Haris Medunjanin

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

velez_mostar
Kontakt:

Re: Haris Medunjanin

Post Postao/la velez_mostar » 23 sep 2009, 02:08

Trigger je napisao/la:
Željovac je napisao/la:"- Haris je dobio poziv, ali mi nismo dobili odgovor. Otišao je da igra za Holandiju i to je njegov izbor. I dalje ćemo računati na njega i slati pozive, ali ni to neće trajati vječno. Izbor je na njemu, a nadamo se da će biti ispravan i da ćemo ga imati na početku kvalifikacija za EP najesen ove godine - govori selektor. ".....

Direktor je pokušao objasniti šta bi mogao biti problem, iako problem u suštini ne postoji.

“BiH ima potpisan sporazum o dvojnom državljanstvu samo sa tri zemlje, među kojima nije Holandija, a Medunjanin ima holandski pasoš, a ne bh. Ipak, i sa holandskim pasošem Medunjanin može igrati prijateljske utakmice, tako da problem praktično i ne postoji. Na njemu je da se opredjeli za koga će igrati. I dalje ga čekamo i želimo u dresu A selekcije, ali njegova je stvar za koga će se odlučiti. Kada bi se odlučio za BiH onda bi se morao odreći holandskog državljanstva, čime bi postao igrač van EU”, kazao je Pašalić."[/i]
Pozdrav gosodo Forumasi!

Ja zaista poštujem svačije mišljenje i imam prilično visok 'prag' tolerancije, ali ovo sa Medunjaninom je krajnje degutantno i nije mi jasno zasto ste se, vecina, okomili na tog momka, i "glodjete ga do kosti" i šta je svrha svega tog!?

Uzeo sam dijelove citata- izjava, svojevremenih, nasih vajnih celnika, a CRVENIM slovima sam markirao SUŠTINU zasto se u ono vrijeme Medunjanin toliko "dvoumio" i 'izbjegavao' repku BiH.

Pa dajte da cujem ko bi se to, od vas (iskreno), odrekao holandskog drzavljanstva, postao 'stranac' u EU i izgubio mnoge mogucnosti koje mu je holandski pasoš pruzao u životu i profesiji kojom se bavi - fudbalu!?
Manite vise 'šupljirana' o patriotizmu kad je taj pojam toliko isprofanisan ovdje, i to od nasih ljudi-funkcionera i sl, i kad je danas skoro sve svedeno na 'vrijednosti': mateijalizam i lična korist!

Danima je pisano (a gornji dio citata to potvrdjuje) o tom da bi se Medunjanin, da bi igrao za BiH, morao odreci pasoša Holandije, a time i on i porodica iseliti iz te zemlje, a vrata EU - mandal!!!
I sve se to dešavalo u vrijeme "najcrnjeg stanja" u FS BiH...Čuj, vjerovati jednom Pasalicu, Baki & Co :o , a sam taj Pasalic daje izjavu o dvojnom drzavljanstvu s Holandijom s kojom nismo imali potpisan odgovarajući sporazum!

Izdjanik, (ne)patriota i slični atributi koji se 'prišivaju' Medunjaninu su krajnje neukusni, a svi se zapitajte, sami u sebi, kako bi se ponasali na njegovom mjestu u datom trenutku i da li bi neko od vas i danas iz 'patriotskih' razloga odbio, npr. ponudu (da ne kazem i ucjenu) za drzavljanstvom i dobrim poslom neke evropske sportske, i ekonomske, velesile ali pod uslovom da se odrekne bh.drzavljanstva?

Što se tiče fudbalskih kvaliteta Medunjanina, o tom neka odlučuju stručnjaci i "stručnjaci", ali činjenica da je prošao "holandsku školu", igrao za njihovu mladu repku i da je danas clan kluba koji se takmici u jednoj od tri najjace svjetske lige ipak nesto „govori“.
Rijetke su prilike da ga se vidi na djelu, a vidim ovdje "hrpu stručnih ocjena" o igračkim kvalitetima Medunjanina....
Pa dobro, svako ima pravo da kaze sta misli o bilo kome, ali nema pravo "pljuvati" bilo koga, pogotovo ako malo, pa čak i ništa, ne znaju o stvarnoj situaciji i necijim razlozima....
A, što se tiče Medunjaninovih privatnih životnih i profesionalnih odluka - to je samo njegovo pravo i u najmanju ruku je nekulturno o tome raspravljati i pisati.

