Paris Saint-Germain FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: Paris Saint-Germain FC

Post Postao/la VanBasten » 13 jul 2012, 14:35

Još babo Ancheloti na klupi, jao jao. Prije će Citya vidjeti polufinale-finale LP :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 jul 2012, 14:40

Pa nek' ih gledamo. Što se mene tiče, mogu dovesti 11 najboljih igrača i platit' ih 500 miliona Eura. Pazi, ja nisam protivnik ulaska Rusa i Arapa u svijet fudbala. Fakat nisam. Zašto? Zato što se Realu, Barceloni, Bayernu, Manchesteru, Liverpoolu, Milanu, Interu, Juventusu, Arsenalu i ostalim velikanima mora pokazati da i drugi imaju novca pomoću kojeg će privoliti najveće zvijezde. :mrgreen: Ljudi zaboravljaju (ili ne žele priznati) da su i ovi klubovi u prošlosti (pa i u sadašnjosti) izdvajali velike sume novca za pojačanja. Da li se to Realu "praštaju" ti transferi zbog tradicije? Isti slučaj i sa Liverpoolom? Pare su pare, iste nemaju veze sa tradicijom i trofejima. Ali, ljudi i dalje koriste termine "plastični", "ruski" ili "arapski" kako bi pokazali koliko oni cijene taj neki prirodni slijed događaja. Svi troše, svi su trošili. To što City, Chelsea, PSG i Anzhi troše u posljednje vrijeme, to je zato što prije nisu imali dovoljno novca k'o Real, United, Barcelona i ostali velikani.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 jul 2012, 14:53

Nisam mislio s te strane, ali realno i objektivno je i ovo što si napisao povlačeći paralelu između velikana i (nekada-danas) moćnih klubova. Međutim, ja sam ovo ponajviše spomenuo zbog toga što ne volim pretjerivanje i neplansko kupovanje nekih superstarova koji će čarobnim štapićem riješiti sve igračke probleme i dovesti određene klubove na vrh. Pored toga, niz novih "navijača" i fanova dižu takve klubove u nebesa, a gdje su kada recimo Dinamo Kijev, ili Atletiko Bilbao svojom školom igrača s lakoćom izbace bogataše.

Novac je danas potreba i prioritet u bilo kojem biznisu (a nogomet to, vremenom, sve više postaje), i CL traži sponzore i prihvaća ponudu ruskog bogatuna Gazproma zbog nestašiće novca. To je logičan slijed događaja, a toga je bilo i biće.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 13 jul 2012, 16:28

mora PSG uložiti još u odbranu i u vezu...pogotovo odbranu...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 jul 2012, 18:32

IlPrincipino je napisao/la:mora PSG uložiti još u odbranu i u vezu...pogotovo odbranu...
U odbrani im nedostaje samo desni bek bolji od Jalleta kome ce ovaj biti zamena.U sredini imaju Bisevca i Sakhoa kao prva dva izbora.Gledajuci pojedinacne kvalitete oba oni su najbolji tandem lige,iako su zajednistvom to odneli Hilton i Bedimo zvanicno.Sakho po meni ako ne najbolji onda jedan od najboljih stopera ove novije garde,a Bisevac igrac meseca januara u Francuskoj,veoma dobru sezonu imao iza sebe.Kao zamene imaju iskusne Lugana,Armanda,Alexa i Camaru.
Levo imaju Maxwela koji je meni i dalje odlican igrac,te imaju zamene u vidu Tienea te Armanda koji moze to da pokrije.Ovde mozda ne bi bilo lose dovesti nekog ko ce da izostri tu konkurencij. ;)

U vezi im po meni nedostaje jos jedno desno krilo,ekstra kvaliteta.Levo imaju Nenea i Lavezzia a desno samo Meneza,pa kada je ovaj odsutan tu bi se morale izmisljati neke stvari.A ako imas kesa zasto sebi to da dopustis.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 13 jul 2012, 18:40

Sakho je spominjao odlazak iz PSG-a..a desni bek svakako im je potreban...a i lijevi bek im je potreban...

e sada..pitanje je da li u serie A ima desni bek...lijevi bek...i možda jedan rezervni stoper...svakako da ima..Napoli ima Maggia, Juve Lichta, a možda će to biti Maicon ili će ponovo otići u Milan po Abatea...

lijevi bek..spominjao se Balzareti...i onda im ostane još stoper..njih ima na izvoz..ali uglavnom se spominjao Ranokija...

Serie A - veliki supermarket PSG-a...

ko reče da Talijani nemaju četiri predstavnika u Ligi Prvaka?! pa tu je Juve, Milan, Udinese i PSG...

:)
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 13 jul 2012, 21:04

Pao dogovor Zlatan potpisuje na 3 godine, 12-13 miliona po sezoni
1946

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 14 jul 2012, 06:49

Mladi Zlatan dok je jos igrao za Malmö FF - dokumentarni film!

