Bio sam miran cijelo vrijeme,ali jutros me je bas spucalo.Hiljade misli se roje u meni,stvarno je tesko iscekivati svaku Zeljinu tekmu,a ove evropske pogotovo.Ponosan sam na veliki broj navijaca koji je otisao tamo da podrzi svetinju.To ce igracima mnogo znaci.Garant je toga da ce igraci pred njima i uz njihovu pjesmu dati 120 % od sebe.
Svi smo u neizvjesnosti kako ce to sve izgledati na terenu,da li ce sve dobro proci po nas.I to je ona fudbalska prica,ona draz koju plava boja naseg dresa donosi.Poslije niza neuspjesnih godina,konacno smo se poceli osjecati kao pravi,navijacki,neizvjesno i punog srca.Velicanstveno.
Ostavice nasi srce na terenu,to je bar sigurno.Toga se najmanje bojim.U stvari se onda kada je tako i ne bojim nicega.Ako nas pobijede to ce znaciti da su bolji uz svu nasu borbenost.A sa druge strane mozemo puno dobiti.Pokusace nasi da prevazidju ovog protivnika.
Bice zanimljivo koju i kakvu igracku formaciju ce nas slavljenik Amar Osim danas probati.Nikad Amar nije srljao,pretpostavljam da ce vezni red biti zbijen.Tu ce se voditi prava bitka,vidjelo se da su slovenci opasni sa suteva sa distance.To se mora po svaku cijenu zaustaviti.Strah me kartona,bice jako bitno za tok utakmice ako nasa odbrana i zadnji vezni red ne dobije kartone u prvih pola sata utakmice.
Igracki gledano,sve mi izgleda super sa nase strane,s tim sto gledajuci onako iz profila,dva mjesta u timu su mi na posebnom oprezu.Antolovic kao golman,kazu da je uradio izvanredne pripreme,medjutim osjetljivo mjesto golmanske pozicije i njegov prvi zvanicni susret za nas tim bi od njega kao golmana mogao napraviti dva scenarija veceras.Tragicara ili heroja.Nadam se da ce njegova zelja biti jaca od treme i da ce uspjeti dokazati da je golman za evropske ekipe.
Druga pozicija je osjetljivi zadnji vezni igrac koji ce igrati uz Svraku.Tu Amar svasta moze izmajmunisati.Da li ce postaviti klasicnog zadnjeg veznog Zolotica ili ce ekipu malo pogurati znalcima koji ce spustati loptu na zemlju i ubiti brzu igru,a to je vezano za Jamaka ili Bekrica.Zola je neiskusan mladi i talentovani igrac.Veliki je rizik stavljanje njega,ali opet,ili je igrac ili nije,ovo su utakmice koje ga mogu dignuti u visine,bas kao i Antolovica.Nesumnjivo je da ce ako zaigra,mali Zola poginuti na terenu.Strah me je kartona za njega u nekoj ranoj fazi,jer mladi igrac moze imati gresku na terenu zbog neiskustva pa da bude primoran da reaguje startovima koje su u evropi kaznjavaju jako lako,vidjeli smo primjere u utakmicama Borca.Jamak i Bekric su opet iskusniji ali nisu klasicni zadnji veznjaci,oni ce da igraju lopte i da iskustvom imaju kretanje na terenu koje bi pomoglo i Svraki,ali je cinjenica da ce onda Svraka biti taj koji ce da pogine u defanzivi.
Sretno plavi momci,bitno je da se ne prepadnete ,vec odigrajte hrabro,borbeno i za dres plave svetinje,za brojnu armiju navijaca,fanaticno.Niko onda nece zamjeriti ni na cemu.Bicemo ponosni.Ucinite nas ponosnim.SRETNO !
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !