Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

ivan.balic
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la ivan.balic » 08 jul 2012, 17:38

Vamos je napisao/la:Opstina Centar Sarajevo, je dala manje f.k Sarajevu kao maticna opstina tog kluba, nego sto je Opstina Novi Grad dala Olimpiku, kao maticna opstina tig kluba.

A uvjeren sam da ni Novo Sarajevo, kao maticna opstina Zeljeznicara , nije dala nista vise nego sto je Olimpik dobio od svoje opstine.

U sustini ta davanja su tu negdje, jako blizu, uz neke manje razlike, ali nista presudno i preveliko.

Tako da ne vidim vise potrebe da pojedinci iz Olimpika potenciraju svu tu pricu.

Nemam nista protiv tog kluba i svega oko toga, ali eto cisto da sve bude korektno.
Hvala ti što želiš da sve bude korektno i drago mi je da ovaj razgovor ide bez vrijeđanja. Vezano za opštine, nema dileme da je Novi Grad učinio mnogo za Olimpic, prije svega pravljenjem stadiona, isto kao što je opština i hvala im i zbog toga Želji napravila umjetnu travu. To je za svaku pohvalu. Isto kao i činjenica da Centar ili Grad Sarajevo tvom klubu plaća korištenje Koševa. Znači tu nema velikih razlika oko opština. Samo nijanse su tu.

Ja govorim o Kantonu koji je u 2011. godini za Olimpic izdvojio 10 hiljada KM, a za druge klubove 25 puta više. Ovo što govorim su činjenice, bez namjere da bilo koga vrijeđam. I razumijem da neki trebaju dobiti više, ako se gledaju rezultati, ali taj omjer je zaista nevjerovatan 1-25. To nisu nijanse.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 08 jul 2012, 18:42

ivan.balic je napisao/la:...kao što je opština i hvala im i zbog toga Želji napravila umjetnu travu...
meni se čini da su Grad ili Kanton to radili, nisam siguran, i na Koševu su u isto vrijeme radili tu travu kad i na Grbavici ;)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Rios

Post Postao/la Rios » 08 jul 2012, 18:55

anonimni je napisao/la:
ivan.balic je napisao/la:...kao što je opština i hvala im i zbog toga Želji napravila umjetnu travu...
meni se čini da su Grad ili Kanton to radili, nisam siguran, i na Koševu su u isto vrijeme radili tu travu kad i na Grbavici ;)
Kanton..Dok je Hadzihafibegovic bio ministar u kantonalnoj vladi..Inace mislim da je to ministar kulture i sporta koji je uradio najvise za sport u ovom kantonu..Napravio je onoj djeci terene da se ne guse ljeti u prasini a zimi ne valjaju u blatu..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 08 jul 2012, 18:59

sjetio sam se da je tad Hadžihafizbegović bio ministar dok sam pisao post :D i meni se čini da je uradio najviše, bar što se infrastrukture tiče, znam da je bilo govora da se nama, sarajevu, Spidu itd. izdvajaju više novca dok je on bio ministar, al' se ne sjećam je li mu ideja uspjela...

Kapiten Blue Traina

Rios

Post Postao/la Rios » 08 jul 2012, 19:03

anonimni je napisao/la:sjetio sam se da je tad Hadžihafizbegović bio ministar dok sam pisao post :D i meni se čini da je uradio najviše, bar što se infrastrukture tiče, znam da je bilo govora da se nama, sarajevu, Spidu itd. izdvajaju više novca dok je on bio ministar, al' se ne sjećam je li mu ideja uspjela...
Bila je neka prica da se izdvoji koji milion iz budzeta i rasporedi na ove najbolje sportske kolektive u kantonu,ali koliko ja znam to nikad nije proslo..Trudio se Emir definitivno,od svih ministara u tom resoru,najvise je doprinio sportu..Mislim da ja on jednom sprijecio da se KK Bosna iseli iz Skenderije,mada nisam bas 100% siguran..

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 08 jul 2012, 19:05

vrlo moguće, uglavnom, on se trudio, dok se sad smanjuje budžet Ministarstvu za sport.. ;) **** ga, ja ne znam ni ko je sad ministar :lol:

Kapiten Blue Traina

Rios

Post Postao/la Rios » 08 jul 2012, 19:08

anonimni je napisao/la:vrlo moguće, uglavnom, on se trudio, dok se sad smanjuje budžet Ministarstvu za sport.. ;) **** ga, ja ne znam ni ko je sad ministar :lol:
Bio je onaj Saric..Cini mi se da je sad Lovrenovic,mada nisam bas najsigurniji :lol:

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 08 jul 2012, 19:10

http://mks.ks.gov.ba/" onclick="window.open(this.href);return false; jest' Lovrenović Boga mi, samo sam Google morao koristit' da vidim :D