Medunjanin kao "tema" moze biti zanimljiv s aspekta prijedloga, analiza, mišljenja.... svih koji imaju relevantne informacije o njemu - da li je kvalitet za repku ili ne, ali zna se ko stvarno o tom odlučuje!
Forum je takva „forma i koncepcija“, pa se za repku BiH mogu predlagati 'sve i svja', čak i naši „sjajni“ igraci iz Premijer lige (čuj, Premijer!!!) koji bi za šačicu eura, dolara... odlepršali da igraju i u Vijetnam ili Zanzibar....
Ali njih ne „pljujemo“ jer su ipak iz „naših omiljenih“ klubova....navijački subjektivizam, nažalost!
I ja bi volio da Blažević pozove Medunjanina pa da se 'svojim očima' uvjerimo o kakvom se igraču radi, da i mi možemo 'formirati' svoje mišljenje o njemu kao fudbaleru - na to svi navijači imaju pravo. Ali, to je do 'Ćire' a Ćiro k'o Ćiro....
U potpunosti se slazem sa tvojim postom,sasvim normalan nacin razmisljanja koji ce barem malo pojasniti nekim momcima sa foruma kako stvari stoje sto se tice Harisa.
Osvrnucu se malo na tvoj post...naravno izbjecu bilo kakvu pricu o patriotizmu,jer je nepotrebno spominjati to u citavoj ovoj prici oko reprezentacije.
Sto se tice kvaliteta ovog igraca,naime moze se uvijek pronaci utakmica Valladolida ,i pogledati kako momak igra..ja sam ga par puta gledao ,i moram priznati da je momak strasno dobar...igra lijevom nogom,veoma dobru dugu loptu ima,snazan je ,solidno brz,i jako dobar tehnicar,po lokaciji je inace ofanzivni vezni igrac,ali je jako polivalentan igrac,i moze sasvim dobro obavljati zadatke kao "zadnji vezni",pa ga tu i koristi trener ovog spanskog premijerligasa.
Ne mislim da sam ista novo napisao,jer svi koji citaju ovo,i cim je tu tema postavljena,znaju o kakvom se igracu radi,gdje igra ,koje su mu osobine ,i td..ali ipak sam to napisao jer vjerujem kako je puno bolji od nekih igraca koji igraju u nasoj reprezentaciji.
Cini mi se ,ipak,da je puno vise onih koji daju podrsku za njegov nastup u nasoj reprezentaciji,nego onih koji su protiv..ali ,bez obzira na to ,ne pitamo se mi ...pitaju se neke druge "patriote",tako da je na njima.
Ja se iskreno nadam da cemo vec u iducoj utakmici ovog momka gledati u dresu reprezentacije BiH,i da cemo jos vise pojacati vezni red pred utakmice Baraza.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 23 sep 2009, 02:25

Puno je oko njega price "napricano", tako da ne bih ulazio u detalje...
Ako bude momak standarno igrao u ekipi Valladolida i pruzao dobre partije...kaparisati ga :arrow: i vidjeti ima li od njega hljeba.
Nasjedanja na razne price u i vezi patriotizma su suvisne ako se nezna prava istina.
Uostalom vrijeme pokajanja je beskonacno...
Vom Jäger zum Gejagten

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 23 sep 2009, 03:36

@velez_mostar

Hvala za komentar mog posta i za sažete ali podrobne informacije o igračkim osobinama Medunjanina.
Istina, ja bas ne 'tragam' mnogo za utakmicama tako da nisam 'nasao' Valladolid, ali znam da je to klub sa izuzetnom tradicijom, u super jakoj ligi, bez obzira na kojoj se poziciji tabele nalazio...
Meni je zanimljiva tvoja informacija upravo zbog karakteristika koje si naveo o Harisu!
Naime, informacije koje su 'dosle' do mene, od ljudi koji su ga gledali i uzivo i na treninzima, nesto se razlikuju od tvojih. Ne mnogo, istine radi.

