Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

frankqqqqq
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la frankqqqqq » 17 jul 2012, 19:23

5 mil€ smo dobili za Velu, malo mi to. Mogli smo više izvući iz Sociedada :mrgreen:

A omma, jarane, za Gansa nije puno, to je igrač koji bi kroz par godina pod Wengerovom palicom napredovao i izrastao u WC veznjaka i imali bi njega i Jacka u tandemu sa Capoueom/M'Vilom (23 Capoue, 21 M'Vila) i imali bi vezni red za sljedećih 10 godina da hara Evropom, naravno ako bi ih zadržali :mrgreen:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 17 jul 2012, 19:27

Bili bi rahat naredne tri godine. :lol:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

omma987
Kontakt:

Post Postao/la omma987 » 17 jul 2012, 19:48

frankqqqqq je napisao/la:A omma, jarane, za Gansa nije puno, to je igrač koji bi kroz par godina pod Wengerovom palicom napredovao i izrastao u WC veznjaka i imali bi njega i Jacka u tandemu sa Capoueom/M'Vilom (23 Capoue, 21 M'Vila) i imali bi vezni red za sljedećih 10 godina da hara Evropom, naravno ako bi ih zadržali :mrgreen:
ma jasno, sto se tice profila igraca, znam da nije puno, i ja se slazem... al od Arshavinovog transfera nikako da preskocimo tu magicnu cifru od 15 mil funti...

za m'villu sam citao da su odustali zbog onog sto je napravio incident na Euru (kad se nije htio pozdravit sa Blanom, i jos neke gluposti ovamo iz zivota) pa su ga okarakterisali kao problematicnog...

nekako kako se meni cini izgleda mi vise da je paulinho opcija... eto zato sam napisao da je puno tih 30.. a nije, istina nije, ja bi i matu onda doveo, al bi im puno 22 u eurima, pa i za hazarda im bi puno, al eto.. :)))
Arsenal, Profa i Titi zakletva...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 jul 2012, 21:07

Cuj 14 miliona za Koscielnog. Smijesno.
Celik!3,2,2.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 17 jul 2012, 22:11

čuj 30 mil za gansa, još smješnije. budite ljudi realni malo sa ovim cijenama. ono stvarno . :mrgreen:
Vođa zna.

omma987
Kontakt:

Post Postao/la omma987 » 17 jul 2012, 23:52

nedime prijatelju, traze i ovi iz bilbaoa 40 miliona eura za martineza... pa jbg... ne mozes reci da budemo malo realni ako prenosimo ono sto mediji izmisljaju... jbg ako 5 medija prenese da ovi za gansa traze 30 onda ga ****.. ha ya.. :) moje je da prenesem da je tako.. :PPP

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 18 jul 2012, 00:03

http://www1.skysports.com/football/news ... riker-deal" onclick="window.open(this.href);return false;

Ajmo ajmo uzmi ga Wengy :twisted:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 18 jul 2012, 01:34

frankqqqqq je napisao/la:http://www1.skysports.com/football/news ... riker-deal

Ajmo ajmo uzmi ga Wengy :twisted:
Znas sta je smijesno? Da ga Wenger uzme svi ce reci opet dovodi mladice, a da ga ne dovede svi bi ga napali jer ga je City doveo. Isto je smijesno, ovaj transfer je bio omalovazavan od strane forumasa dok se nije City ukljucio i odjednom postade kao vazno.
Celik!3,2,2.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 18 jul 2012, 01:53

Priznajem da se nisam slagao u početku al ako sam pročitao da je klub impresioniran onim što je pokazao to ne može biti loše, i zbog toga bi volio da se ostvari transfer.

omma987
Kontakt:

Post Postao/la omma987 » 18 jul 2012, 04:00

nekoć sam čitao kako je sijaset igrača u historiji dovedeno za ukupno 10 miliona funti, pa cini mi se da su medju njima Toure, Djuro, i jos par igraca, te na kraju i RVP koji je placen 2,8 milona funti...

