FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Nantess
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Nantess » 23 sep 2009, 11:33

čestitke borcu na svemu ovome do sada..iskreno me raduje !!

@ tuborg green
ovaj zadnji post si tako lijepo rekao, da nema šta se tu više pričati o repki !!

pozz svim da tako kažem pravim navijačima ( bez simpatizera, glumaca, pozera itd ) u BiH,
jer biti navijač danas u BIH je velika stvar, s obzirom kakav ti to epitet daje u ovoj sredini :(
.... ljubav za tebe mjere nema .... MCMXLVI ....

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 23 sep 2009, 11:49

tuborg-green je napisao/la:
jovanbl je napisao/la:
vagabundo-fcl je napisao/la:Ne razumiješ da nisi apsolutno potreban ni ovom forumu ni ovoj državi. Da Borac nije prvi ti ne bi ni došao na ovaj forum. Rat je davno prošao i ne mislim na to nego na vašu idiotsku mržnju prema državi čiji prvaci želite biti.
btw, psihologija i mentalni sklop bosanskog pravoslavca je tema mnogih rasprava širom Evrope po intelektualnim krugovima. Vjeruj mi da će na vama neko ili poluditi ili doktorirati.
Budite tu gdje jeste sami i OK je. Nemoj bolan lagat sam sebe kako bi ti ono da budeš sa nama fin i da se "pišemo" po forumima jer to će trajati samo dok je Borac prvi. Lafina je tako jeftina a na kraju krajeva mi smo je izmislili zato , idi ba svojim putem
da li mislis da je srbinu lako navijati za bih, kad dobar dio navijaca bih razmislja ovako kao u gornjem postu.

mogao bih sad citirati dosta postova, sve do onog gdje se navijaci borca nazivaju fasistickom bandom.
Ajmo dalje, sve dok se za bosnu bude navijalo pod zastavom sa ljiljanima, arapskim i drugim zelenim zastavama, sve dok se budu pjevale parole ubi srbina, sve dok od 12 igraca prve postave budu samo dva srbina u toj postavi a sve ostalo bosnjaci, tesko ce to ici, mislim da je to nekako realno, bez obzira na zelje.

Da se razumijemo, ja ne mislim da bih vise pripada bosnjacima nego srbima, i da imaju vise prava na nju nego srbi, i voli bih da na jednak nacin gledamo tu reprezentaciju, ali pazi kad ti u jednoj reprezentaciji cujes samo imena ibrahim, muhamed , vedad i sl, a u reprezentaciji srbiji, milos, dragan, goran i sl onda bem li ga nekako se covjek intimno opredjeljuje za ono sto on jeste.
Ponavljam volio bih kada bi to zaista bila zajednicka reprezentacija, da za nu navijaju svi, ali treba se jos dosta toga srediti u drzavi pa i fudbalu prije toga.
Mislim da je premijer liga , dobar osnov za to, i ovaj potez cirin da eventualno zovne bilbiju je i sa te strane jako pozitivan
jovane majke ti ne pričaj ne buloze, jednu utakmicu, ali samo jednu utakmicu mi pokaži da se pjeva "ubij srbina" osim protiv scg, ako mi to pokažeš nikad ti ne bi više prigovorio što ne navijaš za BiH, a što se tiče zastava evo ti slika, pa pokaži mi gdje su to te zastave arapskih zemalja, budu možda 2-3 na čitavom stadionu
slika
naravno da ima zastava sa ljiljanima i uvijek će je biti, to je naš simbol, i samo da znaš protiv belgije u zenici je bila grupa momaka iz bl i razvili su transparent banja luka na ćirilici, i nikome to nije ni sekunde zasmetalo, i nemoj bogati pričati čuj igraju sve bošnjaci, normalno da igraju, jer su skoro svi srbi i hrvati koji valjaju igraju za rep. srbije i hrvatske, eto da je vaš banjalučanin subotić pristao igrati za bih, to bi automatski značilo da bi jedan bošnjak ispao iz prvih jedanest, a srbin upao, ako su ovo razlozi zbog čega vi ne navijate za bih može se to riješiti, eto slobodno slijedeću tekmu kupi zastavu bih, na njoj napiši ćirilicom borac, banjaluka niko ti riječi ne bi prigovorio, reci ja sam srbin iz banja luke ako ti trojica nešta ružno kažu, budi siguran da bi barem dvadesetorica **** tu trojicu, ako na tribini jednom čuješ nešto protiv srba, onda ti niko više neće prigovarati što navijaš za bih, pa kako to da čitav stadion skandira srbinu nemanji supiću u prvoj tekmi za bih, jer nama ne smeta što je srbin ako voli bih i gine za sveti dres, ali ako igra samo radi prodaje ili što ne može igrati za srbiju naravno da nam smeta i treba mu **** mamu, ali ne samo srbima, već i hrvatim i bošnjacima koji se tako ponašaju prema svetom dresu
tuborg dota si toga napisao.
sa mnogo toga bih se mogao sloziti.
medjutim mislim da idealizujes neke stvari ( ja bi volio da su zaista takve kao sto ti kazes, ali mislim da nije bas tako)

