RK Goražde

maho
Kontakt:

Re: RK Goražde

Post Postao/la maho » 28 maj 2012, 12:48

zasto uprava dolje...pa uprava je jedina odradila posao, da nije zavrseno domacinstvo kupa ovi nasi bi izgubili na strani i od žepe...pa pogledajte samo koga su od jacih ekipa pobjedili na strani...(nerjeseno protiv neugodne Dervente haha) doigravanje da ne spominjem sve su nam košarkaški rezultati :lol: :lol:

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 28 maj 2012, 20:02

Na spisku selektora Markovića nalaze se sljedeći igrači:

Benjamin Burić (Izviđač), Nebojša Grahovac (Chamberry), Adnan Šabanović (Čelik), Danijel Šarić (Barcelona), Enid Tahirović (Goppingen), Mirko Mikić (Borac BL), Vukašin Stojanović(Borac), Damir Delić (Izviđač), Adnan Jaškić (Goražde), Deni Velić (NEXE Našice), Faruk Vražalić (Sloga Doboj), Duško Čelica (RedArmy Qatar), Faruk Halilbegović (Sloga), Ante Kkrika (Tatran Presov), Nikola Prce (La Rioja), Mirsad Terzić (Veszprem), Damir Doborac (Magdeburg), Adnan Harmandić (Wetzlar), Ivan Karačić (Borac), Tarik Međić (Sloga), Goran Biljaka (Goražde), Nikola Džono (Cimos Koper), Dejan Malinović (Izviđač), Marko Panić (Borac), Senjamin Burić (Izviđač), Elmir Građan (Goražde), Muhamed Toromanović (Wisla Plock), Vladimir Vranješ (Borac).
Još jedna potvrda da je klub imao odličnu sezonu iza sebe. 8-)
FK Pjetlovi

sveznadar
Kontakt:

Post Postao/la sveznadar » 28 maj 2012, 21:54

reds je napisao/la:
Na spisku selektora Markovića nalaze se sljedeći igrači:

Benjamin Burić (Izviđač), Nebojša Grahovac (Chamberry), Adnan Šabanović (Čelik), Danijel Šarić (Barcelona), Enid Tahirović (Goppingen), Mirko Mikić (Borac BL), Vukašin Stojanović(Borac), Damir Delić (Izviđač), Adnan Jaškić (Goražde), Deni Velić (NEXE Našice), Faruk Vražalić (Sloga Doboj), Duško Čelica (RedArmy Qatar), Faruk Halilbegović (Sloga), Ante Kkrika (Tatran Presov), Nikola Prce (La Rioja), Mirsad Terzić (Veszprem), Damir Doborac (Magdeburg), Adnan Harmandić (Wetzlar), Ivan Karačić (Borac), Tarik Međić (Sloga), Goran Biljaka (Goražde), Nikola Džono (Cimos Koper), Dejan Malinović (Izviđač), Marko Panić (Borac), Senjamin Burić (Izviđač), Elmir Građan (Goražde), Muhamed Toromanović (Wisla Plock), Vladimir Vranješ (Borac).
Još jedna potvrda da je klub imao odličnu sezonu iza sebe. 8-)
Ni jedan od pozvanih nece ostati u Gorazdu i ovo je samo dalje podizanje cijene igraca koji odlaze iz Gorazda. Marka trguje citavo vrijeme a Borac popusi na kraju i ostane bez icega zajedno sa sportskim direktorom Đogom koji nema veze sa mozgom.
Negdje je legenda komentarisao kratku klupu Gorazda, mislim da to nije kratka klupa nego kratka pamet pojedinaca u ekipi. Sloga osvaja prvenstvo BiH sa manje izmjena nego Gorazde, ali nije problem treba "produziti klupu" Gorazda i dovesti jos stranaca a djecu iz Gorazda u drugu ligu jer ovdje nemaju mjesta dog svi stranci se ne povrijede ili ne umru