mislim niko ne bi trebao da osporava wengerov smisao za dovodjenje potencijala... samo sto smo u zadnje vrijeme poceli osporavati klupsku politiku puštanja igrača koji se razviju, da odu drugdje... tvrdim jedno, a eto nećemo imati priliku nikad to da dokažemo: DA je arsenal sačuvao sve bitnije igrače zadnjih 5 sezona, sada bi bili mocni baš kao što je to barsa... zamislite samo cesk, nasri, adebajor, toure, + ovi današnji igrači, mislim gdje bi nam bio kraj sa takvom kvalitetom, i sa uigranoscu od jedno 7 godina igranja skupa, jedne te iste ekipe...

a niang, niang ce malo sad da hoda po posudbama, pa eto nek se pokaze, niko mu ne brani, al s obzirom sta o njemu pisu, ako se ne propije itd isl, moglo bi od njega nesto da bude, jest da ima tu i afobe, ima tu i campbel, dosta njih koji su dovedeni neće pokazati koliko su zapravo mogli biti dobri igraci.. :)))

i da maloprije procitah, arsenal je sa caenom vec dogovorio detalje prelaska, valjda se sad ceka jos samo da se sa igracem dogovore....

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 18 jul 2012, 11:39

Nasri,Toure,Adebayor,Clichy ni jedan vise nemaju istu formu, niti je to forma glavnih igraca nekih konkurenata za titulu. Uz sve to znamo kako je Adebawhore napustio Arsenal, odletio za parama, isto tako i Nasri, i sad da Arsenal daje milione kao i drugi klubovi igracima koji su jednu sezonu dobro odigrali bilo bi smijesno.

Meni je jedina velika greska Yaya Toure, mogao je njeg Wenger dovesti i prije Barce, ali eto, sad mozemo samo zaliti.
Celik!3,2,2.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 18 jul 2012, 11:59

To u ovom slucaju nije bas toliko do igraca nego do nacina igre, kluba i konkurencije u klubu. Nasri nije igrao u Cityju kao sto je u Arsenalu ali daleko od toga da nije u formi. Jednostavno, konkurencija u Cityju je veca a i igra Cityja je drugacija. Nece ni Robin uvaliti 30 komada ako ode u City jer tamo ima jos mnogo kvalitetnih napdaca. To je i do trenera, kako ce i koliko izvuci iz igraca. Svakako mislim da se Mancini razasipa i ne izvlaci ni blizu maksimale od igraca koje ima.

Wenger zna bolje postaviti igru i izvuci vise iz igraca a i lakse mu je jer nema "viska" kvaliteta da se razasipa kao npr. Mancini. Sto se tice filozofije Arsenala, ona vec godinama ne daje plodove, osim finansijskih (jos uvijek ali i to ce polako da se istopi).
U posljenjih nekoliko godina, u Chelsea se investiralo preko milijardu. Otprilike isto toliko je i City potrosio na nove igrace.
Arsenal je svo vrijeme tapkao u mjestu i nije nista uradio da koliko toliko bude konkurentan.... ali ostvaren je glavni cilj, plasman u Ligu Prvaka i svi sretni. :roll: Meni je to malo i ne smije biti glavni i jedini cilj Arsenala.

Prelazni rok traje jos dovoljno dugo pa je se za nadati da ce doci "pojacanja" a ne prinove, polovnjaci i talenti.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 18 jul 2012, 12:06

Zbog ovoga ili onoga, cinjenica je da oni nisu u istoj formi. A govorimo o stanju u kojem bi imali konkurenciju kao u Cityu(sa ovim igracima starijim) znaci da bi opet doslo do njihove slabije forme. Nasri npr. je imao tri mjeseca u kojima je igrao kao pravi WC igrac, prije i nakon nula bodova, ima 2 gola protiv Uniteda, ono sve manje vise prosjek.

