Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

edinjo-bih
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la edinjo-bih » 21 jun 2012, 22:46

super video i najdraze mi je na 1:50 min kad se njegov direktni konkurent deni velic raduje kao da je on dao gol!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 22 jun 2012, 01:03

Bojan Skoko potpisao za Zagreb --> mogu li mu sad drzavljanstvo srediti????

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 22 jun 2012, 17:08

Faruk je pokazao da je veliki potencijala. Velika stvar bi bila da ode što prije u Njemačku ili Španiju, mislim da ima kvalitet za to. Još jedan igrač koji je veliki potencijal je i njegov prijatelj Amir Čakić. Da nije bio podložan silnim povredama već bi bio jedan od naših najboljih igrača, nije imao sreće, ostao je u sjeni i to je velika šteta za nas. Pored ove dvojice, definitvno imamo dosta kvalitetnih dijamanata koje treba na dobar i kvalitetan način izbrusiti. Već sad se u RK Bosna Sarajevo može primijetiti par takvih igrača. Jedna loša strana je manjak kvalitetnog kadra koji bi sve to odradili na najbolji način, a tu trenutno malo šta možemo učiniti.

Bolno je kad gledamo kako smo rasturili Njemačku, a oni idu dalje. Mi se opet tješimo pričom da smo dobri, da nam je malo falilo itd. Jedna stvar koja nas prati sve vrijeme od završetka rata jeste da smo toliko jadni kad je sreća u pitanju da to postaje više deprimirajuće. Toliko čovjeka uhvati zor kad vidi kako svi protiv nas imaju tu neku nevjerovatnu sreću, a mi kao da smo Bogu silno zgriješili i kažnjava nas debelo na svakom mogućem planu. Kao da je negdje zapisano da nikad nećemo vidjeti nijednog velikog takmičenja. Siguran sam da je Njemačka u ovom trenutku slabija reprezentacija od nas, ovakva kakva je, i da je pola reprezentacija koje će igrati na tom prvenstvu isto tako bar za bogdu lošije. Zato čovjeka hvata zor, gledaš tu surovu realnost, nemoćan si i to silno boli.

Kad je riječ o ovim nastupajućim kvalifikacijama, narod kakav smo, brzo se palimo, ali i gasimo. Ključna utakmica je ova protiv Austrije, ako tu zijanimo, Skenderija će biti do kraja kvalifikacija poluprazna. U slučaju pobjede, protiv Srbije očekujem da bude 7 hiljada i u takvoj atmosferi možemo ostvariti pobjedu sa značajnom razlikom. Gol razlika će biti ključna jer svi znamo da će Rusija i Srbija usko sarađivati. Sve ove godine i toliko nadanja, sve je padalo u vodu, al' nada neće nikada umrijeti :D.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 26 jun 2012, 22:27

super post, bravo, potpis za sve!!!

Ključna utakmica je ova protiv Austrije, ako tu zijanimo, Skenderija će biti do kraja kvalifikacija poluprazna. (to je to) ;)

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 26 jun 2012, 23:27

Mi se možemo tješiti pričom da smo dobri koliko hoćemo, ali nismo. Nismo bolji od Njemačke, nismo bolji ni od pola reprezentacija sa velikih takmičenja, to su samo naše želje. Ako ćemo se ravnati po jednoj utakmici onda smo u velikom problemu. Stvar je u tome da su nas godinama ladno izbacivale reprezentacije koje su na prvenstvima nakon toga prolazile onako. Trebamo se pomiriti sa činjenicom da nismo nikakva velesila niti da smo bolji od reprezentacija koje redovno igraju velika takmičenja. Također, trebamo da mislimo da je plasman na veliko takmičenje velika stvar za nas, a ne da se ponašamo kao uvrijeđene mlade ako se ne nađemo tamo, iako se nikad nismo plasirali. E, onda možda i dođemo do nekog velikog takmičenja.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 27 jun 2012, 22:41

