FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

0123456
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 0123456 » 06 jul 2012, 17:44

arbitar je napisao/la: ok, shvatili smo poentu za karte, ali vaša logika je malo čudna, stadion vam neće biti pun (da ne kažem da će biti poluprazan)
Kako znas, da ce stadion biti poluprazan? Prodaja ulaznica nije ni pocela ;) Zeljeznicar ce dobiti 600 karata na sjeveru koje ce navijaci moci kupiti u Sarajevu i oko 150 karata na zapadu (familije i prijatelji/sponzori kluba). Ovo je bilo dogovoreno na pocetku. Kapacitet ce biti oko 12000 zbog sigurnosnih mjera (5% = 600).

arbitar
Kontakt:

Post Postao/la arbitar » 06 jul 2012, 17:47

logično da će otići, šta mu mi nudimo u ovom trenutku? ništa
šta radimo da zadržimo ove mlade igrače? ništa
ovo je jedan potpuno logičan slijed događaja i čisto sumnjam da će se nešto promijeniti uskoro

arbitar
Kontakt:

Post Postao/la arbitar » 06 jul 2012, 17:51

0123456 je napisao/la:
arbitar je napisao/la: ok, shvatili smo poentu za karte, ali vaša logika je malo čudna, stadion vam neće biti pun (da ne kažem da će biti poluprazan)
Kako znas, da ce stadion biti poluprazan? Prodaja ulaznica nije ni pocela ;) Zeljeznicar ce dobiti 600 karata na sjeveru koje ce navijaci moci kupiti u Sarajevu i oko 150 karata na zapadu (familije i prijatelji/sponzori kluba). Ovo je bilo dogovoreno na pocetku. Kapacitet ce biti oko 12000 zbog sigurnosnih mjera (5% = 600).
vodim se utakmicom protiv lokomotiva koja je bila kao vaša generalna proba, nije vas bilo ni 300, pa nas protiv cibalie na generalnoj probi bude 5.000, stadion vam nije bio pun u prošloj sezoni ni protiv mnogo zvučnijih imena europskog nogometa, ja se iskreno nadam da će stadion biti pun, za dobrobit nogometa, ljepše je i gledati i igrati

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 06 jul 2012, 17:59

aleksandar_veliki je napisao/la: http://sportsport.ba/bh_fudbal/muharemo ... nema/83583" onclick="window.open(this.href);return false;

ja se raspitao, i to nisam u udruzenjima, iz prve ruke, jedino ako udruzenja sta ne dogovore, trazilo se, odgovora nema, i ako bude pozitivam maksimalno 200, ako laze direktor, laze i aca
Da momci iz udruženja nisu digli halabuku oko karata ne bi nesposobni Dželo ni trazio tih 200.karata, zahtjev poslat čeka se odgovor a velike su šanse da nam izadju u susret, ukupno bi trebalo onda biti oko 800.karata uz tih 200. trazili su jos 20.tak VIP ulaznica od vec dogovorenih 15. jer trpa se ko prije stigne da ide u Sloveniju sa tim VIP kartama od guzonja, novinara, "prijatelja" kluba i ljudi bliskih upravi i onda ti kazes "Šuplja za karte" kako šuplja kad si i sam sad sve potvrdio !? ne kontam te bgm ponekad :mrgreen:
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

batac
Kontakt:

Post Postao/la batac » 06 jul 2012, 19:48

arbitar je napisao/la:
vatikanac je napisao/la:
SkyWallker je napisao/la:@vatikanac em si dosadan em smaraš, imas 10.postova ukupno i prosipaš šupljake neke hajde lagano u skokovima ...
gledaj...imam 10 postova i upravo zbog teme u kojoj se debatirala jer me ostalo ne zanima,nego miliju sranja sam procitao kako sami sebe zavarate pa sam vas ne vrijeme izpravio sa tacnim podacima koji se uvjek malo kasnije ili dan dva izakazali za tacne informacije...i sad se odluci oces zivet u zabludi i cekat kako ce M.dogovorit jos dodatnih 500 uklaznica jer je neka agencija garantovala ulaznica i uzela pare ja ti kazme belaj nist od toga a ti mene šmaras...
nisam ovdje da lazem nego da iznosim cinjenice a sad dal one vas kao vecinu ovdje bode u oči ja to razumjem...trebas se odliucit sta oces cuti...istinu i cinjenicie ili nesto sta bi ti htio cuti... ;)
ok, shvatili smo poentu za karte, ali vaša logika je malo čudna, stadion vam neće biti pun (da ne kažem da će biti poluprazan) mi vam tražimo još nekih recimo hiljadu karata i da nas odvojite od ostatka gledalaca, em bi finansijski koliko toliko profitirali em bi smanjili mogućnost nemilih scena na stadionu, ovako će biti dosta naših ljudi sa slovenskim putovnicama koji će biti među vašim navijačima, i ko će tu garantovati sigurnost? slovenski policajci možda :lol: da ste pokazali malo dobre volje mogli ste dobiti cijelu tribinu na koševu (znači 4.000 ulaznica), a ovako ćete dobiti i vi tih bijednih 5% (doduše i tih ćete 900 mjesta teško popuniti), kažeš da se ovako kako vi radite radi u cijeloj evropi i da je i vama bilo isto, pa što radite to isto kad i sami znate koliko to nervira drugu stranu i da je zasnovano na pogrešnim principima :roll:
Pozdrav v Sarajevo.

Stadion bit če pun, 100%

ekyy
Kontakt:

Post Postao/la ekyy » 06 jul 2012, 20:37

vezano za malog Vilu .. To je taj glupi mentalitet nase omladine "iz dinama moze otiv u svaki klub"ooo yeahh nek mu je sa srecom al daleko od grbavice on nama bio...
Samo je 1 grijeha vrijedan ! !

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 06 jul 2012, 20:44

Elegant je napisao/la:Ja ne shvacam zasto se "moli" Maribor za vise ulaznica, jednostavno neka nasa uprava posalje mail Uefa-i i obavjesti ih sta se događa pa ces vidjeti kako se sređuju stvari. Pa ne bi me cudilo da ih kazne radi ove diskriminacije.
to je Evropska unija, nesmiju se oni kaznjavati, nas bi kaznili garant, ipak su oni ti koji nas uce demokratiju...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 jul 2012, 20:56

ekyy je napisao/la:vezano za malog Vilu .. To je taj glupi mentalitet nase omladine "iz dinama moze otiv u svaki klub"ooo yeahh nek mu je sa srecom al daleko od grbavice on nama bio...
Jest plaho,ista prica kao i za Kerlu.Otisao bez ostete,na njega odmah hampa nek se ne vraca,ofo,ono. Sad kad se vratio niko nista ne spominje :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 06 jul 2012, 21:08

to se desava i u ligama petice, barem smo u tome kao oni :lol:

ekyy
Kontakt:

Post Postao/la ekyy » 06 jul 2012, 21:23

harishp je napisao/la:
ekyy je napisao/la:vezano za malog Vilu .. To je taj glupi mentalitet nase omladine "iz dinama moze otiv u svaki klub"ooo yeahh nek mu je sa srecom al daleko od grbavice on nama bio...
Jest plaho,ista prica kao i za Kerlu.Otisao bez ostete,na njega odmah hampa nek se ne vraca,ofo,ono. Sad kad se vratio niko nista ne spominje :mrgreen:
nije brate ista prica ovaj mladic ima 17 godina sto je velika razlika a na kerlu se nije digla hampa sto je otiso bez ostete vec sto je ostavio klub pred neke kljucne tekme al nejs..i kad se vratio nije docekan rasirenih ruku nit je odmah dobio beton u prvih 11 vec brate izvoli od 0 dokazi se i caoo..uz to sve kerla je otiso iz Želje ko masina a ovaj balo ko ne afirmisani junior toliko o poredjenju kerla-vila... ;)