ajmo poci od skandiranja , naravno da je bilo skandiranja ubi srbina , pa cak i kad je to protiv scg, **** ja sam srbin kako to da podrzim, ajd nako ljudski mi odgovori.

drugo: arapske zastave, istina je da je najvise plavop zutih, i da ih je sve manje, ali ih jos ima, a kad govorimo o zastavi sa ljiljanima , ti kazes "ona je nas simbol" , ja te pitam : Ciji simbol ? Ciji Nas? pazi to su ti ozbiljna pitanja u ovom kontekstu.
Sta mislis kada bih ja dosao na utakmicu bih sa zastavom republike srpske koja je bila ratna zastava rs, ona sa 4 s i grbom, ti bi i vecina rekli da je to nacionalizam, provociranje i sl, cak i da dodjem sa zastavom sadasnjom vazecom rs ( trobojnica) bio bi problem, a vidio rs je dio bih i ne bi ta zastava trebala biti suprotstavljena plavo zutoj zastavi kao ni zastava federacije ( sve su to zastave koje pripadaju bih)

kad govoris o vecini bosnjaka u timu, slazem se za raz6loge apsoulutno, nema dileme da si u pravu, ali je jos uvijek cinjenica ali to se da promjeniti, evo ovo sa bilbijom bi mogao biti dobar pomak.

i da ne duzim, samo da odgovorim jos na jedan post prije, a to je da ja navijam za bih kad ne igra protiv srbije, uiopste nemam problem s tim.
a navijao bi ja za bih i da igra protiv srbije, kada ta reprezentacija bude stvarno reprezentovala citavu bih , ukljucujuci i srbe u noj, sa svim onim sto oni jesu
a sad mislimd a treba da pricamo o borcui na ovoj temi

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 23 sep 2009, 12:05

o utakamici protiv zelje u subotu

bez obzira na euforiju, dobr igre i sve ostalo, nisam ja bas siguran da ce to u subotu ici bas tako glatko protiv zelje, bice to tvfrda utakmica. iako je definitivno borac danas dosta jaci tim od zelje.

Nije zeljo nesto efikasan, al ima cvrstu odbranu, nije tu bas tako lako nabijati golove, tu se igra na jedan go, narocito ako se zeljo zatvori, a nekako sam ubjedjen da hoce, jer nece uci u nadigravanje i trku po terenu.

ja bi volio da vidim tri gola u mrezi zelje u subotu, ali nisam kazem siguran da ce to biti bas tako lako.
moram da kazem da se malo i pribojavam panicne odbrane borca u prekidima, mislim da tu borac moze dobiti go lako iz neke bezvezne frljoke, i to je onda pravo zahebancija .
mislim da borac trbea uci u utakmicu tako da se ne zalece, nego mudro i sterplčjivo graditi igru , a rezultat ce onda doci sam po sebi.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 23 sep 2009, 12:15

Sto se mene tice navijajte za koga hocete....Totalno sam ravnodusan. Meni smeta sto se kao razlozi sto se ne navija za BIH navode neke stvari koje u svakom slucaju nebi promjenile status za koga navijate i da nisu tu...

