FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Šofa
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Šofa » 05 jul 2012, 11:34

Prije nekoliko godina jedan od derbija se igrao na Kosevu i nije bilo prenosa. Ja kao navijac Sarajeva nisam bio u mogucnosti da idem na utakmicu i volio bih da sam je gledao na TV.
BHT U SVAKOJ UTAKMICI ZELI DA ZARADI I JA KAO NAVIJAC SARAJEVA NISAM NI U JEDNOM TRENUTKU ZAMJERIO KLUBU STO JE TRAZIO VISE NOVCA OD ONOGA STO JE BHT PONUDIO, I MISLIM DA PRAVI NAVIJAC TREBA DA STANE IZA ODLUKE SVOG KLUBA.

Zasto se sada palite, sto se sniste palili kada se nisu prenosile utakmice reprezentacije. kada je BHT uzeo lovu od spanaca za prenos a onda tim istim spancima nije zelio da plati ni priblizno nego je igrao na kartu da smo sirotinja pa da nam daju dzaba.

Zasto se sada palite a niste se upalili sto vam je prenos lige prvaka smece a za to se izdvoje velika sredstva. pa imate Branimira Tulica ili Muhameda Konjica ili za Evropsko Prvenstvo Amara Osima kao gosta(prva dva po godinu dvije budu gosti komentatori i to samo na poluvremenu ne jave se cijelu utakmicu).

Zasto se niste bunili kada vam pojedini novinari sa BHT-a ponovljenji snimak gola komentarisu kao novi gol.

Zasto se niste bunili kada ti isti novinari idu na polufinalne utakmice da direktno komentarisu sa stadiona i na to se potrosi tih desetak hiljada koje ne zele da plate Sarajevu.

Zasto se ne bunite kada ih ode 20 NA EURO SONG i to o trosku BHT-a, a samo je jdean izvodjac.

...

Dragi gradjani ove zemlje i pretplatnici BHT-a nazovite tu kucu i pitajte sto vam ne daju sadrzaj koji trazite
N tom servisu rade sportski novinari koji dolaze nepripremljeni na posao, ili se tacno vidi na koga se se kladili pa navijaju i fale taj klub. Taj isti servis daje novac za proizvode iz susjednih drzava( program za djecu, emisije o kulturi, serije iz susjednih drzava, filmove sa prevodima iz susjednih drzava) a ne zeli da izdvoji nijednu marku da napravi svoj proizvod da bi zaradili na kraju.

POPUSTITE MOJE SARAJEVO KOJE NECE DA SE PRODA ZA MIZERIJU!!!!!!!!!!!!

Šofa
Kontakt:

Post Postao/la Šofa » 05 jul 2012, 11:45

Zboravih reci

AKO STE PRAVI NAVIJAC SARAJEVA OPROSTICETE UPRAVI OVO STO NIJE BILO PRENOSA JEDNU UTAKMICU JER CETE OSTALE MOCI GLEDATI PREKO INTERNETA I NECETE MORATI CEKATI DA LI CE I KOLIKO BHT IZDVOJITI ZA PRENOS.
Sarajevo nije servis gradjana i kao takvo ne treba da gleda interes gradjana nego svoj interes.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 05 jul 2012, 11:47

Elegant je napisao/la:
HzSM je napisao/la:Slazem se da je cifra od 5000 KM premala,pa to je prejadno.U pravu je Dino kada kaze da Sarajevo nije Seljo,Borac ili Siroki jer je najveci BH-klub sa najvise navijaca i da ce upravo utakmica Sarajeva biti najgledanija.Medjutim,s obzirom na ekonomsku situaciju u BiH ja vjerujem da BHT i nije mogao ponuditi vecu cifru...
Kazes utakmica Sarajeva ce biti najgledanija, znaci oni moraju da vam plate 10.000 da bi oni koji ne mogu doci na Kosevo mogli gledati a ako ne plate nista od toga. Pa vi sami uskracujete vase navijace za gledanje utakmice.
mma_hz je napisao/la:a sto se Zeljkini tifozi plaho brinu za navijace Sarajeva iz drugih gradova BIH.. :roll: :roll
Pa sta reci za vas kad se vi ne brinete za vase navijace van Sarajeva ?!

Umjesto da ucinite uslugu ne samo vasim navijacima koji su udaljeni od Sarajeva nego i ostalim građanima BiH koji zele da gledaju utakmicu, vi gledate "cifru".