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 06 jul 2012, 21:41

Slazem se da nasi igraci lete pred rudu ili poete za prvom prilikom koja im se ukaze.Jednom se desi Dzeko a puno vise puta se dese slucajevi zvjezdica koji polete u i onda totalno stagniraju jer su prerano otisli ,nedovoljno sazrijeli i naprosto izgore.Cinjenica je da im Bosna ne moze puno toga ponuditi,ali cesto i prave krucijalne greske tako ranim odlascima,ne bi li uzeli koju kintu.Nemaju strpljenja,glad za parama,losa finansiska situacija,sve su to stvari koje tjeraju na takve odluke.Nije njima u pitanju vise napredak,vec zelja za zaradom.Da ostanu i odigraju 2-3 sezone,bili bi puno bolji i imali vece sanse za napredak,ovako se velika vecina njih istopi u vlastitoj pohlepi.Nazalost i ova drzava ih tjera na vlastita fudbalska samoubistva.Da Bog pa on bio novi Dzeko ,ali...
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

ekyy
Kontakt:

Post Postao/la ekyy » 06 jul 2012, 21:52

barbarez je napisao/la:
Slazem se da nasi igraci lete pred rudu ili poete za prvom prilikom koja im se ukaze.Jednom se desi Dzeko a puno vise puta se dese slucajevi zvjezdica koji polete u i onda totalno stagniraju jer su prerano otisli ,nedovoljno sazrijeli i naprosto izgore.Cinjenica je da im Bosna ne moze puno toga ponuditi,ali cesto i prave krucijalne greske tako ranim odlascima,ne bi li uzeli koju kintu.Nemaju strpljenja,glad za parama,losa finansiska situacija,sve su to stvari koje tjeraju na takve odluke.Nije njima u pitanju vise napredak,vec zelja za zaradom.Da ostanu i odigraju 2-3 sezone,bili bi puno bolji i imali vece sanse za napredak,ovako se velika vecina njih istopi u vlastitoj pohlepi.Nazalost i ova drzava ih tjera na vlastita fudbalska samoubistva.Da Bog pa on bio novi Dzeko ,ali...
potpisujem i slazem se sa svim faktorima i daleko od tog da mu ja zelim nesto lose dabogda on ostvario sve sto je u zivotu zamislio al cisto sumljam..
i opet taj dinamo Jak je jeste znamo svi al opet gdje je glava i razmisljanje ne ovog 17-o godisnjaka nego i njegovih roditelja jer isti taj dinamo ima kapital i dovodi i mlade a i vec formirane igrace dosta jak svoj juniorski i kadetski tim o prvom da ne pricam i opet misli da moze da "ode u bilo koji klub iz dinama "za razliku od Želje .. daleko bio Belmine Vila :arrow:

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 06 jul 2012, 22:46

Hajradinović pa Vila. Ne provociram vas ali kako je moguće da djeca tako lako odu. Štima li tu sve? Ima li kakva naknada?

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 06 jul 2012, 22:55

irh je napisao/la:Hajradinović pa Vila. Ne provociram vas ali kako je moguće da djeca tako lako odu. Štima li tu sve? Ima li kakva naknada?

Ključna riječ su RODITELJI! Sva dalja diskusija na tu temu je bezpotrebna, jer je sve u glavi roditelja koji kontaju da su im djeca nove zvjezde Reala i Barce, a iz Želje se ne mogu prodat, al zato mogu iz Dinama, moš' mislit. S druge strane postoje i roditelji koji djecu pošalju u Olimpic, što mi tek ne ide u glavu, al eto. Kad se sve sagleda vidi se da se ništa neće napravit od ljubavi prema klubu i da to više ne prolazi, niko tu ne ostaje jer mu je drag Željo, već svaki "talenat", ako negdje vidi naznaku bolje budućnosti, odmah leti. Al pravo da ti kažem, ni ne čudi me, takva je situacija, zato djelom krivim i ove naše, jer ispade da mi školujemo djecu od koje će drugi klubovi profitirat.
Zadnja izmjena: exbabilon, dana/u 06 jul 2012, 23:02, ukupno mijenjano 1 put.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 06 jul 2012, 23:01

