Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Kad s Legeom ističe ugovor, 2015? 
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
-
ivan.balic
- Kontakt:
Lijepe naznake svakakovoltron30 je napisao/la:Možda je malo off, ali izgleda da se naslućuje ko će biti nasljednik Legea-e kad istekne ugovor s njima.FCS je napisao/la:Ovo je dobra stvar:
1 - Sponzor Premijer lige BiH bit će BH Telecom s kojim je Nogometni savez BiH potpisao ugovor na dvije sezone vrijedan 1,8 miliona KM plus 80 posto troškova klubova.
2 - U novoj sezoni, koristiti će se lopte kompanije "Nike", a svaki klub će dobiti po 50 lopti. S istim loptama će igrati i reprezentativci BiH.
2014.VanBasten je napisao/la:Kad s Legeom ističe ugovor, 2015?
dobro je što će se igrat' s Nike loptama, a eto liga konačno ima i sponzora (i to je dobro
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Široki ovo neće potpisat, a vjerojatno ni još koji klub jer se ne isplatiFCS je napisao/la:Ovo je dobra stvar:
1 - Sponzor Premijer lige BiH bit će BH Telecom s kojim je Nogometni savez BiH potpisao ugovor na dvije sezone vrijedan 1,8 miliona KM plus 80 posto troškova klubova.
2 - U novoj sezoni, koristiti će se lopte kompanije "Nike", a svaki klub će dobiti po 50 lopti. S istim loptama će igrati i reprezentativci BiH.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
- zlaya_tm87
- Kontakt:
Mozes li malo pojasniti, sta znace ovi troskovi klubova? Zar nije bolje da ima nekih para od sponzora nego da nema nikakvihKevin je napisao/la:Široki ovo neće potpisat, a vjerojatno ni još koji klub jer se ne isplatiFCS je napisao/la:Ovo je dobra stvar:
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!
Vec je pisano o tome,prolistaj malo unazad. Vjerojatno ni tvoj Zeljo nece potpisat
potpisat ce svi samo vi necete i nemorate niko vas ne tjera.ko fol izgubit cete 600000 ma daj ima mjesta na stadionu jos za 10 reklama dzabe se folirate nece vama ni jedan sponzor otkazati saradnju ako ste dobili jos jednog
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
samo nek nisu one glupe select lopte,sa nike loptama se igra liga 
neće ni Željoastra1922 je napisao/la:potpisat ce svi samo vi necete i nemorate niko vas ne tjera.ko fol izgubit cete 600000 ma daj ima mjesta na stadionu jos za 10 reklama dzabe se folirate nece vama ni jedan sponzor otkazati saradnju ako ste dobili jos jednog
kako ima mjesta? imaš tekst od prije par tjedana pa pročitaj...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Kojeg datuma je prvo kolo ?
Ne valjajte gluposti,svi ce ovo potpisati.Jeste nepravedno ali bolje 56000 KM nego 0 KM
SLOBODA NAVIJAČIMA
Očito i Željo i Široki ostvaruju mnogo veće prihode. Tako da im je čisti gubitak da za 50 000 km (otprilike) daju BH Telecomu najveće prostore za reklamu. J.b.g. nema tu ljubavi, gleda se samo računica. Kome se finansijska konstrukcija poklapa s ovim on će i potpisati, kome ne, taj neće.
Fudbalska Premijer liga Bosne i Hercegovine, na osnovu definitivnog prijedloga Komisije za izmjene i dopune sistema takmičenja, od sezone 2015/16 trebala bi imati 12 klubova.
Dvije varijante
Postoje dvije varijante koja će biti upućena na skupštinsko zasjedanje N/FS BiH, zakazano za petak. Na osnovu prvog u sezonama 2013/14 i 2014/15 iz društva najboljih ispadale bi po četiri ekipe, a u ligu bi ulazi pobjednici dvaju entitetskih liga, te bi se u šampionatu 2015/16 došlo do brojke od 12 klubova.
