FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

RedDevilS
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la RedDevilS » 09 jul 2012, 16:02

Hvala puno trebace nam pogotovo protiv Levskog i vama da dogurate sto daljeee!! :D :D
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 09 jul 2012, 16:05

e kad bi prošli ove "evropljane" koji se "odriču" svog balkanskog mentaliteta i toliko su prepotentni i ufurani, pa taj prolazak bi mi bio ravan 10 dobijenih derbija!
koja gamad!

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 09 jul 2012, 16:12

Zahovič: Ne zanima me šta Bosanci misle, Maribor je Maribor
Željezničar je veliki tim, ali mi želimo igrati najmanje šest evropskih susreta, rekao je Zahovič :evil: :evil: koji kreten!!, zgazite ih komsije molim vas ko boga samo zbog ovakve izjave pa nismo mi idioti! ;)
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 09 jul 2012, 16:14

RedDevilS je napisao/la:@admirone jbg nema veze, skontao sam da se njemu obraca jbg umoran komso moj sa posla dosao i nebilo da nesto pogrijesim.. :lol:
kakvog bolan posla? ti si ko ja, izgubljen u vremenu, ne znam ni koja je godina a kamol datum :D

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 09 jul 2012, 16:16

samir_tm87 je napisao/la:
RedDevilS je napisao/la:@admirone jbg nema veze, skontao sam da se njemu obraca jbg umoran komso moj sa posla dosao i nebilo da nesto pogrijesim.. :lol:
kakvog bolan posla? ti si ko ja, izgubljen u vremenu, ne znam ni koja je godina a kamol datum :D
:lol: :lol: mougce e jesi lud svijumiii.... :D :P

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 09 jul 2012, 16:16

"Nažalost, ništa nismo uspjeli riješiti. Više od 600 ulaznica ne možemo dobiti. Razlog za to su pravila UEFA-e i to u Mariboru poštuju. Jednostavno, pravila su takva i nemamo osnovu za žalbu. Nezadovoljni smo, jer smo mogli imati puno više naših navijača na tribinama. Računali smo da ćemo uspjeti pronaći neko fer rješenje, ali, nažalost, nismo uspjeli", izjavio je za portal Klix.ba Dželaludin Muharemović, sportski direktor FK Željezičar.
Šteta da se nije moglo izganjat ni 150-200 karata "gratis" od Slovenaca, imam osjećaj da bi nam svi u svijetu izašli u susret, osim njih naravno. Al' nema veze, jučer smo vidjeli da je i 300 naših dosta da bude ko na domaćem terenu. ;)
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 09 jul 2012, 16:17

Ja ne znam sta ovim ponasanjem zele postici ovi iz Maribora.Navlace gnjev i starog i mladog,i navijaca Zeljeznicara i ljudi koji to nisu,kako je krenulo do utakmice ce situacija biti takva da ce igraci Zeljeznicara biti ispraceni sa podrskom citave nacije,kao simbol borbe protiv drskih i podcjenjivacki nastrojenih Slovenaca :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Rios

Post Postao/la Rios » 09 jul 2012, 16:40

Slovenci se boje "okupacije" svog stadiona..Vidjeli su kakva je situacija kad igra nasa repka,to su u vecini slucajeva prakticno domace utakmice za nas..Isto bi bilo i sad.. 8-)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 09 jul 2012, 16:42

Docice oni na Kosevo..kroz dzehenem ce proci..samo treba povoljan rezultat u prvoj tekmi ..da se raja dobro nalozi:)

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 09 jul 2012, 16:42

Dylan Dog je napisao/la:Ja ne znam sta ovim ponasanjem zele postici ovi iz Maribora.Navlace gnjev i starog i mladog,i navijaca Zeljeznicara i ljudi koji to nisu,kako je krenulo do utakmice ce situacija biti takva da ce igraci Zeljeznicara biti ispraceni sa podrskom citave nacije,kao simbol borbe protiv drskih i podcjenjivacki nastrojenih Slovenaca :mrgreen:
Sve si upravu, ali znaš koliko njih boli za taj gnjev? Draže su im stotine hiljada € koje pobjeda donosi.

