Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u BiH

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

edinjo-bih
Kontakt:

Re: Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u BiH

Post Postao/la edinjo-bih » 06 jul 2012, 23:14

ja sam samo ovo nasao:

Povodom godišnjice
Kadetska rukometna reprezentacija Katara stiže u Bihać

Objavljeno prije 1 sedmica 5 dana - 24. Jun 2012

Kadetska rukometna reprezentacija Katara, pod vodstvom legendarnog Abaza Arslanagića, dolazi na pripreme u Bihać, gdje će boraviti od 4. do 16. jula. Za to vrijeme će se odigrati i međunarodni rukometni turnir, na kojem će pored rukometaša Bosne i Hercegovine i Katara, učešće uzeti i mladi rukometaši iz Slovenije i Hrvatske. Bio je to povod da se renovira dotrajala unutrašnjost dvorane Luke.

Kako doznajemo od Damira Jukića, direktora JU za sport, odmor i rekreaciju Bihać, u sportskoj dvorani se mijenja rasvjeta, dijelovi oštećenog parketa su već zamijenjeni, kreče se svlačionice i hodnik.

Sve se ovo dešava u povodu obilježavanja 60 godina rukometa u Bihaću, koji je kao i svi ostali sportovi zahvaljujući prije svega nedostatku financijskih sredstava, sveden na nivo s kojim ne možemo biti zadovoljni. No ono što je sigurno je to da će se početkom narednog mjeseca u Bihaću igrati odličan rukomet, te da će ovdašnji zaljubljenici u ovaj sport zaista moći uživati.
USKPORTAL.BA VIJESTI

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 06 jul 2012, 23:14

kenanSN1996 je napisao/la:Nemam , pokusat cu nabaviti . Igrac sa brojem 18 kod nas , ne znam mu ime , mali je perfektan . Pivot isto . Da smo imali brzi protok lopte na stanu , oni nam pera ne bi mogli odbiti
Do kada traje taj turnir?
NAPRIJED NARODE!

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 06 jul 2012, 23:15

Do nedjelje . Sutra igramo u 19:00 sa Slovenijom a u nedjelju je zavrsnica

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 06 jul 2012, 23:16

mislim da su 2 igraca iz maglaja koji igraju za katar...

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 06 jul 2012, 23:19

Abaz Arslanagic im je trener , veliki pljesak je dobio . Cudno mi je kako sa igrom 15 m mogu pobjediti , a ni kvalitetu nemaju

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 06 jul 2012, 23:20

napisi nam jos malo o utakmici tj pojedinim nasim igracima..
thx

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 06 jul 2012, 23:23

Vise sam se nervirao nego uzivao . Oni vodili citavu utakmicu , nasi golmani pogresno kontre bacali , bekovi nisu dovoljno sutirali - pokusavali preko pivota . Krila su mozda preko 10 zicera masili . Skorz nezanimljiva tekma . Nasi su puno kvalitetnija momcad ali kao sto sam rekao , samo da je brzi protok lopte bilo bi sve ^

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 06 jul 2012, 23:28

pitam se jesuli ovo bili kadeti ili juniori? i dali su to bili manje vise oni igraci koji su nastupili na islandu (malinovic, milicevic, milas, vranac, bezbradica, subara, gradjan, grujic, suton, bubalo, zulfic,..)?

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 06 jul 2012, 23:45

edinjo-bih je napisao/la:pitam se jesuli ovo bili kadeti ili juniori? i dali su to bili manje vise oni igraci koji su nastupili na islandu (malinovic, milicevic, milas, vranac, bezbradica, subara, gradjan, grujic, suton, bubalo, zulfic,..)?
u pravu si, to su ti momci.. to mi je javio golman reprezentacije katra .. cuo sam da im je golman dobar, jesam dobro čuo?

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 jul 2012, 00:09

kod nas su golmani bili sarac i novljanin i kao rezerva mali ahmetasevic (94. godiste), a protiv katra danas neznam.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 jul 2012, 00:15

kenanSN1996 je napisao/la:Danas sam gledao utakmicu protiv Katara . Igrac sa brojem 18 , pivot i lijevo krilo su vrhunski . Izgubili smo 5-6 razlike od ekipe kojoj vanjska linija igra 15 metara od gola . I PODHITNO ! mijenjati selektora ! Ova d'jeca da imaju boljeg selektora i trenera bili bi daleko najbolji . U repki Katara igraju 4 Bosanca . Golman Bosanac tesko mu gol dati . Nadam se da ce popraviti igru do SP jer sa onom igrom necemo nista postici ! pozzz
mislim da su to mozda bili malinovic (ta 18ka), gradjan (pivot) i milicevic (lijevo krilo)... .