Ukratko:
Po vokaciji je klasičan 'polu-špic' koji više voli igrati po 'lijevoj' strani
Vrline: Školovan fudbaler, odlična tehnika prijema i predaje lopte, dobar pregled igre, sjajan šut, izrazit ljevak, ne boji se duel-igre i potpuni profesionalac koji prihvata da igra sve pozicije ako se to od njega trazi, bez obzira svidja li mu se to ili ne.
Mane: Kazu da je dosta trom (višak kg!?) i da mu brzina nije vrlina, naprotiv. Slabija 'skok igra-glavom' i igra desnom nogom, a u defanzivi dosta statičan za razliku od ofanzive gdje postaje 'goropadan'. Navodno je i prilično sebičan ali da tu manu 'popravlja' i sve vise postaje timski igrac.
Ovu su informacije iz druge ruke, ja sam ga vidio samo na onim 'klipovima' dok je bio mladji.
Ipak, kao zaključak svi, 'informatori', navode da se radi o igraču koji ima potencijal za mnogo više nego što trenutno pokazuje na terenu, da ima dosta 'prostora' da napreduje i bude jos bolji, kao i to da bi mu obavezno trebalo pružiti šansu u bh.reprezentaciji, jer je uz sve 'mane' ( a ko ih nema?) kvalitetniji od nekih koji su standardno na spisku repke! Uz to, to je još relativno mlad igrač što je dobro za bh.repku.

Primjera radi, i Misimovic je 'procvjetao' unazad godinu-dvije.... a zamalo su ga proglasili (neki su i javno to izjavili) promašenim talentom, i to njemački stručnjaci!!! :)
A naš 'Dijamant' je za mnoge bio, donedavno, 'kloc'! :D

Zanimljiva je tvoja informacija da u Valladolidu sve češće igra na poziciji defanzivnog veznog!!!
Možda mu je to prava pozicija (s obzirom na karakteristike), ali prije toga mora iz glave „izbaciti“ dugogodišnju naviku ofanzivnog igrača a to nije lako.
Mnogo je igrača promijenilo 'naviknute pozicije' i proslavilo se bas na 'novim' pozicijama. Zasto to ne bi bio slucaj i sa Harisom, ali to je najvise do njega, do njegovog mentalnog sklopa.
Podsjeti me to na Marka Topića. Svojevremeno je bilo ideja da se Marko Topić 'prebaci' na beka ali on to nije htio 'ni u snu' prihvatiti i smatram, moje misljenje, da je pogrijesio! Topić bi prema svim svojim osobinama bio mnogo bolji bek (razarač-s ofanzivnim osobinama) nego krilni napadač, 'špic', i možda bi mu karijera bila još uspješnija. Musić je godinama igrao kao krilni napadač ali je pravu karijeru napravio kao bek! Pa i Hrgović je od klasičnog napadača otišao u 'defanzivce'.... a Muratović je godinama bio centarfor!
Možda bi i Harisu dobrodošla 'promjena', ali nista ne mogu 'tvrditi' , jer sam samo ljubitelj sporta, fudbala i dugogodišnji posmatrač....

Ćiro! Do tebe je.
Nemamo mi baš veliku bazu igrača a put na SP je kao kao Makova „Modra rijeka“... široka je, duboka je..., a valja nama 'preko nje'....do baraža i SP :cry:
Bosno moja poharana....

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 23 sep 2009, 08:47

Ha­ris Me­du­nja­nin mla­di Sa­raj­li­ja ve­znjak špan­skog Val­la­do­li­da, skre­nuo je na se­be paž­nju ove se­zo­ne, jer se izbo­rio za mjes­to u star­tnoj pos­ta­vi svo­je eki­pe. Me­du­nja­nin je svo­je­vre­me­no igrao za mla­de se­le­kci­je Ho­lan­di­je, gdje je i po­čeo ka­ri­je­ru, a bio je su­di­onik i Evrop­skog prven­stva za igra­če do 21 go­di­ne. Ipak, Me­du­nja­nin je još i ra­ni­je u vi­še na­vra­ta izra­zio že­lju da igra za re­pre­zen­ta­ci­ju Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne.