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 29 maj 2012, 11:21

Sezona je super prosla, osvojili su kup, a da li se ova ŠAHA liga jos opstat vidjet cemo ;) Mozda je i dobro sto nisu 3 zavrsili. Uglavnom svaka im cast na kupu i dosta od njih ;)
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 29 maj 2012, 11:35

maho je napisao/la:zasto uprava dolje...pa uprava je jedina odradila posao, da nije zavrseno domacinstvo kupa ovi nasi bi izgubili na strani i od žepe...pa pogledajte samo koga su od jacih ekipa pobjedili na strani...(nerjeseno protiv neugodne Dervente haha) doigravanje da ne spominjem sve su nam košarkaški rezultati :lol: :lol:
Prvo važno je voljeti klub i kada pobjeđuje i kada gubi.Drugo ko je doveo igrače sa strane uprava o cjeni neću da govorim.Treće ko je doveo trenera i koja mu je cjena uprava.Četvrto ko se potukao sa trenerom uprava.Peto zašto naša djeca sjede na klupi zato što je uprava dovela i koga treba i koga netreba.Na kraju i sa našom djecom bi se plasirali u ligu šest(Naša djeca su i Biljaka i Martić jer su već sedam osam godina u Goraždu).Zato momci super ste kakva vam je uprava i trener.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 maj 2012, 12:52

Ma nema šanse da bi mi napravili sličan uspjeh sa našom djecom.
Naša djeca imaju kvalitet da budemo na sredini tabele(pitanje), za sami vrh trebaju pojačanja .
Ko bi od naše djece mogo odigrati u odbrani protiv Borca kao što je igrao Josip Buljubašić niko ;)
Ono "talenata" što sjedi na klupi nema šanse da bi moglo iznijeti sezonu ;)
Jaškić i Buljubašić su pojačanja sa kojima se pogodilo ;) U drugom dijelu su donjeli veliki pomak u igri, prvi u napadu, drugi u odbrani a i pogađao je kad je trebao(najzaslužniji za titulu KUPA) ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 29 maj 2012, 13:08

Ja nisam rekao da bi osvojili kup ali bi bili u ligi šest pa možda i u evropi.Sastav golman DŽananović krila Žiga i Beli bekovi Dedović i Biljak srednji Martić pivot Građan.Na klupi Marić,Pilav,Merkez itd......

maho
Kontakt:

Post Postao/la maho » 29 maj 2012, 16:03

pa zar nije malo kontradiktorno...momci bravo...a uprava koja ih je dovela i plaćala ne valja :o ...reci iskreno dali bi, da se finalni turnir kup takmicenja igrao bilo gdje van gorazda mi prosli i jednu od ekipa sa zavrsnice...nebi legendo :oops: uglavnom, van terena ima pravo da se tuce ko sa kim hoće, tu su nadležni organi policija i sudovi, a lično što se mene tiče nebi bilo loše gledati malo nasilja uživo...sva sreća da se sve završilo na vrijeme :lol: :lol:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 maj 2012, 16:15

kaca je napisao/la:Ja nisam rekao da bi osvojili kup ali bi bili u ligi šest pa možda i u evropi.Sastav golman DŽananović krila Žiga i Beli bekovi Dedović i Biljak srednji Martić pivot Građan.Na klupi Marić,Pilav,Merkez itd......
Ja se smijem kladiti, da ta ekipa ne bi bila među tri u ovoj ligi .
Znači ne bi ušla u Ligu 6 ;)
Ako se želimo boriti za trofeje onda se moraju dovoditi pojačanja,+ naša talentovana djeca(ako ih ima da mogu odgovoriti zadatku).Ako nam je cilj sredina tabele, onda se može igrati u tom tvom sastavu(sa našom djecom) ;)

maho je napisao/la:pa zar nije malo kontradiktorno...momci bravo...a uprava koja ih je dovela i plaćala ne valja :o ...reci iskreno dali bi, da se finalni turnir kup takmicenja igrao bilo gdje van gorazda mi prosli i jednu od ekipa sa zavrsnice...nebi legendo :oops: uglavnom, van terena ima pravo da se tuce ko sa kim hoće, tu su nadležni organi policija i sudovi, a lično što se mene tiče nebi bilo loše gledati malo nasilja uživo...sva sreća da se sve završilo na vrijeme :lol: :lol:
Pojačanja Buljubašić,Jaškić,Savić su dobra pojačanja.
Ne bi osvojili KUP da se npr. igrao u Zenici, izgubili bi u polufinalu od nekog ;)
Ako si meni uputio ova pitanja ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 29 maj 2012, 19:23

NEk ostane ovakva ekipa i mogu oni next sezonu dobro proci ;)

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 31 maj 2012, 18:38

Evo video o kapitenu Gorazda :!:
[youtube][/youtube]

lifebook
Kontakt:

Post Postao/la lifebook » 07 jul 2012, 10:02

Jel istina da je RK Goražde odustalo od Evrope ???