A velika je razlika kada imaš 600 i preko 1000 gostujućih navijača. Ako na stadionu imaš oko ili više od 10% gostujućih navijača, zbog njihove zgusnutosti i zbog toga što su to isključivo tifosi a ne gledaoci, gosti imaju veću podršku i motiv nego domaći.

Tu se stvara efekat da se gosti glasni da se čuju u svakom trenutku, a imaš i efekat inata jer se boriš protiv većine.

Toga su svjesni u Mariboru i ne prepuštaju ništa slučaju. Nema labavo. Posebno što znaju kako će njima biti ovdje.

Ovo je njihova odluka, može nam se ne sviđati, ali tu ne možemo ništa uraditi i bolje je da se džaba ne nerviramo i ne raspredamo bezveze priču. Trebamo se kao navijači pripremiti za revanš i pokazati im šta je navijanje. Naravno korektno navijanje.

A vjerujem da će i naša ekipa pokazati da nije bez argumenata. Teško mi je ovako usporediti Maribor i Želju. Istina je da su bogatiji, organizovaniji i vjerovatno bi od 10 utakmica oni pobijedili 6-7 (prema onome što naša struka misli). Ipak, ovdje se igraju samo dvije utakmice.

Tu je psihologija jako bitna. Ako budemo pametni i disciplinovani, možemo glat proći. Ovdje ne treba gledati ljepotu igre, sve treba podrediti taktici i strategiji. Jedan gol u gostima mjenja čitavu paradigmu gledanja na utakmicu.

Također, mislim da će proći onaj ko bude imao više igrača koji se mogu transformisati iz odbrane u napad i obratno. Dakle oni koji mogu odrađivati defanzivni posao, ali i po potrebi biti opasni po gol. Tu mi kod nas prvo na pamet padaju Svraka, Kerla, Kvesić. Drago mi je da je Zeba prošle sezone daleko više uklizavao i pritiskao zadnju liniju, jer bez toga bi nam on bio solidna boljka protiv Maribora.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 09 jul 2012, 16:42

Dođe Slovenac na forum i pokušava da bude duhovit, a vani 40 stepeni, e svašta. :?

p.s.
e čuj ovog Zahoviča, kaže "al mi smo Maribor" :roll: :lol:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 jul 2012, 16:56

Kevin je napisao/la:nabijte ove janeze odvratne!
Lahko prihajamo :lol:
Sad ih gledam protiv Lokomotiv Plovdiv i usli bugari u Sofiju, vode 1-0. Slovenci tanki po bokovima, vjerujem da je i Brko gledao.Definitivno se moze igrati protiv njih i stvarno trce dosta igraju na prvu, moderan nogomet ali niko ne grize ono da gine za loptu, kako ce vjerujem igrati nasi momci.Koliko bi mi bilo drago da ih dobijemo radi Zelje toliko bi mi bilo drago sto su ljigavi ko ****.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 09 jul 2012, 16:57

Rios je napisao/la:Slovenci se boje "okupacije" svog stadiona..Vidjeli su kakva je situacija kad igra nasa repka,to su u vecini slucajeva prakticno domace utakmice za nas..Isto bi bilo i sad.. 8-)

ja se bojim velikog broja slovenaca na kosevu,doci ce organizovano da traze oceve
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 09 jul 2012, 17:02

pile87 je napisao/la:
Kevin je napisao/la:nabijte ove janeze odvratne!
Lahko prihajamo :lol:
Sad ih gledam protiv Lokomotiv Plovdiv i usli bugari u Sofiju, vode 1-0. Slovenci tanki po bokovima,
Kakve fajde kad Zeljo nema krilnog igraca da to iskoristi.
U prvoj utakmici se ne smije izgubit, jer na gostujucem stadionu Kosevu, Zeljo ima tek blagu prednost.

neno
Kontakt:

Post Postao/la neno » 09 jul 2012, 17:08

Stole iz Bora je napisao/la:Nije mi jasno sto ista pises za nasu ligu kad POJMA NEMAS ni o cemu. A ja sam jos gori konj kad ti odgovaram ... 8-)

U zdravlje!
VELIKI POZDRAV ZA STOLETA IZ BORA-ma stole **** janeze vazda su bili ckapi u svemu,lafo evropa i kultura,znaju da im dolazi INSTITUCIJA pa im se tresu gace,sto ih ja nemogu-njih i njihove suplje price :oops:
VOLIM TE ZELJO

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 09 jul 2012, 17:14

volim realne postove, ne volim tenzije, ovo ono

ali cuj mi smo Maribor....haj drago mi je da smo se upoznali...

pa da su dinamo il partizan shvatio bi..

