Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

rodjak
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la rodjak » 07 jul 2012, 01:11

Mozda je trenutno velik zalogaj recimo smanjiti PL na 12 klubova i sve nize lige reorganizovati.Ovi iz RS-a bezveze osporavaju smanjenje PL(ovo je cisto uplitanje politike,ali eto).Mozda bi trebali za sada ostaviti te entiteske lige da i dalje fnkcioniraju, pa kad dodje BOLJE vrijeme onda ih ujediniti(to je neminovno).Za sada bi trebali probati kao prvi step smanjiti ligu na 14,ali i entitetske lige isto tako smanjiti na 14(da se malo poboljsa kvalitet lige).Plus toga ja bih uveo da 3 zadnja tima ispada iz PL, a u PL da udju pobjednici entitetskih liga direktno a treci putnik da se dobije razigravanjem dvaju timova koji su osvojili druga mjesta u entitetskim ligama.Ovako bi se malo poboljso kvalitet lige a i zadovoljili bi se ovi iz RS-a jer bi svake godine u PL usao najmanje jedan tim iz lige RS-a(a mozda i 2 ako budu bolji u ovom razigravanju sa vicesampionom iz lige Federacije).Vjerujem da bi ovo ovi iz RS-a prihvatili.Kasnije se moze pricati u vezi "step two".
Sta mislite?
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 07 jul 2012, 02:01

mnogo_smo_jaki je napisao/la:

Nije to ucjenjivanje,već je problem što na "mala vrata" se želi da se ukine mjesto RS-a u PL i nakon toga da se ukinu i entitetske lige,to je osnovni problem,a to je seldeći korak..Nisam ja za proširenje na 18 timova..nek ostane ovih 16 ili nek smanje usotaom na 12,ali da timovi iz RS-a imaju zagarantovano mjesto(Prvak lige RS).
Jestel vi mnogo jaki il mnogo smijesni? Jel shvatas kakav si apsurd upravo napisao? Jel shvatas da trazis neku 'pravdu' koju u ovom trenutku imaju 'srpski' klubovi, a nemaju 'bosnjacki' i 'hrvatski', iako je glupo dijelit klubove po tom, al kako god, dijelit cu da ti mogu objasnit stvar. Jesil svjestan da po ovom formatu ne postoji mogucnost da dodje sezona kad 'srbi' nemaju barem jedan klub u PL, al da postoji mogucnost da 'hrvati' il 'bosnjaci' nemaju ni jedan. Evo buduci da ih je najmanje uzet cu za primjer 'hrvatske' klubove. Zamisli da ove sezone iz PL ispadnu GOSK i Siroki, a iz Federacije udje Rudar koji je kao 'bosnjacki', a da iducu sezonu ispadne Zrinjski i iz Federacije udje Sloboda koja je kao 'bosnjacki'? Samo zamisli taj scenarij i sta bi onda ljudi iz Federacije trebali rec kad imaju 2 naroda i jedan moze ostat bez PL, dok ovi iz RS uvijek imaju jedan 'srpski' koji ulazi i nema teoretske sanse da 'srbi' ostanu bez ijednog kluba. Ovaj primjer naveden za 'hrvate' isto vrijedi i za 'bosnjake'. Ligu RS, kao i Ligu FBiH treba ukinut. Treba se smanjit PL i da u njoj igraju klubovi koji su to rezultatom i infrastrukturom zadovoljili. Ujedinit entitetske lige. I gledaj cuda, kad bi se ujedinjavale entitetske na recimo 16 klubova, bila bi 2 koja su ispala iz PL, 7 iz RS i 7 iz FBiH, 'srbi' bi samo dobili pola lige, dok bi 'hrvati' i 'bosnjaci' morali svoja mjesta raspodijelit i vama to opet ne pase? Pa sta vi ocete jbt? Da cijela PL budu 'srpski' klubovi? Jel mozda to? E pa nece moci. Kad tad lige ce se ujedinit i uci ce onaj tko zasluzuje, odnosno prva dva, a ta dva mogu bit mijesani, a mogu bit oba 'bosnjacka', oba 'srpska', kao i oba 'hrvatska' kluba. To ce jednom i tvoj mozak mora shvatit. Ako treba bit ikakva regionalna podjela, onda mora bit regionalna, a ne entitetska. Nek postoje lige Srednje Bosne, Istocne Hecegovine, Posavine i da ne lupam dalje. Ti se brines za 'srpske' klubove u PL. Pa ako zasluze onda ce i igrat, al je problem u RS sto je Borac postao entitetski projekt i sto sve pare idu u jedan klub, a ostali propadaju. Leotar i Slavija takodjer zasluzuju da ih se pogura malo i eto, imali bi 3 sasvim solidna tima u PL. 'Hrvati' imaju Zrinjski i Siroki, uvijek se nadje i netko treci i nitko se ne buni.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 07 jul 2012, 02:19

Najnovije vijesti iz prve ruke nisam stigao ranije do racunara. Vijest je diretno iz usta "srpskog" clana iz Komiteta za Normalizaciju. FS RS nece biti sankcionisan. Ali status se mora usvojiti. Broj klubova ne interesuje FIFU i UEFU. Oni samo traze da se usvoji normalan statu i da se ukine troclano predsjednistvo i da se politika totalno ukolni iz NS BiH.