Vražalić zanimljiv Ademar Leonu

Prema nezvaničnim informacijama Faruk Vražalić, rukometni reprezentativac BiH, karijeru bi mogao nastaviti u španskom Ademar Leonu. U ovom klubu svojevremeno je već nastupao jedan bh. rukometaš. Riječ je o Nikoli Prceu, koji je proveo jednu sezonu u španskom velikanu.
Međutim, sam Vražalić nije želio potvrditi ovu informaciju. No, i sama činjenica da se jedan takav klub interesuje za njega je dokaz da ovaj mladi desnokrilni rukometaš Sloge iza sebe ima odličnu sezonu. To je, prije svega, pokazao osvajanjem naslova šampiona BiH sa dobojskom Slogom, a potom i u bh. dresu protiv Njemačke u baražu za SP.
"Još ne mogu ništa reći o tome gdje ću nastaviti karijeru. Iskreno, ne bih nešto previše o toj temi ni govorio u ovom trenutku. Ima nekoliko ponuda, ali o tome je najbolje pričati kada se dogodi nešto konkretno. Još nisam razgovarao ni sa svojim sadašnjim klubom Slogom", rekao je uvijek skromni Vražalić.
Ovaj 22-godišnji Visočanin odigrao je dvije fenomenalne utakmice protiv Nijemaca. U dva susreta postigao je čak 16 golova, uz odličnu igru u odbrani, čime je samo potvrdio da je puno napredovao.
"Moram biti zadovoljan proteklom sezonom, iako nije tako izgledalo. Na polusezoni došlo je do problema u sarajevskoj Bosni i silom prilika sam preselio u Doboj. To je bilo dosta teško psihički prebroditi. Međutim, uspio sam, a onda je došao sjajan završetak. Osvajanje titule i utakmice sa Njemačkom zaista su uljepšali sezonu. Zadovoljan sam svojim igrama jer mi se definitivno isplatio naporan rad", završio je Vražalić.

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 28 jun 2012, 16:42

Bice tesko Slogi zadrzati tim koji je osvojio titulu, dosta igraca ima dobre ponude iz inostranstva! Da ne pricam sada konkretno ko i sta...

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 29 jun 2012, 00:29

[youtube][/youtube]

2312960
Kontakt:

Post Postao/la 2312960 » 10 jul 2012, 15:40

Kako je moguće da nijedna od učesnica Olimpijade (Hrvatska, Srbija, Crna Gora...) ne traži reprezentaciju BiH kao kvalitetnu, srednjerangirajuću za sparing partnera?!

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 10 jul 2012, 16:40

2312960 je napisao/la:Kako je moguće da nijedna od učesnica Olimpijade (Hrvatska, Srbija, Crna Gora...) ne traži reprezentaciju BiH kao kvalitetnu, srednjerangirajuću za sparing partnera?!
malo ti je glupo pitanje,al ajd da ti odgovorim: očito se boje :)

P.S.odakle ti Crna Gora na Olimpijadi??? koliko znam, kod njih samo žene igraju. nije valjda da bi želio da bh.rukometaši sparinguju sa Crnogorkama?? to bi baš bio prizor, Bojana Popović protiv Mirsada Terzića :mrgreen:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 jul 2012, 18:23

2312960 je napisao/la:Kako je moguće da nijedna od učesnica Olimpijade (Hrvatska, Srbija, Crna Gora...) ne traži reprezentaciju BiH kao kvalitetnu, srednjerangirajuću za sparing partnera?!
Zasto bi to radili ?
Srbija npr.igra protiv Madjarske u Kanjizi u subotu cini mi se(Madjari sa nama u grupi na OI),zatim sa Tunisom(Grupa A na OI),te Skandinavija Kup gde su jos Norveska,Svedska i Danska(Svedska u A grupi,Danci sa nama).

Hrvati su npr.vec igrali sa Svedskom (sa njima u grupi),te ce igrati jos jedan mec u Rijeci sa njima,i onda imaju opet cini mi se neki mec sa nekim ko se plasirao na OI. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 jul 2012, 18:37

A eto koda bi ovi naši prekidali odmor, da sparinguju Srbiji i Hrvatskoj :lol: bi đavola, jedva igraju i kvalifikacione, sad još i da sparinguju :lol:
Sparinguju jedni drugima ovi što igraju OI, jer ovi što nisu na OI, su svi već na odmorima i ne pada im na pamet da ih prekidaju :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 14 jul 2012, 13:16

Vladimir Vranjes u Ademar Leonu !!!
Građan i Delic u Borcu !!!

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 14 jul 2012, 23:06

gazda664 je napisao/la:Vladimir Vranjes u Ademar Leonu !!!
Građan i Delic u Borcu !!!
Delic iz zrinjskog? Lijevo krilo, ako jeste, veoma dobro pojačanje, momak atraktivan (šarafi, šaraube, suhi listovi), dosta brz, skočan.. dosta dobro pojačanje
Građana znamo, nema potrebe da išta pišem..

