Kladionica: Prijedlozi, sugestije... - ARHIVA POSTOVA

Prijedlozi, savjeti, sugestije, sigurni dobici...

Moderatori/ce: insider,Monolog,Puma,bodi123

Lisac
Kontakt:

Re: Kladionica: Prijedlozi, sugestije...

Post Postao/la Lisac » 19 jul 2012, 13:29

Lisac je napisao/la:slika

Hocel pasti tradicija posle 10 godina? Ja stavio X2 a kakav sam stucnjak za pronaci ovakve meceve ne bi me cudilo da dodje kec :)
Bogami pade tradicija :)

Lisac
Kontakt:

Post Postao/la Lisac » 19 jul 2012, 13:31

Lisac je napisao/la:Nautico - Ponte Preta oba daju gol

Atletico-MG - Internacional X2

Toronto - Colorado 1X

Vancouver - Los Angeles X2

Naftan (Blr) - Crvena Zvezda (Srb) 2 navijacki :)
Moglo je i bolje :)

amarosim
Kontakt:

Post Postao/la amarosim » 19 jul 2012, 14:28

U20 KM div.B Hrvatska-Finska 2 2,30
racunica je ovakva,ako Česi dobiju Britance sto bi vrlo lako moglo desiti,Hrvatska treba pobjedu sa preko 20 razlike,a Finska preko 6 raz a ako Britanci pobjede Cehe,onda Hrvatska definitivno ispada a Finci imaju teoretske sanse ako pobjede Hrvatsku(Britanci moraju dobiti preko 28 raz),Cesi i Britanci igraju prije Hrvatske i Finske tako da bi dobro bilo sacekat da zavrsi ova utakmica pa onda plasirati okladu.......
Pisao sam i o jednim i drugim,Hrvatska mozda najlosija ekipa u povijesti(generacija nije losa jer im fale glavni igraci),nemaju igaraca koji konstantno zabija i na koga se trener moze osloniti,muce se cijelo prvenstvo i mislim da nemaju snage za otiic dalje........
e sad Finska igra cudan turnir,dva poraza u skupini,jedan je opravdan od Ceha 15 raz a drugi totalno neopravdan od Madjara 18,jucer gube 30 minuta i onda vezu par trica i vracaju se a Britanci totalno potunuli i pobjeda Finaac od 3 razlike...poznajuci njihov mentalitet oni su nabrijani nakon jucerasnje pobjedu strasno i pobjeda ih danas vodi u polufinale,predvode ih krilo Alex Murpy sa Dukea sa 14 poena po susretu iako jos nije odigrao utakmicu na svom nivou(u pripremnim je imao po 30tak poena protiv Svedske i Estonije a oni igraju A div.),uz njga tu su jos play Kopio sa 12 poena po susretu,centar Caven sa 12.5 i Molenius sa 8.5 poena.....
po meni kako god zavrsila ova utakmica Ceska-Britanija Finska je po meni bliza pobjedi.........

Pobjeda Ceha 91-75,hrvatska treba pobjedu preko 12raz a Finci bilo kakvu a ne kako sam napisao preko 6 raz,kvota na Fince pada.................
Zadnja izmjena: amarosim, dana/u 19 jul 2012, 18:02, ukupno mijenjano 2 puta.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 19 jul 2012, 14:29

hodža je napisao/la:dobitni :D

Anzhi-Honved B.(+1)...H1...1.35
Metalurg D.-Čelik N.(+1)...H1...1.55
AIK-FH Hafnarfjordur...1...1.25
Široki B.-St.Patrick...1X...1.20
Levski-Sarajevo...3+...1.65

kvota: 5.16

i još :D

Maccabi N-KuPS...1...1,40
Eskisehirspor-St.Johnston...1...1,30
AIK-Hafnarfjordur(+1)...H1...1,65
Twente-Inter T(+1)...H1...1,35
Y.Boys-Zimbru(+1)...H1...1,35
Differdange-Gent(-1)...H2...1,55
Metalurg-Čelik...3+...1,55
Široki-St.Patricks...1...1,95

