FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

0oo0
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 0oo0 » 19 jul 2012, 12:22

AeGon099 je napisao/la:
Batistuta je napisao/la: Zajko Zeba je sinoć potvrdio zašto nije uspio u Evropi i zašto je igrač za male utakmice u domenu naše lige. Zašto Bekrić nije igrao meni nije jasno, osim ako nije neka povreda ili sl.
Sve u svemu bolna noć za kompletan BiH fudbal kada smo dočekali da nas Slovenci deru.
nije zeba pokazao lošu partiju, već kvesić. zeba je ispravljao kvesićeve propuste po boku, pa se nije dovoljno koncentrisao na ofanzivu :roll:
Zeba je radio koliko je mogao na lijevoj strani, ali je Kvesić zajebo i ono malo što je mogao lijevo da uradi a inače je Zeba trebao igrati u sredini i tu je Amar zajebo, jer Zajko nema brzinu već tehniku te je idealan za sredine terena a ne za krila.
🔵⚪

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 19 jul 2012, 12:26

Mogo se izvuc X da ybee zec - zeca GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

ljuman sam al bilo mi je krivo k`o da je Buducnost izgubila !

NAdam se da ce ih zeljo poderat 3:0 u rajvoSA
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 jul 2012, 12:27

Sinoć se moglo i moralo bolje, pogotovo kada vodiš 1:0 onda moraš na kraju bar izvući neriješen rezultat ili u najgorem slučaju poraz od 1:2. Igrali smo protiv jedne solidne ekipe, ali nikakve super, ogromne ekipe. Znači Maribor nije neka ekipa s kojom se ne može igrat. Igrački oni jesu solidni, imaju par dobrih pojedinaca, jako dobrih individualaca, ali ništa to nije prenapucano, nešto što bi sad trebalo nekome zadat strah i trepet.

Jednu bitnu odliku nismo iskoristili, a to je naš temperament, mi smo po prirodi agresivniji, borbeniji od Slovenaca i takvim pristupom smo im zadali u početku glavobolje, ali poslije je toga sve manje bilo i ekipa nam je djelovala smušeno, nesigurno i isprepadano, to je sve odmah uslijedilo nakon primljenog gola. U prvom poluvremenu su naši igrači dobro pokrivali prostor i tu sredinu su držali, u smislu da se Slovenci nisu mogli razmahat, ali po neka prilika Slovenaca je bila klasični poklon naše odbrane. Pa samo se sjetite njihovog slobodnjaka na kraju prvog poluvremena, tu mi ne znamo prvo izbit loptu, a zatim pravim naivni prekršaj.
U drugom poluvremenu Jadranko još amaterski skrivljuje penal. Jedan čovjek Maribora u našem šesnaestercu je tu dovoljan da napravi ogromne probleme.

Još jedna je stvar jako bitna, a to je fizička sprema, mi tu nikako ne napredujemo, jer igrače zbog različiti igrica ne možeš da natjeraš da se žestoko polome i nabiju snagu. Tu su naši treninzi preblagi (mislim na bh.kubove uopšte). Još Osim tu dosta boljih stvari uradi, nego drugi treneri, ali jednostavno kod nas vladaju takvi uslovi da mi vječito godinama zaostajemo u fizičkoj spremi pa i za bilo kojom imalo boljom evropskom ekipom. Ovo je jedan od glavnih razloga što ekipa primi 4 komada u drugom poluvremenu.
Drugi razlog poraza je svakako amatersko ponašanje u odbrani, pogotovo Bogičevića, koji je daleko od nivoa ovakvih evropskih utakmica, ni golman nam novi nije nešto naročito, bolje da Gušo brani. Pomalo je možda i Amar kiksao s nekim odlukama (npr. Bekrić), ali uzrozi su više prva 2 nabrojana razloga.
Realno 90 % smo ispali. Šteta. Moralo se i moglo više, ali treba dostojno odigrat revanš i treba se opet nadat, pokušat napravit čudo, ali kažem realno je ovo skoro pa nemoguće. Mislim da su šanse za prolaz 1 %, ako ne i manje.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 19 jul 2012, 12:29

SemperFideliss je napisao/la:
corleone87 je napisao/la: SVI NA KOŠEVO U INAT SVIMA
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

shkembe990
Kontakt:

Post Postao/la shkembe990 » 19 jul 2012, 12:33

JEDNINO POZITIVNO STO CE NA KOSEVU U UZVRATU BITI SAMO MOMCI KOJI ISKRENO VOLE ZELJU I UVJEREN SAM BICE PREJAKO NAVIJANJE!

