Haris Medunjanin

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Haris Medunjanin

Post Postao/la harishp » 24 sep 2009, 00:44

Crne,plave ili zelene oci.
Jedno pitanje zasto mi uvjek moramo biti komunalno ili drustvo za nezbrinjene.
To jest kad te svi sutnu,haj ti Hajro vamo.
Uspjeh ili neuspjeh hmmmm,da je tako uspjesan obukao bi ponovno narandzasti dres ali eto nama valja.
Najzalije mi je onih ljudi koji su slusali i gledali u Alkmaru onomad njegov podsmijeh na pitanje ,,bolan pa sto se ne odazva na poziv BIH repke pred tekmu sa Juznom Korejom,,.Ali ne vise mu je pasalo biti prvak Evrope U-21 oranje-a iako nije cestito ni par minuta sastavio u cjelom takmicenju.
Medzutim ,,okrece se kolo srece,dodze opet pa se vrati ,,kao sto bi Kemica nas ispjevao :geek:
Ali nas narod to sve zaboravi,predze i kad nedao bog nebudemo ipak otisli na Svjetsko sva ce vanago da ispliva na povrsinu i opet Jovo na novo.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 24 sep 2009, 00:58, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 24 sep 2009, 00:58

u Estoniji već Medunjanin u prvih 11 , crknite :twisted:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 sep 2009, 01:01

no rules je napisao/la:u Estoniji već Medunjanin u prvih 11 , crknite :twisted:
Al u gujci :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 24 sep 2009, 02:02

Meni je pravo nejasno kako mozemo biti subjektivn do ove mjere ,odjednom razmisljamo da smo reprezentacije koje su u rangu najvecih na svijetu..pocinjemo pisati o mogucim protivnicima u barazu,i "prizeljkujemo" neke tamo Francuze,neke Njemce,pa neke tamo Ruse,i td ,da ne nabrajam...a ,imamo situaciju u kojoj nas i sad gledaju "nekim".
Pa,dizemo nase igrace u nebesa,kao da se radi o Kaki,Ronaldu,Messiju,Rooneyu..i nizu dokazanih internacionalaca...a.imamo u ekipi jednog Muratovica iz Sturma ,imamo Ibricica koji jedva cupa bodove protiv ekipa koje bi i u nasoj ligi bili u dnu,Nadarevica iz Eskisehispora, (priznacete ni preko kladionice niste culi za ovaj klub),pa ako hocete i Ibisevica i Salihovica iz Hoffenhajma,Kapiten nam igra u Montpellieru ,kad sve nabrojimo ,klubovi koji se ne mogu bas pohvaliti "velicinom",pa tu je i Berberovic, Damjanovic,Hrgovic (2. liga),Pandza (opet hajduk)...itd ,itd...
Ja znam da je to tako,i da smo se svi nasli u nekim raspravama gdje nismo dali na svoje ,gdje smo bucno reagovali govoreci da smo mi najbolji u Europi,da mozemo pobjediti svakoga, da imamo ekipu koja moze i doci do polufinala ovog Svjetskog prvenstva.
Cinjenice govore drugacije,a to je da smo mi jedna mala reprezentacija,koja ima temelje da se razvija,i da postane
jedna respektabilna nogometna reprezentacija ,ali da je do toga jos dug i trnovit put,i da nismo dosli u situaciju da se odricemo nogometasa koji igra protiv velikih,a to su definitivno oni u Primeri, i da se ne trebamo zavaravati da smo mi na nivou neke repke kojoj ne treba jedan igrac kakav je Haris.

miroslav blazevic
Kontakt:

Post Postao/la miroslav blazevic » 24 sep 2009, 02:06

velez_mostar je napisao/la:Meni je pravo nejasno kako mozemo biti subjektivn do ove mjere ,odjednom razmisljamo da smo reprezentacije koje su u rangu najvecih na svijetu..pocinjemo pisati o mogucim protivnicima u barazu,i "prizeljkujemo" neke tamo Francuze,neke Njemce,pa neke tamo Ruse,i td ,da ne nabrajam...a ,imamo situaciju u kojoj nas i sad gledaju "nekim".
Pa,dizemo nase igrace u nebesa,kao da se radi o Kaki,Ronaldu,Messiju,Rooneyu..i nizu dokazanih internacionalaca...a.imamo u ekipi jednog Muratovica iz Sturma ,imamo Ibricica koji jedva cupa bodove protiv ekipa koje bi i u nasoj ligi bili u dnu,Nadarevica iz Eskisehispora, (priznacete ni preko kladionice niste culi za ovaj klub),pa ako hocete i Ibisevica i Salihovica iz Hoffenhajma,Kapiten nam igra u Montpellieru ,kad sve nabrojimo ,klubovi koji se ne mogu bas pohvaliti "velicinom",pa tu je i Berberovic, Damjanovic,Hrgovic (2. liga),Pandza (opet hajduk)...itd ,itd...
Ja znam da je to tako,i da smo se svi nasli u nekim raspravama gdje nismo dali na svoje ,gdje smo bucno reagovali govoreci da smo mi najbolji u Europi,da mozemo pobjediti svakoga, da imamo ekipu koja moze i doci do polufinala ovog Svjetskog prvenstva.
Cinjenice govore drugacije,a to je da smo mi jedna mala reprezentacija,koja ima temelje da se razvija,i da postane
jedna respektabilna nogometna reprezentacija ,ali da je do toga jos dug i trnovit put,i da nismo dosli u situaciju da se odricemo nogometasa koji igra protiv velikih,a to su definitivno oni u Primeri, i da se ne trebamo zavaravati da smo mi na nivou neke repke kojoj ne treba jedan igrac kakav je Haris.
U sta ti sprca svoje godine!
Igrac koji puca on ce dat go, Igrac koji ne puca taj nece dat go.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 sep 2009, 02:48

miroslav blazevic je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:Meni je pravo nejasno kako mozemo biti subjektivn do ove mjere ,odjednom razmisljamo da smo reprezentacije koje su u rangu najvecih na svijetu..pocinjemo pisati o mogucim protivnicima u barazu,i "prizeljkujemo" neke tamo Francuze,neke Njemce,pa neke tamo Ruse,i td ,da ne nabrajam...a ,imamo situaciju u kojoj nas i sad gledaju "nekim".
U sta ti sprca svoje godine!
Pitaj ti boga :roll:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 24 sep 2009, 11:17

Cinjenice govore drugacije,a to je da smo mi jedna mala reprezentacija,koja ima temelje da se razvija,i da postane svaka cast za komentar , u koliko velikih klubova nam igraju igraci ?? kada nam haris nije potreban :lol:
svaka cast za komentar ,pa u koliko nam velikih klubova igraju igraci ?? kada nam ne treba haris :lol: :lol:
Zadnja izmjena: CRNI_SA, dana/u 24 sep 2009, 11:20, ukupno mijenjano 2 puta.
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 24 sep 2009, 11:19

ako momak vrijedi treba ga zvati u repku, ne mora nastupiti u prvih 11 ali neka ga.....

Beca-25
Kontakt:

Post Postao/la Beca-25 » 24 sep 2009, 12:00

Potpisujem!

tuborg-green
Kontakt:

Post Postao/la tuborg-green » 24 sep 2009, 12:15

CRKNITE DUŠMANI

Novo pojačanje?
Medunjanin želi bh. dres, na redu je Blažević
U posljednjih nekoliko godina NSBiH imao je nekoliko bezuspješnih pokušaja regrutiranja novih igrača. Ipak, svjetli primjer su Miralem Pjanić (naša najveća mlada nada) i Asmir Begović. Treći igrač koji bi mogao promijeniti sportsko državljanstvo je Haris Medunjanin, igrač koji trenutno nosi dres španskog Valladolida.
Haris Medunjanin (u ljubičastom dresu)
Haris Medunjanin (u ljubičastom dresu)
On je jedan od brojnih nogometaša koji je rođen u BiH, a nikada nije zaigrao za svoju domovinu. Naime, ovaj Sarajlija je do sada nastupao za mladu reprezentaciju Holandije. Prije pet godina izabran je za najboljeg mladog igrača u ovoj zemlji (od strane trenera), a priznanje mu je uručio legendarni Marco van Basten.