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 14 jul 2012, 23:30

ja sam na jednom forumu nasao sledece "Inače 2 BiH reprezentativca će iduće 2 godine igrati za Španjolski Ademar Leon a oni su Faruk Vražalić te Vladimir Vranješ"

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 15 jul 2012, 00:26

shaman7 je napisao/la:Delic iz zrinjskog? Lijevo krilo, ako jeste, veoma dobro pojačanje, momak atraktivan (šarafi, šaraube, suhi listovi), dosta brz, skočan.. dosta dobro pojačanje
Damir Delić iz Izviđača , desno krilo ...
edinjo-bih je napisao/la:ja sam na jednom forumu nasao sledece "Inače 2 BiH reprezentativca će iduće 2 godine igrati za Španjolski Ademar Leon a oni su Faruk Vražalić te Vladimir Vranješ"
to bi bilo odlično ...

-U Borac se vraćaju Trkulja , Pucarević i Garić ...

goranBL

Post Postao/la goranBL » 15 jul 2012, 17:44

no rules je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:Delic iz zrinjskog? Lijevo krilo, ako jeste, veoma dobro pojačanje, momak atraktivan (šarafi, šaraube, suhi listovi), dosta brz, skočan.. dosta dobro pojačanje
Damir Delić iz Izviđača , desno krilo ...
edinjo-bih je napisao/la:ja sam na jednom forumu nasao sledece "Inače 2 BiH reprezentativca će iduće 2 godine igrati za Španjolski Ademar Leon a oni su Faruk Vražalić te Vladimir Vranješ"
to bi bilo odlično ...

-U Borac se vraćaju Trkulja , Pucarević i Garić ...
Naigrace se Delic rukometa u BL... Trkulja nije imao snage u Prijedoru da hoda, ne znam sta ce on ponovo u Borcu

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 18 jul 2012, 09:53

vranjes potpisao za ademar leon, vrazalic blizu potpisa -->

http://www.nezavisne.com/sport/rukomet/ ... 50193.html" onclick="window.open(this.href);return false;

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 jul 2012, 13:58

Kolko je bitno kad se pobjedi neka sila u rukometu, kako se igrači odmah prodaju, govorio sam ja da iz duela sa Njemačkom trebamo promovisati ove mlade momke da se prodaju i da što više napreduju, od čega ćemo imati velike koristi, kolko god oni bili talentovani teško je doći do izražaja u našoj ligi.
Vranješ i Vražalić Ademar,Terzić Wesprem,Malinović će vjerovatno u neki jači klub .Napokon i naši igrači igraju u klobivima koji nešto znače u Evropskim okvirima i koji igraju najjače Evropska takmičenja, i Karačić će u Brest Meskovu sigurno napredovati .
Ovi mlađi prelaze u Borac ili SLogu pa odatle mogu ostvariti neki dobar transfer ;)
Samo treba nastaviti ovako :D
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

goranBL

Post Postao/la goranBL » 18 jul 2012, 19:06

legenda reala je napisao/la:Kolko je bitno kad se pobjedi neka sila u rukometu, kako se igrači odmah prodaju, govorio sam ja da iz duela sa Njemačkom trebamo promovisati ove mlade momke da se prodaju i da što više napreduju, od čega ćemo imati velike koristi, kolko god oni bili talentovani teško je doći do izražaja u našoj ligi.
Vranješ i Vražalić Ademar,Terzić Wesprem,Malinović će vjerovatno u neki jači klub .Napokon i naši igrači igraju u klobivima koji nešto znače u Evropskim okvirima i koji igraju najjače Evropska takmičenja, i Karačić će u Brest Meskovu sigurno napredovati .
Ovi mlađi prelaze u Borac ili SLogu pa odatle mogu ostvariti neki dobar transfer ;)
Samo treba nastaviti ovako :D
Nek je njima sa srecom.
Ali ima mala caka, Vranjes nije igrao tu utakmicu.
Malinovic jos pola godine nece maknuti iz Izvidjaca.
Karacic ima 27 godina, sa svojim razmisljanjem, i jos u Bjelorusiji, nece on puno napredovati.

A sto se tice mladih igraca, u Borcu mogu zarade neku povredu ili propast. Mozda se jednom posreci pa nakon Borca ode u neki bolji klub.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.