Jogunčić: Ljudi iz kluba su mi okrenuli leđa!
Ljubimac tuzlanskih navijača, Samir Jogunčić propustio je proljetnu sezonu prošlog prvenstva u Premijer ligi BiH. On se povrijedio u utakmici 15. kola Premijer lige BiH u utakmici sa Slavijom, a na operaciju prepona otišao je 10. februara. Sve ono što mu se događalo od februara do danas najradije bi zaboravio. Još uvijek se budi sa bolovima, sve izvjesnija je nova operacija, ali ga najviše boli rana na srcu.
"Znate da od nogometa živim i da hranim svoju porodicu. Svih ovih mjeseci ljudi koji su bili u klubu su mi okrenuli leđa. Gurnuli su me na margine u svakom mogućem smislu, a optuživali su me kako sam se namjerno operisao", počinje svoju ispovjest za .... Samir Jogunčić, nogometaš koji je u prethodnim sezonama bio ključni igrač Slobode u Premijer ligi BiH.
Od februara do danas samo ga je posjetio Mirza Hadžić, dok ga je u bolnici obišao Darko Vojvodić. Na jednom od sastanaka sa klupskim čelnicima optuživan je za sve i svašta, a bio je izostavljen sa spiska za plate iako su svi znali, kako kaže, da od nogometa živim.
"Moram reći kako od mene nije leđa okrenula Sloboda, već ljudi koji su bili u klubu. Ne bih niko imenovao, oni dobro znaju ko su. Nekoliko mjeseci nakon njihovih optužbi može se vidjeti kakva je situacija sa mnom. Još uvijek ne treniram, a budim se sa istim bolovima. Faktički ne smijem ništa teže podići, jer me onda obuzme bol koji traje nekoliko dana".
I ranije su se ljudi u Slobodi nekorektno odnosili prema nogometašima koji su povrijeđeni. Primjerice nije plaćena operacija Tariku Okanoviću, Mersedu Malkiću, nekada davno i Admiru Joldiću.
"Ja se nisam povrijedio na ulici. Povrijedio sam se na radnom mjestu, a oni su se prema meni odnosili kao da sam s ulice. Istinski žalim što nisam bio u ekipi, što nisam pomogao Slobodi da opstane u Premijer ligi BiH. Bio sam na gotovo svakom treningu, utakmici i bar na taj način izražavao podršku svojim suigračima. Sve ovo me strašno boli, ali nadam se da će se Sloboda vrlo brzo vratiti u Premijer ligu BiH.
Narednih dana Jogunčić ide na nove pretrage, a ne isključuje se mogućnost nove operacije.
"Ponovo sve ganjam sam. Svojim vazama sam došao do doktora Alena Kamerića, a najvjerovatnije ću ići na pretrage kod doktora Borisa Nemeca u Pulu. Moram vidjeti zašto imam uplani proces u predjelu prepona. Od tih nalaza ovisit će nastavak moje karijere. Nadam se najboljem".
Kada je bio u naponu snage bio je na meti Sarajeva, ali i drugih premijerligaša. Ugovor sa Slobodom mu je istekao prije sedam dana.
"Čuo sam se sa Ibrakovićem, koji me je pozvao da dođem i treniram. U korektnom razgovoru sam ga upoznao sa onim što sam proživio u prethodnom periodu. Još ne razmišljam šta i kako dalje. Najvažnije je da budem zdrav, jer kad sam takav onda se ne plašim za svoju budućnost", rekao je u svojoj ispovjesti Samir Jogunčić.