Kapiten Blue Traina

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 08 jul 2012, 19:12

Željo i Široki trenutno korak ispred ostalih.
Olimpic po prvi put nakon završene sezone ne mijenja puno igrača, otišla 2 standardna, došli novi i pred ovu sezonu imaju do sada najveće šanse za izlazak u Evropu. Bitan je faktor koliko će igrati biti naloženi, s obzirom da praktično nemaju navijače.
Sarajevo i Borac sa dosta izmjena tako da je teško nešto reći, ali pojačanja Borca u najmanju ruku upitna.
Zrinjski će, čini se, biti bolji nego prošle sezone.
Kuntić u Zvijezdi dobro radi, imaju takve igrače da možda igraju i najmoderniji fudbal. Još jedno krilo uz Halilovića, "igrač ideje" i novi lijevi bek su im potrebni da bi se ravnopravno upustili u borbu za Evropu.
Od Čelika bi moglo nešto biti ako ne počnu j...ti mater Jagodiću nakon 3 kola. Puno izmjena u ekipi, trebat će strpljenja.
Velež solidan nazad i u sredini, al' ne znam ko će golove zabijati.
Rudar će imati sličnu ekipu kao prošle sezone (mislim na jačinu).
Travnik po starom receptu opet doveo dva dobra mlada igrača iz nižih liga, vjerovatno ostaju opet.
Slavija i Leotar trenutno lošiji nego prošle sezone, al bit će tu još promjena.
Gradina dovela par iskusnih igrača, al' igrat će u Gradačcu...
GOŠK izgubio 4 najbolja igrača (Karića, Zlomislića, Tomića, Džafića), trenutno jedan od dva glavna kandidata za ispadanje.
Radnik doveo 2-3 pojačanja, ali još uvijek nedovoljno da ih, uz GOŠK, ne smatram glavnim kandidatom za niži rang.

Ovo je trenutno stanje, ali bit će još dosta promjena, ima nekoliko odličnih igrača koji traže inozemni angažman, a dosta njih ga neće naći pa će pojačati neki premijerligaški klub (Purić, Škoro, Zrnanović, Milošević, Rašević, Todorović, Stančeski, Damjanović...).
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Rios

Post Postao/la Rios » 08 jul 2012, 19:13

E eto ti..Uz svo postovanje profesoru Lovrenovicu,nisam bas siguran da ce on biti nesto blagonaklon prema sportu..Nadam se da ce me demantovati djelima :)

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 08 jul 2012, 19:15

on je bolji prema kulturi :) ipak je ovo i Ministarstvo kulture, pa je on vjerovatno tako doš'o, al' vidjećemo šta će on uraditi za sarajevski sport ;)

Kapiten Blue Traina

Rios

Post Postao/la Rios » 08 jul 2012, 19:23

Ma kad bi isli nekom logikom on je profesor na fakultetu,prije je islo da ga stave za ministra obrazovanja,al eto..Ja se iskreno nadam da ce,ako nista,imati sluha za neke osnovne potrebe sportskih kolektiva.. ;)

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 08 jul 2012, 19:25

Blago pameti koja se sjetila sport i kulturu staviti pod krov jednog ministartva.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 08 jul 2012, 19:27

VanBasten je napisao/la:Blago pameti koja se sjetila sport i kulturu staviti pod krov jednog ministartva.
eh to, logika na nivou...
Rios je napisao/la:Ma kad bi isli nekom logikom on je profesor na fakultetu,prije je islo da ga stave za ministra obrazovanja,al eto..Ja se iskreno nadam da ce,ako nista,imati sluha za neke osnovne potrebe sportskih kolektiva.. ;)
imaće k'o i ovi do sad, klubovi će dobijat' k'o što su i prije 2-3 godine, možda i Olimpic uvrste tu i to je to...

Kapiten Blue Traina

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 08 jul 2012, 19:29

VanBasten je napisao/la:Blago pameti koja se sjetila sport i kulturu staviti pod krov jednog ministartva.
+1

Ranije je bilo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta. To samo kod nas ima, ko veli strpaj sport s čim bilo, ko ga šljivi.

Rios

Post Postao/la Rios » 08 jul 2012, 19:30

A to je opet posebna prica..Sport je u tom ministarstvu zadnja rupa na svirali sve su prilike..Pa od rata pa na ovamo,ministar nikad nije bio neko iz sporta..Neki profesor sa FASTO-a,ili neki bivsi vrhunski sportista..Ima sposobnih i obrazovanih ljudi i medju njima..To dovoljno govori koliko se postuje sport i vodi o njemu racuna.. :roll:

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 08 jul 2012, 19:34

To ono ko Institut za jezik, književnost, malu privredu i telekomunikacije iz Čajniča.

Mada ima i gorih, u Poljskoj je Sport i Turizam. :mrgreen: No uglavnom na Zapadu je ministarvo sporta zasebno, ili zajedno s "youth affeirs"
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 08 jul 2012, 19:42

VanBasten je napisao/la:u Poljskoj je Sport i Turizam. :mrgreen:
slikaslika
Hayley <3

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 jul 2012, 19:46

Badava nama bilo koje ministarstvo kad ga vode kriminalni ljudi, sve pokradose.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

tetrahidrokanabinol
Kontakt:

Post Postao/la tetrahidrokanabinol » 08 jul 2012, 19:48

Željo ,Široki, Borac i Sarajevo u narednoj sezoni se bore za mjesto prvaka države.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.