RK Bosna Visoko
Re: RK Bosna Visoko
Ako Goražde nemože da bobjedi onako slabu Bosnu bez namještanja onda nije ni zaslužilo da iga u ligi 6.Goražde sigurno ima jednu od najjačih ekipa i BiH samo je problem u treneru i upravi u kojoj su babe pa pokušavaju da guraju svoju djecu,a i interesi članova uprave.........
Sve se slažem s tobom,i ja smatram da je realno nekih 6-8 razlike,ali poznavajući Visočake i njihovo poštenje svih ovih godina... U svakom slučaju,pored Sloge,Goražda i Čelika u ligi 6 nema mjesta za osrednju ekipu Zrinjskog,ali pošto je ovo država apsurda,ništa me neće iznenaditi! Jer Zrinjski je tu "podoban" i radi nacionalnog ključa,tako bi u ligi 6 bili 2 ova,2 ona i 2 ona,mislim da se razumijemo... Goražde ne bi trebalo ostati izigrano,ne zaslužuje to.. Pozdrav!!kaca je napisao/la:Ako Goražde nemože da bobjedi onako slabu Bosnu bez namještanja onda nije ni zaslužilo da iga u ligi 6.Goražde sigurno ima jednu od najjačih ekipa i BiH samo je problem u treneru i upravi u kojoj su babe pa pokušavaju da guraju svoju djecu,a i interesi članova uprave.........
Drug slažem se sa tobom nadam se daće biti tako samo se bojim da umjesto Goražda Ispadne Čelik......
Da... Ma ništa nije nemoguće,kažem ti! Neće savez dozvoliti dva "naša" kluba,a na uštrb hrvatskih klubova... Kad se bude prestalo gledat predznak ispred klubova i gradova imamo šanse za napredak! Pa i ova ovakva premijer liga je cirkus. Pola klubova ne zaslužuje da igra ni u ovakvoj u premijer ligi! Rješenje je smanjiti broj klubova na 10,maksimalno 12! A napraviti zajedničku drugu ligu i zdravo živio! A treći rang ostaviti za rekreativce i cirkus ekipe! Al pošto to očigledno nije nikom u interesu,zašto da mi razbijamo glavu... Živio buraz!kaca je napisao/la:Drug slažem se sa tobom nadam se daće biti tako samo se bojim da umjesto Goražda Ispadne Čelik......
CEVAPI je napisao/la:Sve osim ubjedljive pobjede Goražda će biti smiješno i jadno! Valjda više Konjičanin ne može sve naštimati kao nekad... Al Bosna neće ispast,ima i Prijedora kući,a po meni može puno lakše dobiti Zrinjskog!! Al et što su ti naša posla: sad će Bosna zagulit do krvi protiv goražda i eventualnom (otetom i nategnutom pobjedom,jer samo takva je moguća) pobjedom eliminisati Goražde iz prve tri pozicije,a samim tim iz evropskih takmičenja,al će zato kada dođe Zrinjski lagano bez pritiska poduvat 5-6 razlike,neće navijače ni pozivati,ulaz neće biti besplatan i na kraju će Zrinjski u opuštenoj igri bez pritiska pobjediti... E Bosno(mislim na državu) moja,što nisu mogli u ratu uspjet će u miru!!! Čestitam unaprijed!!kaca je napisao/la:Mislim da je Goražde prvi put pobjedio Konjuh u gostima pa se nadam da će se to desiti i sa Bosnom.
