FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 05 jul 2012, 15:04

Baja_Zvjerka je napisao/la:
HzSM je napisao/la:Slazem se da je cifra od 5000 KM premala,pa to je prejadno.U pravu je Dino kada kaze da Sarajevo nije Seljo,Borac ili Siroki jer je najveci BH-klub sa najvise navijaca i da ce upravo utakmica Sarajeva biti najgledanija.Medjutim,s obzirom na ekonomsku situaciju u BiH ja vjerujem da BHT i nije mogao ponuditi vecu cifru...
Ne bih da ulazim u neke dublje rasprave, samo zelim da reagujem na neistinu, cisto informativno radi gostiju koji citaju forum, iako vidim da si ti nesto kao onaj UPS, ili sta ja znam bilo je jos takvih pokemona. Željezničar (ono sto ti kazes Seljo) je najveci BH klub, najtrofejniji, sa najvise navijaca. Postoji vise relevantnih dokaza za to. Sarajevo je 2 po velicini klub u BiH, na 2 mjestu po broju navijaca, i to svakako stoji. Da ce utakmica Sarajeva biti najgledanija, to je smijesna konstatacija.

Eh sad o prenosu. Mislim da je Sarajevo ucinilo pravu stvar odbijajuci prenos za pisljivih 5000 KM, ali opet mi je smijesna cinjenica da su trazili samo 5000 vise, tako da su i to smijesne pare. Dobra stvar je sto ce omoguciti prenos preko interneta svima koji zele, ali su to trebali uraditi i ovu utakmicu, jer i ja kao manijak sigurno bih pogledao tu tekmu, da vidim kakvo je Sarajevo, kako ce proci u Evropi, kakvi su za lige (hoce li nam biti makar kakvi, takvi konkurenti u sljedecoj sezoni), ali naravno da necu otici na Kosevo i dati cenera da gledam utakmicu, toliku zelju ipak nemam..

Sretno danas...
Niko te ne pita za misljenje ko je najveci... To se zna nemamo se potrebe raspravljati. Ovdje je problem cijena Sirok/Borac vs Sarajevo... Ne mozes davati istu cijenu klubu koji ima 10x vise navijaca nego li Siroki stanovnika.