Ime i prezime: Haris Medunjanin
Datum i mjesto rođenja: Sarajevo, 8. mart 1985.
Visina: 1,87 m
Težina: 83 kg
Klubovi za koje je nastupao:
04-06: AZ Alkmaar
06/07: Sparta de Rotterdam
07/08: AZ Alkmaar
08/10: Real Valladolid
Prema novim pravilima FIFA-e pruža se mogućnost "ispravljanja greške" i nastupa za bh. nacionalnu vrstu. Ukoliko se to desi, bio bi od istinske pomoći, dobili bismo igrača za naredno desetljeće. Nastupa u veznom redu.

Evo šta je u intervjuu za Sarajevo-x.com rekao Medunjanin prije izvjesnog vremena:
“Želim nastupati za BiH. Rođen sam u Sarajevu i uvijek me privlačila mogućnost igranja za državnu selekciju domovine. Prije nekoliko godina razgovarao sam sa tadašnjim selektorom Sliškovićem, obećano mi je da ću dobiti poziv. Međutim, to se odugovlačilo. U međuvremenu stigao mi je poziv za mladu selekciju Holandije. Pristao sam, jer više nije bilo smisla čekati. Poslije mi je došao poziv iz NSBiH. Nažalost, bilo je kasno. Volio bih da selektor Blažević dođe u Španiju, prije svega da se upoznamo. Neka pogleda utakmicu, a ako bude zadovoljan spreman sam pomoći."

Kako smo uspjeli saznati šef državnog tima Ćiro Blažević iskazao je zanimanje za ovog nogometaš, te postoji mogućnost da mu uputi poziv. Svakako treba napomenuti da je Medunjanin trenutno jedini bh. nogometaš koji igra u Primeri. Nadamo se da će se vrlo brzo riješiti sve sve zapreke i da će nastupiti za BiH.
ČUVA BOG ŽELJU SVOG

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 24 sep 2009, 13:31

od-do je napisao/la:ako medunjanin zeli dres bih ja cu mu poslati postom samo vise prekinite pisat isto da je mesi

Bravo majstore svaka cast na postu koji ce mi djavo veznjak imamo Misketa , Pjanića , Salihovića , Ibričića 8-)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 24 sep 2009, 13:31

Beca-25 je napisao/la:

Potpisujem!
i ja..ali su to nasi igraci, i naravno da trebaju biti najbolji..
Volim te Bosno!!!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 24 sep 2009, 13:47

Ušanović: "Ako Ćiro Blažević računa na Harisa Medunjanina, administracija nije problem"
Haris Medunjanin mladi Sarajlija vezni igrač španskog Valladolida, skrenuo je na sebe pažnju ove sezone, jer se izborio za mjesto u startnoj postavi svoje ekipe. Medunjanin je svojevremeno igrao za mlade selekcije Holandije, gdje je i počeo karijeru, a bio je učesnik i Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine.

24sata.info

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 24 sep 2009, 15:25

TaRgEt_ je napisao/la:
od-do je napisao/la:ako medunjanin zeli dres bih ja cu mu poslati postom samo vise prekinite pisat isto da je mesi

Bravo majstore svaka cast na postu koji ce mi djavo veznjak imamo Misketa , Pjanića , Salihovića , Ibričića 8-)
to su cetiri...od kojih ti jedan igra na beku,drugi ima 19 godina i u nas sjedi na klupi....imas muratovica 33god...rahimic 33....jel to nama netreba klupa?????e ako nam igrac koji igra u spanskoj primeri u prvih 11 da sjedi na klupi i povremene ulazi kada se neko ozlijedi ili ima kraatone onda nam svaka cast mozemo napraviti komotno dvvije reprezentacije
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 24 sep 2009, 15:58

vidim ovdje pišu pravo kulturni i obrazovani ljudi koji kad im napišeš činjenice nemaju pojma šta da odgovore nego psuju i pišu gluposti a činjenica je da kad igra medunjanin u prvoj postavi valladolid gubi utakmicu :!: :!: :!: sviđalo se to vama ili ne ,a od mene prijedlog za frustrirane ,ako vam se ne sviđa što pišem vaš problem koliko ja znam svako ima pravo na svoje mišljenje,moje je da nam izdajica narandžasti nije potreban a to što vi odgovarate vrijeđanjem i glupostima to je stvar vaše kulture i obrazovanja....