kvota : 27,18

Ruch-Metalurg...1&3+...1,78
Maccabi N-KuPS...1&3+...1,92
Metalurg-Čelik...1&3+...1,69
M.Boleslav-Thor...1&3+...1,60
AIK-Hafnarfjordur...1&3+...1,80
APOEL-Senica...1&3+...1,65
Twente-Inter T...1&3+...1,46
Anzhi-Honved...1&3+...1,55

kvota : 62,11

Hajduk-Skonto...0-2 gola...2,00
Naftan-C.Zvezda...2...1,85
Dacia-Elfsborg...2...1,95
Levski-Sarajevo...Oba daju...1,80
Mura-CSKA S...2...1,65
Metalurg-Plzen...2...1,90
Levadia-A.Famagusta...2...1,60
Maccabi N-KuPS(+1)...H1...1,80

kvota : 117,26

Khazar-Lech...1...3,15
JJK-Zeta...2...4,45
Trnava-Sligo(+1)...H1...2,35

kvota : 32,94

Široki-St.Patricks(+1)...H1...2,60
Metalurg-Čelik(+2)...H1...2,35
AIK-Hafnarfjordur(+2)...H1...2,65
Differdange-Gent(-2)...H2...2,35

kvota : 38,05

Proberite :P
FORZA MARŠAL !!!

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 19 jul 2012, 15:01

Anzhi-Honved zx2
AIK-Hafnafjord 1
JJK-Zeta 1
Olimpija-Tromso zx2
Metalurg-Celik h1
Rapid-MyPa zx2
Ruch-Metalurg h1
Maccabi-KuPS 1
Levski-Sarajevo 1

kvota : 44,13
uplata : 2,20 KM
dobitak : 97 KM
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

adox
Kontakt:

Post Postao/la adox » 19 jul 2012, 15:59

Nogomet Brazil
Pet,02:00 Fluminense - Bahia 1 @ 1.40 expekt

Fluminense se nalazi na 3 mjestu tabele sa 19 bodova iz 9 utakmica.Imaju skor 5-4-0 uz gol razliku 16:6,a ovih 6 primljenih golova kaze da su tim sa najboljom odbranom,barem zasad.Kao domacini odigrali su 4 utakmice i osvojili 8 bodova.Imaju skor 2-2-0 uz gol razliku 7:3.Zaista igraju dobro ove sezone,a u ovih 9 utakmica imali su nekoliko jakih protivnika koje su ili dobili ili podijelili bodove.U proslom kolu su igrali protiv Botafogoa u gostima i mec je zavrsio 1:1.Trener ekipe Abel Braga sto se tice meca protiv Bahie nece moci racunati na dva igraca prema mojim informacijama.Prvi je kolumbijac Edwin Valencia(def. vezni,3 utakmice),a drugi je Diguinho(def. vezni,1 utakmica),obojica su povrijeđeni.Upitan je nastup Carlinhosa(lijevi bek,7 utakmica,1 gol,1 asistencija) jer ima povredu koljena.Ono sto je najbitnije za Bragu jeste da se u momcad posle suspenzije vraca Deco(sredina,5 utakmica,1 gol,5 asistencija),Wellington(napadac,6 utakmica,1 gol,1 asistencija) i Diego Cavalieri(golman,7 utakmica).Ova dva zadnja imala su neku infekciju ali Wellington je u proslom mecu bio na klupi,dok prema najavama u ovom mecu treba zaigrati i on i Cavalieri.Moguci sastav ekipe mogao bi izgledati ovako: Diego Cavalieri (Ricardo Berna), Bruno, Gum, Anderson ,Carlinhos (Thiago Carleto); Edinho, Jean, Deco ,Thiago Neves; Wellington i Fred.