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 19 jul 2012, 12:33

SemperFideliss je napisao/la:
corleone87 je napisao/la: SVI NA KOŠEVO U INAT SVIMA
:lol:
nesto ti smijesno pasa na ovoj utakmici ce se viditi ko je onaj istinski navijac a ne derbi,evropa ili navijac kad se ostvaruju samo dobri rezultati
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 19 jul 2012, 12:35

shkembe990 je napisao/la:JEDNINO POZITIVNO STO CE NA KOSEVU U UZVRATU BITI SAMO MOMCI KOJI ISKRENO VOLE ZELJU I UVJEREN SAM BICE PREJAKO NAVIJANJE!
upravu si prijatelju
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

hamo_pipa
Kontakt:

Post Postao/la hamo_pipa » 19 jul 2012, 12:38

Batistuta je napisao/la:Što je nekada bilo nezamislivo da Slovenci pobijede klubove za BiH sada je to realnost i to realnost sa 3 gola razlike. Ovo dosta govori o našoj ligi i igračima koje mi nekada previše dižemo.
Zolotića sam prvi put gledao i momak je mogu sigurno reći najbolji igrač Želje u ovom trenutku.
Zajko Zeba je sinoć potvrdio zašto nije uspio u Evropi i zašto je igrač za male utakmice u domenu naše lige. Zašto Bekrić nije igrao meni nije jasno, osim ako nije neka povreda ili sl.
Sve u svemu bolna noć za kompletan BiH fudbal kada smo dočekali da nas Slovenci deru.
To je '91. bilo nezamislivo jer niko na fudbal nije mislio tad. Ali da se pogledalo realno, vidjelo bi se tad ih ceka svijetla buducnost u svakom sportu. Najbogatija republika u bivsoj drzavi, odvojili se odmah, roknuli onaj helikopter cetnicima i nisu fakticki ni imali rata. A posto nisu bezeveze bili najbogatija republika, odmah se dali na razvoj svega i svacega, i to bez zastoja ostalih jugoslovenskih republika. Sasvim realno i ocekivano je da su bolji od nas. To samo budala moze govorit, joj pobijedise nas skijasi. To sto mi jos uvijek zivimo u SFRJ i nesto se dicimo da smo nekad davno nabusili Maribor 8:0 pokazuje koliko smo zaostali u glavi. Vama ako predstavlja kompleks sto nas bolja ekipa koja ima odlicne uslove za razvoj pobijedi, problem je u vama.

Dalje, s druge strane, njihov razvoj se nije desio za 4 godine sigurno. Dajem ruku da je Maribor od 90-ih poceo planirati neku buducnost za klub, strategiju ako hocete. DUGOROCNU. Kako vi ocekujete da se to kod nas desi? Nije mi jasno. Krivo mi je sto smo izgubili, ali necu pljuvati ni na koga, jer su ljudi bolji. Imamo priliku da zapnemo na Kosevu da napravimo dobar rezultat. Moramo se jos pure najesti samo da krenemo ka boljem. Vrsimo preduslove za to. Dobili smo neke pare od igraca. Moje misljenje je da bi to trebalo ulozit u neku manju rekonstruckiju stadiona i sve ostalo ulaganje u mladje kategorije. Naravno, mozda tako ne treba. Mozda ima neko ko misli o tome, ili ako nema, mozda bi tu prvo trebali da krenemo. Da prije svega postavimo prave ljude na pravo mjesto. Ja sam siguran da ce se to desiti.
Ne mozemo samo kukati, drzava nam u qrcu, nista ne valja, kako da krenemo dalje. Maribor je imao sve uslove da ostvari sto ostvaruje, mi nemamo. Zato mi moramo da ih sebi stvorimo. Budi promjena koju hoces da vidis. Nece nam nista s neba pasti.
Dosta vise kukanja i prenemaganja.
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 19 jul 2012, 12:39

Amoxicillin je napisao/la:Što se tiče te fizičke spreme i toga :) Ko je u Želji za to zadužen??