Odgovor za ŠB.TRN prestavnica je rekla da bi statut NS BiH trebao biti poput onoga iz HNS-a. A koliko ce ekipa igrati u PL BiH njih uopste ne interesuje. Njima je skrenuta paznja da se Dodik mijesa u bh nogomet i da diktira FS RS odluke i da je njemu u cilju da RS dobije svoju reprezentaciju na sto je predstanica UEFE se zgrozila i rekla je da ce to prenijeti svojim nadleznima. Ali ovo je sve receno poslije sastanka. Niko nije imao petlju da ovo kaze za vrijeme sastanka.

Toliko o jucerasnjem sastanku.

Baklja
Kontakt:

Post Postao/la Baklja » 07 jul 2012, 02:30

strašno...
Zadnja izmjena: Baklja, dana/u 07 jul 2012, 02:32, ukupno mijenjano 1 put.
" "," сан,& - " " $,$ на ? $ " $
& ? $ " ', не ? се $ знај , $ нас " ?,? ?!

High

Post Postao/la High » 07 jul 2012, 02:31

Vi niste normalni.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 07 jul 2012, 02:44

ŠB.TRN je napisao/la:Što se Hrvatskoj ne miješaju kad skraćuju ili prosiruju ligu.Mi smo im pokusni kunici i nista vise.Kakva drzava takva i liga.Ne pita se nitko nista.Prvi sam za ligu 12 ,al ne moze nista na silu.Kad nam drzava nije normalno ustrojena,za ocekivati je da nece ni nogomet tako lako.
Pusti ti tu priču o nametanju, svaka budala zna da bi liga dobila na kvaliteti skraćenjem, ali nekom je očito veći prioritet rušenje države koju ne voli nego kvalitet lige. Ovo je čista politika. To ti je isto koda neko sjedi u tvojoj kući i tvrdi da je njegova kuća, pa neće da izađe odatle, a ti ga fino tužiš i on ti kaže ko je sad taj sud da se upliće. Ako dva ne mogu riješiti problem uvijek mora postojati treći koji će da kaže ko je upravu. Stoga je obraćanje UEFA-i i lobiranje svim mogućim sredstvima krajne opravdano, jer kad neko igra prljavim metodama onda nek ne očekuje bolje od druge strane. Znači nemoj mi prosipat priču možda tamo neko misli da je dobro da liga ima 18 klubova, to je isto koda neko tvrdi da je Fićo bolji od Ferrarija. Šuplja ne prolazi, nismo mi veslo sisali.

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 07 jul 2012, 02:46

PL BiH -1 je napisao/la:Pojedinim srbima bosanski a i srbijanskim je stalo do unistenja svega u BiH od sporta, kuluture, istorije do drzave. Ali nije stari narod glup bio ne kaze se dzaba: "Ko drugom jamu kopa sam u nju upada." Ovo ce biti samo kontraproduktivno FS RS. Vec se uzima u razmatranje suspenzija FS RS. Moguce je da FIFA i UEFA dadnu zeleno svijetlo NS BiH da iz takmicenja izbace timove iz RS ili da ih FIFA i UEFA suspenduju.

Ovo sad vec prelazi u provokaciju. Ovo nije odluka organa FS RS ovo je odluka Milorada Dodika i to znaju iz FIFE i UEFE a licno im je to i danas receno. Oni su toga svjesni. Pa cemo vidjeti. Neka se ne kofrce ovi iz RS i neka ne misle da je ovo ne moguce jer se u razmatranje uzima da se suspenduje FS RS i da se i njima uvede komitet za normalizaciju.

Pametan ce shvatiti poruku u ovome. Poruka je da (opet su stari rekli): "Vuk dlaku mijenja ali cud ne" pametan ce shvatiti. Ratovima vise nemogu i nece moci, politicara pravih nemaju ostali su jos ovi posljednji trzaji. Dodik ce zavrsiti u vili na Dedinju a narod, sport, kulutura i penzioneri ce ispastati gore nego danas.