E vidis drug. Ta slaba Bosna je jedina do tad uspjela da pobjedi Celik ove sezone. Protiv trenutno najjace ekipe u ligi, Sloge, Bosna je 10 min prije kraja imala 1 gol zaostatka (to im je bio prvi poraz ove sezone kod kuce), dalje konjuh je svoj prvi gol dao u 10 toj minuti utakmice. I ti sigurno ovako pises jer znas da vas ocekuje tezak posao u Visokom. Pa u prvom dijelu sezone Gorazde je pobjedilo Bosnu "samo" 8 razlike. Kazem samo jer u tim trenutcima je Bosna dotakla dno. Bila je pred raspadanjem. Sad su tu ostali isti igraci kao i tada, al sa malo vise iskustva + Ahic i Zecevic. Mnogi podcjenjuju ovu ekipu Bosne, al ja vam garantujem da ako ostanu na okupu u naredne 2 godine nece im moc niko prismrdit u ovoj nasoj smjesnoj ligi. Zasto Bosna da pusti Gorazde???? Pa onda da se mora u finisu sezone "cupat" protiv Zrinjskog. Zar nije bolje sad ici na sve ili nista pa i ako se izgubi ima popravni protiv Zrinjskog. I ti nesto govoris o Bosni(mislim na drzavu) a pricas o tome kako bi Bosna trebala pustit Gorazde da ne bi Hrvati isli dalje. Nemoj mislit da imam nesto protiv Gorazda, naprotiv i ja bi vise volio da Gorazde i Celik uz Slogu idu u ligu 6. Al rebali ste pobjedit Leotar ili derventu u gostima pa onda nesto od Bosne trazit jer te ekipe su sigurno po kvaliteti ispod Bosne, a samim tim i ispod Gorazda. Vidimo se sutra

E vidis drug. Ta slaba Bosna je jedina do tad uspjela da pobjedi Celik ove sezone. Protiv trenutno najjace ekipe u ligi, Sloge, Bosna je 10 min prije kraja imala 1 gol zaostatka (to im je bio prvi poraz ove sezone kod kuce), dalje konjuh je svoj prvi gol dao u 10 toj minuti utakmice. I ti sigurno ovako pises jer znas da vas ocekuje tezak posao u Visokom. Pa u prvom dijelu sezone Gorazde je pobjedilo Bosnu "samo" 8 razlike. Kazem samo jer u tim trenutcima je Bosna dotakla dno. Bila je pred raspadanjem. Sad su tu ostali isti igraci kao i tada, al sa malo vise iskustva + Ahic i Zecevic. Mnogi podcjenjuju ovu ekipu Bosne, al ja vam garantujem da ako ostanu na okupu u naredne 2 godine nece im moc niko prismrdit u ovoj nasoj smjesnoj ligi. Zasto Bosna da pusti Gorazde???? Pa onda da se mora u finisu sezone "cupat" protiv Zrinjskog. Zar nije bolje sad ici na sve ili nista pa i ako se izgubi ima popravni protiv Zrinjskog. I ti nesto govoris o Bosni(mislim na drzavu) a pricas o tome kako bi Bosna trebala pustit Gorazde da ne bi Hrvati isli dalje. Nemoj mislit da imam nesto protiv Gorazda, naprotiv i ja bi vise volio da Gorazde i Celik uz Slogu idu u ligu 6. Al rebali ste pobjedit Leotar ili derventu u gostima pa onda nesto od Bosne trazit jer te ekipe su sigurno po kvaliteti ispod Bosne, a samim tim i ispod Gorazda. Vidimo se sutra
[/quote]
Uh ti svašta napriča! Al OK,imam ja vremena
Prvo da razjasnimo jednu stvar,nisam iz Goražda i ne navijam za ovaj klub,nego govorim objektivno! Pošto sam iz Maglaja gledao sam Bosnu protiv mojih u Visokom(gledao snimak na tv Visoko) i mogu reći da mi se rukomet smučio nakon te utakmice! Ako pratiš Bosnu redovno onda si vjerovatno bio na toj utakmici i valjda shvataš šta ti pričam. Znači ako budu tako igrali Goražde to cijepa 10 razlike! Pa Maglaj koji je uz Prijedor najslabiji je izgubio tamo 1 razlike i to ni sami ne znaju kako su izgubili! Čak je i penal promašio nakon što je vrijeme isteklo i ostao samo da se izvede penal
Sad ćeš ti reći da jedna utakmica nije mjerilo i to se slažem,jer isti Maglaj je recimo i u Goraždu izgubio 1 razlike(niđe veze,al eto)! Sve u svemu,većina ekipa u ovoj je ligi živi cirkus i kad se neke stvari poslože sve je moguće! Dakle,ne govorim da Bosna treba pustiti Goraždu,daleko bilo,samo smatram da nije potrebna sad tolika hampa i mobilizacija protiv Goražda,a onda lagani poraz protiv Zrinjskog kad se osigura opstanak! Nek odigraju normalno,kao recimo protiv Maglaja (moram reći da je bilo stvarno korektno i suđenje i publika koje je bilo jako malo za vaše standarde i da su ovi malo bili bolji dobili bi ih) i to jeto... Ali savez sve kroji (a Bosna je tu uvijek dobro kotirala),pa mi to miriše na slijedeći scenarij: Bosni će navući nazor pobjedu,dobit ćete i Prijedor 100% i onda se može serbes pustit Zrinjskom! A onda kad Bosna stane na noge (što svakako i zaslužuje po svemu) lijepo im Zrinjski vrati te bodove i svi sretni! Šta kažeš na to?