Sigurno nije neki čovjek koji je magistrirao/doktorirao na FASTO ili neki bivši uspješni sportista a-a.
Đaba tebi kad ovi ne znaju ni trening postavit', a amar ne može sve sam :)
Ja mislim Eldin Jelešković, on ima tu famoznu diplomu. Načuo sam, nemoj me držati za riječ. Aco možda zna.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 jul 2012, 12:42

Čovječe opet BH klubovi zijane na isti fazon... Hoće li ikad naučiti????? Šteta velika šteta...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 19 jul 2012, 12:49

Nemoguce je onako odigrati prvo poluvrijeme i onda dozivjeti onako strasan pad. Jednostavno nemoguce.
Ali jbg, kod nas je sve moguce. Jbo ti nas. :evil:

Slicna sudbina, najvjerovatnije, ceka veceras i Sarajeva. :evil:
Zadnja izmjena: messilla, dana/u 19 jul 2012, 12:50, ukupno mijenjano 2 puta.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

ninox
Kontakt:

Post Postao/la ninox » 19 jul 2012, 12:50

i ja iskreno volim Želju i sinoc sam se nasikirao i po Bog zna koji put razočarao. Često sam na utakmicama, al ću ubuduće otići sledeće godine samo na eurpske utakmice. Dosta mi je više gledanja Kozare, Slavije i njih dobijemo 2-1 itd... Očekivao sam ove godine makar da se prodje u treće pretkolo, jos jednom sebi sam dokazao da smo bolestan mentalitet, da stvaramo nerealne euforije, da su igrači poluprofesionalci, da su to većinom sminkeri i manekeni, koji se furaju kad pobjede slobodu u Tuzli da su igrači. Jadno smo izgledali, strah ih da se dodaju, najveće nade Kvesić i Svraka se ne primjete protiv neke Slovenačke ekipe. Dok ne smanje ligu , dok ne istjeraju manekene, sminkere kriminalce iz fudbala i nogometnog saveza od mene nece dobiti ni marke za ulaznicu ni za bilo šta drugo. Osim poziva navijače da dođu u velikom broju da gledaju Želju protiv kozare, a onda kaze katastroflno smo odigrali.. nPr..pa dosta je i nama vise gledanja ispodprosjecnog fudbala keranja lopte i umisljanja da je to neki fudbal... zar to nije apsurd...Danas je fudbal biznis, a ja sam kupac u tom biznisu...hocu kvalitetan proizvod...(ja volim Zelju ali ako pricamo realno ovo je ovako)

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 19 jul 2012, 12:50

sinocnji rezultat je apsolutno nerealan...

Zeljeznicar sigurno moze dalje,ali u to moraju bezrezervno vjerovati svi,od amara osima,do svih igraca i na timu i na klupi,ekonoma pa do zadnjeg navijaca na kosevu u utorak....ovaj tim maribora mi djeluje kao ekipa koja bi se mogla pogubiti nakon brzog gola uz trans na tribinama pri cemu ni jedan jedini navijac ne bi smio sjediti...ne vidim tamo nekoga ko bi znao stati na loptu i smirit igru ako kola krenu nizbrdo....
prvi nisam vjerovao da imamo i teoretske sanse protiv maccabija nakon 1-5 iz izraela,ali ljudi su se usrali kao grlice, i samo zahvaljujuci stativama,preckama i idiotskom sudiji holandjaninu koji nije sudio ocigledan penal za 2-0 u 10 minutu, su primili samo 2 gola u prvom pol,a ne 6!

nek je sa srecom,navijacemo pa sta bude..
Zadnja izmjena: Armageddon2012, dana/u 19 jul 2012, 12:53, ukupno mijenjano 2 puta.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 19 jul 2012, 12:51

Ja sam i dalje razočaran, ne osjećam se ništa bolje niti lakše nego sinoć.

Ono što me najviše boli je to što su svi igrači i mi navijači htjeli Maribora i sad kad smo njih izvukli oni onako odigraju, igrači nisu opravdali ono što smo očekivali od njih i ono štu nam obečavali prije utakmice.

Da li smo mi očekivali previše od naših igrača ili smo fakat toliko loši pokazat će utakmica na Koševu.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 19 jul 2012, 12:52

Za fizicku spremu je zaduzen famozni ''Lazio ili ti ga Lacio''....... Taj frajer prije Zelje je bio trener djeci u ''Sporti'' u Hotonju....
Samo ne znam gdje njega Amar nadje, pa on ne zna potrcati.....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

shkembe990
Kontakt:

Post Postao/la shkembe990 » 19 jul 2012, 12:55

Hypnose je napisao/la:Za fizicku spremu je zaduzen famozni ''Lazio ili ti ga Lacio''....... Taj frajer prije Zelje je bio trener djeci u ''Sporti'' u Hotonju....
Samo ne znam gdje njega Amar nadje, pa on ne zna potrcati.....
Damir momak koji je bio prije njega je bolji 10 puta!dok je on bio zaduzen za fizicku spremu nasi su pucali od snage!

