Bolan je ovo poraz, prebolan. Čak i za mene, koji sam smatrao da je Maribor apsolutni favorit i rekao da potpisujem da bude 3:1 u prvoj. Ali da je ovolika razlika, ne u razultatu, već u samoj igri i igračima to nisam znao.
Mnogi ovdje i nakon poraza pišu da oni nisu ništa kvalitetniji od nas, kao "prvo poluvrijeme je realan odnos snaga." Eh sad, ko zna gledati nogomet i ko je htio mogao je vidjeti da postoji velika razlika u kvaliteti između njihovih i naših igrača. To se moglo vidjeti, ne u drugom poluvremenu, već od prve sekunde utakmice, u svakom primanju, načinu kretanja, vremenu i načinu oslobađanja lopte. Ljudi su mnogo bolji i samo uz ludu sreću možemo (smo mogli) proći u ovom dvomeču.
Ali sad ide onaj bolni dio. Kvragu, ta sreća koja nam je trebala, ona nas je i pomazila. Maribor nije dao gol iz prve stopostotne prilike (1:1 sa golmanom i tik pored gola), a mi smo dali iz prve poluprilike i više nego sretan gol. Ono što nam je trebalo, to se i dogodilo, do kraja poluvremena Slovenci se nisu oporavili od šoka. I to najviše boli, što smo imali 45 minuta u kojima je trebalo biti hrabriji nego ikad, požrtvovaniji nego ikad, trčati više nego ikad, biti koncentriraniji više nego ikad. No, ništa od navedenog nismo imali, igrači su pokazali da nisu tim koji smo mislili da jesu.
Podbacio je i Amar, i on je morao biti mnogo hrabriji. Hrabrost bi bila da je ranije ubacio Bešliju, hrabrost bi bila da je odmah nakon glupog penala vadio Bogija, hrabrost bi bila da je pokušao sa Brkovićem na 3:1, ali on se odlučio na ziheraške poteze i nakon 1:1 i nakon 2:1 i nakon 3:1 i izgubio je svaki put. Svi smo očekivali i Bekrića, no izgleda da je on već prodan, i tu je Amar odlučio da je bolje za Želju i sigurnije ga prodati nego pokušati s njim proći Maribora. Nažalost, može se ispostaviti da zbog ove blamaže izgubimo više novaca, nego što Žilina može dati za Samira.
Dakako, mi od Amara nemamo boljeg. Da je tu problem samo trenersko znanje, ne dao bog većeg zla, ali Amar vuče konce u stotinu drugih stvari i ako ode, mi smo u roku godinu dana donji, niko ga ne može zamijeniti. Ja sam samo izrazio kritiku na poteze koje je vukao u 90 minuta s Mariborom, jer smatram da i on zaslužuje kritike ovaj put.
NAPRIJED NARODE!