Po­slje­dnjih da­na se po­no­vo aktu­eli­zi­ra­lo to pi­ta­nje. Mu­nib Uša­no­vić, ge­ne­ral­ni se­kre­tar No­go­me­tnog Sa­ve­za BiH, ko­ji je do­bro upu­ćen u pro­ble­ma­ti­ku pro­mje­ne držav­ljan­stva, tvrdi da u slu­ča­ju Me­du­nja­ni­na ne­ma ni­šta spor­no:

- Naj­va­žni­je je da ga se­le­ktor že­li po­zva­ti. Bez to­ga se ni­šta ne mo­že po­če­ti - ka­že Uša­no­vić i po­jaš­nja­va: -

Ola­kša­va­ju­ća je okol­nost što je Me­du­nja­nin ro­đen u Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni, da­kle je­dan uslov ispu­nja­va. Me­đu­tim, u ovom slu­ča­ju vri­je­di pra­vi­lo kao i u slu­ča­ju Mi­ra­le­ma Pja­ni­ća i Asmi­ra Be­go­vi­ća. Na­ime, on mo­ra po­tpi­sa­ti izja­vu da se odri­če ho­lan­dskog spor­tskog držav­ljan­stva i da že­li pri­hva­ti­ti bo­san­sko­her­ce­go­va­čko. Na­kon to­ga bi izva­dio na­še do­ku­men­te. Me­đu­tim, da bi do sve­ga ovo­ga do­šlo, se­le­ktor Ći­ro Bla­že­vić ga mo­ra sta­vi­ti na spi­sak. On je taj ko­ji odlu­ču­je ko­ji igrač tre­ba re­pre­zen­ta­ci­ji. Kad se­le­ktor da na­log admi­nis­tra­ci­ji, on­da mi stu­pa­mo na sce­nu. Bez to­ga ne­ma ni­šta - ka­zao je Uša­no­vić za «San».

Pod­sje­ti­mo, ra­ni­je su se Mi­ra­lem Pja­nić i Asmir Be­go­vić odre­kli svo­jih ra­ni­jih držav­ljan­sta­va (Lu­ksem­bur­ga i Ka­na­de), te su pri­hva­ti­li da igra­ju za re­pre­zen­ta­ci­ju BiH. Pri­je to­ga su do­bi­li po­zi­ve u bh. re­pre­zen­ta­ci­ju. Šta god da odlu­če se­le­ktor Bla­že­vić i No­go­me­tni sa­vez BiH, ja­sno je da igra­če kao što je Ha­ris Me­du­nja­nin, ko­ji bra­ni čast bh. no­go­me­ta u Špa­ni­ji, ne smi­je­mo iz­gu­bi­ti. Ha­ris ima 23 go­di­ne i pred­stav­lja pra­vu bu­du­ćnost na­šeg no­go­me­ta. Igra na po­zi­ci­ji za­dnjeg ve­znog i mo­gao bi pred­stav­lja­ti du­go­ro­čno rje­še­nje na ovom mjes­tu, s ob­zi­rom na go­di­ne Sa­mi­ra Mu­ra­to­vi­ća i El­vi­ra Ra­hi­mi­ća, igra­ča ko­ji igra­ju na ovoj po­zi­ci­ji.

ma trebas ga ciro pozvat...nebih da stvaramo neki pritisak nasem selektoru,nek on mirne glave odluci...evo i ovaj uske malo poceo radit svoj poso...bravo uske sve pohvale..nastavi tako i nece bit problema..
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 23 sep 2009, 10:49

miralem444 je napisao/la:Ha­ris Me­du­nja­nin mla­di Sa­raj­li­ja ve­znjak špan­skog Val­la­do­li­da, skre­nuo je na se­be paž­nju ove se­zo­ne, jer se izbo­rio za mjes­to u star­tnoj pos­ta­vi svo­je eki­pe. Me­du­nja­nin je svo­je­vre­me­no igrao za mla­de se­le­kci­je Ho­lan­di­je, gdje je i po­čeo ka­ri­je­ru, a bio je su­di­onik i Evrop­skog prven­stva za igra­če do 21 go­di­ne. Ipak, Me­du­nja­nin je još i ra­ni­je u vi­še na­vra­ta izra­zio že­lju da igra za re­pre­zen­ta­ci­ju Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne.