Ali eto veca je sadisfakcija mrziti muslimane i hrvate nego pogledati oko sebe. A takva ih je politika dovela pogledajte do cega. Od onolike Jugoslavije (vladali su srbi njom) izgubili su i Sloveniju i Hrvatsku i BiH i CG i Kosovo a ni Vojvodina nije daleko. Zamisli da izgubis sve to i da ti sadisfakciju prestavlja par hiljada kvadratnih metara koje si dobio u BiH. A izgubio sve sto si imao doveo svoj vlastiti narod na rub propasti. I u BiH srusenoj, pokoljenoj napacenoj ljudi bolje zive nego u toj Srbiji koja je uzrok svemu ovome.

BiH ce opstati uprkos tome sto Dodik lozi javnost u RS da nece. Opstat ce i nogomet u BiH i sport u globalu ali nece opstati oni koji to zele unistiti. Nisu opstali ni jaci od Dodika. Najjaceg su ubili u zatvoru ko najzadnje pasce ostali su silu zamjenili zatvroskim celijama i sad se neko treba bojati ovih bez zuba.

Ruzno je sto se i bez rata pokusava zavaditi narod. Ali Bosnjaci/muslimani su danas mnogo pametniji. Jaci nikad ne prijeti, jaci uvijek suti. Pa vi skontajte ko prijeti danas.

A nogomet ce se igrati u BiH to zapamtiti i vi forum huligani a i politicari koje birate.

Svaka ti čast jarane, neznam sta da ti kazem, da kazem skidam kapu malo je ili nesto slicno opet malo je, imas pivu od mene :mrgreen: to je to bgm ...
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 07 jul 2012, 04:14

SkyWallker je napisao/la:
VAM je napisao/la:
mujoisuljo je napisao/la:Može li se formirati takmičenje bez ovig "stručnjaka" iz RS?Taman napraviti ligu 10 sa klubovima iz Federacije.Prođe mi život dok se oni dogovore, retardinjosi jedni.Sa kim živim u državi majko moja, najgore što sami sebe i svoj narod lažu.
Ne može se napraviti.Pusti ovog gore,sto citira Aliju 92. godinei njegovog retardiranog sina 20 god.kasnije.Da se ne ide dalje u off,kratko i jasno opet ce usljediti sankcije i to je to,na zalost
J... i tebe i cijelu RS pazi sta pricas majmune uhljupski, do 1995. niste htjeli zajednicku drzavu, do 2001. niste htjeli zajednicku ligu i sad opet s... pazi sta pises, pazi sta pricas i pazi kako se izrazavas i ne zaboravi gdje se nalazis uhljupe ulojeni !!! dosta vas je i vas i vaseg primitivizma nek me banuju boli me k... ali mi vas je pun k... čast pojedinim forumašima ali 99% ste isti radije bi ga popušili i izvukli deblji kraj nego sto bi Borac igrao LP. ili EL. samo zato sto mrzite zemlju u kojoj ste rodjeni, j... li vam sve redom p... obične fuuj fuuj fuuj :evil: !!!
Daj i ti malo ohladi , ko da je to nesto novo sto se tice njih... Ne spustaj se na njegov nivo. A nismo ni mi bolji , cak smo po meni gori , oni se makar medjusobno potpamazu ,a kod nas jedva cekaju kome ce krava crknut.

fredi
Kontakt:

Post Postao/la fredi » 07 jul 2012, 08:51

SkyWallker je napisao/la: Svaka ti čast jarane, neznam sta da ti kazem, da kazem skidam kapu malo je ili nesto slicno opet malo je, imas pivu od mene :mrgreen: to je to bgm ...
kako ces mu platiti pivu kad si maloljetan

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 07 jul 2012, 09:36

Citajuci post od korisnika @PL BiH -1 pade mi nesto na pamet, pa da upitam. Ovaj FS RS ocito ne funkcionira kako treba i kolega napisa da se izbace svi klubovi iz RS-a ako UEFA to dopusti il da se suspendira cijeli FS RS. Zasto neki normalni klubovi iz RS da budu talac nekim ljudima? Jel postoji mogucnost da se klubovi iz RS izclane iz FS RS i registruju pod FS FBiH? Ako ne postoji, onda jel postoji mogucnost da UEFA smijeni cijelu upravu ovog FS RS i da se izabere uprava koja nece podlijegat nekim ljudima? Ako pak i to nije moguce, a ja mislim da je cak i ovo zadnje najbolje rjesenje. Jel postoji mogucnost da se FS RS odvoji od NS BiH i da oni igraju svoju ligu koja pod UEFA-om nece bit priznata i koju ce igrat uzalud, koja ce bit sprdancija i izazivat smijanje, al uz uvjet da se u RS osnuje novi FS i da se u njeg prijave svi normalni klubovi s podrucja RS i da ti isti klubovi igraju i PL i nize drzavne lige. Ako se po selima mogu organizirat turniri, onda evo, nek i oni igraju svoj, a mi zelimo normalnu ligu na koju neki ljudi nece imat utjecaja.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 07 jul 2012, 10:43

