Dres reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

panties
Kontakt:

Re: Dres reprezentacije BiH

Post Postao/la panties » 03 jul 2012, 22:47

je, adidas nam je tamo nekad mescini '99 il '98 pravio dresove.
...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 jul 2012, 22:50

Haha, sad se sjeti onog Malog Meme sto je govorio da nas savez nema dovoljno para da nam Adidas pravi dresove. :lol: Legenda :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 03 jul 2012, 22:53

Adidas smo nosili nešto kratko, mislim 2-3 utakmice. Jedna od tih je bila i ona protiv Španije na Koševu 1:2 (Baljić, Gerrard, Exteberia). Ciklus smo završili u Reusch dresovima.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 03 jul 2012, 22:54

Cartman je napisao/la:Haha, sad se sjeti onog Malog Meme sto je govorio da nas savez nema dovoljno para da nam Adidas pravi dresove. :lol: Legenda :D
Nemamo para za Adidas ali izgleda da smo skupili dovoljno da nam Legea napravi dizajn.
prije su imali obicaj uzeti sta im ostane u magacinu i prisiti amblem NFSBIH na njega tako da smo svaku utakmicu igrali u razlicitim kompletima :lol:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 03 jul 2012, 22:55

Cartman je napisao/la:Haha, sad se sjeti onog Malog Meme sto je govorio da nas savez nema dovoljno para da nam Adidas pravi dresove. :lol: Legenda :D
Pa ako je istinita ona teorija da je Legea jedina bila spremna da nam obezbjedi opremom sve selekcije dok su ovi poznatiji brendovi nudili za dzabe samo opremu za seniore dok bi ostalu haman morali platiti onda i nije toliko bio mali memo u krivu,s danasnje tacke gledista :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 jul 2012, 23:00

Dylan Dog je napisao/la:
Pa ako je istinita ona teorija da je Legea jedina bila spremna da nam obezbjedi opremom sve selekcije dok su ovi poznatiji brendovi nudili za dzabe samo opremu za seniore dok bi ostalu haman morali platiti onda i nije toliko bio mali memo u krivu,s danasnje tacke gledista :mrgreen:
Ma Memo zna sve. :D Covjek bio ispred svog vremena. :D
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 03 jul 2012, 23:01, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 03 jul 2012, 23:00

VanBasten je napisao/la:Adidas smo nosili nešto kratko, mislim 2-3 utakmice. Jedna od tih je bila i ona protiv Španije na Koševu 1:2 (Baljić, Gerrard, Exteberia). Ciklus smo završili u Reusch dresovima.
[youtube][/youtube]
FORZA NAPOLI

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 03 jul 2012, 23:02

Dakle već smo nosili Reusch...onda čak i manje od 3 tekme smo bili u Adidasu. Oni su prethodili ovim Resch dresovima.

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 03 jul 2012, 23:32

Bulkin je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Adidas smo nosili nešto kratko, mislim 2-3 utakmice. Jedna od tih je bila i ona protiv Španije na Koševu 1:2 (Baljić, Gerrard, Exteberia). Ciklus smo završili u Reusch dresovima.
[youtube][/youtube]
Joj kad se sjetim ovoga. Na 1:35 cijela ova zavrzlama oko slobodnog bila uigrana akcija. Ja sa starim gledao trening na Bilinom, kao Baljić nešto psuje klupi i onda mu Hasan da ovaj pas :lol: , ali su je uvježbavali jedno 10-ak puta i svaki put Balja ispolji novi arsenal psovki :lol: :lol: :lol:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 04 jul 2012, 01:26

Malo offa: jel ima negdje YT kanal gdje ima ovih malo starijih utakmica repke? I ima li iko snimak izlaska Inieste u Zenici kad mu je aplaudirao cijeli stadion?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 04 jul 2012, 10:03

:shock:

http://****/top-vijest/7070-suievi-izabr" onclick="window.open(this.href);return false;

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 04 jul 2012, 10:11

Izgleda da su ovi iz Komiteta čitali ovu temu. :D Znači, pošto ne mogu raskinuti ugovor s Legea-om, jer bi popušili finansijske penale, odlučili su se da ih bar ''natjeraju'' da nam ovu godinu i po, koliko imamo još ugovor s njima, naprave dresove ''kak' Bog zapoveda''. :D

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 04 jul 2012, 10:35

voltron30 je napisao/la:Izgleda da su ovi iz Komiteta čitali ovu temu. :D Znači, pošto ne mogu raskinuti ugovor s Legea-om, jer bi popušili finansijske penale, odlučili su se da ih bar ''natjeraju'' da nam ovu godinu i po, koliko imamo još ugovor s njima, naprave dresove ''kak' Bog zapoveda''. :D
Kako su ih natjerali ?