Ali ne vi ste "giganti - najveci klub u BiH" :roll:
bitno je da vas Zujo u vama ne vidi samo cifru i bitno je da u vas ne gleda samo kao u "kupce " i biznis.. ;)
@sofa ..svaka cast.. ;)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 05 jul 2012, 12:11

HzSM je napisao/la:Slazem se da je cifra od 5000 KM premala,pa to je prejadno.U pravu je Dino kada kaze da Sarajevo nije Seljo,Borac ili Siroki jer je najveci BH-klub sa najvise navijaca i da ce upravo utakmica Sarajeva biti najgledanija.Medjutim,s obzirom na ekonomsku situaciju u BiH ja vjerujem da BHT i nije mogao ponuditi vecu cifru...
Ne bih da ulazim u neke dublje rasprave, samo zelim da reagujem na neistinu, cisto informativno radi gostiju koji citaju forum, iako vidim da si ti nesto kao onaj UPS, ili sta ja znam bilo je jos takvih pokemona. Željezničar (ono sto ti kazes Seljo) je najveci BH klub, najtrofejniji, sa najvise navijaca. Postoji vise relevantnih dokaza za to. Sarajevo je 2 po velicini klub u BiH, na 2 mjestu po broju navijaca, i to svakako stoji. Da ce utakmica Sarajeva biti najgledanija, to je smijesna konstatacija.

Eh sad o prenosu. Mislim da je Sarajevo ucinilo pravu stvar odbijajuci prenos za pisljivih 5000 KM, ali opet mi je smijesna cinjenica da su trazili samo 5000 vise, tako da su i to smijesne pare. Dobra stvar je sto ce omoguciti prenos preko interneta svima koji zele, ali su to trebali uraditi i ovu utakmicu, jer i ja kao manijak sigurno bih pogledao tu tekmu, da vidim kakvo je Sarajevo, kako ce proci u Evropi, kakvi su za lige (hoce li nam biti makar kakvi, takvi konkurenti u sljedecoj sezoni), ali naravno da necu otici na Kosevo i dati cenera da gledam utakmicu, toliku zelju ipak nemam..

Sretno danas...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 05 jul 2012, 12:13

harishp je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:
harishp je napisao/la:Zato.
Ne sjećam se da sam te nešto pito Branimire Tuliću.
@grcavi .ba ili ti ga Demir Hotic brkica VG II :mrgreen: na odgovor se zahvali a ne bude se drzak.
E moj Tuliću zar te nisu naučili da se ne javljaš dok te neko nešto ne pita ? ccc bio si nam selektor a kultura ti je na niskom nivou :cry: A i humor takođe ;)

ontopic: Ma razbićete danas ove pekare, konobare i to.Ne kontam one izjave tipa:danas svi igraju fudbala, lopta je okrugla, bla bla bla.Sarajevo će danas 100 % pobijediti ove samo je pitanje kojim rezultatom.
DRUG NEBI TI PUNCA

High

Post Postao/la High » 05 jul 2012, 12:31

Svašta ću pročitati ovdje.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

SaltBoY
Kontakt:

Post Postao/la SaltBoY » 05 jul 2012, 13:02

Sretno u europi i da se dogura do kraja ... ;)
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 05 jul 2012, 13:05

Hajde vise pocni!
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

BanjaluckiVelikan
Kontakt:

Post Postao/la BanjaluckiVelikan » 05 jul 2012, 13:26

SRETNO, NADAM SE DA PROLAZITE DALJE! ;)

senci-071
Kontakt:

Post Postao/la senci-071 » 05 jul 2012, 13:44

SRETNO BORCU,DA AKOBOGADA PRODJETE CELIK.
Prenosa nema , odakle BHT-u pare valja platit eurovizije, ski skokove, atletske mitinge i sl., Mi mislimo da vrijedimo tih 10.000 milja i gotovo,kome se ne svidja nek se zali Valentinu Incku,ovim drugim pravim navijacima svejedno,idemo ne Kosevo. ;)