Uh ti svašta napriča! Al OK,imam ja vremena

- samo_lijevo
- Kontakt:
Druze,Bosna protiv Maglaja i Gorazda (u pripremnoj) je imala ekipu sacinjenu od kadeta+Vranac(U20)+Sirco.Bosna sada ima Ahica,Zecevica i Maslu.Onda Maglaj,Gracanica,Derventa,Vogosca svi su se smijali kada je bilo predstavljanje igraca,kao ono `vidi prculadije`,a na kraju utakmice znamo sta je bilo.Sta ima lose u tome da se dize atmosfera pa ovo je pravi derbi uvijek bio i ostace.Na pocetku je bila racunica dvije pobjede kod kuce,sada su tri(Konjuh,?,?).I na kraju `mojne`
tih nagadanja.predpostavki,stimanja itd.

Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Poštujem Bosnu njen rad i njene mladiće koji će za dvije tri godine biti prava ekipa ali protiv Goražda nemaju šta tražiti nakraju Goražde i Bosna imaju dobre odnose i sve ukazuje na dvicu........
Sve je ovo ovako, ako ne može Goražde dobiti Bosnu ovakvu u Visokom a moralo je Leotara u Trebinju, ne treba ni da igra ligu 6 niti zasluzuje. U zadnje dvije godine u klubu je ogroman pritisak od strane roditelja, bilo ga je i prije, koji kad su nezadovoljni kad im djete ne igra, fataju trenere za vrat, vrše pritisak i stvaraju klanove u ekipi kad treba ispuniti lične ciljeve. Za sve je to najvecim dijelom kriv presednik kluba koji je dobar covjek ( a dobar i budala je isto)i isti bi trebao rastjerati te roditelje a ne sjediti sa njima jer njihova djeca igraju za plaću koju nigdje ne mogu dobiti, a kad je budu mogli dobiti nece ostati u GZ. Trenera ne bih posebno komentarisao dosao je bez ikakvog ozbiljnog trenerskog iskustva u klub i kad ode odavde to će mu biti samo plus, može reci da je trenirao Goražde a i da je uzeo pare. Volio bih biti sutra na utakmici jer je u Visokom dobra atmosfera i Visoko se ne predaje ni protiv jačih ekipa ali uz svo duzno poštovanje prednost Gorazdu.kaca je napisao/la:Ako Goražde nemože da bobjedi onako slabu Bosnu bez namještanja onda nije ni zaslužilo da iga u ligi 6.Goražde sigurno ima jednu od najjačih ekipa i BiH samo je problem u treneru i upravi u kojoj su babe pa pokušavaju da guraju svoju djecu,a i interesi članova uprave.........