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 19 jul 2012, 12:57

Batistuta je napisao/la:Što je nekada bilo nezamislivo da Slovenci pobijede klubove za BiH sada je to realnost i to realnost sa 3 gola razlike. Ovo dosta govori o našoj ligi i igračima koje mi nekada previše dižemo.
Zolotića sam prvi put gledao i momak je mogu sigurno reći najbolji igrač Želje u ovom trenutku.
Zajko Zeba je sinoć potvrdio zašto nije uspio u Evropi i zašto je igrač za male utakmice u domenu naše lige. Zašto Bekrić nije igrao meni nije jasno, osim ako nije neka povreda ili sl.
Ako nisi prespavao zadnjih 15 godina, onda bi morao znati da su Slovenici igrali i skupinu lige prvaka, skupinu europa lige, i europsko i svjetsko prvenstvo sa reprezentacijom.

Pricas kao da su nekakva Malta. :roll:

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 19 jul 2012, 13:01

Ajmo ljoŽe u revansu nije 3 gola puno ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 19 jul 2012, 13:06

Nisam se smirio ni jutros,jednostavno zaboljelo je ono od sinoc zbog mnogi stvari.Posebno mi je krivo sto jedan dobar rad i trud kroz cijelu sezonu uprskamo u jednoj utakmici,jer igramo cijelu godinu za tu Europu i onda nam se desava ovo.Manjak je tu kvaliteta realno,ali mislim da nasu ekipu slabijom od ostalih cine pojedinci koju zaista nemaju sta traziti u ozbiljno fudbalu.Bogicevic sigurno nije Tito kao sto su ga pojedini navijaci predstavljali,ali uopste nisam pretjerano kivan na njega,jer mislim da su se kola slomila na njemu,a da su stvarini krivci neki drugi ljudi.Covjek pogijesi ,stvori se veliki pritisak,i onda poznavajuci nas to ide do najgori mogucih granica.Kraljevi smo euforije,ona nas vodi i ona nam glave dolazi.CIm krene lose,kola idu nizbrdo dibidus.Nema oporavka nema da se zaustavi to.Kad tone nek potone sto dublje.Eto to nas cini autsajderima,ovakav pristup i nevjerovatna mogucnost da sami sebe pobijedimo.Bojala se raja malog Zole,dijete pokazalo da je fenomenalan na svojoj poziciji.
Bitno je da se ne bojimo hoce li nam napadac uspijeti smiriti loptu jednom.Joj samo kad se sjetim Lazara,nije znao gola dati ali kad se zagradi i kad spusti loptu mogo si plakat i skakat oko njega 3 dana.Bitno je da se ne bojimo da ce Jamak donjeti prevagu ,dati dobru loptu ,i napraviti par izbacivanja,koju fintu.Da ce Stanic probijati.JOj samo kad se sjetim onog pokusaja prodora i centarsuta,lijepo mi muka bude.Onda zaista nije problem zatvoriti Zebu,Selimovica ili nekog ko bi mogao biti prevaga,jer da se ovim pojedincima i sklonis sa terena oni opet nista uradili ne bi.
**** euforija te natjera da zaboravis na ovu limitiranost pojedinaca,ali te ljudi brzo vrate u normalu i shvatis kako te koce neki ljudi.Isti slucaj ce bitii sa navijacima.Zbog manjka te euforije nece biti ni 5 hiljada na Kosevu.Sto ce biti klasicno ogledalo naseg stanja i odnosa prema sportu.Sto se tice revansa,ubijedjen sam da cemo dobiti cak sta vise ubjedjen sam da cemo zaliti za prvom tekmom,jer ce ova druga pokazati da su nas sinoc pobijedile nase manjkavosti i bogaljluk pojedinaca nesposobnih.Meni se cini i da oni kad guze trebe na osnoviu tog Zelje ,da se te njihove koke osjecaju kao da su ih guzili invalidi ...Na sta oni mene natjeraju ,tacno mi dodje da kad ih vidim u gradu da pridjem i spucam ih sakom,cini mi se da ce mi biti lakse.Sigurno bi nas pojacao za revans.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 19 jul 2012, 13:09

Jel` moze neko postaviti clip prvog poluvremena utakmice. Drugo vec imam pa tekmu da na miru pregledam u detalje.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.