FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
@mireRN
ima par stvari oko kojih se ne slažem sa tobom, ali hvala tebi što si na normalan način objasnio tu situaciju iz svog ugla.Živio.
ima par stvari oko kojih se ne slažem sa tobom, ali hvala tebi što si na normalan način objasnio tu situaciju iz svog ugla.Živio.
DRUG NEBI TI PUNCA
- Alen Škoro
- Kontakt:
Elegant je napisao/la:Pa valjda "imate" 8.000-10.000 vjernih navijaca samo u gradu Sarajevu da vam napune tribine.Alen Škoro je napisao/la:Nije bolje, jer u slucaju prijenosa utakmice gubis minimalno 3 hiljade ljudi.bagrcavi je napisao/la:Ne kontam šta vi mislite, čuj 10 hiljada za tekmu koji igrate protiv neatraktivnog protivnika sa Malte.Bolje da su kvaknuli 5 hiljada i Bog te veselio, ali vaš problem.
3 hiljade pomnozis sa 8(srednja cijena) = 24k
Cista racunica
A sta za ove sto zive dalje ? Ko njih sisa jel ? Zbog tih se radi prenos ne samo radi vasih navijaca, nego radi cijele drzave jer sumnjma da ima neki dusmanin da mu ne bi bilo drago da nasi timovi pobjeđuju po Evropi.
Nemamo 10 000 vjernih navijaca u gradu... Imamo ih mnogo vise

Za ovu zaradu mozemo ako nista pola igrackog kadra namiriti jednom mjesecnom platom.
I realno, koga briga sto ce ljudima biti drago ako Sarajevo prodje / ne prodje. Pusti se TV/tranzistor navijaca.
Ako se smatras navijacem/simpatizerom red je da dodjes na Kosevo,jer je Evropa u pitanju.

NON MOLLARE MAI
hoce li biti prijenos na radiju???
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!
Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!
Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti
Znaci jednaka cena prenosa protiv amatera i jednim izuzetno zanimljivim i sasvim pristojno jakim protivnikom ?Vamos je napisao/la:@kanarinac, ovo se moralo jednostavno uraditi jednom. Ova utakmica je izgubljena za prenos, ali ce zato sigurno za Levski ciejna od 10 000 biti dogovorena.
Bez lazne patetike, zao mi je zbog sviju vas koji niste iz sarajeva a navijaci ste naseg kluba,al s moralo jednom stati u kraj ovakvom reketaskom ponasanju ovih sa BHT-a
Nije im problem za dnevnice, satnice i putovanja reportera i polovnih spikera potrositi par stotina hiljada godisnje, ali im je problem dati 10 za prenos utakmice Sarajeva. Meni je za sto svi klubovi nisu isto odreagovali, pa zrtvovali prvo kolo..i nek **** i Belmin i Ahmetovic i Spaho. Neka se raspitaju koliko novca daju TV kuce samo u susjedstvu za prnos evro utakmica njihovih klubova.

Ako se sada trazilo 10000 protiv Maltezana,onda se protiv Levskog ne bi smelo pricati bez 20000 "na stolu".
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Za koliko Zvezda prodaje svoje prenose? Za 2500eura? Pa cak i sa ekipama sa Malte.
2500eura je mizerno, jadno i ponizavajuce.
Pusti se ti Zvezde,ona je u Srbiji i nema veze sa stanjem fudbala u BIH niti prodajom prava.Zna se odavno da u Srbiji klubovi dobijaju vise kesa od TV para cak i za ligaski deo.Ali zadrzimo se na fudbalu u BIH.Ako su svi klubovi do sada prihvatali da daju za 5000,a unazad par godina se uvek ta cifra vrti,ako je Borac koji igra protiv jaceg rivala nego je vas pristao za tih 5000 da proda prava zasto onda Sarajevo koci.Zar i njemu nije u cilju da pruzi svojim gledaocima kojih hvala Bogu ima u svim delovima BIH,pa cak Evrope,sveta da gledaju prenos.Zar ce taj prenos smanjiti posetu na stadionu,tih pet hiljada koliko dodje u kartama,500 ? Zar je Sarajevo spalo na to da u evropskoj utakmici koje se nazalost vrlo malo igraju na nasim prostorima ne moze da racuna na sigurnih 10-ak hiljada navijaca i sa Tv prenosom ?Vamos je napisao/la:Za koliko Zvezda prodaje svoje prenose? Za 2500eura? Pa cak i sa ekipama sa Malte.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Koga boli k za Borac i ostale ba? 5 hiljada je jadna cifra na koju iz principa ne bi pristao.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Pogresno redas stvari i vjerovatno ne namjerno sipnujes.
Ni jedan klub nije trebao pristati na tako mizerne cifre kao sto je 2500eura.
Pogledaj bilo koju zemlju u Evropi, eto ne moras u regiji, pa vidi koje su cifre u pitanju za direktan prenos slicnih utakmica.
Da se samo radi o ekipi sa Malte, pa nebitno, trebalo se dati za 0 KM. Ali BHT se toliko obezobrazio i uljuljkao u presutno odobravanje klubova da budu dio takvih dogovora i te kolicine novca, da sutra je za njih sasvim normalno i jedino prihvatljivo da daju za direktan prenos zvanicne utakmice u evrotakmicenju 2500eura. bez obzira koji protivnik bio.
Kazem ti, da je srece, i samosvjesnosti, i Borac i Zeljeznicar i Siroki bi trazili sinhronizovano i decidno vece ugovore.
Sarajevo ima "svoju cijenu" i poslovni rezon. Imamo proizvod, nasa cijena je 10 000, ako ne zele, nacicemo nacin da rijesimo i to. Ali svakako bez BHT-a.
Pogledaj bilo koju zemlju u Evropi, eto ne moras u regiji, pa vidi koje su cifre u pitanju za direktan prenos slicnih utakmica.
Da se samo radi o ekipi sa Malte, pa nebitno, trebalo se dati za 0 KM. Ali BHT se toliko obezobrazio i uljuljkao u presutno odobravanje klubova da budu dio takvih dogovora i te kolicine novca, da sutra je za njih sasvim normalno i jedino prihvatljivo da daju za direktan prenos zvanicne utakmice u evrotakmicenju 2500eura. bez obzira koji protivnik bio.
Kazem ti, da je srece, i samosvjesnosti, i Borac i Zeljeznicar i Siroki bi trazili sinhronizovano i decidno vece ugovore.
Sarajevo ima "svoju cijenu" i poslovni rezon. Imamo proizvod, nasa cijena je 10 000, ako ne zele, nacicemo nacin da rijesimo i to. Ali svakako bez BHT-a.
Hajde da vidimo bas koliko ovaj forum drzi do sebe i do njegovanja normalne diskusije i dijaloga.The Maniacs '87 je napisao/la:Vamos je napisao/la:Pogresno redas stvari i vjerovatno ne namjerno sipnujes.
Znam da ste vi pitari uvijek bili papci pravi, ali da ste ovoliki nisam znao, vi mislite da ste sad mangupi ako od ove drzave trazite 10.000 za pisljivi prenos koji svakako niko ne bi gledao jer se zna vasa igra (igraj krkanski pa sta bude).
Interesuje me da li ce ovaj korisnik biti sankcionisan radi ovakvih uvreda.
Halo bolan, o kakvom ti mangupluku pricas ovdje?!The Maniacs '87 je napisao/la:Vamos je napisao/la:Pogresno redas stvari i vjerovatno ne namjerno sipnujes.
Znam da ste vi pitari uvijek bili papci pravi, ali da ste ovoliki nisam znao, vi mislite da ste sad mangupi ako od ove drzave trazite 10.000 za pisljivi prenos koji svakako niko ne bi gledao jer se zna vasa igra (igraj krkanski pa sta bude).