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 09 jul 2012, 17:30

neno je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:Nije mi jasno sto ista pises za nasu ligu kad POJMA NEMAS ni o cemu. A ja sam jos gori konj kad ti odgovaram ... 8-)

U zdravlje!
VELIKI POZDRAV ZA STOLETA IZ BORA-ma stole **** janeze vazda su bili ckapi u svemu,lafo evropa i kultura,znaju da im dolazi INSTITUCIJA pa im se tresu gace,sto ih ja nemogu-njih i njihove suplje price :oops:
:D Opet ti
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

mak_033
Kontakt:

Post Postao/la mak_033 » 09 jul 2012, 17:33

Evo da i ja dam moje misljenje. Maribor je igrao EL prosle godine i to stoji. No svi znamo da je Sheriff igrao tu istu EL i to uspjesnije pa i pored toga nisu bili ni blizu gola u dva susreta.

Slovenska vs Bosnaska liga. Ako cemo gledati realno, lige su tu negdje. Kod njih je Maribor glavni kao sto je i Zeljo glavni u nasoj PL. Ostali klubovi su od prilike na istom nivou s tim da mi imamo nekoliko klubova koji su znacajni. Oni osim Olimpije nemaju bas nesta specijalno. Oni su dobili ligu sa odprilike istom razlikom kao i mi tako da to govori o tome da smo u 5 deka.

Njihova prednost jeste sto imaju dosta iskustva u Evropi sto jeste upravo jedini razlog zbog ceka su favoriti. Nasa prednost jeste inat. Nasi igraci a boga mi i navijaci ce imati dodatni motiv protiv Viola zbog maltretiranja i diskriminacije oko ulaznica. Ako mene pitate, ja bih rekao da su sanse 60-40 za Maribor, sto nam ipak daje dosta nade za prolaz.

Sada ako cemo malo o klubu i znacaju ove utakmice, svi znamo sta bi prolaz omogucio Zelji. Istorijska prilika za iskorak dalje u Evropi i napokon sansa da postanemo pravi profesionalni klub. Ne samo zbog novca koji bi dobili ali i zbog statusa naseg kluba. Godinama patimo od kompleksa da smo mali (isto kao i za reprezentaciju). Prolaz protiv Maribora bi osigurao kontinuitet za sljedece godine. Lakse bi i dovodili prave igrace u Zelju.

Sve u svemu, ja mislim da ce Amar nase pulene spremiti na najbolji moguci nacin i nadam se da ce i sreca biti jednom i nas saveznik. U ovom dvomecu ce odlucivati sitnice tako da ce sreca itekako biti bitna. Trebamo igrati hrabro, bez straha i bez kalkulacija. Ponosan sam na ovaj tim sta god bude, ali imam osjecaj da cemo mi na kraju slaviti i napisati novu stranicu u bogatoj istorij naseg kluba.

Raja, vidimo se u Mariboru ;)
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.

videoton1
Kontakt:

Post Postao/la videoton1 » 09 jul 2012, 17:40

Dobili ste dio kifle, KHAJ PHIČE :?

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 09 jul 2012, 17:51

Hoćeli Marjan Mijailović komentarisati na FACE TV :mrgreen: , čini mi se da ga je Senad Hadžifejzović doveo i na Hayat , možda ga i ovdje dovede da odradi ove utakmice ili će praviti konkurs pa da neko od mladih uskoči jer furaju parolu na mladima svijet ostaje ...

[youtube][/youtube]

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lecler, MoSaZeLjo1921 i 26 gostiju.