Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

bagrcavi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la bagrcavi » 11 jul 2012, 14:08

propuh je napisao/la:Sta ste se danas dofatili politike i nacionalizma
ps. zar ovo nije strogo protiv pravila foruma :roll:
jedini koji dohvatio politike i nacionalizma je http://forum.sportsport.ba/memberlist.p ... le&u=25428" onclick="window.open(this.href);return false;

bolje da se vratimo temi ;)
DRUG NEBI TI PUNCA

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 11 jul 2012, 14:13

ultra_CImanija je napisao/la: Zato sto je cisto fasisticki klub, zato je bio i zabranjen, da je prava i pravde i u ovoj bi ligi bio zabranjen al kod nas moze sve, fasizmu nije mjesto u sportu.... zato i od tih 100 godina kluba fakticki 20 godina poslije rata samo igrate fudbal sve ostalo je bilo samo na papiru....
Tad se borilo protiv fasizma i eto zabranjeni su kao fasisticki klubovi. Prije 20 godina se borilo protiv komunizma i zasto ne zabranimo klubove koji su gotivili taj rezim? Svaki novi rezim bi trebao zabranit klubove iz predhodnog? :? Hrpa gluposti koje nam je pridonijela, ma nije ni vrijedna spomena i price, hvala Onom gore da je vise nema, pa makar nam i liga bila kukuruz.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 11 jul 2012, 14:28

Jack777Pott je napisao/la:
ultra_CImanija je napisao/la: Zato sto je cisto fasisticki klub, zato je bio i zabranjen, da je prava i pravde i u ovoj bi ligi bio zabranjen al kod nas moze sve, fasizmu nije mjesto u sportu.... zato i od tih 100 godina kluba fakticki 20 godina poslije rata samo igrate fudbal sve ostalo je bilo samo na papiru....
Tad se borilo protiv fasizma i eto zabranjeni su kao fasisticki klubovi. Prije 20 godina se borilo protiv komunizma i zasto ne zabranimo klubove koji su gotivili taj rezim? Svaki novi rezim bi trebao zabranit klubove iz predhodnog? :? Hrpa gluposti koje nam je pridonijela, ma nije ni vrijedna spomena i price, hvala Onom gore da je vise nema, pa makar nam i liga bila kukuruz.
Dobar si forumaš, ali ovaj put nisi u pravu. Komunizam, kao i kapitalizam, je društveno uređenje i ideologija koja ima pozitivne i negativne strane. Da li će prevagnuti pozitivne ili negativne stvari uglavnom ovisi od ljudi koji žive u tom uređenju i sprovode vlast. Fašizam kao ideologija nema ništa pozitivno, ona je najgori proizvod ljudskog društva i u svakoj zemlji svijeta je zabranjena. Evo ti primjer Livorna i St.Paulija čiji navijači naginju komunizmu i donose komunistička obilježja na tribine, ta obilježja nisu zabranjena baš zbog toga što komunizam kao ideologija nije zlo. S druge strane fašistička obilježja su zabranjena i ponekad ih neke navijačke grupe pokažu na tribini, no obavezno popiju veliku kaznu od saveza ili uefe. Drugi dokaz ovog što govorim su političke partije, i u Francuskoj, Italiji, Njemačkoj itd. imaš komunističke partije koje osvoje i mnogo mjesta, dok fašističkih nema, one su zabranjene. Imaju nacionalističke koje naginju fašizmu (Le Penova u francuskoj, Zora u Grčkoj), ali ne smiju otvoreno da podrže fašističku ideologiju.

Sportski je forum i nema potrebe da o ovome dalje raspravljamo, samo sam želio da ti ukažem na pogrešan pravac u tvom načinu razmišljanja, nadam se da ćeš shvatiti moje namjere. Da rezimiramo:
Bilo gdje u svijetu je dozvoljeno širiti komunističke ili kapitalističke ideje, ali fašističke su svugdje zabranjene jer je fašizam ZLO i tu ide uzvičnik!
NAPRIJED NARODE!

fredi
Kontakt:

Post Postao/la fredi » 11 jul 2012, 14:31

pile87 je napisao/la: Pa objektivno borac je slabi nego prosle godine a mi kada nebi nikog doveli opet smo tu negdje.Borac nije bio u stanju pobjediti Zeljeznicar ni kuci, ulijetanja u teren su samo posljedica nemoci.Broj osvojenih bodova i pokazano na terenu u zadnjoj sezoni pokazuju da su u borbi za prvo mjesto glavni konkurenti bili Zeljo i Siroki.Mi nismo prepotentni, mi smo osvojili sve sto se moze osvojiti a ljudi su prepoznali Siroki kao jedinog ko bi nam mogao pomrsiti racune, jer ostali klubovi kaskaju za Sirokim kako organizaciono tako i igracki.
Muku mucite se crnogorskim drugoligasem, ekipom koja je samostalno trenirala i koja nije prosla pripreme to je u rangu onoga kada se skupi raja iz ulice i odigra lopte.I onda zelite da vas neko uvazava kao konkurenta za nesto.
ne razumijemo se mi.ja ne poricem da ste najbolji bili prosle sezone to jest ove.ne poricem ni da je borac slabiji to je evidentno.poricem tu neku "dominaciju" koje realno NEMA.dominaciju radi dinamo dominaciju radi partizan u svojim ligama.druga stvar puno progoziras a los si prognozer.vristis na sav glas a onda kad pogrjesis nema te nigdje.sto se tice "crnogorskog drugoligasa" glupa je prica majke mi.i lozana je drugoligas bila pa kakve veze ima.pogledaj pojacanja koja celik dovodi pa ces vidjeti da ciljaju vrh ove sezone.nebitno nije opravdanje onih 2:2 al eto.ima revans sad sutra pa cemo vidjeti.,moja neka prognoza za ovu sezonu jeste da ce zeljeznicar i siroki biti glavni kandidati za titulu.mi i sarajevo cemo se boriti za evropu s tim sto sanse dajem sarajevu da zavrsi ispred nas.

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 11 jul 2012, 14:35

fredi je napisao/la:
pile87 je napisao/la: Pa objektivno borac je slabi nego prosle godine a mi kada nebi nikog doveli opet smo tu negdje.Borac nije bio u stanju pobjediti Zeljeznicar ni kuci, ulijetanja u teren su samo posljedica nemoci.Broj osvojenih bodova i pokazano na terenu u zadnjoj sezoni pokazuju da su u borbi za prvo mjesto glavni konkurenti bili Zeljo i Siroki.Mi nismo prepotentni, mi smo osvojili sve sto se moze osvojiti a ljudi su prepoznali Siroki kao jedinog ko bi nam mogao pomrsiti racune, jer ostali klubovi kaskaju za Sirokim kako organizaciono tako i igracki.
Muku mucite se crnogorskim drugoligasem, ekipom koja je samostalno trenirala i koja nije prosla pripreme to je u rangu onoga kada se skupi raja iz ulice i odigra lopte.I onda zelite da vas neko uvazava kao konkurenta za nesto.
ne razumijemo se mi.ja ne poricem da ste najbolji bili prosle sezone to jest ove.ne poricem ni da je borac slabiji to je evidentno.poricem tu neku "dominaciju" koje realno NEMA.dominaciju radi dinamo dominaciju radi partizan u svojim ligama.druga stvar puno progoziras a los si prognozer.vristis na sav glas a onda kad pogrjesis nema te nigdje.sto se tice "crnogorskog drugoligasa" glupa je prica majke mi.i lozana je drugoligas bila pa kakve veze ima.pogledaj pojacanja koja celik dovodi pa ces vidjeti da ciljaju vrh ove sezone.nebitno nije opravdanje onih 2:2 al eto.ima revans sad sutra pa cemo vidjeti.,moja neka prognoza za ovu sezonu jeste da ce zeljeznicar i siroki biti glavni kandidati za titulu.mi i sarajevo cemo se boriti za evropu s tim sto sanse dajem sarajevu da zavrsi ispred nas.
jest, s tim da je lozana bila drugoligas iz svicarske, a niksic iz crne gore, ukoliko ne vidis razliku, normalan nisi, bez ikakve uvrede
Za zivot cijeli!

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 11 jul 2012, 14:38

@Zeman - Znam ja sta je komunizam i ja znam da je to najbolji oblik vladavine, al ga nije moguce uspostavit u potpunosti i zato svugdje donese puno zla. Da ima netko sposoban da ga uspostavi ja bi ga prvi podrzao, al mi smo ljudi takvi da se nebi slozili i uvijek bi bio razdor. Al ajde, necemo o tome, iako bi mogao pisat post o tome 3 dana :mrgreen: . Vratimo se temi.

Ono sto mene zanima. Sta je na kraju bilo s onim telkomima? Tko je spoznor i jel uopce itko? I jesul klubovi pristali na njihove uvjete (mada znam da je suludo da neki pristanu, samo izgubit mogu).
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

tetrahidrokanabinol
Kontakt:

Post Postao/la tetrahidrokanabinol » 11 jul 2012, 14:39

Da stim da se u taj Čelik sad ulaže kao u Želju možda i više i gdje ljudi otvoreno kažu da ciljaju prvo mjesto u Cg ligi.

fredi
Kontakt:

Post Postao/la fredi » 11 jul 2012, 14:46

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la: jest, s tim da je lozana bila drugoligas iz svicarske, a niksic iz crne gore, ukoliko ne vidis razliku, normalan nisi, bez ikakve uvrede
pa da sad je ta prica a do prije nekog vremena lozana je bila drugoligas to ste naglasavali a niste uopste naglasavali da je drugoligas iz svajcarske i da je igrala grupnu fazu te sezone i da je izbacila lokomotivu iz moskve i guzvala se u grupi sa palermom cska moskvom i jos nekim.naglasavate samo sto vama odgovara.