Po­slje­dnjih da­na se po­no­vo aktu­eli­zi­ra­lo to pi­ta­nje. Mu­nib Uša­no­vić, ge­ne­ral­ni se­kre­tar No­go­me­tnog Sa­ve­za BiH, ko­ji je do­bro upu­ćen u pro­ble­ma­ti­ku pro­mje­ne držav­ljan­stva, tvrdi da u slu­ča­ju Me­du­nja­ni­na ne­ma ni­šta spor­no:

- Naj­va­žni­je je da ga se­le­ktor že­li po­zva­ti. Bez to­ga se ni­šta ne mo­že po­če­ti - ka­že Uša­no­vić i po­jaš­nja­va: -

Ola­kša­va­ju­ća je okol­nost što je Me­du­nja­nin ro­đen u Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni, da­kle je­dan uslov ispu­nja­va. Me­đu­tim, u ovom slu­ča­ju vri­je­di pra­vi­lo kao i u slu­ča­ju Mi­ra­le­ma Pja­ni­ća i Asmi­ra Be­go­vi­ća. Na­ime, on mo­ra po­tpi­sa­ti izja­vu da se odri­če ho­lan­dskog spor­tskog držav­ljan­stva i da že­li pri­hva­ti­ti bo­san­sko­her­ce­go­va­čko. Na­kon to­ga bi izva­dio na­še do­ku­men­te. Me­đu­tim, da bi do sve­ga ovo­ga do­šlo, se­le­ktor Ći­ro Bla­že­vić ga mo­ra sta­vi­ti na spi­sak. On je taj ko­ji odlu­ču­je ko­ji igrač tre­ba re­pre­zen­ta­ci­ji. Kad se­le­ktor da na­log admi­nis­tra­ci­ji, on­da mi stu­pa­mo na sce­nu. Bez to­ga ne­ma ni­šta - ka­zao je Uša­no­vić za «San».

Pod­sje­ti­mo, ra­ni­je su se Mi­ra­lem Pja­nić i Asmir Be­go­vić odre­kli svo­jih ra­ni­jih držav­ljan­sta­va (Lu­ksem­bur­ga i Ka­na­de), te su pri­hva­ti­li da igra­ju za re­pre­zen­ta­ci­ju BiH. Pri­je to­ga su do­bi­li po­zi­ve u bh. re­pre­zen­ta­ci­ju. Šta god da odlu­če se­le­ktor Bla­že­vić i No­go­me­tni sa­vez BiH, ja­sno je da igra­če kao što je Ha­ris Me­du­nja­nin, ko­ji bra­ni čast bh. no­go­me­ta u Špa­ni­ji, ne smi­je­mo iz­gu­bi­ti. Ha­ris ima 23 go­di­ne i pred­stav­lja pra­vu bu­du­ćnost na­šeg no­go­me­ta. Igra na po­zi­ci­ji za­dnjeg ve­znog i mo­gao bi pred­stav­lja­ti du­go­ro­čno rje­še­nje na ovom mjes­tu, s ob­zi­rom na go­di­ne Sa­mi­ra Mu­ra­to­vi­ća i El­vi­ra Ra­hi­mi­ća, igra­ča ko­ji igra­ju na ovoj po­zi­ci­ji.

ma trebas ga ciro pozvat...nebih da stvaramo neki pritisak nasem selektoru,nek on mirne glave odluci...evo i ovaj uske malo poceo radit svoj poso...bravo uske sve pohvale..nastavi tako i nece bit problema..
Ovo je sve tačno i bez pogovora. ALI!
Jedino sto treba naglasiti je to da je odnedavno uvedeno "FIFA-pravilo" o SPORTSKOM DRŽAVLJANSTVU, i da to ne znači ODRICANJE, ISPIS IZ STVARNOG DRŽAVLJANSTVA (vraćanje pasoš, itd) kao u vrijeme kad je Medunjanin bio 'aktuelan' kod Bake i Pašalića.
Razlika je drastična - a ovo naglašavam kako se opet ne bi počela priča o "patriotizmu" ovog ili onog....

