Rekonstrukcija stadiona u BiH

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Tracy3McGrady » 08 jul 2012, 19:09

Jack777Pott je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:
Pa zašta se uvodi grijanje terena, nego da ne dozvoli da teren smrzava i da se snijeg na njemu ne zadržava.
Ja mislim da jeftinije kosta da nakon svake zime mijenjaju travnjak, nego da ga griju cijelu zimu. Znam neke stvari oko rekonstrukcije Maksimira, a tamo se radio grijani teren. Grijanje terena za jednu utakmicu pocinje 48 sati prije utakmice i teren se stigne i odmrznut i zagrijat, a grijanje kosta 40 000 kuna, kod nas oko 10 000 KM. A zasto bi radili drenazu ako ce grijat teren nakon kise i otopljenog snijega? Drenaza je tu da odvede vodu, a grijanje je najvise zbog smrznutog terena, ne i kise. Imamo strucnjake za travnjake i nakon utakmice po kisi travnjak se koregira i za iducu utakmicu je spreman. Moze se on grijat ako se kise obilne, al ni tu ne vidim logiku. Ako mu treba 48 sati da se zagrije, onda se u isto toliko vremena s dobrom drenazom voda odvede, a ukoliko kisa pada u trenutku utakmice, cemu ga grijat kad se ne stigne zagrijat, a i nemoguce je zagrijat toliko da odmah isusuje vodu kad kisa stalno pada. Naravno, moguce jest, al unistit ce se trava, zato i jest potrebno 48 sati postepenog zagrijavanja.

I sta si dobio sa tim, igras na smrznutom terenu i kad ga ociste ljudi, a te ljude mora neko platiti, a ovako se samo sve sredi, plus ovi odvodi koji ce ovu vodu da prime, siguran sam u ove radnike i vjerujem da cemo konacno gledati prejak teren kada igra reprezentacija.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 09 jul 2012, 00:27

Tracy3McGrady je napisao/la:
I sta si dobio sa tim, igras na smrznutom terenu i kad ga ociste ljudi, a te ljude mora neko platiti, a ovako se samo sve sredi, plus ovi odvodi koji ce ovu vodu da prime, siguran sam u ove radnike i vjerujem da cemo konacno gledati prejak teren kada igra reprezentacija.[/quote]

Pa nisam ja rekao da se teren nece grijat nikad kad je snijeg. De procitaj tekst opet i procitaj zasto sam to napisao. Momak je rekao da se postavi neka zastita preko travnjaka kad je zima i snijeg, a ovaj drugi da je napotrebno jer se teren grije. Po tom njegovom ispada da ce se teren grijat cijelu zimu ili ce mozda nakon sto se zagrije nakon zime bit kao nov. Teren se mora cuvat i potrebno je vodit brigu o njemu ako se zeli da dobro izgleda. Grijanje terena i drenaza ne rjesavaju sve probleme.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 09 jul 2012, 02:25

Zašto bi se stavljala ikakva zaštita? Pa neće se teren uništiti ako na njega padne snijeg. Kod nas je u Livnu bilo metar snijega na travnjaku samo 10 dana prije početka sezone, sklonili su to, sad je teren fantastičan. Nemamo grijanje i fensi stvarčice.
A, nigdje se ne štiti teren na neaktivnim stadionima od snijega nekim pokrivačima, pogotovo ovdje gdje odmor traje više od tri mjeseca... ako bude potrebe, grijat će se tijekom jesenske sezone i na početku proljetnog dijela.
Čuj cerade, pa da trava propadne.
Hayley <3

Tuzla950
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla950 » 09 jul 2012, 10:03

Elegant je napisao/la:
Da su ti sto su investirali pare u gradnju tribine imalo pametni pa da su te pare dali klubu sada ne bi bili u Federalnoj ligi. To je kod vas siguran sam "predizborno mazanje ociju", Boga pitaj sta ce od te tribine "stadiona" biti. S obzirom da vam je posjeta nikakva, a treba odrzavati trbinu a vi nemate ni za plata igracima i ostalim ljudima oko kluba.
Polako ide sve to ka BOLJEM.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 09 jul 2012, 10:44

Nekim se ljudima stvarno ne može objasniti. Neće se teren grijati cijelu zimu k'o da je centralno grijanje u pitanju. Ne smeta ništa terenu ako ga prekrije snijeg kada prođe sezona utakmica. Al' stvar je u tome, da više neće biti potrebne one zgrtalice, lopate, radnici... koji s čišćenjem naprave krompirište. Ovaj jedan se nadovoze'o Dinama k'o da je to jedini klub za poređenje. Grijači se uključe samo pred utakmice, da bi smrznuti teren omekšao i da se ne bi zadržavao snijeg u slučaju padavina, ništa više. Za ostalo služi nova drenaža koja mora da primi svu tu vodu. Kakvo pokrivanje, kakvi bakrači.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 jul 2012, 12:24

Tuzla950 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
Da su ti sto su investirali pare u gradnju tribine imalo pametni pa da su te pare dali klubu sada ne bi bili u Federalnoj ligi. To je kod vas siguran sam "predizborno mazanje ociju", Boga pitaj sta ce od te tribine "stadiona" biti. S obzirom da vam je posjeta nikakva, a treba odrzavati trbinu a vi nemate ni za plata igracima i ostalim ljudima oko kluba.
Polako ide sve to ka BOLJEM.
Hvala na brizi, koja je dokazana prema FK Slobodi i Tuzli. Od vas ni oraha vise, a kamo li savjet. ;)
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

kristian
Kontakt:

Post Postao/la kristian » 09 jul 2012, 15:09

voltron30 je napisao/la:Nekim se ljudima stvarno ne može objasniti. Neće se teren grijati cijelu zimu k'o da je centralno grijanje u pitanju. Ne smeta ništa terenu ako ga prekrije snijeg kada prođe sezona utakmica. Al' stvar je u tome, da više neće biti potrebne one zgrtalice, lopate, radnici... koji s čišćenjem naprave krompirište. Ovaj jedan se nadovoze'o Dinama k'o da je to jedini klub za poređenje. Grijači se uključe samo pred utakmice, da bi smrznuti teren omekšao i da se ne bi zadržavao snijeg u slučaju padavina, ništa više. Za ostalo služi nova drenaža koja mora da primi svu tu vodu. Kakvo pokrivanje, kakvi bakrači.

a nikad ja skontat sta su to" bakrači " bogati daj objasnii i sto narod stalno govori too kakvi bakrači :D

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 09 jul 2012, 15:42

bakrač je posuda od bakra. znači, šerpe, ibrici itd
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 10 jul 2012, 00:05

slika

slika

slika
#samoRudar #zauvijek

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 10 jul 2012, 00:39

slika
slika
slika
slika
auu minus ide na sliku ispod,ko skonta dobro je :mrgreen:
slika
slika
slika
slika
slika
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

bondich
Kontakt:

Post Postao/la bondich » 10 jul 2012, 01:15

loptica je napisao/la:lijep onaj u Brčkom prolazio ali ništa jel valjda stali neki radovi velik fin šteta ;)
ma pravi je za snimanje horor filmova...
Bijelo-crvena polja zvijezdina
Igrajte za nju našu voljenu
Nek jače kuca to srce "ZMAJEVO"

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 jul 2012, 01:43

Oj što su dobili boju ovi radnici :mrgreen: :mrgreen:
Emire jel ciknula ova betonska cijev :?: :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 10 jul 2012, 01:47

legenda reala je napisao/la:Oj što su dobili boju ovi radnici :mrgreen: :mrgreen:
Emire jel ciknula ova betonska cijev :?: :P
Jest malo,al hajd oprostit cemo im :lol: :lol: Kazu pukla od vrucine :lol: :mrgreen:
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

haris10
Kontakt:

Post Postao/la haris10 » 10 jul 2012, 09:26

da hoce taj betonski zid ispod ograde nekako rijesit da ne ostane takav,da ga preboje u crveno crno ili nesto tako :)

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 10 jul 2012, 10:48

Da li će u dogledno vreme biti renoviranja Grbavice i Koševa?
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 10 jul 2012, 11:21

underPFC je napisao/la:Da li će u dogledno vreme biti renoviranja Grbavice i Koševa?
Tu se nema sta renovirati samo se moze napraviti novi stadion a politika je ako gradite Grbavicu gradimo i Kosevo tako da od toga nema nista osim da klubovi sami nadu sponzore za izgradnju stadiona tako da od toga nema nista
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 10 jul 2012, 11:46

IlPrincipe je napisao/la: Tu se nema sta renovirati samo se moze napraviti novi stadion a politika je ako gradite Grbavicu gradimo i Kosevo tako da od toga nema nista osim da klubovi sami nadu sponzore za izgradnju stadiona tako da od toga nema nista
Zasto bi FKS trazilo sponzora koji bi gradio gradski stadion? Jedino da klub mijenja lokaciju i da prave svoj stadion, a ja sam uvjeren da za to NIKAD nebi rijesili papirologiju iz prostog razloga sto ljudi iz Grada nebi dozvolili da im stadion ostaje neiskoristen, a samim tim se gubi briga o njemu i on propada, sto ljudima u gradskoj upravi ni najmanje ne odgovara.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 10 jul 2012, 11:59

IlPrincipe je napisao/la: Tu se nema sta renovirati samo se moze napraviti novi stadion a politika je ako gradite Grbavicu gradimo i Kosevo tako da od toga nema nista osim da klubovi sami nadu sponzore za izgradnju stadiona tako da od toga nema nista
Zasto bi FKS trazilo sponzora koji bi gradio gradski stadion? Jedino da klub mijenja lokaciju i da prave svoj stadion, a ja sam uvjeren da za to NIKAD nebi rijesili papirologiju iz prostog razloga sto ljudi iz Grada nebi dozvolili da im stadion ostaje neiskoristen, a samim tim se gubi briga o njemu i on propada, sto ljudima u gradskoj upravi ni najmanje ne odgovara.
Onda NIKAD necete imati stadion jer su budzetski korisnici i navijaci Zelje koji ce se protiviti izgradnji stadiona 100% a da se Grbavica ne radi
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 jul 2012, 12:00

Slazem se sa @Jack u vezi Koseva, jedino rjesenje je da se Kosevo dogradi/usminka (popravi), a Grbavicu vec treba graditi (obnavljati) jer je lose stanje.

Ali nista od toga nece biti jos dugo vremena, na zaslost niko u ovoj drzavi ne mari za sport kao i za mnog druge stvari.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 10 jul 2012, 12:32

IlPrincipe je napisao/la: Onda NIKAD necete imati stadion jer su budzetski korisnici i navijaci Zelje koji ce se protiviti izgradnji stadiona 100% a da se Grbavica ne radi
Mi imamo jako lijep i dobar stadion za nase prilike i navijaci Zelje nemaju nista protiv tog

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 8192_n.jpg

http://img689.imageshack.us/img689/9156 ... 440010.jpg

;)

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 2 gosta.