[youtube][/youtube]
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 14 jul 2012, 21:21

nabrat ce se ubuduce ovdje dosta postova :)

Thiago Silva potpisao za PSG, za Ibrahimovica jos nije potvrđeno.. veselo ce da bude u narednom periodu

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 14 jul 2012, 22:09

opet ce se na putu ka tituli isprijeciti neki Monpelje tako da od preko noci "jakog kluba" nista ni sljedece sezone
15.10 - 15.06 ...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 jul 2012, 22:52

Ma treba sve to da se posloži, nije riješenje imati imena, treba to ukomponovati, ova ekipa, ukoliko se zadrži njen kostur, tek će od iduće godine da ima svoju prepoznatljivu igru ;
Biti će tu uspijeha, padova, koliko hoćemo, živi bili pa vidjeli
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 jul 2012, 22:57

zizu1991 je napisao/la:Ma treba sve to da se posloži, nije riješenje imati imena, treba to ukomponovati, ova ekipa, ukoliko se zadrži njen kostur, tek će od iduće godine da ima svoju prepoznatljivu igru ;
Biti će tu uspijeha, padova, koliko hoćemo, živi bili pa vidjeli
Za sta ce trebati vremena da se poslozi ?
Doci ce maksimalno 4 igraca ovo leto koja ce da igraju bitnu ulogu.Silva,Lavezzi i jos dva.Nece trebati uopste toliko da se uigraju pogotovo sto je i na klupi Ancelotti.Jos desni bek i to je to.Ako Ibrahimovic dodje to ce biti dodatna premija,ali onda me bas zanima ko ce da ide Gameiro ili Horaou.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 jul 2012, 23:02

Pa na tim igračima u koje su uložili novce će se bazirati igra PSG -a, svakom igraču treba određeno vrijeme za aklimatizaciju na grad, igru, zahtijeve trenera koji su različiti od trenera do trenera,
Apsurdno je očekivati da će oni samo zasjest na svoje novo dobijene pozicije u timu i igrati kako su igrali u svojim bivšim klubovima, pa nije ovo Play station, koliko god oni profesionalci bili, toliko su i ljudi

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 jul 2012, 23:07

zizu1991 je napisao/la:Pa na tim igračima u koje su uložili novce će se bazirati igra PSG -a, svakom igraču treba određeno vrijeme za aklimatizaciju na grad, igru, zahtijeve trenera koji su različiti od trenera do trenera,
Apsurdno je očekivati da će oni samo zasjest na svoje novo dobijene pozicije u timu i igrati kako su igrali u svojim bivšim klubovima, pa nije ovo Play station, koliko god oni profesionalci bili, toliko su i ljudi
Zavisi o kakvom se tipu igraca radi.Ibrahimovic sve svugde odma' uklopio.I u Malmeu na pocetku karijere,i u Ajaxu i u Juveu i na kraju Milanu.
To su formirani igraci,world class fudbaleri sto bi rekli,oni ne bi smeli sebi da dozvole luksuz dugog prilagodjavanja.Imas pripreme za to i gotovo ti je.Druga stvar je da npr.dolazi 11 novih igraca ali njima ce kao sto rekoh doci 3-4 koja ce odma' uskociti i to je to. ;)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 jul 2012, 23:13

Volio bih da to tako bude, samo mi se ne sviđa to, što ostali timovi zaostaju, nemaju novca, bojim se da Prinčevi ne unište Ligue 1, a to je jako realna opcija
Sreća pa ide od iduće sezone Salary cap, pa će to da zakoči voz na katarski pogon i tako spasi ostale konkurente

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 15 jul 2012, 00:40

E ovo mrzim...Vise mi je draze da bude jaka Serija A pa Inter i Milan ako zasluze da uzmu titulu kup, a ne ovako da zbog krize sa finansijama odlaze igraci u ove znj klubove...

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 15 jul 2012, 11:48

PSG znj klub :roll: licno ja ih odavno nepodnosim, al sad pogotovu zbog modernizacije, a nisu znj klub

a to odlazak zbog finansija, heh, za to je Jugoslavija bila beton, nesmijes ici ako nisi napunio preko 26 godina i cao, koliko god da nude para 8-)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 jul 2012, 12:04

Mislim da se u ex - yu išlo vani tek sa 28 god, ispravite me ako griješim

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 15 jul 2012, 12:14

tako je, ispravi ti mene ;)

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 15 jul 2012, 15:51

Nemam nista protiv PSG-a inace sam ih simpatisao citavo vrijeme od Francuza , najludje ce biti kada se sada pocnu javljati dugogodisnji navijaci PSG-a :lol:

slika

cc :lol: :lol:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Odgovori

Natrag na “Ligue 1”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.