Ćiroooooo! Zovni momka i "isprobaj" ga, provjeri njegove kvalitete i mogućnosti - Ako ništa poslušaj "glas javnosti"...ništa te ne košta! :lol:
Bosno moja poharana....

alemao
Kontakt:

Post Postao/la alemao » 23 sep 2009, 11:07

potpis,

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 23 sep 2009, 11:22

Jack_Daniels je napisao/la:Harise popusi ga cijeloj bosanskoj naciji !!!
nebudi tako vulgaran..ja znam da si ti ovo napiso samo da budes u centru paznje
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 23 sep 2009, 11:30

mislim da ovdje nema nikakve dileme oko toga dal' ga treba il' ne treba zvat u repku, ista stvar ko i sa begovicem (pljuju ju ga, psuju, omalozavaju a srce zaigra kad ga se vidi na treningu i svima je laknulo kad je pristo za nas branit) . . . isto tako ce bit i za harisa (naravno ako cirozmaticni selektor odluci da ga pozove) . . .
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

Jack_Daniels
Kontakt:

Post Postao/la Jack_Daniels » 23 sep 2009, 11:45

Da budem iskren ja volim na golu 100 puta vise vidjeti Kenana Hasagica ili Nemanju Supica nego Begovica jer se isti takodje jako mnogo dvoumio oko igranja umjesto da mu to bude od casti i da sto prije prihvati poziv i dodje...

Isto vazi i za ovog holandjanina..Kad su ga zvali mislio se i naravno da ce se sad odazvati kad je nikakva sansa da ce zaigrati za Holandiju sa jedne strane a sa druge kad je BIH na korak od SP....

Volio bih da ga ne zovu nikako a i ako ga zovu uvijek volim vidjeti Ibricica, Pjanica, Misimovica, Muratovica, Bajramovica, Stilica i ostale nego li ovog holandskog klovna....

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 23 sep 2009, 12:00

nekon sto vidjeh neke bolesnike na djelu ovdje ,vidim da je bolje da momak ne dodje da igra za bosnu njemu i onako ne treba repka jer igra u solidnom klubu i najboljoj ligi svijeta ,znamo kako su neki igrali u repki samo da bi se prodali negdje ali eto.
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

Jack_Daniels
Kontakt:

Post Postao/la Jack_Daniels » 23 sep 2009, 12:27

Pa takvi nam i trebaju. I da dodje samo ce se pokajati jer ce pod broj jedan sjediti na klupi a pod broj dva cemo ga pljuvati i spominjati mu mamu sto se javljala na telefon kad je bio pozvan da igra !!!!!

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 23 sep 2009, 13:17

Jack_Daniels je napisao/la:Da budem iskren ja volim na golu 100 puta vise vidjeti Kenana Hasagica ili Nemanju Supica nego Begovica jer se isti takodje jako mnogo dvoumio oko igranja umjesto da mu to bude od casti i da sto prije prihvati poziv i dodje...

Isto vazi i za ovog holandjanina..Kad su ga zvali mislio se i naravno da ce se sad odazvati kad je nikakva sansa da ce zaigrati za Holandiju sa jedne strane a sa druge kad je BIH na korak od SP....

Volio bih da ga ne zovu nikako a i ako ga zovu uvijek volim vidjeti Ibricica, Pjanica, Misimovica, Muratovica, Bajramovica, Stilica i ostale nego li ovog holandskog klovna....
Oooo, "whisky", pobogu! :shock:
Popusti malo, jer tolika 'količina' neznanja i frustracija rijetko se sreće i na banalnim forumima. Makar procitaj prethodne postove pa ces barem saznati zašto se nije 'odazivao' na pozive....
Medunjanin nije samo „holandjanin“ nego Holandjanin (pise se sa velikim pocetnim slovom H), momak je i Sarajlija, Bosanac, a silom prilika, kao dijete, se 'našao' u Holandiji....

I zašto je to uopšte važno? Rođen ovdje, ondje.... da li je to neki „kantar“ za tvoje „mjerenje“ ko zna cega!?
Pa, Pjanić, Hrgović, Bajramović i Misimović nisu rođeni u BiH, a opet su „naši – bh.reprezentativci!

Evo ti, znanja radi, podaci (izvori: Goal.com i TransferMarket.co) o Medunjaninu, ako ti to nesto znači....
Haris Medunjanin
Date of Birth: Mar 8, 1985.
Place of Birth: Sarajevo
Nationality: Netherlands/ Bosnia-Herzegovina
Height:187 cm.Weight:83 Kg.
Position:Midfielder
Market value: 1.600.000 €
Club: Real Valladolid – Spain, Primera division

PS:
A BiH trebaju svi, ama baš svi kvalitetni fudbaleri (sportisti, ljudi...) ma kako se zvali i kojeg su porijekla ili gdje su rođeni.