Bahia se nalazi na slabom 18 mjestu tabele sa 7 bodova iz 9 utakmica.Imaju skor 1-4-4 uz gol razliku 7:12.Kao gosti odigrali su 4 utakmice i osvojili su 2 boda.Imaju skor 0-2-2 uz gol razliku 2:6.Nakon sto su dobili Sport Recife 2:1,zatim remizirali protiv Figueirensea i Internacionala 1:1,pomislili su neki da se vade sa dna,ali u zadnja dva kola opet dva poraza.Prvo ih je Botafogo dobio sa 3:0,a u proslom kolu Flamengo ih je dobio sa 2:1 golom Renata u 72 minuti sa bijele tacke.Trener Paulo Roberto Falcão ovih dana je pod velikim prisitkom,a kako pise stampa moguce je da dobije vrlo brzo otkaz.Ono sto njemu ne ide na ruku glede ovog gostovanja jeste da ima određenih problema u sastavu.U momcadi nece biti Ávine (lijevi bek,4 utakmice) , Coelho (desni bek),Madson (desni bek),Fahel (def.vezni,9 utakmica,2 gola),Jéferson (sredina),Gabriel (sredina,6 utakmica,1 gol,1 asistencija),Ciro (napadac,4 utakmice),Elias(napadac,4 utakmice,1 gol) i Souza (napadac,2 utakmice).Za ovog zadnjeg koji je suspendovan su se zalili,tako da nisam mogao naci da li je zalba uvazena ili ne.Moguci sastav trebao bi izgledati ovako: Marcelo Lomba; Fabinho, Titi, Danny Morais ,Gerley; Diones, Hélder, Kleberson, Mancini , Vander i Júnior.

Pobjeda Fluminensea bi trebala doci jer ako gledamo kvalitetu sigurno su bolja momcad.Pored toga,ako gledamo formu opet su bolji,dobijali su oni i bolje ekipe ove sezone od Bahie.Gosti pak imaju problema u momcadi,ima tu i izostanaka,neki nisu najzadovoljniji ni sa trenerom,za kojeg se prica da ako ovdje izugbe sigurno dobija otkaz.

redbull
Kontakt:

Post Postao/la redbull » 19 jul 2012, 17:05

**** me svako...odigr sam tenis hendikep

Fognini-Kohlschreiber ( -3,5) 2

I skroz mi se pomutilo sta to znaci,jesam li dobio... :lol:

A naviko sam igrat ono +3,5 znaci 1 da je pobjeda vise od 3 razlike ali moze li mi ko pojasniti jel ovo -3,5 1 poraz s vise ili manje razlike :? :roll: :mrgreen:

Livnobet
Kontakt:

Post Postao/la Livnobet » 19 jul 2012, 17:15

redbull je napisao/la:**** me svako...odigr sam tenis hendikep

A naviko sam igrat ono +3,5 znaci 1 da je pobjeda vise od 3 razlike ali moze li mi ko pojasniti jel ovo -3,5 1 poraz s vise ili manje razlike :? :roll: :mrgreen:
Ako piše ovako kako si napisao onda si dobio.
7:5 6:2. Kohli dobio s 6 gemova razlike, a tebi je trebalo minimalno 4. Uglavnom od ukupnog zbroja gemova igrača ti se oduzima, odnosno zbraja (ovisno o znaku u zagradi) onoliko gemova koliko je u zagradi (naravno od gemova igrača kod kojeg je zagrada).
Dakle 13 - 3,5 =9,5
Fognini je osvojio 7.
Dakle 9,5 > 7. Voila :D

Matador
Kontakt:

Post Postao/la Matador » 19 jul 2012, 17:16

Prosao si ;)

redbull
Kontakt:

Post Postao/la redbull » 19 jul 2012, 17:18

Livnobet je napisao/la:
redbull je napisao/la:**** me svako...odigr sam tenis hendikep

Ako piše ovako kako si napisao onda si dobio.
7:5 6:2. Kohli dobio s 6 gemova razlike, a tebi je trebalo minimalno 4. Uglavnom od ukupnog zbroja gemova igrača ti se oduzima, odnosno zbraja (ovisno o znaku u zagradi) onoliko gemova koliko je u zagradi (naravno od gemova igrača kod kojeg je zagrada).
Dakle 13 - 3,5 =9,5
Fognini je osvojio 7.
Dakle 9,5 > 7. Voila :D
MUSTULUK :mrgreen: 8-)

redbull
Kontakt:

Post Postao/la redbull » 19 jul 2012, 17:20

Matador je napisao/la:Prosao si ;)
8-) Znaci jos Legia i Almagro 2-0

redbull
Kontakt:

Post Postao/la redbull » 19 jul 2012, 17:54

eeee legia **** vam svako majku posranu,bolji su al ovi izjednacise :evil:

amarosim
Kontakt:

Post Postao/la amarosim » 19 jul 2012, 19:09

sta je ovo danas s košarkasima,sve naopako do zla Boga..........