Drugi prijedlog u konačnici je isti (12 klubova u sezoni 2015/16), ali različit bi bio sistem takmičenja na putu do smanjena broja klubova. U sezoni 2013/14 direktan opstanak osiguralo bi deset prvoplasiranih klubova. Posljednja dva direktno bi ispala iz elite, a 11, 12, 13. i 14. na tabeli igrali bi Ligu za opstanak po dvokružnom bod sistemu (šest kola), s tim da bi prenijeli bodova iz dotadašnjeg dijela sezone. Dva najlošija iz mini lige bi napustila liga u koju bi ušli pobjednici entitetskih prvenstva.
U sezoni 2014/15 imali bi 14 klubova od kojih bi osam prvoplasiranih na koncu šampionata direktno izborili opstanak, dok bi 13. i 14. ispali. Devetoplasirani, deseti, 11. i 12. na tabeli igrali bi Ligu za opstanak (dvokružni bod sistem sa prenesenim bodovima iz dotadašnjeg dijela sezone), te bi dva najbolja ostala u PL BiH. Dva lošija bi ispala i na njihova mjesta došli bi pobjednici iz entiteta.
Po uzoru na Hrvatsku
Dakle, u sezoni 2015/16 imali bi Premijer ligu od 12 klubova. Šampionat bi se igrao po trokružnom sistemu, po uzoru na raniji sistem takmičenja u Hrvatskoj. U prvom i drugom dijelu igralo bi se „normalno“ (domaćin – gost), a u trećem periodu prvenstva više domaćih susreta imao bi bolje plasirani na tabeli sa konca „druge trećine“ šampionata.
I još nešto. Komisija je članovima Skupštine N/FS BiH (njih 60, od čega je za usvajanje odluke potrebno dvije trećine plus jedan glas prisutnih na sjednici) predložila i da se od sezone 2013/14 igraju jedinstvena državna prvenstva u malom ženskom fudbalu. Do sada su se igrali završni turniri na kojima je iz šampionata Federacije bilo dvije, a iz RS jedna trećina klubova.
Dosta lijepih stvari oko ove nase lijepe lige u zadnje vrijeme i to me raduje veoma!
Dvije varijante
Postoje dvije varijante koja će biti upućena na skupštinsko zasjedanje N/FS BiH, zakazano za petak. Na osnovu prvog u sezonama 2013/14 i 2014/15 iz društva najboljih ispadale bi po četiri ekipe, a u ligu bi ulazi pobjednici dvaju entitetskih liga, te bi se u šampionatu 2015/16 došlo do brojke od 12 klubova.
Drugi prijedlog u konačnici je isti (12 klubova u sezoni 2015/16), ali različit bi bio sistem takmičenja na putu do smanjena broja klubova. U sezoni 2013/14 direktan opstanak osiguralo bi deset prvoplasiranih klubova. Posljednja dva direktno bi ispala iz elite, a 11, 12, 13. i 14. na tabeli igrali bi Ligu za opstanak po dvokružnom bod sistemu (šest kola), s tim da bi prenijeli bodova iz dotadašnjeg dijela sezone. Dva najlošija iz mini lige bi napustila liga u koju bi ušli pobjednici entitetskih prvenstva.
U sezoni 2014/15 imali bi 14 klubova od kojih bi osam prvoplasiranih na koncu šampionata direktno izborili opstanak, dok bi 13. i 14. ispali. Devetoplasirani, deseti, 11. i 12. na tabeli igrali bi Ligu za opstanak (dvokružni bod sistem sa prenesenim bodovima iz dotadašnjeg dijela sezone), te bi dva najbolja ostala u PL BiH. Dva lošija bi ispala i na njihova mjesta došli bi pobjednici iz entiteta.