Kakvi samo debili dolaze na ovu temu u picku materinu...
Zlo mi je vise bolesne pristrasnosti admina koji tolerisu uvrede koje vecina navijaca Zelje pise ovdje. Evo par primjera, jer toga ima za desetak strana foruma :
PostPostao/la domorocki dana 23 maj 2012, 15:57
Šta vas je to puno

još jednom spomenite temu navija?e,bijednici jedni
====================================
ja kretena Bože sa?uvaj !
=====================================
PostPostao/la nick dana 23 maj 2012, 19:59
joj bolesnih umova, slucajeva za psihijatriju da ne povjerujes
PostPostao/la malta071 dana 26 maj 2012, 00:23
Pa kako te nije stid picko jedna?
Evo zadnje :
Znam da ste vi pitari uvijek bili papci pravi, ali da ste ovoliki nisam znao, vi mislite da ste sad mangupi ako od ove drzave trazite 10.000 za pisljivi prenos koji svakako niko ne bi gledao
Ja sam odgovorio istom mjerom na jednu takvu uvredu Bratica i bio banovan 2 sedmice. Admini su bolesno jednostrani na nasem podforumu za Zelju. Koja je to bjeda jad i cemer.
PostPostao/la domorocki dana 23 maj 2012, 15:57
Šta vas je to puno

još jednom spomenite temu navija?e,bijednici jedni

====================================
ja kretena Bože sa?uvaj !

=====================================
PostPostao/la nick dana 23 maj 2012, 19:59
joj bolesnih umova, slucajeva za psihijatriju da ne povjerujes
PostPostao/la malta071 dana 26 maj 2012, 00:23
Pa kako te nije stid picko jedna?
Evo zadnje :
Znam da ste vi pitari uvijek bili papci pravi, ali da ste ovoliki nisam znao, vi mislite da ste sad mangupi ako od ove drzave trazite 10.000 za pisljivi prenos koji svakako niko ne bi gledao
Ja sam odgovorio istom mjerom na jednu takvu uvredu Bratica i bio banovan 2 sedmice. Admini su bolesno jednostrani na nasem podforumu za Zelju. Koja je to bjeda jad i cemer.
Bili ovi sa one Malte ili Dolac malte ja odoh na Haseta da gledam nam jedinu LJUBAV.Za BORDO-BIJELE.................
Evo nam braco i sunca. 