Zastava drugih drzava je sve manje i manje i to nije nikakav problem, Arapsku zastavu sam zadnji put vidio (jednu) i to prije 4-5 godina.... Ja sam naprimjer jos prije 5-6 godina u Dortmundu skinuo Tursku zastavu s tribine, koja je btw bila jedina i nije me bilo strah jer 99% ljudi je bilo uz mene,mnogi su mi prisli i zahvalili mi se, konkretno i par Srba, fazon je sto je vecina raje protiv toga al niko nece da se zajabaje stim i da ulazi konflikt. Da nebi sad dubio u dubinu toga, mislim da to nije problem sada...

Razlog sto nema puno Srba u BH repki je taj sto jednostavno nema BH Srba koji imaju kvalitet i za trupu od 24 igraca...Hajmo realno koji to igraci zasluzuju. Najblizi sastavu su Bilbija, Krunic, Milenkovic, Bajic, Maletic, niti jedan od njih nemoze se ni pribliziti prvih 11...
BH ima jednu prelijepu generaciju koji su igrom slucaja velika vecina Bosnjaci...

Pa PC, u psolednjih 10tak godina nije izbacila vrhunskog igraca koji je nezamjenjiv u BH repki a kamoli u Srbiji....Pustite Misketa i Subotica oni nisu nikada igrali u PCu....Najbolji igraci koji su izasli iz PCa su upravo oni koje navedoh maloprije kao potencijalne reprezentativce...

Tako da poenta svega je, Srbi, evo konkretno vi iz Banja Luke, slobodno recite da nenavijate za BIH, al molim vas nemojte davati neke razloge koji i da nisu tu vi opet nebi navijali za BIH...
Pa evo kosarkaska repka ima masu Srba u ekipi pa opet nenavijate za nju, dakle nemojte bezveze da se svadjamo bez razloga... Varda, Gordic, Milosevic, Jovanovic, Ikonic, Nesovic, Vasiljevic itd

Ima nade za nas sve, al morate krenuti od sebe i malo vise respetovati drzavu u kojoj zivite...

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 23 sep 2009, 12:26

Ne navijam za BiH,ali je ne mrzim,navijam za Srbiju zato sto je volim!Eto od srca iskreno onako kazem...
Treci put castimo

l87
Kontakt:

Post Postao/la l87 » 23 sep 2009, 12:34

ljudi tema je samo fk Borac, o reki pricajte na drugim temema ima ih otvorenih ovde se iskljucivo prica o Borcu i neka tako bude :D :D :D :D :D

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 23 sep 2009, 12:36

l87 je napisao/la:ljudi tema je samo fk Borac, o reki pricajte na drugim temema ima ih otvorenih ovde se iskljucivo prica o Borcu i neka tako bude :D :D :D :D :D
Zna li iko koga smo u kupu izvukli???
Treci put castimo

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 23 sep 2009, 12:44

tatamata je napisao/la:
l87 je napisao/la:ljudi tema je samo fk Borac, o reki pricajte na drugim temema ima ih otvorenih ovde se iskljucivo prica o Borcu i neka tako bude :D :D :D :D :D
uuuu najgori moguci protivnik u kupu, siroki brijeg

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 23 sep 2009, 12:45

Ovo je katstrofa...Ispasce 3 dobre ekipe..

sarajevo - zrinjski
leotar - olimpik
travnik - sloboda
velez - zeljo
modrica - sloga doboj
borac - siroki
sloga g. vakuf - rudar prijedor
celik/krajina - slavija

