FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Emir ZENICA
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Emir ZENICA » 13 jul 2012, 19:48

Vi prvo morate imati skupstinu Fukara koja ce se odrzavati svaki mjesec (lupam) skupit 50-100 ljudi koji su spremni na sve,clanarina nek bude 50 km-100 km i tako ce te uvijek imati kesa.E onda odete na skupstinu kluba i trazite mjesto u klubu 4-5-10 ne bitno koliko mjesta i da se oni za sve pitaju,da glasaju i tako to. ;)

Pozz 8-)
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

jasamtz
Kontakt:

Post Postao/la jasamtz » 14 jul 2012, 09:29

u slobodi je godinama stanje katastrofalno, svi sve rade a niko nista ne radi,klub tone.sumnjivi tipovi se motaju oko kluba godinama, ljudi sumnjive proslosti i morala bili na rukovodecim mjestima,kroz 1 tim proslo 1000 igraca za 10 godina pa to nema nigdje, menadzeri i navijaci se petljali i petljaju se i danas u rad kluba. sramota za grad koji moze da ima 20 prvotimaca iz svoje skole i jos 20 da igra u ostalim klubovima premier lige svake godine, to je recept za ozdravljenje kluba. proizvoditi igrace mogu samo dobri strucni i karakterni treneri neovisni po svakom statusu

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 jul 2012, 12:21

Ima li sta novo u vezi kluba,jel Meske pricao sa igracima,jel rijesena situacija sa Memisevicem,imal pojacanja na vidiku ??
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 14 jul 2012, 12:59

Ne postam ništa na ovu temu već duži period, mislim čak i od kraja prošle sezone i bolnog (ali dobro došlog zbog konsolidacije u klubu) ispadanja. Ugledao sam da su neki na startu pričali o Evropi kroz Kup BiH i svakojakim glupostima, a poruka za z(a)grižene zaljubljenike u ovaj klub je ta da se sada o Euro nastupima najmanje treba razmišljati. Čitao sam jedino aktuelnosti oko imenovanja predsjednika Skupštine (Mirsad Muharemagić) i mandatara za sastav novog Upravnog odbora i glavnog operativca kluba (dakako, Merseda Kovačevića, o kojem sam sinoć gledao hajmo reći kratak dokumentarac i priču o njegovoj karijeri, debi u crveno-crnom dresu, golovi, publika, tadašnji roster Slobode i mnogo toga drugog). Ah, zaboravih Denisa Karića koji je postao novi sportski direktor FK Slobode (sretno mu, trebaće mu podrška :!: ).

Također, načuo sam da je ekipa bila na turniru u Ruščici, gdje je poražena u prvom susretu od Slaven Belupa rezultatom 1:0 (ekipe koja je konačno posložila redove u HNL-u), dok je u meču poraženih savladala Cibaliju 2:1 i tako osigurala, osvojila 3. mjesto, što predstavlja određeni uspjeh i podstrek za igrače i stručni štab, a određeni koeficijent nade za navijače.

Što se tiče igrača, moram reći da je mnogo bolje izgledalo na početku priprema i samoj prozivci. :mrgreen: Otišli su (a nisu ni došli kako treba, budimo realni) Mikelini, Zoletić, Mešanović(i), Mujkić, Jogunčić ( :?: ) i ostali, a iznad glave mnogih stoji status "quo" i rijetka pojačanja nisu dovoljna ako želimo 1. mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH. Svakako, da ne kudim samo biće i pohvala za Ibraka (koji je u ovom trenutku i menadžer, i trener i osoba koja nam je obezbijedila doslovno sve igrače za sada) na dovođenju Matijasa Pejića, Staniše Nikolića...
Vidio sam da je htio dovesti i Tarika Okanovića, meni lično najdražeg (uz Alena, Jogeta i Mujku) igrača u Tuzli od rata, ali njemu se duguje čak 47.000 KM. A, ruku na srce, ako ih je iko zaslužio to je onda Tare. ;)

Dakle, stvari se, po starom običaju, rješavaju pet do dvanaest, momčad se kroji u hodu, a odgovornost se prebacuje s jedne osobe na drugu. Ipak, i nije tako loše kako je moglo biti. Barem imamo rukovodstvo kluba i struku (trenere), te kakve-takve uslove za treninge i treniranje.