To sto bi ti VOLIO to ostavi za neke emisije tipa – „pjesme po vašim željama“ i pljuj po nekom drugom, sebi blizem.....

I ja bih, ako idem tvojom 'logikom' volio da mogu vidjeti u dresu BiH i Zlatana Ibrahimovića i Nevena Subotića i Josipa Šimunića i Zdravka Kuzmanovića...., a bogami i Ronalda, Riberija, Kaku, Terija, Kasiljasa..... kad bi zivot bio lična „željoteka“. :lol:
Bosno moja poharana....

Jack_Daniels
Kontakt:

Post Postao/la Jack_Daniels » 23 sep 2009, 13:25

Hello ba, on i njegova mamica su REKLI da nece da igra ili su izmuljali nesto slicno kako bi izbjegli njegov nastup za BIH...No tad je bilo drugacije, on je imao blistavu karijeru ispred sebe, BIH je tada bila miljama daleko od bilo kakvog prvenstva..I naravno oni nisu zelili da igra nadajuci se da ce dobiti poziv od Holandije, ali hvala Bogu pa nije...

I sta sad, treba da igra sada kada smo na korak od SP?? Treba njega sada da gledam jel??

Izvini jarane ali zaprdim ja njemu kitu....Bio sam na skoro svim utakmicama i imam pravo da kazem da nam ga moze popusiti samo..Ne trebamo ga a neka on igra i u Barceloni ako moze...

A Pjanica je zvala jedna Francuska, hello....Salihamidzica i Barbareza jedna Njemacka i ljudi nisu htjeli da igraju...

Sta mi ti pricas o reprezentaciji....
Zadnja izmjena: Jack_Daniels, dana/u 23 sep 2009, 13:27, ukupno mijenjano 1 put.

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 23 sep 2009, 13:26

Trigger je napisao/la:
Jack_Daniels je napisao/la:Da budem iskren ja volim na golu 100 puta vise vidjeti Kenana Hasagica ili Nemanju Supica nego Begovica jer se isti takodje jako mnogo dvoumio oko igranja umjesto da mu to bude od casti i da sto prije prihvati poziv i dodje...

Oooo, "whisky", pobogu! :shock:
Popusti malo, jer tolika 'količina' neznanja i frustracija rijetko se sreće i na banalnim forumima. Makar procitaj prethodne postove pa ces barem saznati zašto se nije 'odazivao' na pozive....
Medunjanin nije samo „holandjanin“ nego Holandjanin (pise se sa velikim pocetnim slovom H), momak je i Sarajlija, Bosanac, a silom prilika, kao dijete, se 'našao' u Holandiji....

I zašto je to uopšte važno? Rođen ovdje, ondje.... da li je to neki „kantar“ za tvoje „mjerenje“ ko zna cega!?
Pa, Pjanić, Hrgović, Bajramović i Misimović nisu rođeni u BiH, a opet su „naši – bh.reprezentativci!

Evo ti, znanja radi, podaci (izvori: Goal.com i TransferMarket.co) o Medunjaninu, ako ti to nesto znači....
Haris Medunjanin

Date of Birth: Mar 8, 1985.
Place of Birth: Sarajevo
Nationality: Netherlands/ Bosnia-Herzegovina
Height:187 cm.Weight:83 Kg.
Position:Midfielder
Market value: 1.600.000 €
Club: Real Valladolid – Spain, Primera division

PS:
A BiH trebaju svi, ama baš svi kvalitetni fudbaleri (sportisti, ljudi...) ma kako se zvali i kojeg su porijekla ili gdje su rođeni.

To sto bi ti VOLIO to ostavi za neke emisije tipa – „pjesme po vašim željama“ i pljuj po nekom drugom, sebi blizem.....