Iako mislim da je 5.00,00 KM malo za prenos, treba vidjeti šta se tim još gubi. Prenos bi gledalo sigurno još bar 20.000 - 30.000 hiljada ljudi u državi, i samim tim bi vidjeli reklame koje su na stadionu, tako a bi ta utakmica postala atraktivnija sponzorima. Siguran sam da bi bilo više sponzora za tekmu sa prenosom, negoo za tekmu bez istog. Takođe bi se od sponzora moglo tražiti više para za reklame......Znači u ovoj utakmici će Sarajevo biti finansijski oštećemo, ali da li će to u budućnosti donijeti neki drugi dobitak, ostaje da se vidi.mireRN je napisao/la:Pa evo potrudicu se ja da ti objasnim, znaci ovo pisem bez ikakve zajedljivosti i nema problem s tim sto navijas za Zelju nego zaista zelim da ti priblizim stvari.bagrcavi je napisao/la:Zašto bi BHT davao isto para (po 10k maraka) i za tekmu sa konobarima sa Malte, i za utakmicu sa Levskim ?Vamos je napisao/la:@kanarinac, ovo se moralo jednostavno uraditi jednom. Ova utakmica je izgubljena za prenos, ali ce zato sigurno za Levski ciejna od 10 000 biti dogovorena.
Bez lazne patetike, zao mi je zbog sviju vas koji niste iz sarajeva a navijaci ste naseg kluba,al s moralo jednom stati u kraj ovakvom reketaskom ponasanju ovih sa BHT-a
Nije im problem za dnevnice, satnice i putovanja reportera i polovnih spikera potrositi par stotina hiljada godisnje, ali im je problem dati 10 za prenos utakmice Sarajeva. Meni je za sto svi klubovi nisu isto odreagovali, pa zrtvovali prvo kolo..i nek **** i Belmin i Ahmetovic i Spaho. Neka se raspitaju koliko novca daju TV kuce samo u susjedstvu za prnos evro utakmica njihovih klubova.
Sarajevo je, kao i vecina klubova u BiH, godinama unistavan od strane kojekakvih lopova i zavaljen u dug od 5 miliona km. Sada konacno, po prvi put poslije rata imamo kvalitetne ljude u upravi, ljude koji rade zdravo i s kojima Sarajevo ima mogucnost da se vrati na nivo na kojem je bilo prije rata.
Sad ces ti meni reci, " pa necete vratiti dug tako sto cete dobiti 5 hiljada vise " i to je tacno, necemo. Ali ovo je prvi korak, sad cemo odbiti 5, sutra 10, ali cemo za to kroz neki odredjen period konacno doci do zeljene cijene i Sarajevo se vise nece prenositi za "sicu". Proci ce Sarajevo aBd ove s Malte, pa ide Levski a tu bi nam oni ponudili isto 5 i u to budi siguran, eventualno 7. A mi cemo traziti 15-20, pa kad Sarajevo aBd opet postane trend nece njima bit zao dati ni puno vece pare.
Ne znam koliko si pratio sve sto se desava oko kluba u zadnjih godinu dana, vjeruj mi da se misli o svemi. Na svaki moguci nacin se klub propagira i marketinski tim stvarno odradjuje odlican posao. Zasto bi sada sve to pokopali i prihvatili ponudu od 5000 km, koja nam ne znaci nista. Te pare cemo namiriti vecom posjetom, jer je veliki broj ljudi sutra mislio ostati uz TV misleci " ma hajd ove s Malte cu odgledat preko tva da ne platim kartu, pa cu otic na Levski ", a ovako ce se ipak pojaviti na Kosevu.
Jako mi je zao ljudi koji nisu u mogucnosti gledati Sarajevo sutra, ali ako ste iskreni navijac najvaznija vam je dobrobit kluba a ovo je itekako vazno. Da vas malo utjesim, od slijedece sezone ce se svaka utakmica Sarajeva navjerovatnije prenositi na internetu, i te ce prenose raditi klub.
Zivjeli.
@grcavi .ba ili ti ga Demir Hotic brkica VG IIbagrcavi je napisao/la:Ne sjećam se da sam te nešto pito Branimire Tuliću.harishp je napisao/la:Zato.