Citam zenicani otputovali na zlatibor, zeljo u austriju, svi negdje odose samo nek nisu u bosni, pa zar je moguce da kod nas nigdje nema neki centar, na vlasicu,bjelasnici ili jahorini za trenirat, ovo je stvarno velika sramota na klub stu idu van nase zemlje i daju 20 000 - 30 000KM nekima tamo, hajdi zimi kad odu negdje na more al sad je stvarno bezveze

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 07 jul 2012, 10:44

Ima Međugorje, tu Željo obavlja svoje pripreme godinama, kao i mnoge druge domaće i strane ekipe.
DRUG NEBI TI PUNCA

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 07 jul 2012, 10:58

Tkanton je napisao/la:Citam zenicani otputovali na zlatibor, zeljo u austriju, svi negdje odose samo nek nisu u bosni, pa zar je moguce da kod nas nigdje nema neki centar, na vlasicu,bjelasnici ili jahorini za trenirat, ovo je stvarno velika sramota na klub stu idu van nase zemlje i daju 20 000 - 30 000KM nekima tamo, hajdi zimi kad odu negdje na more al sad je stvarno bezveze
Potpis, imamo kapacitete prirodne samo takve niko ih nema u svijetu, ali ne znamo da ih iskoristimo
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 07 jul 2012, 11:16

Tkanton je napisao/la:Citam zenicani otputovali na zlatibor, zeljo u austriju, svi negdje odose samo nek nisu u bosni, pa zar je moguce da kod nas nigdje nema neki centar, na vlasicu,bjelasnici ili jahorini za trenirat, ovo je stvarno velika sramota na klub stu idu van nase zemlje i daju 20 000 - 30 000KM nekima tamo, hajdi zimi kad odu negdje na more al sad je stvarno bezveze
Imamo mi kapacitete, ali nisu krivi klubovi što ih ne koriste. Npr. Željo odabere Bjelašnicu za pripreme, al' s kime će igrati tamo utakmice??? Treba poraditi na reklami sportskih centara, pa dovesti klubove iz susjedstva. Onda i naši klubovi ne bi morali ići vani, nego bi se pripremali na našim planinama.

P.S.
Željo nije platio pripreme u Austriji ni marke. ;) To je Cviko izganjao preko UEFA-e.

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 07 jul 2012, 12:43

Ako cemo vec o klubovima u RS-u i o tome kako samo tu Borac moze nesto, nije mi jasno zasto Borac uopste igra Premier Ligu jer koliko ja znam, Bosna nije njihova drzava ;) .
FK Željezničar
Chelsea FC

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 07 jul 2012, 13:00

voltron30 je napisao/la:
Imamo mi kapacitete, ali nisu krivi klubovi što ih ne koriste. Npr. Željo odabere Bjelašnicu za pripreme, al' s kime će igrati tamo utakmice??? Treba poraditi na reklami sportskih centara, pa dovesti klubove iz susjedstva. Onda i naši klubovi ne bi morali ići vani, nego bi se pripremali na našim planinama.

P.S.
Željo nije platio pripreme u Austriji ni marke. ;) To je Cviko izganjao preko UEFA-e.

Nije Cviko nego je babo Osim sakrio tu mogućnost koju nudi UEFA i dao svom sinu. Drugi klubovi nisu mogli konkurisati

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 07 jul 2012, 13:03

irh je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:

P.S.

Nije Cviko nego je babo Osim sakrio tu mogućnost koju nudi UEFA i dao svom sinu. Drugi klubovi nisu mogli konkurisati
Neka si nam obasnio,dobar je nas tata.Daj jednu cinjenicu,podatak bilo sta da se niko nije mogao konkurisati!
AMAR OSIM!!!

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 07 jul 2012, 13:04

Isto tako babo Osim umjesto da renovira Grbavicu od Uefa novaca on renovira Bilino polje.

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 07 jul 2012, 13:06

Daj ti meni činjenicu da je neko mogao. Gdje je to bilo objavljeno i kada. Nemam se namjeru svađati, pomogao čovjek svom klubu i OK, ali treba reći. Fol on jučer kaže treba biti transparentan

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 07 jul 2012, 13:07

"irh"

Ejs to? I ti jedini otkrio tu urotu?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.