- samo_lijevo
- Kontakt:
Najavljen je dolazak navijaca Gorazda.I ja licno vise dajem sanse Gorazdu.U svakom slucaju radujem se mecu.sveznadar je napisao/la:Sve je ovo ovako, ako ne može Goražde dobiti Bosnu ovakvu u Visokom a moralo je Leotara u Trebinju, ne treba ni da igra ligu 6 niti zasluzuje. U zadnje dvije godine u klubu je ogroman pritisak od strane roditelja, bilo ga je i prije, koji kad su nezadovoljni kad im djete ne igra, fataju trenere za vrat, vrše pritisak i stvaraju klanove u ekipi kad treba ispuniti lične ciljeve. Za sve je to najvecim dijelom kriv presednik kluba koji je dobar covjek ( a dobar i budala je isto)i isti bi trebao rastjerati te roditelje a ne sjediti sa njima jer njihova djeca igraju za plaću koju nigdje ne mogu dobiti, a kad je budu mogli dobiti nece ostati u GZ. Trenera ne bih posebno komentarisao dosao je bez ikakvog ozbiljnog trenerskog iskustva u klub i kad ode odavde to će mu biti samo plus, može reci da je trenirao Goražde a i da je uzeo pare. Volio bih biti sutra na utakmici jer je u Visokom dobra atmosfera i Visoko se ne predaje ni protiv jačih ekipa ali uz svo duzno poštovanje prednost Gorazdu.kaca je napisao/la:Ako Goražde nemože da bobjedi onako slabu Bosnu bez namještanja onda nije ni zaslužilo da iga u ligi 6.Goražde sigurno ima jednu od najjačih ekipa i BiH samo je problem u treneru i upravi u kojoj su babe pa pokušavaju da guraju svoju djecu,a i interesi članova uprave.........
- samo_lijevo
- Kontakt:
poraz 26:32
Gorazde vodilo i po 10 razlike.Naredni mec protiv Vogosce.
Gorazde vodilo i po 10 razlike.Naredni mec protiv Vogosce.
Posto su oni izgubili...cini mi se da je vec sve rijeseno, Vogosca, Maglaj i Prijedor napustaju ligu...Derventa, Bosna, Konjuh, Gracanica su kandidati za poredak od 7-10 mjesta 11 -i ce vjerovatno biti Leotar
- samo_lijevo
- Kontakt:
Tri pobjede i poraz omladinaca Bosne-Prevent
Danas je odigrano i drugo kolo Omladinske rukometne lige Zeničko-dobojskog kantona. Mlade selekcije Bosne-Prevent su nakon odličnih rezultata u prvom kolu u Maglaju, danas bili još usoješniji protiv ekipe Čelik Junior iz Zenice. S obzirom da i ovaj klub ima ekipe u sva četiri uzrasta, sve selekcije Bosne-Prevent su bile u pogonu, a učinak je bio tri pobjede i jedan poraz. Prvo su na teren istrčali najmlađi, godišta 2000. i u dramatičnom meču je Bosna-Prevent pobjedila sa 12:11, što je odličan rezultat nakon porata u Maglaju. Drugu utakmicu su igrala godišta 1996.od kojih se puno očekuje, a veliki posao su napravili pobjedom u prvom kolu. Danas su igrali oslabljeni, bez trojice standardnih igrača koji su bolesni ili povrijeđeni, ali to ih nije spriječilo da budu superiorni i pobjede Čelik Junior sa ubjedljivih 29:15. Nakon njih su na teren istrčala godišta 1998.gdje je Bosna-Prevent očigledno najslabija. Nakon ubjedljivog poraza u Maglaju, uslijedio je još jedan rezultatom 21:10. Na kraju su igrali najstariji, juniori godišta 1994,a Bosna-Prevent ni tu nije imala većih problema i pobjedili su najubjedljivije danas sa 39:14. Sve dakle ide po planu kada su mlade selekcije u pitanju, a naredne nedjelje je na redu još jedno teško gostovanje kod Krivaje u Zavidovićima.