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 15 jul 2012, 17:04

Pošto vidim da smo svi na godišnjem odmoru hajmo malo početi bar pisati šta priča čaršija o stanju u klubovima BiH.Jedino pišu iz Sloge i Borca šta je sa ostalim klubovima.Stanje u Goraždu prema priči čaršije je ovako.Građan i Delić u Borcu,Biljaka u Slozi,Marić u Leotaru.Za ostale se još ništa nepriča.Najvjerovatnije Goražde neće nastupiti u evropi.Ono što je interesantno veoma malo je duga ostalo neisplaćeno igračima zbog čega odlaze kada imaju egzitenciju relativno sigurnu?Sekretar kluba kaže da još niko nije uzeo ispisnici.......

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 15 jul 2012, 19:35

Vidim niko ne spominje da su juniori RK Goražde, ostvarili ogroman, ali zaista ogroman uspijeh na završnici državnog prvenstva u Visokom. U finalu su poraženi od domaće ekipe, ali malo ko je i očekivao da će uopće proći i Izviđača u 1/2 finalu. Na kraju su imali i najboljeg strijelca (Neda Pilava) i najboljeg golmana (Harisa Pleha). Još jedan dokaz kako ovaj klub ima sjajnu školu rukometa. 8-)
FK Pjetlovi

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 16 jul 2012, 09:10

Nažalos to vrijeme nisam bio u Goraždu ali sam pratio sve sta se događa tako da ovim putem čestitam našoj djeci.Vjerovatno ste pratili moje pisanje ja sam uvijek podržavao naše momke.Vjerovatno će imati priliku da ovu sezonu brane boje Goražda.Uz dva pojačanja opet će mo imati solidnu ekipu sa manje para.

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 16 jul 2012, 23:32

Kako večeras sanaznah Biljaka definitivno potpisa za Slogu.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 24 jul 2012, 20:46

I kod vas izgleda uprava sposobna u p.m. , stvarno nemam riječi , pa ja bi izašao prosio po gradu samo da se obezbijede sredstva da ekipa nastupa u evropi ...
Rukometni klub Goražde u narednoj sezoni, ipak, neće igrati u Evropi, odnosno u Challenge Kupu.

Iako su u prošloj sezoni osvojili Kup naše zemlje, te tako stekli pravo nastupa u Challenge Kupu rukometaši Goražda u narednoj sezoni neće osjetiti slast igranja na evropskoj sceni.

Naime, kako SportSport.ba saznaje iz RK Goražde na adresu saveza su poslali pismo u kojem obavještavaju našu krovnu rukometnu kuću da odustaju od učešća u evropskom takmičenju.

Iz Rukometnog saveza BiH obavijestili su Evropsku rukometnu federaciju u odluci RK Goržde, tako da se ovaj klub neće naći u bubnju prilikom današnjeg žrijebanja.

Tačan razlog zbog kojeg su Goraždani odustali od Evrope nije poznat, mada se pretpostavlja da se radi o finansijskim problemima, no sigurno je da će ljubitelji rukometa u gradu na Drini ostati razočarani.

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 31 jul 2012, 12:35

Bitno je da je racun odblokiran ;) jedino u ekipi ostaje (sa strane) golman banovićanin Adam Savic , ostalo ce biti sve domaci igraci, cak i jaskic nije dobio poziv da se prikljuci pripremama.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 31 jul 2012, 13:08

Građan u Borcu, a jaran mi reče da je i Biljaka prešao u Slogu. Za ostalo odlaske ne znam, ali ostat' će uglavnom domaći igrači. Kompletna prva ekipa juniora je prebačena u prvi tim. I pripreme RK Goražda su počele jučer. :D
FK Pjetlovi

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 31 jul 2012, 13:20

Zafir je kren`o u akciju :D

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.