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 11 jul 2012, 14:55

fredi je napisao/la:
ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la: jest, s tim da je lozana bila drugoligas iz svicarske, a niksic iz crne gore, ukoliko ne vidis razliku, normalan nisi, bez ikakve uvrede
pa da sad je ta prica a do prije nekog vremena lozana je bila drugoligas to ste naglasavali a niste uopste naglasavali da je drugoligas iz svajcarske i da je igrala grupnu fazu te sezone i da je izbacila lokomotivu iz moskve i guzvala se u grupi sa palermom cska moskvom i jos nekim.naglasavate samo sto vama odgovara.
znam ja sve to, sve je to isto sr.anje, samo drugo pakovanje, vi potencirate sta vama odgovara, to jeste da je lozana se guzvala u euro ligi sa palermom cska i jos nekim, i da ste ponosno ispali od njih, bez obzira sto je drugoligas, mada ja to nisam potencirao, jer me to tada nije zanimalo, a sada opet ista prica sa niksicem iako ljudi nisu pripreme odradili kako treba, a kamoli sta drugo, ned'o Bog(za vas, mene to sad trenutno ne dotice previse) da ispadnete, opet ce biti prica, cg puno ulazu u fudbal, otvoreno ciljaju na prvo mjesto itd., mi nemamo para, vako nako, a istina je da ste vi neuigrani i slabi, sve u svemu zelim reci da je sramota ispasti od drugoligasa i jos se ponositi time, a evo to se vama vjerovatno drugi put desava
Za zivot cijeli!

fredi
Kontakt:

Post Postao/la fredi » 11 jul 2012, 15:01

nije sramota ispasti od lozane nikako al od celika iz niksica jeste.zato se nadam da necemo ispasti.vidjecemo

ZlatnaDolina

Post Postao/la ZlatnaDolina » 11 jul 2012, 15:13

fredi je napisao/la:nije sramota ispasti od lozane nikako al od celika iz niksica jeste.zato se nadam da necemo ispasti.vidjecemo
Bgm sramota je i od ovih prvih, ekipa koja se svake godine bori za opstanak u Švicarskoj ligi, kakve je tada šanse imao Borac u prvoj utakmici da su barem jednu iskoristili, a tome i podatak da je ekipa Borca tada vrijedila za 500.000 eura više nego ekipa Lozane ;)

usput zna li kakve su ove nove lope "Nike" ?? koji model ??
1921'
UEFA = MAFIJA
OPROSTA I ZABORAVA NEMA !!
Dželo samo da znaš, neću glasat za tebe, ofiran si !!

fredi
Kontakt:

Post Postao/la fredi » 11 jul 2012, 15:16

da to je bas relevantno sto je ekipa na transfermarktu vrijedila za 500 hiljada vise :roll: nebitno ispali smo i to je to

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 11 jul 2012, 15:18

sam celestini koji se tog ljeta vratio iz getafea u lozanu je vrijedio vise nego cijeli tim borca sa stadionom!

a lozana je imala budzet kao dinamo ili partizan,preko 10 miliona :oops: :oops:
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

ZlatnaDolina

Post Postao/la ZlatnaDolina » 11 jul 2012, 15:24

Armageddon2012 je napisao/la:sam celestini koji se tog ljeta vratio iz getafea u lozanu je vrijedio vise nego cijeli tim borca sa stadionom!

a lozana je imala budzet kao dinamo ili partizan,preko 10 miliona :oops: :oops:
Čovjek bolan tad vrijedio 600.000 eura, ako je to vrijednost cijele ekipe Borca sa stadionom onda si u pravu :lol: a budzet smanji za dva miliona :mrgreen: i onda si u pravu :D
1921'
UEFA = MAFIJA

tetrahidrokanabinol
Kontakt:

Post Postao/la tetrahidrokanabinol » 11 jul 2012, 15:33

Jesi ti u upravnom odboru Lozane pa tako sve znaš :?:

ZlatnaDolina

Post Postao/la ZlatnaDolina » 11 jul 2012, 15:43

tetrahidrokanabinol je napisao/la:Jesi ti u upravnom odboru Lozane pa tako sve znaš :?:
Nisam ali imam internet kući, pa na netu ima raznih portala, razumijes ?? a inace pratim sve sto me zanima, pa malo rešerširam i tako to, uglavnom nisam ograničena osoba tako da me sve živo zanima, nadam se da si zadovoljan odgovorom ;) 8-)
1921'
UEFA = MAFIJA