Meni se svidja ovaj sistem, to sto City i Cska rade je unistavanje fudbala.
Celik!3,2,2.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 18 jul 2012, 13:38

Pa dobro, o tome bi se moglo diskutovati. U svakom slucaju su dosla druga vremena u fudbalu, manje je bitno da li su gora ili bolja, dosla su. Ti mozda i jesi u pravu ali ruku na srce, timovi sa parama vec godinama dominiraju evropskim fudbalom, i prije Chelsea i Cityja. Neko je to mnogo ranije uradio i sad se samo povremeno dopunjava, neko kasnije, neko htio na brzinu da stigne ostatak i ulozio u kratkom vremenu puno.... Uglavnom, koliko para toliko i muzike.
Arsenal ne moze konkurisati drugim velikanima jer jednostavno ne placa ljude koliko to drugi rade. Godinama se supljira o ljubavi prema klubu i pljuju se svi koji odu za parama a zaboravlja se da su i u Arsenal dosli zbog para i da je sasvim normalno da neko ode zbog trofeja i para, kao sto je normalno i kad dolazi iz drugog kluba u Arsenal.

Onaj ko ne ide sa vremenom, propada. To je tako svugdje i u svemu. I nije bitno da li je doslo bolje ili gore vrijeme, jednostavno se moras prilagoditi, inace te nema.
Imas mnogo primjera u svemu, ne samo u fudbalu..... Mene tvrdoglavost Arsenala podsjeca na tvrdoglavost nekih velikih kompanija (nekada najvecih u onom sto proizvode) a sada u velikom padu bas zbog toga sto nisu isli sa vremenom.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 18 jul 2012, 13:40

Ma neka Wengera, jer klubovi tipa Ajaxa, Arsenala i slicnih su uvijek potrebni radi talenata...
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 18 jul 2012, 14:32

@samozeljo: Slazem se sa tobom, al' bih ispravio (i dodao) dvije stvari.

Prva je ta da je Arsenal ispred svog vremena. Argumenti? Modernizaciju infrastrukture cu zaboraviti na trenutak. A recimo evo primjer Wenger. Prvi u skorijoj historiji engleskog fudbala je zapoceo igrati svoj (Krojfov zapravo) leprsav nogomet. Jako slican nogomet kojim je Barcelona pokorila svijet u nesto kasnije. Istina to nije Wengerov patent, al' ga je (makar jedan od modela,inacica) prvi primijenio u EPL-u.

Drugi primjer je skauting. Tek nekoliko poslije Arsenala su ,prvenstveno Englezi, uvidjeli moc jakog skautinga. Danas je Chelseaov skauting uz Arsenalov recimo.

Novost je i tretman igraca. U Arsenal je AW uveo dijetu npr., al' i bez toga Wenger je jedan od pionira savremenog menadzerstva, onog blagog, roditeljskog, odnosa prema igracima.

I danas to 'brzanje' traje. Recimo pracenje igraca na treninzima putem satalita je Wengerova ideja.

A druga stvar je da prodaja glavnih igraca Arsenala traje puno duze od odlaska Fabregasa ili Henrya. Jos prije toga su odlazili vrlo bitni kotacici, Bronckhorst, De Bour, Anelka su mi pali ovako na pamet, a sigurno ih ima jos. Ta prodaja se vuce u devedesete, mozda cak i osamdesete i opet je Arsenal pravio rezultate.

Ps. Posto sa mobitela pisem, dodacu i pojasnicu ovde. Za dijetu ne znam kako se kretala u okviru europskog i engleskog fudbala, al' u Arsenal ju je prvi (makar nakon dugo vremena) 'donio' Wenger.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

omma987
Kontakt:

Post Postao/la omma987 » 18 jul 2012, 16:48

ma sto se mene tice, hebe mi se za city i psg i chelsea, i njihovu filozofiju fudbala, i ovog sto rade... al govorim da je arsenal zadrzao neke od igraca da bi mogli biti ono sto je sad barselona...

