FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 05 jul 2012, 12:00

@Secko: U pravu si ti da se kod Bastiana ne može sve pravdat tim povredama. On posjeduje kvalitet, ali postoji kod njega problem i kada ga zaobiđu skroz povrede, da je nekad svjetska klasa, a nekad je prosjek. Nevjerovatno čovjek varira. Znači njemu često fali konstanta, a ta konstantnost u igri je jako bitna. Znači njega i u Njemačkoj i u Evropi, svijetu, cijene kao jako dobrog igrača i kao svjetsku klasu, ali ako hoćeš da budeš skroz najbolji, baš na vrhu, onda moraš još jednu dozu određenih elemenata dodat. A Schweini nekad kao da se prepusti sudbini samo. To je ono što mu ja zamjeram. Znači ja njega cijenim kao igrača, ali i ne volim ga stalno dizat u nebo. Treba znati, a i znamo svi, da je Bastian u Bayernu mnogo vremena dobio, imali su strpljenja s njim, dok on nije postao veliki, a onda opet kod njega nastupe te varijacije u igri.

Npr. jedan Muller u svojoj prvoj sezoni je odmah bjesnuo i puno bolje odigrao nego Schweini u svojoj prvoj, ma u svoje prve 2. Kod Mullera se npr. često vidi želja i kada ga ne ide, pa je zato igrač kojeg nikad ne bi mijenjao za nekog drugog. Pa onda jedan Ribery dođe iz Francuske, adaptira se brzo i u prvoj sezoni bude jedan od najzaslužniji za osvajanje duple krune, a i nakon toga često dobro odigra (ova zadnja sezona mu isto sjajna). Znači kad se jedan stranac može brzo adaptirat i proći određene prepreke (poput ozljeda i skandala), onda se i od jednog domaćeg igrača očekuje da pruži maksimum i da nema tako često crne rupe. Pogotovo kad još taj igrača dobije dosta podrške i dosta sloboda.
Činjenica je da Schweinija ipak ne bi puštao, da je dosta toga i dao, ali da može i mora puno više i da mu treba više petlje nekad, odvažnosti, te više vatre u ključnim trenucima. A ne samo napravit tužnu facu i tugovat za propuštenim internacionalnim trofejom. Kod Kroosa po pitanju tih određenih stvari, imam još više zamjerki, jer on je nekad baš pravo lijen. U pojedinim momentima čovjek sekunde nema tog nekog žara u sebi, a da potencijala i talenta ima, to svi znamo. Samo to nije dovoljno.
Zadnja izmjena: effe_sa, dana/u 05 jul 2012, 19:38, ukupno mijenjano 1 put.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 05 jul 2012, 14:32

barcelona zainteresirana za badstubera

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 05 jul 2012, 14:43

badstuber je napisao/la:barcelona zainteresirana za badstubera
Prodat odma i dovest Howeds-a :D
Volim te Zeljo!!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 jul 2012, 15:58

zlatandr je napisao/la:
badstuber je napisao/la:barcelona zainteresirana za badstubera
Prodat odma i dovest Howeds-a :D
Da su pametni to bi i uradili.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 05 jul 2012, 16:16

Da li ima istine u tom ili je samo bezze spekulacija!?
Mada,ima logike,mislim da Barca trazi stopera,Holger se fino pokazao na EP...vrlo moguce!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 05 jul 2012, 16:46

smopiBVB je napisao/la:Da li ima istine u tom ili je samo bezze spekulacija!?
Mada,ima logike,mislim da Barca trazi stopera,Holger se fino pokazao na EP...vrlo moguce!
Ma neutemeljene spekulacije...
Niti je Barcelona zainteresovana, a niti ce se Bayern odreci igraca iz vlastite skole nogometa.

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 05 jul 2012, 16:53

Bilall je napisao/la:
smopiBVB je napisao/la:Da li ima istine u tom ili je samo bezze spekulacija!?
Ma neutemeljene spekulacije...
Niti je Barcelona zainteresovana, a niti ce se Bayern odreci igraca iz vlastite skole nogometa.
A meni vala nije ni kvaliteta za Barcu.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 05 jul 2012, 17:11

Badstuber je odlican igrac, bar po meni.
Vidim vi ga omalovazavate a ja ne znam zasto ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 05 jul 2012, 17:47

Cisto sumnjam u ove spekulacije,a cak da su i istinite Badstuber moze otici samo u zamjeni za Mesia ili Iniestu!
Stern des Südens

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 05 jul 2012, 17:53

http://www.hrsport.net/vijesti/443032/n ... -zvijezdu/" onclick="window.open(this.href);return false;

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 05 jul 2012, 18:21

proFCB je napisao/la:Cisto sumnjam u ove spekulacije,a cak da su i istinite Badstuber moze otici samo u zamjeni za Mesia ili Iniestu!
Moze li Messi Iniesta i Xavi za Stubera,mislim da bi to bilo najrealnije :D