Lisac
Kontakt:

Post Postao/la Lisac » 19 jul 2012, 19:11

Lisac je napisao/la:
Naftan (Blr) - Crvena Zvezda (Srb) 2 navijacki :)
Jbt. kakva luda utakmica :o al ajd pobjedi se ne glada u zube :)

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 19 jul 2012, 19:37

joj vitesea :S :S

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 19 jul 2012, 22:11

deno_TM87 je napisao/la: Bnei Yehuda - Shirak 1 1.40 2:0 :mrgreen:
Eskisehirspor - St.Johnstone 1 1.25 2:0 :mrgreen:
Levski - Sarajevo 3+ 1.65 1:0 :roll:
Metalurg D. - Čelik N. 3+ 1.60 7:0 :mrgreen:
Dacia - Elfsborg 2 1.85 1:0 :roll:
Young Boys - Zimbru 3+ 1.45 1:0 :roll:
Osijek - Kalmar X2 1.55 1:3 :mrgreen:
Monaco - Sivasspor 1 2.20 2:0 :mrgreen:

Kvota: 42.54
Uplata: 0.50 EUR
veoma loše...
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

adox
Kontakt:

Post Postao/la adox » 20 jul 2012, 00:31

Nogomet Irska
Pet,21:00 Shelbourne - Drogheda 3+ @ 1.80 expekt

*Derbi utakmica ovog kola irske Premier lige igra se na Tolka parku,gdje se sastaju domaci Shelbourne i Drogheda.

Shelbourne se nalazi na 5 mjestu tabele sa 24 boda iz 17 utakmica.Imaju skor 7-3-7 uz gol razliku 22:23.Kao domacini odigrali su 8 utakmica i osvojili 11 bodova.Kuci imaju skor 3-2-3 uz gol razliku 13:10.Forma sad ovako,sad onako,nikako da povezu par dobrih utakmica.Mozda su sad na dobrom putu jer nakon dva poraza,uslijedile su dvije vezane pobjede,Dundalk 4:0 i Bray 3:2 u proslom kolu.Trener ekipe Alan Mathews za ovaj mec nece moci racunati na povrijeđenog Glenn Cronina(desno krilo,13 utakmica,1 gol) i suspendovanog Barry Clancya(sredina,6 utakmica).

Drogheda igra dosta dobro ove sezone,mozda i iznad ocekivanja.Trenutno su drugoplasirana momcad lige sa 29 bodova iz 16 utakmica.Imaju skor 8-5-3 uz gol razliku 28:18.Kao gosti u 8 utakmica osvojili su velikih 17 bodova.Imaju skor 5-2-1 uz gol razliku 17:10.Nakon poraza od Shamrocka 3:1,uslijedilo je 5 utakmica bez poraza,a treba reci da su u nizu od 4 uzastopne pobjede.Redom su dobili Dundalk 2:1,Bray 3:1,Derry City 3:0 i u proslom kolu St. Patricks 2:0.Trener ekipe Mick Cooke moze biti prezadovoljan igrom svoje momcadi u zadnje vrijeme.I on je u ovom mecu bez dva igraca,prvi je Brian Gannon(centralni branic,12 utakmica,3 gola) koji je povrijeđen,dok je suspendovan Ryan Brennan(def.vezni,14 utakmica,2 gola).

Kladim se da ce na ovom mecu biti 3 i vise golova,a evo i zasto.Niti jedna momcad ne moze se pohvaliti nekom pretjerano dobrom odbranom,dok u napadu i jedni i drugi su dosta solidni.Prvi mec ove sezone Drogheda je rijesila u svoju korist a slavila je sa 3:1 kao domacin.O favoritu u ovom mecu ne bi znao reci,jer liga je takva da svako svakog dobija,ali eto neka bude golova ja sam zadovoljan.