e sad je pitanje smatrate li barselonu konkurentnu ovim klubovima gore spomenutim... ako smo vec znali da je wenger uradio sve to, uveo kroifovski stil igre, i bla bla bla, i gubimo titule i vazne igrace, pa zasto onda ne napraviti ekipu koja ce harati za 10 godina... sto se mene tice ja bi sve ulozio u takvo nesto..

mislim ko se od vas sjeca kad je barselona jednu sezonu zavrsila kao 7-plasirana??? rijetko ko, posebno ovi mladji, a i tada su imali rivalda, overmarsa, i sijaset dobrih igraca, ali bili su 7... eh o tome se radi, profa bi, a i uprava, trebali malo da zaustave prodaju i od ovih igraca naprave nesto sto ce u narednih 10 godina poceti donositi trofeje, moze city sve da kupi, sve igrace svijeta, al time se ne kupuje kolektiv, time se kupuje individualni kvaltiet, i barsa i ovakva kakva je i dalje ce im biti konkuretna...

ovo sto mi radimo, najbolje se dokazuje na primjeru jos jednog kluba, a to je Valencia, oni su od nas prepisali ovaj sistem, i pogledajte samo koliko je dobrih igraca otislo iz valensije, i postalo igracine. barselona sve pojacanja normalnih sto je dovela dovela je iz sevilje i valensije.. mislim to nesto govori.. . al oni imaju okosnicu od 6 igraca, koji igraju zajedno jos od pionirskog uzrasta, i to je to, to je recept za uspijeh valjda..

i da, da napomenem, ne kazem ja da bi nam sadasnji adebajor, ili torue, ili gliši, mogli biti od koristi, nego znam da bi nam bili od koristi da su ostali sa nama onda kad su prelazili, jer tada su bili gotovo na vrhuncu karijere... al eto.. :)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 18 jul 2012, 17:05

omma987 je napisao/la:ma sto se mene tice, hebe mi se za city i psg i chelsea, i njihovu filozofiju fudbala, i ovog sto rade... al govorim da je arsenal zadrzao neke od igraca da bi mogli biti ono sto je sad barselona...

e sad je pitanje smatrate li barselonu konkurentnu ovim klubovima gore spomenutim... ako smo vec znali da je wenger uradio sve to, uveo kroifovski stil igre, i bla bla bla, i gubimo titule i vazne igrace, pa zasto onda ne napraviti ekipu koja ce harati za 10 godina... sto se mene tice ja bi sve ulozio u takvo nesto..

mislim ko se od vas sjeca kad je barselona jednu sezonu zavrsila kao 7-plasirana??? rijetko ko, posebno ovi mladji, a i tada su imali rivalda, overmarsa, i sijaset dobrih igraca, ali bili su 7... eh o tome se radi, profa bi, a i uprava, trebali malo da zaustave prodaju i od ovih igraca naprave nesto sto ce u narednih 10 godina poceti donositi trofeje, moze city sve da kupi, sve igrace svijeta, al time se ne kupuje kolektiv, time se kupuje individualni kvaltiet, i barsa i ovakva kakva je i dalje ce im biti konkuretna...

ovo sto mi radimo, najbolje se dokazuje na primjeru jos jednog kluba, a to je Valencia, oni su od nas prepisali ovaj sistem, i pogledajte samo koliko je dobrih igraca otislo iz valensije, i postalo igracine. barselona sve pojacanja normalnih sto je dovela dovela je iz sevilje i valensije.. mislim to nesto govori.. . al oni imaju okosnicu od 6 igraca, koji igraju zajedno jos od pionirskog uzrasta, i to je to, to je recept za uspijeh valjda..