Nego @Van Basten vam kratko jasno i jos bolje odgovori.
Satro interesuje vas utakmica na tv,grdne rane.Koga tekma stvarno interesuje nece mu tesko biti da se stvori na Kosevu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Slazem se da je cifra od 5000 KM premala,pa to je prejadno.U pravu je Dino kada kaze da Sarajevo nije Seljo,Borac ili Siroki jer je najveci BH-klub sa najvise navijaca i da ce upravo utakmica Sarajeva biti najgledanija.Medjutim,s obzirom na ekonomsku situaciju u BiH ja vjerujem da BHT i nije mogao ponuditi vecu cifru...
-
- Kontakt:
slazem se u nekim stvarima sa tobom al mislim da nemoze biti bolji marketing za klub od prijenosa na tv .mireRN je napisao/la:Pa evo potrudicu se ja da ti objasnim, znaci ovo pisem bez ikakve zajedljivosti i nema problem s tim sto navijas za Zelju nego zaista zelim da ti priblizim stvari.bagrcavi je napisao/la:Zašto bi BHT davao isto para (po 10k maraka) i za tekmu sa konobarima sa Malte, i za utakmicu sa Levskim ?Vamos je napisao/la:@kanarinac, ovo se moralo jednostavno uraditi jednom. Ova utakmica je izgubljena za prenos, ali ce zato sigurno za Levski ciejna od 10 000 biti dogovorena.
Sarajevo je, kao i vecina klubova u BiH, godinama unistavan od strane kojekakvih lopova i zavaljen u dug od 5 miliona km. Sada konacno, po prvi put poslije rata imamo kvalitetne ljude u upravi, ljude koji rade zdravo i s kojima Sarajevo ima mogucnost da se vrati na nivo na kojem je bilo prije rata.
Sad ces ti meni reci, " pa necete vratiti dug tako sto cete dobiti 5 hiljada vise " i to je tacno, necemo. Ali ovo je prvi korak, sad cemo odbiti 5, sutra 10, ali cemo za to kroz neki odredjen period konacno doci do zeljene cijene i Sarajevo se vise nece prenositi za "sicu". Proci ce Sarajevo aBd ove s Malte, pa ide Levski a tu bi nam oni ponudili isto 5 i u to budi siguran, eventualno 7. A mi cemo traziti 15-20, pa kad Sarajevo aBd opet postane trend nece njima bit zao dati ni puno vece pare.
Ne znam koliko si pratio sve sto se desava oko kluba u zadnjih godinu dana, vjeruj mi da se misli o svemi. Na svaki moguci nacin se klub propagira i marketinski tim stvarno odradjuje odlican posao. Zasto bi sada sve to pokopali i prihvatili ponudu od 5000 km, koja nam ne znaci nista. Te pare cemo namiriti vecom posjetom, jer je veliki broj ljudi sutra mislio ostati uz TV misleci " ma hajd ove s Malte cu odgledat preko tva da ne platim kartu, pa cu otic na Levski ", a ovako ce se ipak pojaviti na Kosevu.
Jako mi je zao ljudi koji nisu u mogucnosti gledati Sarajevo sutra, ali ako ste iskreni navijac najvaznija vam je dobrobit kluba a ovo je itekako vazno. Da vas malo utjesim, od slijedece sezone ce se svaka utakmica Sarajeva navjerovatnije prenositi na internetu, i te ce prenose raditi klub.
Zivjeli.
- bordo_Sarajevo
- Kontakt:
cuj 5000 km na tv prava
, popisam se na njih

Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
a sto se Zeljkini tifozi plaho brinu za navijace Sarajeva iz drugih gradova BIH..

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Kazes utakmica Sarajeva ce biti najgledanija, znaci oni moraju da vam plate 10.000 da bi oni koji ne mogu doci na Kosevo mogli gledati a ako ne plate nista od toga. Pa vi sami uskracujete vase navijace za gledanje utakmice.HzSM je napisao/la:Slazem se da je cifra od 5000 KM premala,pa to je prejadno.U pravu je Dino kada kaze da Sarajevo nije Seljo,Borac ili Siroki jer je najveci BH-klub sa najvise navijaca i da ce upravo utakmica Sarajeva biti najgledanija.Medjutim,s obzirom na ekonomsku situaciju u BiH ja vjerujem da BHT i nije mogao ponuditi vecu cifru...
Pa sta reci za vas kad se vi ne brinete za vase navijace van Sarajeva ?!mma_hz je napisao/la:a sto se Zeljkini tifozi plaho brinu za navijace Sarajeva iz drugih gradova BIH..:roll
Umjesto da ucinite uslugu ne samo vasim navijacima koji su udaljeni od Sarajeva nego i ostalim građanima BiH koji zele da gledaju utakmicu, vi gledate "cifru".
Ali ne vi ste "giganti - najveci klub u BiH"

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Trenutno korisnika/ca: Antikloc, miguelramos, N3R3D, Napapijri, Tarapi, Varijantas8 i 58 gostiju.