Nogomet Danska
Pet,18:30 Silkeborg - Horsens 3+ @ 1.80 expekt

*Jos jedan mec gdje se kladim na golove je duel između Silkeborga i Horsensa.Danska liga je na samom pocetku,nema kod njih puno statistike,ali eto pokusati cu da vas upoznam sa ova dva tima u novoj sezoni.

Silkeborg je proslu sezonu zavrsio u zlatnoj sredini,na 8 mjestu,daleko od ispadanja,i isto tako daleko od Euro pozicija.Kako ce biti ove godine ne znam,ali prema transferima nije se mnogo promjenilo.Nema tu nekih znacajnijih dolazaka kao niti odlazaka.Jedini mozda znacajan dolazak jeste Ade Runsewe koji je prosle godine igrao dosta dobro za Koge.Ono sto je mozda i najbitnije za ekipu jeste da je novi trener preuzeo momcad,a on je Keld Bordinggaard.Nije im islo nesto u pripremnim tekmama,jer su upisali dva poraza,prvi od Helsinborga 2:0,zatim Vejlea 2:0,dok su remizirali sa Holstein Kielom 2:2.Ipak Bordinggaard je lijepo poslozio momcad za prvo kolo,tako da su na gostovanju kod Esbjerga dobili sa 3:2.Najbolje je taj mec odigrao Marvin Pourie koji je bio dvostruki strijelac,a i debi Runsewea prosao je dosta dobro,obzirom da je isti upisao asistenciju.Sto se tice danasnjeg meca Bordinggaard je pozvao sledece igrace: Lasse Heinze,Jesper Mikkelsen,Simon Jakobsen,Christian Holst,Marvin Pourié,Jesper Bech,Adeola Runsewe,Sune Kiilerich,Dennis Flinta,Daniel A. ****,Josip Solic,Emil La Cour,Henrik 'Tømrer' ****,Frank Hansen,Kasper Risgård,Jeppe Illum,Nicolaj Ritter,Thorbjørn Holst Rasmussen.U momcadi zbog povreda nema Christopher Poulsen(lijevi bek) standardan igrac u prosloj sezoni,te Martin Svenssona(desno krilo) koji je igrao protiv Esbjerga ali citave 2 minute,i radi se o igracu koji uglavnom ulazi sa klupe.

Horsens iza sebe ima odlicnu proslu sezonu.Zavrsili su na 4 mjestu,a pored toga igrali su finale Kupa koje su izgubili od Kopenhagena sa 1:0.Ni kod njih nije bilo puno trgovanja,jedini bitan transfer je dolazak Steffen Kielstrupa(sredina) iz Vejlea.Sto se tice odlazaka spomenuo bi Niels Lodberga(odbrana) koji je prosle sezone bio standardan igrac u odbrani,ali od ove sezone brani boje SönderjyskEa.Glede pripremnih utakmica,dobili su Midtjylland 1:0 i Aalborg 2:1,dok su izgubili od Odensea 4:1.Iako su solidno odigrali prijateljske tekme,nisu pruzili veci otpor novopecenog prvaku Nordsjællandu koji ih je u prvom kolu kao gost razbio sa 4:0.Trener Johnny Mölby za ovaj mec pozvao je sledece igrace: Anders Nøhr,Morten Rasmussen,Nabil Aslam,Alexander Juel Andersen,Søren Jensen,Ken Fagerberg,Steffen Kielstrup,Henrik Toft,Thomas Kortegaard,Lasse Kryger,Jeppe Mehl,Mads Agesen,Janus Drachmann,Robert Veselovsky,Kenan Hajdarevic,Troels Kløve,André Bjerregaard,Frederik Rønnow,Jakob Rasmussen.Na spisku ne vidim trojicu igraca a to su Sören Jochumsen(golman) prosle sezone branio u 18 utakmica,Martin Spelmanna(sredina) veoma vazan igrac za ovu momcad a u proslom kolu je u 3 minute dobio 2 zuta tako da ga nece biti u ovom mecu zbog suspenzije,te Martin Retov(sredina) isto tako veoma vazan igrac za ovaj tim.