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 05 jul 2012, 14:01

Da se samo malo nadovezem u vezi prenosa i cijena.Prije par godina,derbi Sarajevo -Zeljo 0-3 nije prenosen iz razloga jer su tada Resic i kompanija trazili bruku para ,haj da kazem otprilike 50000 km za prenos,nisam tacno siguran.Tacnost informacije se moze pogledati na You Tube bas na tom klipu i poznatom Bahinom komentaru.Gdje je covjek objasnio da kompletnu sezonu Lige prvaka plate oko 100 000 km a oni trze za jednu tekmu 50 000 km.Presmijesno.
E slicna Vam je stvar i sada,ne bitno cija je uprava u pitanju,jer je i nasa slicno radila,mislim protiv Sherifa.Realno je da nasi pretjeruju u trazenju para,kakav fudbal igraju i 5000 km je premija da im neko plati.Nego je to nacin pokusaja otimanja para.Zar vi mislite da je neko sisao vesla i tako lako ce se u sadasnjoj situaciji razbacivati parama.Druga je stvar sto se povecaju apetiti upravama i kontaju zavrnuti para sto vise.
Onda ucjenjuju Tv kuce ,i kontaju ako ne prodaju prenos doce vise navijaca.Ma o cemu se prica tu,pa jel stid ikoga pricati o posjeti.Pa pogledajte nam zadnje derbije.Haj uzmimo u obzir zabranu,ali sta je bilo i prije toga.Ne moze 10 000 pitara da se skupi,ili manijaka svejedno.Prije 10 godina ko od sale je bilo 25 000 gledalaca,i to je bila osrednja posjeta,znalo je i bolje biti.Dosla nova generacija navijaca,sve im interesantno 5 minuta,i prije su bili prenosi pa pun stadion.
Onda jel Selimovic ili neki drugi dodje i prosipa demagogiju nismo mi ko drugi mi imamo svoju cijenu,loze navijace ko zadnje papke,tjeraju ih da ne razmisljaju svojom glavom.**** ti svaku upravu,bilo kog kluba i njihove navijace,kad ti njima ko trudnoj zeni moras udovoljavati ne bi li oni dosli u sto vecem broju.Nesto Zeljini kruze busevima,ovi lijepe plakate.Kakvi su navijaci danas cini mi se da im das po 20 km da dodju opet ne bi napunili stadion.Onda se prica o nekim drugim stvarima,koje nemaju veze sa zdravom pameti.Samo se kod nas kuca pravi od krova.Nista se ne radi sistematski i po redu,koji bi donosio neki uspijeh,pa da onda mozes serbez postavljati neke uslove.
Nista se ne radi kako treba.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 05 jul 2012, 14:12

barbarez je napisao/la:Da se samo malo nadovezem u vezi prenosa i cijena.Prije par godina,derbi Sarajevo -Zeljo 0-3 nije prenosen iz razloga jer su tada Resic i kompanija trazili bruku para ,haj da kazem otprilike 50000 km za prenos,nisam tacno siguran.Tacnost informacije se moze pogledati na You Tube bas na tom klipu i poznatom Bahinom komentaru.Gdje je covjek objasnio da kompletnu sezonu Lige prvaka plate oko 100 000 km a oni trze za jednu tekmu 50 000 km.Presmijesno.
E slicna Vam je stvar i sada,ne bitno cija je uprava u pitanju,jer je i nasa slicno radila,mislim protiv Sherifa.Realno je da nasi pretjeruju u trazenju para,kakav fudbal igraju i 5000 km je premija da im neko plati.Nego je to nacin pokusaja otimanja para.Zar vi mislite da je neko sisao vesla i tako lako ce se u sadasnjoj situaciji razbacivati parama.Druga je stvar sto se povecaju apetiti upravama i kontaju zavrnuti para sto vise.
Onda ucjenjuju Tv kuce ,i kontaju ako ne prodaju prenos doce vise navijaca.Ma o cemu se prica tu,pa jel stid ikoga pricati o posjeti.Pa pogledajte nam zadnje derbije.Haj uzmimo u obzir zabranu,ali sta je bilo i prije toga.Ne moze 10 000 pitara da se skupi,ili manijaka svejedno.Prije 10 godina ko od sale je bilo 25 000 gledalaca,i to je bila osrednja posjeta,znalo je i bolje biti.Dosla nova generacija navijaca,sve im interesantno 5 minuta,i prije su bili prenosi pa pun stadion.
Onda jel Selimovic ili neki drugi dodje i prosipa demagogiju nismo mi ko drugi mi imamo svoju cijenu,loze navijace ko zadnje papke,tjeraju ih da ne razmisljaju svojom glavom.**** ti svaku upravu,bilo kog kluba i njihove navijace,kad ti njima ko trudnoj zeni moras udovoljavati ne bi li oni dosli u sto vecem broju.Nesto Zeljini kruze busevima,ovi lijepe plakate.Kakvi su navijaci danas cini mi se da im das po 20 km da dodju opet ne bi napunili stadion.Onda se prica o nekim drugim stvarima,koje nemaju veze sa zdravom pameti.Samo se kod nas kuca pravi od krova.Nista se ne radi sistematski i po redu,koji bi donosio neki uspijeh,pa da onda mozes serbez postavljati neke uslove.
Ufati se svog kluba nemoj glavu razbijat oko Sarajeva.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 05 jul 2012, 14:13