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 05 jul 2012, 15:05

barbarez je napisao/la:
soe je napisao/la:
barbarez je napisao/la:Da se samo malo nadovezem u vezi prenosa i cijena.Prije par godina,derbi Sarajevo -Zeljo 0-3 nije prenosen iz razloga jer su tada Resic i kompanija trazili bruku para ,haj da kazem otprilike 50000 km za prenos,nisam tacno siguran.Tacnost informacije se moze pogledati na You Tube bas na tom klipu i poznatom Bahinom komentaru.Gdje je covjek objasnio da kompletnu sezonu Lige prvaka plate oko 100 000 km a oni trze za jednu tekmu 50 000 km.Presmijesno.
E slicna Vam je stvar i sada,ne bitno cija je uprava u pitanju,jer je i nasa slicno radila,mislim protiv Sherifa.Realno je da nasi pretjeruju u trazenju para,kakav fudbal igraju i 5000 km je premija da im neko plati.Nego je to nacin pokusaja otimanja para.Zar vi mislite da je neko sisao vesla i tako lako ce se u sadasnjoj situaciji razbacivati parama.Druga je stvar sto se povecaju apetiti upravama i kontaju zavrnuti para sto vise.
Onda ucjenjuju Tv kuce ,i kontaju ako ne prodaju prenos doce vise navijaca.Ma o cemu se prica tu,pa jel stid ikoga pricati o posjeti.Pa pogledajte nam zadnje derbije.Haj uzmimo u obzir zabranu,ali sta je bilo i prije toga.Ne moze 10 000 pitara da se skupi,ili manijaka svejedno.Prije 10 godina ko od sale je bilo 25 000 gledalaca,i to je bila osrednja posjeta,znalo je i bolje biti.Dosla nova generacija navijaca,sve im interesantno 5 minuta,i prije su bili prenosi pa pun stadion.
Onda jel Selimovic ili neki drugi dodje i prosipa demagogiju nismo mi ko drugi mi imamo svoju cijenu,loze navijace ko zadnje papke,tjeraju ih da ne razmisljaju svojom glavom.**** ti svaku upravu,bilo kog kluba i njihove navijace,kad ti njima ko trudnoj zeni moras udovoljavati ne bi li oni dosli u sto vecem broju.Nesto Zeljini kruze busevima,ovi lijepe plakate.Kakvi su navijaci danas cini mi se da im das po 20 km da dodju opet ne bi napunili stadion.Onda se prica o nekim drugim stvarima,koje nemaju veze sa zdravom pameti.Samo se kod nas kuca pravi od krova.Nista se ne radi sistematski i po redu,koji bi donosio neki uspijeh,pa da onda mozes serbez postavljati neke uslove.
Nista se ne radi kako treba.
Ufati se svog kluba nemoj glavu razbijat oko Sarajeva.
Ocekivao sam takav debilan odgovor,ali samo se pitam kad ce pojedinci poceti mozak koristiti.
@ Van Basten
Nemoj zajebavati prvo Selimovic i kompanija nek pocnu raditi konkretne stvari ,pa onda tek postavljaju uslove.Ti si upravu kad kazes Sarajevo ima vise navijaca i ostalo,ali izuzmemo li solidne nastupe Sarajeva u Europi,Siroki i Borac su osvojili vise trofeja nego Sarjaevo,mislim u zadnje vrijeme.Siroki je mozda i najorganizovaniji u BiH,u mnogim stvarima su ispred.Za mene ce Sarajevo uvijek biti vece od njih,sto ono realno i jeste,ali mislim da nije poenta u tome.Razmislite sta to Sarajevo realno pruza i koliko ozbiljno radi, da bi zahtijevalo neke vece cifre.Sad vam kazem koliko su ljudi placali za komplet sezonu lige prvaka ,20-30 utakmica plus pregledi,a neko trazi za jednu tekmu,a pricamo o kvaliteti fudbala koja je nebo i zemlja.Ima sarajevo ili bilo ko drugi, ali evo pricamo o Sarajevu ,sta ponuditi ,nastup u Europi,promocija Bh fudbala,ali to je sve.Kavka ce biti promocija ,kvalitet, prazne tribine,nije to bas tako puno ko sto mislite.Ti si jedan od normalniji likova,ali mislim da Selimovic ,kao i Zujo uostalom puno vise pricaju u prazno i malo rade.Prvo moraju dovesti u red mnoge stvari da bi onda mogli postavljati uslove i pricati o trzistu i nekom nivou.Malo me nervira nerealnost u kojoj smo.Evo kod nas pricaju o nekom giganstkom Zelji i koracima naprijed,a sad ucvikali od Maribora kao daje Barca.Sto prije budemo realni,pocnemo raditi dobre stvari,pravili brend od nasih klubova,imali pune stadione,onda mozemo postavljati uslove i cijene.Ne kontam kako ne vidis logiku.Razumijem da zelis vidjeti takve stavove svog kluba ,ali koliko su realni i imaju argumentaciju.Meni se isto svidja sto je amar zauzeo stav oko dovodjenja igraca,i nece da pristaje na njihove ucjene,tipa ovaj MKesanovic i mnogi slicni njemu,koji ucjenjuju ,fataju na foru ,pa na kraju svi zavrsavaju po Celiku,Slobodi ,Velezu.A sve veiliki talenti trazi ih pola Europe.To se meni svidja,ali samo to,ne dizem se dalje od toga,jer sam svjestan da jos uvijek ne mozemo dovesti igraca kojeg cemo platiti dobro,vec se uzdat u mladost ili srecu.Ne dizem se da ce radije kod nas nego negdije vani.SUper mi je sto gradi polako takav stav,ali sam svijestan da smo jos daloko od toga da se nazivam divom ili necim drugim.Pogledaj samo ukupan broj navijaca na tekmama u prosjeku ,3000 i onda mi kazes da je realno da dobijes velike pare.Uozbiljite se.Kakvo trziste ,uspavano ili ono koje ne dolazi na utakmice.Ne treba gledati kratkorocno ,vec malo dalje i dublje.
Naravno za kraj da objasnim,nema ovo veze za koga navijam.
TMmanija2012 je napisao/la:Selimovica spucala sparina..cuj Sarajevo najveci BH klub.Jes da nema Zelje,Sirokog i u zadnje vrijeme Borca :lol:
Za obojicu štrumfova, šta drugo reći nego IMATE MOJ POTPIS!
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 05 jul 2012, 15:09

TMmanija2012 je napisao/la:Selimovica spucala sparina..cuj Sarajevo najveci BH klub.Jes da nema Zelje,Sirokog i u zadnje vrijeme Borca :lol:
Preporucio bih ti da procitas koju knjigu da malo naucis znacenjA rijeci "najveci". Najveci nije najuspjesniji. ;)

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 05 jul 2012, 15:14

sretno pitari danas vjerujem u vasu pobjedu :D
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 05 jul 2012, 15:15

HZ_ilidzaa je napisao/la:
Preporucio bih ti da procitas koju knjigu da malo naucis znacenjA rijeci "najveci". Najveci nije najuspjesniji. ;)
Po cemu ste najveci..jedino po euforiji u prvih pet kola :lol:

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 05 jul 2012, 15:15

astra1922 je napisao/la:sretno pitari danas vjerujem u vasu pobjedu :D
Cudo nisi rekao dabogda izgubili :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 05 jul 2012, 15:16

A po cemu je to Sarajevo najveci klub u BiH? (nije provokacija niti ista slicno tome, jednostavno me interesuje odgovor :) ).