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 23 sep 2009, 12:45

jovanbl je napisao/la:
tatamata je napisao/la:
uuuu najgori moguci protivnik u kupu, siroki brijeg
da....prvu igramo kod kuce 30.09. tad bi trebao biti pun stadion :D a drugu 7.10.
TREĆI PUT ČASTIMO

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 23 sep 2009, 12:47

Edo_77 je napisao/la:Ovo je katstrofa...Ispasce 3 dobre ekipe..

sarajevo - zrinjski
leotar - olimpik
travnik - sloboda
velez - zeljo
modrica - sloga doboj
borac - siroki
celik/krajina - slavija
da bas tako, el bem li ga takav je kup

l87
Kontakt:

Post Postao/la l87 » 23 sep 2009, 12:48

nema veze bolje je da u pocetnoj fazi kupa izbacimo ove bolje ekipe, poslje ce nam biti lako :D :D :D

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 23 sep 2009, 12:50

ma bice pun stadion, al znas dvije jake utakmice u tri dana, prvo zeljo 26 i nakon 3-4 dana siroki, bojim se da ne dodje do zamora za PL, sad bi nam u kupu bas dobrodaosao laksi protivnik, al sta ces, zdrijeb je zdrijeb

l87
Kontakt:

Post Postao/la l87 » 23 sep 2009, 12:53

**** ga tu si u pravu al imamo dobar tim a i klupu tako da se nadam dobrom nastavku niza u pl i prolazu u kupu mada smo dobili najgoreg moguceg protivnika

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 23 sep 2009, 12:56

Edo_77 je napisao/la:Ovo je katstrofa...Ispasce 3 dobre ekipe..

sarajevo - zrinjski
leotar - olimpik
travnik - sloboda
velez - zeljo
modrica - sloga doboj
borac - siroki
celik/krajina - slavija

među ta tri koja prođu iz te tri utakmice se 99% krije pobjednik kupa ... ;)
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

nasborik
Kontakt:

Post Postao/la nasborik » 23 sep 2009, 13:32

Siroki B. tezak protivnik u u kupu, mislim da bi Borcu glavni prioritet trebala biti P.L. jer su tu dobro krenuli...
Ne kazem da treba zanemariti kup, ali glavne igrace tipa Bilbija, Vranjes, Jandric odmoriti protiv sirokog a sansu dati npr. Ozrenu Pericu koji je dosao umjesto Bilbije i sl. i drugim...Ipak nisu nasi igraci spremni izdrzati u istom tempu tekme srijeda-subota (mislim na skoro sve igrace P.L.)...
BORAC ŠAMPION SEZONA 2010-2011; 2020-2021
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 23 sep 2009, 14:25

Rajovic potpisao za olimpik

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 23 sep 2009, 14:59

he,he ista prica kao i sa kolarovom i subasicem....i subasic se cjenkao sa ovim nasima tri dana,dosadilo mu i otisao....gracic pokupova sve zivo....

Ali nema veze,i bolje je sto je dosao ovaj Peric mlad igrac,zeljan dokazivanja,ovi kao Rajovic ,Spalevic i sl,u tridesetim godinama samo gledaju ko ce im marku vise ponuditi...

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 23 sep 2009, 15:01

Trči "momak" za parama znači ... :mrgreen: Olimpik čisti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nasborik
Kontakt:

Post Postao/la nasborik » 23 sep 2009, 15:02

TIMI je napisao/la:haha dobro vam rajovic dode...extra ce vam biti pojacanje...joj jedva cekam banju 8-)
Mislim da je otisao u Olimpik jer je vjerovao da nece puno dobiti sanse pored Bilbije, Kajkuta, Perica u spicu,
a moguce i da su mu ponudili cvrsci ugovor...
Bez obzira sa ova tri spica smo mocni plus najaci vezni red u P.L. ...
BORAC ŠAMPION SEZONA 2010-2011; 2020-2021
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.