Selimović je donio pravu odluku. Davno je trebalo s ovim ciganima s BHT-a završiti stvari. I u pravu je Selimović, ne može nikako cjena Sarajeva i Borca/Širokog biti ista. Nema teorije. I to isključivo uzimajući u obzir tržišnu vrijednost. Sarajevo bez ikakve dileme ima mnogo više navijača= potencionalnih gledaoca= više mušterija kojima se prodaje marketing. Šta tu ba nije jasno?
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 jul 2012, 14:41

Ma biće ba prenosa, kao i uvijek, nedaju, nedaju i onda sat prije utakmice dogovore prenos, stara priča :mrgreen:
Bilo prenosa ne bilo, ko hoće na utakmicu i otiće, ja vala ne vidim neku razliku u posjeti kad ima prenosa ili kad ga nema :roll: uvijek je 70% stadiona prazno, bilo ko da igra :x
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

ZELJO MOJA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO MOJA » 05 jul 2012, 14:47

Sto se tice prenosa uprava vam je sto posto u pravu, jer gdje to ima da je ista cijene prenosa za veliki i mali tim nigdje veze pogledajte spaniju npr. barsa i real uzimaju vise za tv prava nego ostatak lige takav bi i kod nas omjer trebao biti.Pogledajte koliku zeljo,sarajevo ,borac ,siroki i do prije par godina celik imaju posjetu na jednoj utakmci toliku posjetu ostali timovi nemaju u citavoj sezoni .