I btw. sretno vam danas ;) .
FK Željezničar
Chelsea FC

HzSM
Kontakt:

Post Postao/la HzSM » 05 jul 2012, 15:17

TMmanija2012 je napisao/la:
Po cemu ste najveci..jedino po euforiji u prvih pet kola :lol:
Bolje nego biti poznat po remiju sa slovenskim drugoligasem.Ne mozete njih pobjediti,a sanjate pobjedu protiv njihovog pravaka.Ponovit ce se Hapoel. :mrgreen: :mrgreen:

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 05 jul 2012, 15:18

Ha ha. E čuj to. Pa ako najveći nije najstariji, ako najveći nije najuspješniji, ako najveći nije najpopularniji, ako najveći nije i od UEFA-e priznat kao takav, pa šta je onda. Da mu nije stadion na najvećoj nadmorskoj visini ili ima najveće igraće po gabaritima (da nije Said :D ). Imam sobu knjiga kući, ali ne kontam.
Izvini mor'o sam malo, šega mi.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 05 jul 2012, 15:19

Aha znamo mi da je vas uspjeh Željin neuspjeh :lol:

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 05 jul 2012, 15:22

Hahahaha fala drago Allahu sto navijam za Želju i ne živim u zabludi :lol:

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 05 jul 2012, 15:22

Sarajlijc@ je napisao/la:
astra1922 je napisao/la:sretno pitari danas vjerujem u vasu pobjedu :D
Cudo nisi rekao dabogda izgubili :mrgreen:
he he pa volim ja sarajevo kao klub,zato sto ste nam redovna musterija :D ;) moram vam dati malo podrske

Nova sezona nova nafaka

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 05 jul 2012, 15:23

HAHAHAHAHA... :lol: :lol: :lol: :lol:

Nema stadion, 46', trofeja nigdje, navijaci su bara bara hajde reci cemo u BiH sa manijacima, ali po brojnosti ljudi koji navijaju za jedan i drugi klub, smijesno je i porediti... 8-)
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

HzSM
Kontakt:

Post Postao/la HzSM » 05 jul 2012, 15:24

Baja_Zvjerka je napisao/la:HAHAHAHAHA... :lol: :lol: :lol: :lol:

Nema stadion, 46', trofeja nigdje, navijaci su bara bara hajde reci cemo u BiH sa manijacima, ali po brojnosti ljudi koji navijaju za jedan i drugi klub, smijesno je i porediti... 8-)
Je li ti nemas temu ili zivot?Jeste smijesno nas je porediti sa skretnicarima ciji se stadion srusio,ciji navijaci su penzioneri...Uvijek cete biti mali Seljo.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 05 jul 2012, 15:25

hajmo sada ciji je babo jaci :lol: :lol: :lol:

Nova sezona nova nafaka

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 05 jul 2012, 15:25

Ej care nasi navijaci penzioneri :lol:

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 05 jul 2012, 15:27

HzSM je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:HAHAHAHAHA... :lol: :lol: :lol: :lol:

Je li ti nemas temu ili zivot?Jeste smijesno nas je porediti sa skretnicarima ciji se stadion srusio,ciji navijaci su penzioneri...Uvijek cete biti mali Seljo.
dan te ne yebo, nije se sam stadion od sebe srusio ccccc
Za zivot cijeli!

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 05 jul 2012, 15:27

Ima najbolje navijace,stadion,tradiciju i pehare.Kad ste vi sabani tovarili jugoslovenskom ligom mi smo bili u vrhu.

opet glupa prepucavanja.igrate u evropi,raduj se.
ako pobijedite,a nadam se da hocete,raduj se.
ziv si nadam se i zdrav ,raduj se.

a poslije svega ne bi bilo lose da malo i procitas ponesto pa neces lupati gluposti.sad se pitas sta je glupost:

sta znaci ima najbolje pehare?????

za stadion te necu pitati nista sve je receno,pametnom dosta.

od vrucine ne mogu pritiskati velika slova pa nek se kljaici ne ljute ;)
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 05 jul 2012, 15:28

Rasprava na nivou djece iz vrtica **** te zivot :roll:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 05 jul 2012, 15:29

Gospodo draga izjava vaseg Selimovica je za djecu iz vrtica ;)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10, MaroonBjelave, pitara, Vanja8 i 55 gostiju.