Danas je odigrano i drugo kolo Omladinske rukometne lige Zeničko-dobojskog kantona. Mlade selekcije Bosne-Prevent su nakon odličnih rezultata u prvom kolu u Maglaju, danas bili još usoješniji protiv ekipe Čelik Junior iz Zenice. S obzirom da i ovaj klub ima ekipe u sva četiri uzrasta, sve selekcije Bosne-Prevent su bile u pogonu, a učinak je bio tri pobjede i jedan poraz. Prvo su na teren istrčali najmlađi, godišta 2000. i u dramatičnom meču je Bosna-Prevent pobjedila sa 12:11, što je odličan rezultat nakon porata u Maglaju. Drugu utakmicu su igrala godišta 1996.od kojih se puno očekuje, a veliki posao su napravili pobjedom u prvom kolu. Danas su igrali oslabljeni, bez trojice standardnih igrača koji su bolesni ili povrijeđeni, ali to ih nije spriječilo da budu superiorni i pobjede Čelik Junior sa ubjedljivih 29:15. Nakon njih su na teren istrčala godišta 1998.gdje je Bosna-Prevent očigledno najslabija. Nakon ubjedljivog poraza u Maglaju, uslijedio je još jedan rezultatom 21:10. Na kraju su igrali najstariji, juniori godišta 1994,a Bosna-Prevent ni tu nije imala većih problema i pobjedili su najubjedljivije danas sa 39:14. Sve dakle ide po planu kada su mlade selekcije u pitanju, a naredne nedjelje je na redu još jedno teško gostovanje kod Krivaje u Zavidovićima.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Prvog dana dva meča, dvije pobjede, odluka o plasmanu u subotu
Sjajan posao su napravili kadeti RK “Bosna-Prevent“ prvog dana završnice državnog prvenstva koje se igra u Banjoj Luci. Nakon što su rano jutros otputovali, danas nešto poslije podneva su saznali raspored odigravanja mečeva, a raspored je donosio odmah na startu jakog protivnika, Izviđač iz Ljubuškog. Kadeti Bosne su odigrali odličnu utakmicu i pobijedili velikog rivala sa 30:27, a na poluvremenu je bilo 15:14. Dakle, dobro raspoređen učinak u oba poluvremena i kolektivno dobra partija, s tim da je trener Ahić istakao golmane Alihodžića i Pekića, te napadački Lončara koji je zabio devet golova. U drugom susretu je Bosna imala nešto lakšeg protivnika, ekipu Dervente, ali opuštanja nije bilo i uslijedio je trijumf 30:20, znači opet s istim brojem postignutih golova. U ovom meču je trener pohvalio Travančića, Sorguča i Gazibaru. Nakon prvog dana je situacija prilično jasna. Kadeti Bosne ujutro u 9.30 igraju meč protov Gračanice i ukoliko pobjede, tačno u podne će igrati protiv domaćina Borca meč koji praktično odlučuje kadetskog prvaka BiH. Sve čestitke kadetima Bosne i puno sreće u subotu.
Sjajan posao su napravili kadeti RK “Bosna-Prevent“ prvog dana završnice državnog prvenstva koje se igra u Banjoj Luci. Nakon što su rano jutros otputovali, danas nešto poslije podneva su saznali raspored odigravanja mečeva, a raspored je donosio odmah na startu jakog protivnika, Izviđač iz Ljubuškog. Kadeti Bosne su odigrali odličnu utakmicu i pobijedili velikog rivala sa 30:27, a na poluvremenu je bilo 15:14. Dakle, dobro raspoređen učinak u oba poluvremena i kolektivno dobra partija, s tim da je trener Ahić istakao golmane Alihodžića i Pekića, te napadački Lončara koji je zabio devet golova. U drugom susretu je Bosna imala nešto lakšeg protivnika, ekipu Dervente, ali opuštanja nije bilo i uslijedio je trijumf 30:20, znači opet s istim brojem postignutih golova. U ovom meču je trener pohvalio Travančića, Sorguča i Gazibaru. Nakon prvog dana je situacija prilično jasna. Kadeti Bosne ujutro u 9.30 igraju meč protov Gračanice i ukoliko pobjede, tačno u podne će igrati protiv domaćina Borca meč koji praktično odlučuje kadetskog prvaka BiH. Sve čestitke kadetima Bosne i puno sreće u subotu.
Bosna (V)-Gračanica (15-19) 37-38
- samo_lijevo
- Kontakt:
Ko je osvajac?
1. Borac
2. Bosna V.
3. Izviđač
4. Gračanica
5. Derventa
2. Bosna V.
3. Izviđač
4. Gračanica
5. Derventa
- samo_lijevo
- Kontakt:
Procitah da je zavrsnica juniorskog prvenstva u Visokom,ajde barem jednu titulu uzeti. 

- samo_lijevo
- Kontakt:
Pocelo juniorsko prvenstvo.
grupa A: grupa B:
Bosna V. Izviđać
Goražde Borac
Konjuh Slavija
Bosna-Goražde 26:21
grupa A: grupa B:
Bosna V. Izviđać
Goražde Borac
Konjuh Slavija
Bosna-Goražde 26:21
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.