(inace ako malinovic nije ta 18ka onda je mozda bezbradica, vranac ili milas).

bihacusrcu
Kontakt:

Post Postao/la bihacusrcu » 07 jul 2012, 09:54

kadetska reprezentacija je sinoc igrala...

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 07 jul 2012, 14:09

Danas u 19.00 u Dvorani Luke Bihac igra se drugi mec turnira izmedu

BIH-SLOVENIJE javit cemo utiske poslije tekme

Sto se tice jucerasnje utakmice protiv Katara vidjelo se da su nasi momci kvalitetnija repka medutim jako puno smo promasivali posebno krila i grijesili tj imali dosta prodanih lopti.Apsolutno smo bolji ali mozda neuigranost nasih igraca malo nas kostala pobjede apsolutno se slazem za Pivota i ljevo krilo nase repke saznat cemo danas imena su klase, al u biti imamo jednu izjednacenu po kvaliteti repku sto vise okupljanja za ove momke i ne moramo se brinuti za buducnost BiH rukometa :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 07 jul 2012, 14:43

Berzad Demirovic brani za Katar , mislim da je iz Gornjeg Vakufa . Ako se odluci za nasu repku kasnije to je veliki dobitak za nas

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 07 jul 2012, 20:17

shaman7 je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:pitam se jesuli ovo bili kadeti ili juniori? i dali su to bili manje vise oni igraci koji su nastupili na islandu (malinovic, milicevic, milas, vranac, bezbradica, subara, gradjan, grujic, suton, bubalo, zulfic,..)?
u pravu si, to su ti momci.. to mi je javio golman reprezentacije katra .. cuo sam da im je golman dobar, jesam dobro čuo?
Pitaj tog golmana hoće li oni biti u pon. u Bihaću?
NAPRIJED NARODE!

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 07 jul 2012, 22:01

Zeman je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:
Pitaj tog golmana hoće li oni biti u pon. u Bihaću?
15. i 16. jula igraju sa reprezentacijom USK-a u Sanskom Mostu i Cazinu :) oni su na pripremama ovdje, biti ce 10 dana poslije turnira u Bihacu, ili zajedno s turnirom, nisam siguran :D

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 07 jul 2012, 22:17

shaman7 je napisao/la: 15. i 16. jula igraju sa reprezentacijom USK-a u Sanskom Mostu i Cazinu :) oni su na pripremama ovdje, biti ce 10 dana poslije turnira u Bihacu, ili zajedno s turnirom, nisam siguran :D
Super. Hvala za info ;)
NAPRIJED NARODE!

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 08 jul 2012, 03:10

Izgubili smo od Hrvata , nisam bio na utakmici ali ako saznam sta napisat cu :D

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 08 jul 2012, 13:37

Evo rezime utakmica U-18 repke protiv Hrvatske i Slovenije gledao sam obje utakmice

Sinoc
BiH-HRVATSKA 24-36

BiH-Milicevic Ivan,Jankovic Stefan,Zvekic Dino,Gradan Elmin,Bubalo Petar,Bubalo Andrija,Ajkunic Said,Vranac Tarik,Orlic Aladin,MILAS IVAN,Maric Armin,Halilkovic Damir,Bezbradica Nemanja,JOSIP PERIC,Hosic Denis,Ahmetasevic Admir,SARAC DAMJAN,Zulfic Muhamed

Sto se tice utakmice sa Hrvatskom apsolutno kvalitetnija repka Hrvatske ne ovoliko kako rezultat govori ali su kvalitetnija,mi smo igrali dobro medutim nasa neuigranost i puno prodani lopti kostali su nas boljeg rezultata u nasoj repki tokom citavog turnira se istice JOSIP PERIC srednjak momak je strasan i vidi se da kvalitetom odskace od svih nasih igraca momak ima takav pregled igre i pasove :o fenomenalno, uvijek razmislja 3-4 poteza unaprijed i kad dode u situaciju da nema kome dodati loptu ima taj prvi korak i fintu i jednostavno sam rijesi situaciju i da gol momak je strasan :o

