Johny je napisao/la: Ova tema Arsenal me apsolutno razeseli kada god je prelazni rok.Do neki dan je vazila cinjenica da je RvP najbolji napadac na Svijetu.Da nema njega Arsenal bi se borio za opstanak , on je svetac , mitski junak , babaroga za odbranu protivnika.
Odjednom dolaze komentari nakon sto je ovaj odlucio da zeli napustiti Arsenal : Ma nije dao 5 golova da valja ostalo ga sve igraci pogadjali gdje treba

etc...
Mislim ja ga nikada nisam smatrao WC igracem , niti cu ga ikada smatrati.Ali do neki dan su se ljudi kleli u njega i kleli bi se opet kada bi kojim cudom ovaj ostao, a sada je neka nova prica o njegovim sposobnostima i kvalitetima.
Zaista ste neponovljivi.
Keep going...
Gledaj,neču reći da nije bilo simpatizera Arsenala koji su RVP-a dizali u nebo i prozivali legendom kluba ali mnogo više je bilo padobranaca koji ulete sa strane i prosipaju šuplju kako je Arsenal bez RVP "nula" od ekipe..Da to nije slučaj pokazače naredna sezona,ja sam siguran da čemo osvojiti više bodova nego prethodne..
Činjenica je,što i statistika pokazuje da je RVP bio ključni igrač Arsenala ove sezone,ali ne isključivo zbog njegovog kvaliteta koji je neosporan nego sistema igre Arsenala koji je bio podređen RVP-u,jednostavno svi su radili za njega a on je postizao golove..
Veliki broj golova koje je postigao su "ziceri" a ja ti garantujem da je isto toliko i ofulao tih zicera,sličnih onom protiv Milana..Ipak,niko nije savršen,pa ni on,ne može se očekivati da svaki njegov šut završi u protivničkoj mreži ali ono što mu zamjerim tokom čitave sezone je njegova sebičnost,taj rijetko kad odlučuje da uposli saigrača koji je u mnogo izglednijoj poziciji za šut,.
Da,dao je mnogo golova ali isto tako mnogo je i igrao,od svih napadača u ligi vjerovatno je imao največu minutažu,vjerujem da je i igrač koji je najviše puta opucao ka golu u EPL..Ima odličnu sezonu iza sebe ali ako pogledamo u prošlost niko ne može garantovati da če ponoviti istu,.
ps
Arsenal are considering a £15m move for Santos attacking midfielder Paulo Henrique Ganso
A senior scout from Arsenal will reportedly watch him when Brazil play tomorrow night
Arsenal will move for Athletic Bilbao striker Fernando Llorente if Robin van Persie leaves this summer
Daily Mail