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 24 sep 2009, 22:07

Pa jeli to Haris citav sastav Valladolida? To je on sam kriv za sve poraze, jelde? :roll:

Pogledaj malo kako se covjek krece na terenu, kako igra i onda mi tek reci da imamo bolje rjesenje za zadnjeg veznog. Rahimic i Muratovic skoro pa penzioneri, Mura jedva odradi 45 minuta dok Rahimic jos moze ali i njemu vrijeme bjezi. Bajramovic i Medunjanin bi ipak sacuvali tu sigurnost sto nam Rahimic trenutno daje, po mom misljenju. Ali stvarno neznam sta ocekujes od covjeka, ta nemoze sam zabit petardu Valenciji, Realu, Barci..
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 24 sep 2009, 22:41

vidis njegov argument je da kad ovaj igra valjadolid gubi!!!!!!!!!!!!!!!!!
a koliko igraca je odigralo sve ove tekme????i izgubili
da li je on direktno kriv i za jedan gol?????

sad moji argumenti
igrao za holandsku u21 prvaci....znaci ima iskustvo sa prvenstava
igrao za az alkmar .....sadasnji prvak holandije
igra za valjadoljid konstantnog prvoligasa primere u kojoj da te podsjetim igraju barsa,real,valensija,atletiko madrid.......sevilja,viljareal....i nemogu dalje dosadno.....
kao sto si mogao ranije procitati....da je tada prihvatio poziv KRIMINALIZIRANOG SAVEZA,kojeg je cekao jako dugo,ostao bi bez pasosa jer tad se sa hoandijom mogao imati samo jedan pasos NAS ILI NJIHOV.....a covjeku je porodica cijela tamo....plus automatski postaje STRANI IGRAC....znaci cijena mu pada automatski....
e sad malo ovih patriotskih!!!
ako pljujemo harisa..koliko se sjecam i pjanic je igrao za mladu luksemburga?????
i begovic za kanadu
i pola igraca su djeca dezertera ali pazi nisu oni krivi sto je tako bilo...ja sam bio ciijeli rat ovdje...al nemogu djecu kriviti sto su im roditelji takvi
neamo dostojnu zamjenu na poziciji zadnjeg veznog,pa ni na poziciji eznog zasto
dsvojica po 33 godine
bajramovic konstantno povrijedjen,salihovic silom prilika na beku.....e haj sad nadji alternative ya pozutjelog misketa...ozljedjenog NE DAJ BOZE ibricica....damjanovic?????'il neki profesionalac iz druge austrijske il trece njemacke ha*?????
izvoli pobi argumente i napisi svoje ako su istiniti i tacni ja prelazim na tvoju stranu... ;)
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 24 sep 2009, 22:48

čovjek trenutno !! IGRA !! u Primeri, znači nije na klupi i nije u šaban ligi, dalja priča je suvišna

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 24 sep 2009, 23:07

Ušanović: "Ako Ćiro Blažević računa na Harisa Medunjanina, administracija nije problem"

ovaj usanovic se pravo zado krejulo ga
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 24 sep 2009, 23:08

Citam pojedine postove i gledam kako nabrajaju dosta veznjaka i kazu kako nam netreba Medunjanin, "treba reci Ciri da pozove samo 4 vezna, a ostalo druge pozicije, ntreba nam vise od cetiri vezna, samo nam smetaju" mi sa cetvericom mozemo pobijediti svakoga i igrati non-stop tako, netreba druge vezne igrace ni pozivati,( PRAVO SAM SE ISMIJAO) ZAR SE UVIJEK MORAMO OSLANJATI NA ISTE IGRACE UVIJEK, NEKI GOVORE DA NAM NETREBA MEDUNJANIN, TREBA NAM, ITEKAKO NAM TREBA, DA NEVALJA NEBI BIO U SPANSKOJ LIGI I SA TIM JE SVE RECENO, TREBA BITI PROBAN-POZVAN A ONDA NEKA CIRO DLUCI DALI VALJA ILI NEVALJA.
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: edvaE2, Sveti i 18 gostiju.