Takode bi istakao i MILAS IVANA sjajan bek jak,visok ima top u ruci nista mu nije opaliti sa 10 metara i dati gol,jos jedan igrac se istakao kvalitetom to je SARAC DAMJAN golman odlican ima sjajne reflekse mali problem ove selekcije sto nemamo 3 podjednaka golmana jer druga 2 golmana nase repke nisu na nivou SARCA

BiH-SLOVENIJA 26-26 zavrsena prije nekih sat vremena

Isti sastav apsolutno nasa najbolja utakmica na turniru protiv odlicne repke Slovenije imali smo sansu na kraju i pobjediti al promasili sut za pobjedu,i na ovoj utakmici nas najbolji igrac JOSIP PERIC jednostavno Slovenci nisu imali rijesenje za njega radio je sta je htio finte fenomenalni pasovi jednostavno momak je :o steta sto nije imao podrsku u drugim igracim sigurno bi dobili Slovence koji se pripremaju za EP U-18 U Austriju 12.07 zajedno sa Hrvatskom sve u svemu jako dobar nastup nase repke ali ovim momcima treba jos okupljanja jer vidi se ta neuigranost ima tu jos prostora za napredak momci su fizicki odlicno spremni jer su odigrali 3 utakmice na visokom nivou.

Sad jedna zanimljivost ovog turnira tj aljkavost i nerad RS BiH u repki KATARA koju vodi LEGENDA SVIJETSKOG RUKOMETA ABAZ ARSLANAGIC ima cak 7 momaka iz BiH i jos 2 momka koja su na pripremama sa olimpiskom repkom KATARA, to je znaci 9 talentirani momaka koji su prije godinu do godinu i pol dana otisli u Katar jer nasi takozvani strucnjaci nisu prepoznali talnat,i naravno niko iz naseg saveza ih nije nikad zvao da igraju za BiH sinoc sam razgovarao sa ovim momcima ali i ABAZOM ARSLANAGICEM koji kaze da mu nije jasno kako ovim momci nisu dobili poziv ga igraju za nasu repku jer kako on kaze minimalno 5 ovih momaka ima mjesta u nasoj repki jer su to momci izmedu 17-18 godina i gledao sam ih i stvarno su momci imali mjesta u nasoj repki jer su nosioci igre repke KATARA koju vodi ABAZ.

Stvarno mi nisu jasni ovi u RS BiH koji svojim neradom pravimo igrace za druge Reprezentacije momci kazu da bih igrali za nasu repku ali nikad nisu dobili poziv :evil: evo imena 7 nasih igraca koji igraju za U-18 rekpu KATARA

Edo Mehinagic MAGLAJ
Dervis Birdahic DUVNO
Berzad Demirovic DONJI VAKUF
Adnan Fidanovic GORAZDE
Adnan Hasic
Mirza Kapic CAZIN
Mirnes Grco GORAZDE

Momci su prije 1,5 godine bili na drzavnom kadetskom prvenstvu BiH tu su ih vidjeli skautu iz KATARA i pozvali da dodu igrati za njihov najbolji klub i kasnije posto nisu dobili poziv od naseg RS BiH dobili poziv od KATARSKOG saveza tj ABAZA ARSLANAGICA koji je prepoznao njihov talenat a nasi tz strucnjaci nisu i mozda smo izgubili 7 talentovanih momaka za nasu repku :( :evil:

edit:Na turniru je bio i selektor nase A reprezentacije Dragana Markovića
Zadnja izmjena: mdss, dana/u 08 jul 2012, 14:17, ukupno mijenjano 2 puta.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 08 jul 2012, 13:47

Svaka čast za informacije, ovom problematikom bi se trebali pozabaviti naši mediji. Svaki savez nam je aljkav do bola, evo npr. Asmi Kolašinac uze broncu za Srbiju na EP. A prije par godina isticao da želi nastupati za BiH, međutim niko od naših da mu ponudi ništa konkretno.
NAPRIJED NARODE!

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.