Eh, što se tiče lige u kojoj ćemo (po prvi put) igrati od osamostaljenja naše države, treba naglasiti da niti jedna ekipa (izuzev njih par koje su pred gašenjem i nemaju ambicija) neće biti naivan i lagan protivnik, te da će teško biti dobiti utakmicu samo na ime i eventualni strah i drhtanje protivnika pred gigantnom. :roll: Moraćemo se dobro potruditi želimo li ekspresan povratak u PL BiH, a ako ne iskoristimo priliku odmah - čeka nas, u najmanju ruku, sudbina Borca i Veleža koji su zaglavili par sezona, a možda čak i Jedinstva, Orašja!

Dakle, za plasman na 1st place, nama je otprilike potrebno 60 bodova, a može i ispod ukoliko bi konkurencija bila nešto slabija i bude podbacila (Gradina je imala 61 bod prošle sezone, a prvi pratitelj, gračaničko Bratstvo, je podosta kaskalo; tek na kraju sezone su, kada su momc(ov)i iz Srebrenika odustali od pritiska i pobjeda, smanjili bodovni zaostatak.

slika

Raspored nam je povoljan, prvu igramo kod kuće protiv rivala kojeg trebamo doslovno pregaziti, a da li ćemo se prošetati ligom, ili mučiti, vidjet ćemo u predstojećem periodu i u toku sezone.

Također, podrška i sloga u redovima/odredima Fukara treba biti jača nego ikada prije, a navijači su ti koji će nositi ekipu kroz season, tako da trebaju "malo više" podrške od glavnih u timu. Na kraju krajeva, oni su i jedina svijetla tačka od prošle sezone, oni odvajaju od usta za transparente i ulaznice da podrže Slobodu bilo gdje, bilo kad (frišak primjer je Slavonski Brod) i daju motivaciju ovim omladincima da, osnaženi s nekim iskusnim i starijim (ne "starcima" :mrgreen: ) pojedincima, iznesu teret na timskom, ne samo individualnom nivou.

Btw, jutros pročitah u Dnevnom avazu da će ekipa od utorka krenuti na pripreme na/u Zlatibor, što je pohvalno (ako bude istinito i obistine se navodi Mesketa). Naime, uslovi su defintivno najbolji i nikad nismo imala bolje uvjete za priprema od Kupresa, sada čak i bolje u odnosu na taj put.

slika

slika

Ima još puno fotografija, ako vas interesuje - potražite ih sami. :D

P.S. Nadam se da će topic/tema "FK Sloboda Tuzla" ostati aktivna te da ćemo također i mi, formaši, fanovi, navijači, simpatizeri (ne znam više kako da nazovem stvari, a da to bude pravim imenom :lol: ) biti priključeni/uključeni u situaciju i dešavanja u našem klubu ("in our club", "in our garden", ako ćemo na engleskom :mrgreen: ). Takoreći apelujem na ove izvještače da nas redovno opskrbljuju novostima i informacijama ponosa grada Tuzle. No, naravno da ne bih volio postići kontraefekat i da stranica postane personalni blog, ali sumnjam da će se to desiti.

- Viva la Sloboda, Viva la Tuzla.

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 14 jul 2012, 16:05

evo ponovo kantonalnog derbija FK Buducnost - Sloboda ;)

Mi necemo ni ganjati ulazak u Premijer ligu, izgleda da im je lijepo i u ovoj :(

pozz
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 14 jul 2012, 16:17

sef_mafije je napisao/la:evo ponovo kantonalnog derbija FK Buducnost - Sloboda ;)

Mi necemo ni ganjati ulazak u Premijer ligu, izgleda da im je lijepo i u ovoj :(

pozz
neka akoje ista pozitivno sto smo ispali to su ove kantonalne utakmice..fakat bi sad dao sve samo da je ona ista liga od 1995 pa do hajmo reci do 2001..puno ekipa sa TK koje su ne samo bile tu, vec su imale i kvalitet.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 14 jul 2012, 16:54

Pripreme na Zlatiboru ekstra jos kad bi na te pripreme krenuli Mesic,Nikolic,i Okanovic i bar jos kojeg da Ibraka povede novog da nas obraduje.Onda bi vec imali napredak u klubu

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 14 jul 2012, 16:57

imal sta kod nas za dresove?