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 05 jul 2012, 14:52

soe je napisao/la:
barbarez je napisao/la:Da se samo malo nadovezem u vezi prenosa i cijena.Prije par godina,derbi Sarajevo -Zeljo 0-3 nije prenosen iz razloga jer su tada Resic i kompanija trazili bruku para ,haj da kazem otprilike 50000 km za prenos,nisam tacno siguran.Tacnost informacije se moze pogledati na You Tube bas na tom klipu i poznatom Bahinom komentaru.Gdje je covjek objasnio da kompletnu sezonu Lige prvaka plate oko 100 000 km a oni trze za jednu tekmu 50 000 km.Presmijesno.
Ufati se svog kluba nemoj glavu razbijat oko Sarajeva.
Ocekivao sam takav debilan odgovor,ali samo se pitam kad ce pojedinci poceti mozak koristiti.
@ Van Basten
Nemoj zajebavati prvo Selimovic i kompanija nek pocnu raditi konkretne stvari ,pa onda tek postavljaju uslove.Ti si upravu kad kazes Sarajevo ima vise navijaca i ostalo,ali izuzmemo li solidne nastupe Sarajeva u Europi,Siroki i Borac su osvojili vise trofeja nego Sarjaevo,mislim u zadnje vrijeme.Siroki je mozda i najorganizovaniji u BiH,u mnogim stvarima su ispred.Za mene ce Sarajevo uvijek biti vece od njih,sto ono realno i jeste,ali mislim da nije poenta u tome.Razmislite sta to Sarajevo realno pruza i koliko ozbiljno radi, da bi zahtijevalo neke vece cifre.Sad vam kazem koliko su ljudi placali za komplet sezonu lige prvaka ,20-30 utakmica plus pregledi,a neko trazi za jednu tekmu,a pricamo o kvaliteti fudbala koja je nebo i zemlja.Ima sarajevo ili bilo ko drugi, ali evo pricamo o Sarajevu ,sta ponuditi ,nastup u Europi,promocija Bh fudbala,ali to je sve.Kavka ce biti promocija ,kvalitet, prazne tribine,nije to bas tako puno ko sto mislite.Ti si jedan od normalniji likova,ali mislim da Selimovic ,kao i Zujo uostalom puno vise pricaju u prazno i malo rade.Prvo moraju dovesti u red mnoge stvari da bi onda mogli postavljati uslove i pricati o trzistu i nekom nivou.Malo me nervira nerealnost u kojoj smo.Evo kod nas pricaju o nekom giganstkom Zelji i koracima naprijed,a sad ucvikali od Maribora kao daje Barca.Sto prije budemo realni,pocnemo raditi dobre stvari,pravili brend od nasih klubova,imali pune stadione,onda mozemo postavljati uslove i cijene.Ne kontam kako ne vidis logiku.Razumijem da zelis vidjeti takve stavove svog kluba ,ali koliko su realni i imaju argumentaciju.Meni se isto svidja sto je amar zauzeo stav oko dovodjenja igraca,i nece da pristaje na njihove ucjene,tipa ovaj MKesanovic i mnogi slicni njemu,koji ucjenjuju ,fataju na foru ,pa na kraju svi zavrsavaju po Celiku,Slobodi ,Velezu.A sve veiliki talenti trazi ih pola Europe.To se meni svidja,ali samo to,ne dizem se dalje od toga,jer sam svjestan da jos uvijek ne mozemo dovesti igraca kojeg cemo platiti dobro,vec se uzdat u mladost ili srecu.Ne dizem se da ce radije kod nas nego negdije vani.SUper mi je sto gradi polako takav stav,ali sam svijestan da smo jos daloko od toga da se nazivam divom ili necim drugim.Pogledaj samo ukupan broj navijaca na tekmama u prosjeku ,3000 i onda mi kazes da je realno da dobijes velike pare.Uozbiljite se.Kakvo trziste ,uspavano ili ono koje ne dolazi na utakmice.Ne treba gledati kratkorocno ,vec malo dalje i dublje.
Naravno za kraj da objasnim,nema ovo veze za koga navijam.
Zadnja izmjena: barbarez, dana/u 05 jul 2012, 14:56, ukupno mijenjano 1 put.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

dilber
Kontakt:

Post Postao/la dilber » 05 jul 2012, 14:54

VanBasten je napisao/la:Selimović je donio pravu odluku. Davno je trebalo s ovim ciganima s BHT-a završiti stvari. I u pravu je Selimović, ne može nikako cjena Sarajeva i Borca/Širokog biti ista. Nema teorije. I to isključivo uzimajući u obzir tržišnu vrijednost. Sarajevo bez ikakve dileme ima mnogo više navijača= potencionalnih gledaoca= više mušterija kojima se prodaje marketing. Šta tu ba nije jasno?
Ti kao moderator trebao bi pripaziti na svoj riječnik i nikoga ne vrijeđati, pogotovo nekoga nazivati ciganima. Molim te sam se banuj jedno 7 dana. Nije ti ovo prvi ispad.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 05 jul 2012, 14:56

Kako ovo vrijeme ubiti? :roll:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 05 jul 2012, 14:59

dilber je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Selimović je donio pravu odluku. Davno je trebalo s ovim ciganima s BHT-a završiti stvari. I u pravu je Selimović, ne može nikako cjena Sarajeva i Borca/Širokog biti ista. Nema teorije. I to isključivo uzimajući u obzir tržišnu vrijednost. Sarajevo bez ikakve dileme ima mnogo više navijača= potencionalnih gledaoca= više mušterija kojima se prodaje marketing. Šta tu ba nije jasno?
Ti kao moderator trebao bi pripaziti na svoj riječnik i nikoga ne vrijeđati, pogotovo nekoga nazivati ciganima. Molim te sam se banuj jedno 7 dana. Nije ti ovo prvi ispad.
Evo saću.

@barbarez
Argumente sam ti naveo. Tu ti je i početak, i kraj. Računica je jasna. To što ti pričaš je zapravo demagogija. Nadam se da neće popustiti BHT-u ni do kraja dana, lično bi to upisao kao minus Dini i Upravi.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 05 jul 2012, 15:00

Selimovica spucala sparina..cuj Sarajevo najveci BH klub.Jes da nema Zelje,Sirokog i u zadnje vrijeme Borca :lol:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.