Pored roditelja i uspaljenih glava tih klinaca kriv je i nas klub sto ne potpisuje kakve stipendiske ugovore s tim klincima koji su talentovani i od kojih se ocekuje nesto. Nisu to neka znacajna sredstva, a okupili bi najtalentovaniju djecu pod svoju sapu i ona nebi odlazila na svaki mig izvana.
A ne ovako roditelji te djece placaju njihovo treniranje, opremu itd. i onda mi ocekujemo da ih zadrzimo ne ide to tako jbg.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 06 jul 2012, 23:09

propuh je napisao/la:Pored roditelja i uspaljenih glava tih klinaca kriv je i nas klub sto ne potpisuje kakve stipendiske ugovore s tim klincima koji su talentovani i od kojih se ocekuje nesto. Nisu to neka znacajna sredstva, a okupili bi najtalentovaniju djecu pod svoju sapu i ona nebi odlazila na svaki mig izvana.
A ne ovako roditelji te djece placaju njihovo treniranje, opremu itd. i onda mi ocekujemo da ih zadrzimo ne ide to tako jbg.
To je upravo ova posljednja rečenica mog posta, koliko god mi prebacivali krivnju na nekog drugog, dosta je tu i našeg "masla". Ta djeca su od pete-šeste godine u Želji, prolaze sve selekcije, praktično u Želji nauče sve i na samom kraju kad taj Željo treba potpisat jedan pravi, višegodišnji ugovor sa najboljim klincima koji izađu iz pogona, onda se postupi indolentno i prosto nam se izvuku kroz prste. Mene ne boli toliko kad naše djete ode u Liverpul, Dinamo...al kad ode u Olimpic, furamo se da se izdižemo iz sivila, a Olimpic nam kupi talente, ma daj. Umjesto da sve što valja završi kod nas il gore na brdu, dešava se suprotno. Nadam se da priča o trening kampu nije još jedan Žujin šupljak i da u tome ima nešto, a i ako ima da će se s tim promijenit i ovo gore navedeno, jer džaba i talenti kad ti ne doguraju ni do prvog tima, a već odu negdje..
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 06 jul 2012, 23:23

exbabilon je napisao/la:al kad ode u Olimpic, furamo se da se izdižemo iz sivila, a Olimpic nam kupi talente, ma daj.
A možda mu Amar jednostavno nije htio ponuditi ugovor...
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 06 jul 2012, 23:28

gollum je napisao/la:
exbabilon je napisao/la:al kad ode u Olimpic, furamo se da se izdižemo iz sivila, a Olimpic nam kupi talente, ma daj.
U tom slučaju sve 5, Amar zna. Al mi ne ide u glavu da je od masu djece iz omladinskog pogona on dogurao do prvog tima, imao debi protiv Kozare i da nije valjao. Moguća je i ta, u tom slučaju bi mi i bilo donekle lakše, vjerujem u Amarov izbor i procjenu igrača, a ako mu nije ponudio ugovor onda i nije talenat tog kalibra. Ipak, ne razumijem se dovoljno, nisam insajder, tako da ne bih dalje pričao o tome. Šteta što svoj 300. post, pišem na ovaj način, a ne recimo proslavom pobjede u Mariboru. :mrgreen:

ekyy
Kontakt:

Post Postao/la ekyy » 06 jul 2012, 23:37

gollum je napisao/la:
takav je nacin razmisljanja zato sto je u olimpik otisao a da je otisao u liverpool dinamo itd.. onda bi rekli steta talent otiso za parama a ovako mu mozda amar nije ponudio ugovor .. dajte ljudi situacija je takva kakva je i nema izgovora i izmisljanja toplih voda..
da li se nesto moze popravit,promjeniti? naravno da moze uz puno vise truda i rada s tim mladim i potpisivanjem predugovora ako hoce ako nece odma mrshh napolje :arrow: :!:

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 06 jul 2012, 23:43

http://www.teve.ba/article/10126/eksklu ... na-face-tv" onclick="window.open(this.href);return false;

Odlicno komsije, zajednickim snagama smo ga suknuli BHT-u ;) 8-)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, Anpa, antibot, Firebase i 53 gosta.