I ja bih, ako idem tvojom 'logikom' volio da mogu vidjeti u dresu BiH i Zlatana Ibrahimovića i Nevena Subotića i Josipa Šimunića i Zdravka Kuzmanovića...., a bogami i Ronalda, Riberija, Kaku, Terija, Kasiljasa..... kad bi zivot bio lična „željoteka“. :lol:
Pjanic je rodjen u bosni....
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 23 sep 2009, 14:39

adnan_hz je napisao/la:
Trigger je napisao/la:....I zašto je to uopšte važno? Rođen ovdje, ondje.... da li je to neki „kantar“ za tvoje „mjerenje“ ko zna cega!?
Pa, Pjanić, Hrgović, Bajramović i Misimović nisu rođeni u BiH, a opet su „naši – bh.reprezentativci!...
adnan_hz je napisao/la:Pjanic je rodjen u bosni....
Tacno - greska, mada to nije posebno bitno za ovu temu.
Miralem Pjanic rodjen 02.04.1990. godine u Zvorniku
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 23 sep 2009, 14:44, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 23 sep 2009, 14:43

Jack_Daniels je napisao/la:Hello ba, on i njegova mamica su REKLI da nece da igra ili su izmuljali nesto slicno kako bi izbjegli njegov nastup za BIH...No tad je bilo drugacije, on je imao blistavu karijeru ispred sebe, BIH je tada bila miljama daleko od bilo kakvog prvenstva..I naravno oni nisu zelili da igra nadajuci se da ce dobiti poziv od Holandije, ali hvala Bogu pa nije...

I sta sad, treba da igra sada kada smo na korak od SP?? Treba njega sada da gledam jel??

Izvini jarane ali zaprdim ja njemu kitu....Bio sam na skoro svim utakmicama i imam pravo da kazem da nam ga moze popusiti samo..Ne trebamo ga a neka on igra i u Barceloni ako moze...

A Pjanica je zvala jedna Francuska, hello....Salihamidzica i Barbareza jedna Njemacka i ljudi nisu htjeli da igraju...

Aferim, "whisky"
Tvoji postovi, odnosno riječi koje koristiš su vec za RP - moderatori, admini...GDJE STE!?
Bosno moja poharana....

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 23 sep 2009, 14:48

Trigger je napisao/la:
Jack_Daniels je napisao/la:Hello ba, on i njegova mamica su REKLI da nece da igra ili su izmuljali nesto slicno kako bi izbjegli njegov nastup za BIH...No tad je bilo drugacije, on je imao blistavu karijeru ispred sebe, BIH je tada bila miljama daleko od bilo kakvog prvenstva..I naravno oni nisu zelili da igra nadajuci se da ce dobiti poziv od Holandije, ali hvala Bogu pa nije...

Aferim, "whisky"
Tvoji postovi, odnosno riječi koje koristiš su vec za RP - moderatori, admini...GDJE STE!?
ovaj iski ko derpe neki.. stalno govori HELLooooooooooooooo
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 23 sep 2009, 15:06

adnan_hz je napisao/la:
Trigger je napisao/la:

Aferim, "whisky"
ovaj iski ko derpe neki.. stalno govori HELLooooooooooooooo
8-) :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D 8-)
Bosno moja poharana....

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 sep 2009, 16:24

Ja ne kontam,zbog cega ovoliko sekiracije.
Medunjanin ce igrati za BIH,za koga drugo ce nece valjda za Holandiju.Kad tamo sad nema mjesta ni da lopte dohvata :roll:
Nego gledam proslu tekmu Valjadolida i ismijah se al grohotom :mrgreen:
Naime Valjo u tri meca na jedvita jada osvojio dva boda u tri kola.Medzumudanjin nam ko biva bio ko ,,njesto bolehan,, ne zaigra i pojaca ekipu.Ljudi odmah dobise prvi put u ovoj sezoni i to jos na strani-odmah ih krenu,cim ovog nema :lol: :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 23 sep 2009, 16:27

opet o harisu,pa sve isto pišete pa ću se i ja ponavljat,čovjek je izabrao narandžastu boju i nek sad uživa neka sebi kupi dres robenna i nek šeta u njemu po lijepoj španiji,i ako mu već reprezentacija ne treba kao što neki tvrde da je on sazrio kao igrač zašto se sada nudi preko kojekakvih novinara u naštimanim intervjuima,neka igra i neka šuti nije nam neophodan i do sad smo bili bez njega pa možemo vala i u budućnosti...ŠTP BI REKAO DINO MERLIN :...GDJE SI BIO TI KAD JE BILO NAJTEŽE.......JA SAM BIO TU KAD JE BILO NAJTEŽE......

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 26 gostiju.