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 05 jul 2012, 18:24

smopiBVB je napisao/la:
proFCB je napisao/la:Cisto sumnjam u ove spekulacije,a cak da su i istinite Badstuber moze otici samo u zamjeni za Mesia ili Iniestu!
Pa to ti ja govorim,kolikoje realno da stuber ode u barcu toliko je realno da mesi il iniesta dodju nama :mrgreen:
Stern des Südens

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 05 jul 2012, 18:27

proFCB je napisao/la:
smopiBVB je napisao/la:
Pa to ti ja govorim,kolikoje realno da stuber ode u barcu toliko je realno da mesi il iniesta dodju nama :mrgreen:
:lol: dobar dobar :lol:

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 05 jul 2012, 18:47

effe, odlicno si to sastavio. trebam li uopste napominjati da se slazem :)
vjerujem da bi se s tim sto si napisao slozio sve i jedan svjetski strucnjak, a da se ne slozim ja.

barca hoce badstubera :P
trebam li ponavljati da su badstuber, humels i hovedes najbolji njemacki stoperi(badstuber je u blagoj prednosti jer je odigrao vise teskih utakmica) i da je san svakog bavarca da jednog od ove dvojice upari sa badstuberom?
vjerujem da se humels nikada nece vratiti u minhen, tako da nam ostaje hovedes za kojeg sam sigurn da ce doci.

sad, postavlja se pitanje kako zadrzati badstubera a istovremeno maznuti neku svoticu od barce?
predlazem da zakrecimo boatenga i posaljemo ga u barcu :!: jbg, krec ce drzati do prve kise a to je sasvim dovoljno vremena da im se maznu pare.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 05 jul 2012, 19:12

Nisu ni oni iz Barse toliko naivni.
Mislim da im Boateng nije pretjerano zanimljiv :D
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 05 jul 2012, 19:28

RMA je napisao/la: A meni vala nije ni kvaliteta za Barcu.
Nije Stuber nimalo "nekvalitetan" stoper..
Nekima on "smotano" izgleda ali to je druga prica. U prethodnoj sezoni je pokazao da se tim moze dosta dobro osloniti na njega.
-------------------
Ja opet na svu tu pricu oko Bayernove zadnje linije gledam drugacije nogo li vecina na ovom forumu.
Mislim da slijedi borba za prvu postavu na stoperskim mjestima u Bayernu jer se ove sezone namece i Dante Bonfim.
Brazilac je snazan u duelima, odlican u skok igri, pozrtvovan i bez imalo respecta prema protivniku, i dosta tehnicki potkovan (tehnicki jaci i od Stubera i Boatenga). Uz sve to Brazilac je i ambiciozan jer je najavio da ce se izboriti za prvu postavu i da je sada dosao u klub u kojem ce se zadrzati.
Mislim da ce Dante za kratko vrijeme nekog stopera poslati na klupu ;)

[youtube][/youtube]

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 05 jul 2012, 19:45

Citao sam clanak, mogao bi Sammer vrlo lako u startu opravdati ukazano povjerenje sa tim transferom.
Sigurno da mu je to i cilj ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 jul 2012, 19:46

Bilall je napisao/la: Nije Stuber nimalo "nekvalitetan" stoper..
To ja trubim od početka, od kako je zaigrao za prvu postavu (nisi to od početka mogao baš sve pratit, jer si kasnije došao :) ). Ali upravo je to ključno što ti kažeš nekad smotano, nezgrapno djeluje i odmah je nekima trn u oku. A nekog šminkera bi uvijek doveli :) Znači Holger se nikad ne ocjenjuje prema onome što pruži i kolika je njegova korist za ekipu, kako za Bayern, a tako i za Elf. Od grubih, fatalnih grešaka unazad godinu dana kod Badstubera ćeš naći samo jednu. Šta misliš koju? Pa ovu protiv Talijana, kada mu je pobjegao Balotelli, a još je tom golu prethodio lanac grešaka drugih igrača. I sad nek svako se zamisli, ako je to najgora Holgerova greška, gdje su onda razlozi i osnovi za osporavanje kvaliteta ovog igrača? :) Ja nikad nisam ovde vidio niti jedan valjan razlog što to Holger ne valja. Baš ni jedan, jedini. :) A dosta se puta osporavao kvalitet tog igrača. Iako nas opet dosta ima i koji ga jako cijene. A ono što je najbitnije, cijeni ga naša uprava i nikad ga, ni u snu neće pustiti. :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 jul 2012, 20:29

Igracke karijere Bayern-Macher(a) 8-)

slika

Struktura rukovodjenja u Bayernu, nakon nedavnih promjena ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 05 jul 2012, 22:10

Pozdrav moji dragi Bavarci, evo vratio sam se s godišnjeg pa reko da malo prokomentarišem zbivanja u našem najdražem klubu. Svi dosadšni transferi su manje više transferi ya klupu i budučnost, stoga se nadam da će to krja prelaznog roka doći još jedno pravo pojačanje (Martinez) s kojim bi bilo moguće varirati postavu sa 4-2-3-1 na 3-4-3 u toku temem po potrebi. A umalo da zaboravim reći da mi je neopisivo drago što je Nerlinger dobio otkaz a na njegovo mjesto došao Sammer.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.