Po uzoru na Hrvatsku
Dakle, u sezoni 2015/16 imali bi Premijer ligu od 12 klubova. Šampionat bi se igrao po trokružnom sistemu, po uzoru na raniji sistem takmičenja u Hrvatskoj. U prvom i drugom dijelu igralo bi se „normalno“ (domaćin – gost), a u trećem periodu prvenstva više domaćih susreta imao bi bolje plasirani na tabeli sa konca „druge trećine“ šampionata.
I još nešto. Komisija je članovima Skupštine N/FS BiH (njih 60, od čega je za usvajanje odluke potrebno dvije trećine plus jedan glas prisutnih na sjednici) predložila i da se od sezone 2013/14 igraju jedinstvena državna prvenstva u malom ženskom fudbalu. Do sada su se igrali završni turniri na kojima je iz šampionata Federacije bilo dvije, a iz RS jedna trećina klubova.
Dosta lijepih stvari oko ove nase lijepe lige u zadnje vrijeme i to me raduje veoma!
- SkyWallker
Klubovi odlučuju o povratku gostujućih navijača na stadione!
Komitet za normalizaciju N/FS BiH sastat će sa oficirima za sigurnost, kao i oficirima za navijače svih 16 premijerligaša
Da danas počinje fudbalska Premijer liga Bosne i Hercegovine u sezoni 2012/13 gostujućim navijačima i dalje bilo bi zabranjeno prisustvovati na stadiona u ovoj zemlji.
„Odluka Komiteta za normalizaciju Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH o zabrani prisustva gostujućih navijača na našim stadionima još je na snazi. Međutim, do početka nove sezone mogla bi biti ukinuta“, istakao je za ****.ba Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH.
Na pitanje od čega zavisi ukidanje odluke, prvi operativac bh. fudbala za naš portal, rekao je:
„Od klubova i ljudi zaposlenih u njima. Konkretno, Komitet za normalizaciju N/FS BiH imat će sastanak sa oficirima za sigurnost svih 16 premijerligaša, kao i oficirima za navijače. Nakon spomenutog sastanka bit će razmatrano ukidanje odluke o zabrani prisustva gostujućih navijača. Dakle, ako u klubovima osiguraju uslove da se nemile scene iz prošle sezone ne ponavljaju, te ako to mogli garantovati odluka će, najvjerovatnije, biti ukinuta“.
Sastanak članova Komiteta za normalizaciju N/FS BiH sa predstavnicima premijerligaških klubova bit će održana između 24. jula i 4. avgsusta. Podsjetimo, prvenstvo počinje utakmicama prvog kola, upravo, u subotu, 4. avgusta.
Po meni dobra fora jer želi se ići na to da svaki klub odgovara za nerede na stadionu kako domaćin zbog propusta u organizaciji tako i gosti zbog svojih navijača i obratno, prije nije bio slučaj jer su se izvlačili i jedni i drugi i bukvalno izbjegavali direktnu odgovornost za frku na stadionu, sve u svemu svaka čast OSIME !!
Komitet za normalizaciju N/FS BiH sastat će sa oficirima za sigurnost, kao i oficirima za navijače svih 16 premijerligaša
Da danas počinje fudbalska Premijer liga Bosne i Hercegovine u sezoni 2012/13 gostujućim navijačima i dalje bilo bi zabranjeno prisustvovati na stadiona u ovoj zemlji.
„Odluka Komiteta za normalizaciju Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH o zabrani prisustva gostujućih navijača na našim stadionima još je na snazi. Međutim, do početka nove sezone mogla bi biti ukinuta“, istakao je za ****.ba Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH.
Na pitanje od čega zavisi ukidanje odluke, prvi operativac bh. fudbala za naš portal, rekao je:
„Od klubova i ljudi zaposlenih u njima. Konkretno, Komitet za normalizaciju N/FS BiH imat će sastanak sa oficirima za sigurnost svih 16 premijerligaša, kao i oficirima za navijače. Nakon spomenutog sastanka bit će razmatrano ukidanje odluke o zabrani prisustva gostujućih navijača. Dakle, ako u klubovima osiguraju uslove da se nemile scene iz prošle sezone ne ponavljaju, te ako to mogli garantovati odluka će, najvjerovatnije, biti ukinuta“.