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 11 jul 2012, 17:01

Rosas7 je napisao/la:
starmo94 je napisao/la: Malo si se preracunao u tim titulama jer se one racunaju od sezone 2002/03, a od te sezone do ove Zeljo je bio prvak 2 puta (09/10, 11/12) te 3 puta osvajac kupa (02/03, 10/11, 11/12) .Sto se tice Zrinjskog bio je prvak takodjer 2 puta (04/05 , 08/09) te jednom osvajac kupa (07/08).
To sto ti racunas neke titule od 70-nekih godina kada su vam protivnici bili iz obliznjih sela je tvoja stvar.Mogu i ja racunati titule Zrinjskog iz perioda kada zeljo jos nije ni bio u planu . Prema tome nikako ne mozemo biti mali klub za selju..

potpis
zrinjski je nasutpao zajedno sa saskom iz sarajeva i nk hrvoje iz banjaluke u prvoj hrvatskoj ligi od 1941-1945,koja je bila primljena u fifino clanstvo,i tu je osvajao titule,koje se takodjer mogu uracunati ;)
Jel ti to hoćeš reći da je Zrinjski kao klub u rangu Željezničara ili da je ne daj Bože veći klub? Samo mi to odgovori.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 11 jul 2012, 17:12

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
Rosas7 je napisao/la:
starmo94 je napisao/la: Malo si se preracunao u tim titulama jer se one racunaju od sezone 2002/03, a od te sezone do ove Zeljo je bio prvak 2 puta (09/10, 11/12) te 3 puta osvajac kupa (02/03, 10/11, 11/12) .Sto se tice Zrinjskog bio je prvak takodjer 2 puta (04/05 , 08/09) te jednom osvajac kupa (07/08).
To sto ti racunas neke titule od 70-nekih godina kada su vam protivnici bili iz obliznjih sela je tvoja stvar.Mogu i ja racunati titule Zrinjskog iz perioda kada zeljo jos nije ni bio u planu . Prema tome nikako ne mozemo biti mali klub za selju..

potpis
zrinjski je nasutpao zajedno sa saskom iz sarajeva i nk hrvoje iz banjaluke u prvoj hrvatskoj ligi od 1941-1945,koja je bila primljena u fifino clanstvo,i tu je osvajao titule,koje se takodjer mogu uracunati ;)
Jel ti to hoćeš reći da je Zrinjski kao klub u rangu Željezničara ili da je ne daj Bože veći klub? Samo mi to odgovori.
Da nisu ukrali stadion, igrali bi na nekoj obliznjoj livadi. Toliko o njihovoj velicini. :lol:

starmo94
Kontakt:

Post Postao/la starmo94 » 11 jul 2012, 17:27

Da nisu ukrali stadion, igrali bi na nekoj obliznjoj livadi. Toliko o njihovoj velicini. :lol:[/quote]

Ne znam sta ce ti taj smajlic na kraju, mislis da si smijesan ili sta ?
Kad ne znas nista o prici u vezi stadiona HSK Zrinjskog nemoj se ni javljati.
Taj stadion je gradski stadion , na njemu je igrao Velez , a poslije rata Zrinjski. Grad je nudio Velezu da opet zaigra pod BB, a oni su odbili i ne moze se reci da je stadion ukraden !

@NedozvoljenaPozicija - Za mene je Zrinjski u rangu Zeljeznicara kao i Borac,SB i Sarajevo, ali ne kazem da je bolji.Vas je problem sto umisljate da ste daleko bolji od svih klubova u BiH , a ustvari niste..

ZlatnaDolina

Post Postao/la ZlatnaDolina » 11 jul 2012, 17:29

starmo94 je napisao/la: Ne znam sta ce ti taj smajlic na kraju, mislis da si smijesan ili sta ?
Kad ne znas nista o prici u vezi stadiona HSK Zrinjskog nemoj se ni javljati.
Taj stadion je gradski stadion , na njemu je igrao Velez , a poslije rata Zrinjski. Grad je nudio Velezu da opet zaigra pod BB, a oni su odbili i ne moze se reci da je stadion ukraden !
Vecu glupost i laž u zadnje vrijeme ne pročitah, provalio si se samo tako :oops: :oops: njima nudili a oni eto kao nisu željeli svoj stadion !? :oops: :shock:
Zadnja izmjena: ZlatnaDolina, dana/u 11 jul 2012, 17:36, ukupno mijenjano 1 put.
1921'
UEFA = MAFIJA

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.