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 14 jul 2012, 18:10

zanimljivo danas gledam trenutna ekipa slobode skuplja je od pola premijerligaskih ekipa tako i od zvijezde.jos ako dovedete nekog skupljeg igraca, znaci po vrijednosti vas povratak ne bi trebao doci u pitanje naprotiv bila bi sramota da sa ovim postojecim kadrom ne pometete konkurenciju.moj savjet je da se probate pobratit sa ekipama iz tk i vas ulazak nece doci u pitanje.
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

joksimovic
Kontakt:

Post Postao/la joksimovic » 14 jul 2012, 20:11

Razmislite, pa onda recite da li nam je trebao neko doći na čelo koji kao prvo poznaje fudbal,a kao drugo zna da jedan klub samo može da opstane prodajom svoje djece.Ja se sjećam
Brđanovića,pa onda Čović,Kasapović,Ćejvanović,Omić,Jahić,na godlu Oštraković,86-godište
Salamović,Tirić.Omić 87-godište
Husejnović,Borogovac,Kešetović,Mehinović,Crmkić,Bajrić,Mujačić,štoper Amir-88-godište na golu Josić
Bekić,Hadžić,Damir veznjak ,Šmigalović,itd još mnogo djece
Od navedenih,Čović,Ćejvanović,Kasapović,Husejnović Borogovac-reprezentativci
Gdje su ta djeca danas

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 14 jul 2012, 21:29

Ako je bilo jbga :D

[youtube][/youtube]

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 14 jul 2012, 22:28

astra1922 je napisao/la:zanimljivo danas gledam trenutna ekipa slobode skuplja je od pola premijerligaskih ekipa tako i od zvijezde.jos ako dovedete nekog skupljeg igraca, znaci po vrijednosti vas povratak ne bi trebao doci u pitanje naprotiv bila bi sramota da sa ovim postojecim kadrom ne pometete konkurenciju.moj savjet je da se probate pobratit sa ekipama iz tk i vas ulazak nece doci u pitanje.
Da se pobratimo s kim bolan? Bratstvo? Radnicki? :lol:

zoone
Kontakt:

Post Postao/la zoone » 15 jul 2012, 03:33

u subotu se na treninzima pojavio i mirza mesic :)

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 15 jul 2012, 11:35

zoone je napisao/la:u subotu se na treninzima pojavio i mirza mesic :)
Mesic igracina ;)
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 15 jul 2012, 11:57

zoone je napisao/la:u subotu se na treninzima pojavio i mirza mesic :)
Ako ne on ne proradi u prvoj federalnoj ne znam kad ce...
Vidjam ga stalno po gradu, ono ko brizan otac kulira sa sinom :D
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 15 jul 2012, 12:48

Imal sta u vezi stadiona kad je napokon zavrsit sjever

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 15 jul 2012, 15:19

U utorak se ide na Zlatibor, dosli su jos neki igraci Mesic, neki srbin i jos jedan.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 15 jul 2012, 15:26

sta ima, igrac "neki srbin" :lol:

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 15 jul 2012, 15:28

SiggySinatra je napisao/la:
astra1922 je napisao/la:zanimljivo danas gledam trenutna ekipa slobode skuplja je od pola premijerligaskih ekipa tako i od zvijezde.jos ako dovedete nekog skupljeg igraca, znaci po vrijednosti vas povratak ne bi trebao doci u pitanje naprotiv bila bi sramota da sa ovim postojecim kadrom ne pometete konkurenciju.moj savjet je da se probate pobratit sa ekipama iz tk i vas ulazak nece doci u pitanje.
pa sta ti je smijesno ako se a njima ne dogovorite da vam puste u lukavcu gracanici i banovicima necete ni uci u premijer ligu
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 15 jul 2012, 15:43

astra1922 je napisao/la:
SiggySinatra je napisao/la:
pa sta ti je smijesno ako se a njima ne dogovorite da vam puste u lukavcu gracanici i banovicima necete ni uci u premijer ligu
sta to ih ne mozemo pobjedit?

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.