Sastanak članova Komiteta za normalizaciju N/FS BiH sa predstavnicima premijerligaških klubova bit će održana između 24. jula i 4. avgsusta. Podsjetimo, prvenstvo počinje utakmicama prvog kola, upravo, u subotu, 4. avgusta.
Po meni dobra fora jer želi se ići na to da svaki klub odgovara za nerede na stadionu kako domaćin zbog propusta u organizaciji tako i gosti zbog svojih navijača i obratno, prije nije bio slučaj jer su se izvlačili i jedni i drugi i bukvalno izbjegavali direktnu odgovornost za frku na stadionu, sve u svemu svaka čast OSIME !!
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
Bas me zanima ko ce prihvatiti a ko odbiti skracivanje lige.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
pa bas ce to zavisiti od klubova,to treba postaviti i gotovo ko ispane ispaneElegant je napisao/la:Bas me zanima ko ce prihvatiti a ko odbiti skracivanje lige.
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Po meni dobra fora jer želi se ići na to da svaki klub odgovara za nerede na stadionu kako domaćin zbog propusta u organizaciji tako i gosti zbog svojih navijača i obratno, prije nije bio slučaj jer su se izvlačili i jedni i drugi i bukvalno izbjegavali direktnu odgovornost za frku na stadionu, sve u svemu svaka čast OSIME !
U pravu si baš dobra fora!Samo mi nije jasno kako to da u UEFA-inim takmičenjima klubovi su kao organizatori utakmice odgovorni za ponašanje navijača i ukoliko se desi incident klub odgovara jer organizacija nije bila dobra.E sada na nedavnom europskom prvenstvu je UEFA organizator ali sada nije ona odgovorna nego je kažnjavala nogometne saveze čiji su navijači pravili incidente
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI!
Može li mi neko objasniti šta ovo znači:
"... Dakle, u sezoni 2015/16 imali bi Premijer ligu od 12 klubova. Šampionat bi se igrao po trokružnom sistemu, po uzoru na raniji sistem takmičenja u Hrvatskoj. U prvom i drugom dijelu igralo bi se „normalno“ (domaćin – gost), a u trećem periodu prvenstva više domaćih susreta imao bi bolje plasirani na tabeli sa konca „druge trećine“ šampionata. "
Ja fakat ne kontam taj trokružni sistem i ne sviđa mi se to nikako. Bolje je i podijelit ligu na dva dijela (ko u Hrvatskoj nekad) nego trokružno. Krnjavo mi to nekako. Nije mi jasno koje domaćin u trećem krugu.
"... Dakle, u sezoni 2015/16 imali bi Premijer ligu od 12 klubova. Šampionat bi se igrao po trokružnom sistemu, po uzoru na raniji sistem takmičenja u Hrvatskoj. U prvom i drugom dijelu igralo bi se „normalno“ (domaćin – gost), a u trećem periodu prvenstva više domaćih susreta imao bi bolje plasirani na tabeli sa konca „druge trećine“ šampionata. "
Ja fakat ne kontam taj trokružni sistem i ne sviđa mi se to nikako. Bolje je i podijelit ligu na dva dijela (ko u Hrvatskoj nekad) nego trokružno. Krnjavo mi to nekako. Nije mi jasno koje domaćin u trećem krugu.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Prvih 6 ekipa bi imalo vise puta utakmice kod kuce nego drugih 6. Sto mi je glupo, znaci lose startas i odmah sebi unistis priliku da budes bolji na kraju. Neka stave 12 ekipa, svako sa svakim igra po 4 puta i to je to.
Celik!3,2,2.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.