Odlucio sam se igrati na golove,mada me vuce i pobjeda domacina ali ajde neka ovako ostane.Dolaskom novog trenera na klupu domacih,forsira se napadacka igra,ne gleda se previse odbrana,a takva igra donijela im je puno sansi u proslom mecu i pobjedu na istom.Gosti imaju u svojim redovima solidne igrace koji mogu dati gol,a kako ih je u proslom kolu poremetio rani crveni karton vaznog igraca sredine terena,u ovom nemaju se na sta vaditi,moraju postici barem gol.Prosle sezone timovi su odigrali 4 međusobna meca,od cega je jedan prijateljski a tada je dobio Horsens sa 3:2,dok su prva dva ligaska zavrsila 1:1,u zadnjem je opet Horsens kao gost slavio sa 1:0.Nekako me vuku golovi na ovom mecu stoga cu to i odigrati pa sta bude.

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 20 jul 2012, 00:36

Emir ZENICA je napisao/la:Anzhi-Honved zx2 :evil:
AIK-Hafnafjord 1 :evil:
JJK-Zeta 1 8-)
Olimpija-Tromso zx2 :evil:
Metalurg-Celik h1 8-)
Rapid-MyPa zx2 8-)
Ruch-Metalurg h1 8-)
Maccabi-KuPS 1 :roll:
Levski-Sarajevo 1 8-)

kvota : 44,13
uplata : 2,20 KM
dobitak : 97 KM
loseeeeeeeee
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

tip74
Kontakt:

Post Postao/la tip74 » 20 jul 2012, 11:05

Izostanci:
Slovan Liberec v Sigma Olomouc
(Playing in Liberec)
Slovan Liberec: Rabušic
Sigma Olomouc: Klesnil, Tomeček, Vašíček, Hubník (probably in)

Austria Lustenau v Kapfenberg
Austria Lustenau: Boya, Boller, Schellander
Kapfenberg: Sencar

Silkeborg IF v AC Horsens
Silkeborg IF: Poulsen
AC Horsens: Hajdarevic, Retov, Spelmann

OPS Oulu v Seinajoen JK
OPS Oulu: -
Seinajoen JK: Tiitus Lehtinen, Sipilä (14/3), Fernando (14/0), Jääskeläinen (0/0), Viljanen

Mervue United v Athlone Town
Mervue United: Forde, Keogh, Farrell
Athlone Town: Hughes, Rushe (both doubtful), Danaher, King, Conroy, McGee
Bet Info Team

dijabola
Kontakt:

Post Postao/la dijabola » 20 jul 2012, 11:51

Evo jedan dubl po meni za veliki ulog:
Španija-Argentina 1 @ 1.30
Po ovim pripremnim utakmicama u Londonu nas čeka zanimljiva borba za bronzu. Jer, Ameri su daleko najbolji, a od ostalih Španci su daleko najbolji. Španci izgledaju vrlo ozbiljno, zabijaju sa svih strana, a svaki igrač koji uđe da neki doprinos. U prijateljskim dominiraju, 100% učinak. Moglo bi se još dosta napisat o njima (Gasol je preporođen, Ibaka redovno lijepi, šuteve pogađa ko god poželi) al nema potrebe, jednostavno su jaki ko zemlja. S druge strane Argentinci su odigrali svoju prvu prijateljsku utakmicu sa Brazilom (nakon osvajanja prvenstva Južne Amerike) i izgubili 75-91. Tu utakmicu su odigrali još 12.07. pa je pitanje koliko su spremni. No nije ni bitno kakvi su Argentinci jer ako Španci budu kakvi su dosad bili nema te reprezentacije koja će ih pobijediti. Osim USA, dakako.

Mathieu-Gulbis 1 @ 1.65
Gulbis je nakon duuugo vremena dobio 2 meča zaredom (Volandri i Paire). I oba ta meča su mogla otići i na suprotnu stranu. S druge strane, Mathieu je na najbolji način pokazao da nije pao u formi zbog povrede na Wimbledon-u. Pobijedio je Andreev-a a zatim i favorizovanog Wawrinku. Oba igrača su dobri serveri, to je neupitno. Ali s obzirom na nestabilnost Gulbisa i sve bolju formu Mathieu-a svakako velika prednost Francuzu.
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347

Zaključano

Natrag na “Kladionica”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.