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 04 jul 2012, 10:44

Da, to sam htio i ja napisati, tj. dao sam link al zaboravio da ovdje to ne moze jel je sa druge stranice radi reklamiranja.

Uglavnom nest ovak:

Dresovi koje će "Zmajevi" nositi u naredne dvije godine proizvedeni su po najmodernijim standardima kvalitete sportske opreme, te u ovome trenutku predstavljaju jedne od najkvalitetnijih dresova koje trenutno nose svjetske fudbalske reprezentacije.

Iako je proizvođač dresova našoj reprezentaciji isti još od 2008. godine, a to je italijanska sportska marka "Legea", čini se kako je novi dres Sušićevih izabranika znatno kvalitetniji i savremeniji od dosadašnjih koje su nosili njihovi prethodnici.

Osim posebnih detalja posvećenih našoj reprezentaciji, poput koncem zlatne boje izvezenim natpisom "Bosna i Hercegovina" na stražnjem dijelu kragne, ovaj dres ističe se već izuzetno visokom kvalitetom čija je glavna karakteristika poseban sistem višezonskog prozračivanja koji će našim "Zmajevima" omogućiti, kroz poseban sistem isparavanja, očuvanje fizičke pripremljenosti što duži vremenski period.

Naime, kao malo koji dres današnjice, majica naših fudbalskih reprezentativaca nudi više zona na dresu za prozračavanje, počevši od velike rupičaste zone preko više od pola stražnjeg dijela dresa, pa do više trakastih rupičastih zona na prednjem dijelu dresa.

Sve gore navedeno omogućilo je posebno dostignuće "Legea" inženjera "Tree tech" sistem kreacije dresova koji garantuje tri karakteristike a to su prozračnost, komfort i trajnost.

Također vrijedi napomenuti da je novi dres naših "Zmajeva" jedan od najlakših od svih dresova koje nose svjetske reprezentacije, te da su obilježja proizvođača "Legea" i Nogometnog saveza BiH dizajnirana u skladu sa najmodernijim UEFA pravilima.

Već tradicionalno, naša fudbalska reprezentacija u gore navedenom periodu nosit će dresove u bijeloj i plavoj boji.

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 04 jul 2012, 10:49

Dobro je ovo al cim istekne ugovor s Legeom bilo bi lijepo da imamo nekog poznatijeg proizvodjaca opreme. Mislim i da sa ovim potezom NIKE lopte se pokazuje da će se komitet pobrinit i za dresove kad dodje vrijeme za to.

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 04 jul 2012, 10:52

nisu u tim kvalifikacijama......adidas smo nosili s farskim ostrvima i oko te tekme mozda mjesec,( kad je pusina izjavljivao da cemo ih satrat 7:0 a mi jedva sa njima), u kvalifikacijama za EURO 2000.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 04 jul 2012, 11:02

arius je napisao/la:
nisu u tim kvalifikacijama......adidas smo nosili s farskim ostrvima i oko te tekme mozda mjesec,( kad je pusina izjavljivao da cemo ih satrat 7:0 a mi jedva sa njima), u kvalifikacijama za EURO 2000.
Moguće. Ja sam se mogao zaklet da smo nosili protiv Španije, ono u glavi mi slika s Koševa u tim dresovima. Bijeli i tamno plavi šorc čini mi se. uglavnom ne znam jesmol ih nosili i 2 tekme. To je nešto čini mi se preko Bolića bilo sređeno..

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 04 jul 2012, 11:05

Možda i ponajbolja garnitura od Legee, valjda što je posljednja, pa da ostanu u dobrom sjećanju :D zar i ona bijela garnitura dresova koju smo imali u Parizu, u baražu itd. nije imala taj "Tree tech" sistem ? znam kad sam išao u Legea shop u Sarajevu da sam našao komplet kakav su reprezentativci nosili (ali bez grba repke :mrgreen: ) i vidio sam (ili mi se čini da sam vidio) taj "Tree tech" natpis...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 04 jul 2012, 11:36

dadnan je napisao/la::shock:

http://****/top-vijest/7070-suievi-izabr" onclick="window.open(this.href);return false;
koja je ovo stranica

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 04 jul 2012, 11:55

Mislim da smo nosili Adidasove u jednoj prijateljskoj, čini mi se protiv Mađarske, ali se ne sjećam nešto te tekme, bila je prije više od 10 godina. Dresovi bili bijeli sa nekim tamnijim dodacima, sa imenima na leđima.

[youtube][/youtube]

To je ova utakmica. Ne vidi se najbolje, ali ima odmah desno klip kad svira naša himna, na rukavima igrača se vidi Adidas znak (crveni :lol: ). To Boga pitaj odakle nam.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: adrenaline323, aimar21, Balorda, LaMeloBall, NEZALAGANJE, Rimes87, s4mke i 52 gosta.