duguje vjernost Arsenalu vise nego ijedan drugi igrač na planeti zemaljskoj.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

TopGun
Kontakt:

Post Postao/la TopGun » 21 jul 2012, 12:23

Harun93 je napisao/la:Pozz novi sam ovdje iako pratim ovaj forum vec godinu dana
Moje misljenje u vezi RvP je to da je on ipak dao dosta klubu, ali ipak ovo sto radi je zalosno, jer ovdje je steko sve sto ima, al eto odlazi. Kad kod ga vidim u dresu arsenala, jbg krivo mi, jer sam uvijek mislio da ce ovdje ostati do penzije i da ce mu dici kip, al eto frajer rusi snove mnogih navijaca. Volio bih da ode u neki klub van ostrva, al eto vidjet cemo sta ce biti :(
Dobro došao Topniče :)

Saurman obični provokator na kojega se jednostavno ne treba obazirati ;)
Bile su ovdje svakakve ˝legende˝,koje su se ˝klele˝ u veliku ˝ljubav˝ prema Arsenalu,ali na kraju se pokazalo ono što je istina,a to je da navodne ˝legende˝ odlaze,ali klub ostaje tamo gdje je i bio!
Uzmite mi sve,ali ARSENAL mi ne dirajte!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 21 jul 2012, 12:40

Oni se nama ovdje nasli da objasnjavaju kako su Hazardi i Kagawa bolji igraci i sad mi svi pravimo neke usporedbe, vidjecemo mi ko je bolji sad kad su u istoj ligi, nema jos dugo do nove sezone pa cemo da vidimo da li su ti momci bolji od Girouda. Ovako Hazarda sma gledao ocekuje se sa pravom puno od njega, Kagawa je debelo precijenjen nece on nista napraviti. Giroud je masinerija ako bude u stanju da bude na pravom mjestu u sensastercu kao Van Persie nadavace se i on bruku golova, Van Persie je prosle sezone nemilice zabijao a koliko je zabio toliko je i fulao, sansi ce biti moze on zabiti i vise od Van Persija.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 jul 2012, 12:44

frankqqqqq je napisao/la:
Saurman je napisao/la:RvP se ne smije a i ne može kriviti što se odlučio na odlazak, navijači trebaju pokazati prstom na tvorca ekipe koja ide u prosječnost a to je Arsen Wenger.
Šuti matere ti, kad ne znaš ništa. Wenger je institucija i jedan od najboljih trenera današnjice. On od prosječne ekipe maksimum izvuče. A i misliš li da on ne bi volio potrošit? On nema šta da troši, u tom i jest fazon jer mu uprava ne daje ni yebene kinde.

Wenger: I don’t need to spend

Zbog institucije Arsenal 7 godina nije vidio trofeja i zbog te iste institucije najbolji igrači napuštaju klub a navijači neka se i dalje vode mantrom in Arsene we trust.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 21 jul 2012, 12:51

BigBigBang je napisao/la:Oni se nama ovdje nasli da objasnjavaju kako su Hazardi i Kagawa bolji igraci i sad mi svi pravimo neke usporedbe, vidjecemo mi ko je bolji sad kad su u istoj ligi, nema jos dugo do nove sezone pa cemo da vidimo da li su ti momci bolji od Girouda. Ovako Hazarda sma gledao ocekuje se sa pravom puno od njega, Kagawa je debelo precijenjen nece on nista napraviti. Giroud je masinerija ako bude u stanju da bude na pravom mjestu u sensastercu kao Van Persie nadavace se i on bruku golova, Van Persie je prosle sezone nemilice zabijao a koliko je zabio toliko je i fulao, sansi ce biti moze on zabiti i vise od Van Persija.
Ma da u pravu si Kagawa je precjenjen igrac a Giroud je dokazani WC igrac.Kakve ti samo gluposti valjas to nije normalno.

@Saurman je u potpunosti u pravu sa ovim sto pise 7 godina se nista nije osvojilo a Wenger i je i dalje trener.Klub kakav je Arsenal ne bi smio sebi to dopusiti da imaju trenera na klupi koji 7 godina nije nist aosvojio.

Ali neka in Arsene we trust.
Glory Glory Man United !!! :D

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 21 jul 2012, 12:58

Dok je Wengera bit će i Arsenala. Dođete na temu i govorite kako je Wenger kriv a pojma nemate kakvu upravu imamo, koja jednostavno ne da igračima veće plate od 130k i više od 40 miliona na transfere, dok naš vlasnik mijenja pola rostera u svom NFL timu. UPRAVA na čelu sa Gazidisom PHWom i Kroenkeom ništa nije napravila, osim toga da je digla cijene ulaznica i da svake godine dopušta prodaju najboljih igrača.

Saurmane molim te da se držiš dalje od teme, za dobrobit svih nas jer od čitanja tvojih gluposti me glava zaboli.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 21 jul 2012, 12:59

Kagawa je doktor nauka a Girouda.Pa covjek koji nosi igru Borussije D. vec 2 sezone moze biti samo zvjer a ne flop.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.