i da, da napomenem, ne kazem ja da bi nam sadasnji adebajor, ili torue, ili gliši, mogli biti od koristi, nego znam da bi nam bili od koristi da su ostali sa nama onda kad su prelazili, jer tada su bili gotovo na vrhuncu karijere... al eto.. :)

ne tako davno, i barcelona je bila prinudjena prodavati svoje najbolje igrace, sta mislite kako je nama bilo kad je klub prodao Ronalda, igraci koje je prodavao arsenal ili sad ovaj primjer odlaska eventualnog van persija, sve je to smijurija u odnosu na tadasnjeg ronalda, koji je kad je odlazio iz barcelone bio vanzemaljac, tad su bili njegovi najbolji dani, al eto, morao je otici, odlazio je i figo, rivaldo...sve igraci i zvanicno proglasavani najboljim u svijetu

arsenal je pod vengerom igrao prelijepo,al opet nije to bas stil igre koji igra barcelona, tesko je to i priblizno kopirati, ne vjerujem ni da je venger to kopirao, jednostavno samo su slicni stilovi, nikad venger nije imao igrace kao barcelona da bi mogao napraviti hegemoniju koju radi barca, i da su svi igraci ostajali, bilo bi neizvodljivo, jer nikad arsenal nije imao na kamari istovremeno igrace kao xavi, iniesta i najveci ikada messi

finansijski problemi i pehovi s povredama koji su bili tu iz godine u godinu ukopali su arsenal, venger je radio dobar posao uglavnom, ali imao je covjek puno pehova

a sto se tice ovog pominjanja dal je barca konkurentna citiju, celziju i takvima, smijesno je to i pomisliti, takvi klubovi kad igraju protiv nas izgledaju ko nizerazredni vratnik, prelazak pola centra je uspjeh, a ako i napreve ponekad rezultat, to je samo uz nevjerovatnu dozu srece, koliko god oni trose nisu nam do koljena

da bi arsenal napravio nesto tako ili barem priblizno, treba vengeru da se poklopi puno stvari, kod nas jednostavno poklopilo da su se u jednoj generaciji nasli neki igraci koji su ponajbolji u istoriji fudbala na svojim pozicijama, desio se u toj generaciji i najveci ikada, i to je to
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 18 jul 2012, 17:56

Halo ograniceni, Arsenal ima sezonu bez poraza, sto ni tvoja jaka Barca ne moze uraditi, tako da. Wenger je uradio sto i Barca radi, samo sto ovi to rade duze, a da nije imao kvalitetan tim tesko bi uspio to 2003/2004. U jednoj od jacih liga na svijetu. Cuj kopiranje Barce covjek kontre doveo do savrsenstva, oruzje Arsenala od 30-ih godina proslog stoljeca. Od Chapmana. Sta covjek nece sve procitati ovdje.

49 bez poraza, ne vidim nesto Barcu u tim brojkama. Neki navijaju za Arsenal pa spominju nekakve Krujfovske taktike, ma halo ne budite smijesni, najjaci Arsenal je upravio bio onaj Arsenal koji je iz kontri sve mogao uraditi. Pa protiv te iste Barce u finalu sa igracem manje je Arsenal odigrao ravnopravno, joj koliko bih ja volio da je tad bio gol a ne crveni karton.
Celik!3,2,2.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 18 jul 2012, 18:08

AllGunsBlazing je napisao/la:Halo ograniceni, Arsenal ima sezonu bez poraza, sto ni tvoja jaka Barca ne moze uraditi, tako da. Wenger je uradio sto i Barca radi, samo sto ovi to rade duze, a da nije imao kvalitetan tim tesko bi uspio to 2003/2004. U jednoj od jacih liga na svijetu. Cuj kopiranje Barce covjek kontre doveo do savrsenstva, oruzje Arsenala od 30-ih godina proslog stoljeca. Od Chapmana. Sta covjek nece sve procitati ovdje.

49 bez poraza, ne vidim nesto Barcu u tim brojkama. Neki navijaju za Arsenal pa spominju nekakve Krujfovske taktike, ma halo ne budite smijesni, najjaci Arsenal je upravio bio onaj Arsenal koji je iz kontri sve mogao uraditi. Pa protiv te iste Barce u finalu sa igracem manje je Arsenal odigrao ravnopravno, joj koliko bih ja volio da je tad bio gol a ne crveni karton.
amin da i ovo neko spomene nakon 6 godina :mrgreen: , i bilo je vrijeme. :)
Vođa zna.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.