Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 jun 2012, 14:50

Pasha je napisao/la:ma taj naziv "international player" je samo formalnost. kao što si i ti hipotetski mogao biti izabran. može te izabrati, ali naravno da neće. jbg. imaš dvije runde drafta i ipak ih pokušavaš pametno iskoristiti.

btw. Mirza u Netsima ne možeuzeti broj 3, za onog ko to napisa. broj 3 je zaleđen u čast Dražena. onaj praznoglavac Marbury je tražio trojku u Netsima i još se čudio kako ga ne može dobiti...
Da,to je to,samo sto sam ja mislio da su ga time blize definisali... :? Mada,sto ti kazes,sve se danas vec zna,bez obzira koga ces birati...I da,ne svidja mi se ako ce Mirza u Netse...Ok minutaza,ali sve ostalo mi je hmmm,pogotovo ako Deron ode...

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 30 jun 2012, 15:02

Pa nije on ni planirao uzeti broj 3. Valjda uzme 12-ku ili 33, to su njegovi brojevi.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 30 jun 2012, 15:21

pa ne kažem da je htjeo. nego je @Miljan napisao "da hoće uzeti broj 3, bilo bi super".

na to sam odgovorio.

33 je za sada zauzet. nosi ga Shelden Williams.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 jun 2012, 21:38

[quote="Pasha"]pogrešno rečeno. svaki muškarac(a i žena koliko god to čudno zvučalo) koji nije bio student na USA fakultetima i tamo igrao košarku, a rođen 1985. godine je mogao biti izabran na draftu 2007. znači nije uopće trebao da se prijavljuje, automatski je dostupan za draft. svako ko nije izabran je također po automatizmu free-agent.

meni stvarno nije jasno koliko puta ja to moram napisati.

i btw. Carl Lewis jeste izabran na NBA draftu, al' u nekoj visokoj rundi. od 1989. postoje samo dvije runde. recimo i pokojni Bubba Smith(nar. Hightower iz Policijske akademije je izabran), a bavio se Američkim nogometom i to je bio pravo dobar.

International players must have never attended a United States college or university, have been a permanent resident of a nation that isn't the United States for at least three years before the draft[color=#FF404This list is intended to include only players who qualify for automatic eligibility despite not meeting the standard criteria—reaching age 22 during the calendar year of the draft for players who qualify as "international" under the CBA, or being four years removed from the graduation of their high school class if they do not qualify as "international".
The signing of a contract with a professional basketball team in a league other than the NBA, combined with rendering services under that contract, may trigger automatic eligibility. The criterion for eligibility differs slightly depending on whether or not the player is "international":
For "international" players, the contract must be with a non-NBA team within the United States.
For non-international players, the contract may be with any team outside of the NBA in any country.0] (while playing basketball), and have not attended or completed high school in the United States.[/color]

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 jul 2012, 11:21

neznam zasto ali meni se ucinilo da je ovo topic o Mirzi Teletovicu, a ne o NBA pravilima
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 02 jul 2012, 11:43

zna li ko, dje je zapelo?
Rekose da ce se do 1. jula znati za koji tim potpisuje.
jel do williamsa?
evo citam, navodno hoce i howard u netse.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 02 jul 2012, 16:57

Kako prenosi sportsport.ba Netsi ponudili Teletu 5 mil po sezoni,Misko rekao da nije postignut dogovor,da zna da su zainteresovani i da ocekuje ponudu u sljedecih nekoliko dana...Nesto mi to puno para za "neprovjerenog" igraca u NBA,iako je Teletovic super dobar igrac u evropskim okvirima...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 02 jul 2012, 17:23

Slatinash_7 je napisao/la:Kako prenosi sportsport.ba Netsi ponudili Teletu 5 mil po sezoni,Misko rekao da nije postignut dogovor,da zna da su zainteresovani i da ocekuje ponudu u sljedecih nekoliko dana...Nesto mi to puno para za "neprovjerenog" igraca u NBA,iako je Teletovic super dobar igrac u evropskim okvirima...
Ma Misko je to sine, Mamic mu nije ni do koljena :mrgreen:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 jul 2012, 17:27

Slatinash_7 je napisao/la:Kako prenosi sportsport.ba Netsi ponudili Teletu 5 mil po sezoni,Misko rekao da nije postignut dogovor,da zna da su zainteresovani i da ocekuje ponudu u sljedecih nekoliko dana...Nesto mi to puno para za "neprovjerenog" igraca u NBA,iako je Teletovic super dobar igrac u evropskim okvirima...
Puno? a sjecas li se koliko je childres primao u grckoj? da ne spominjem nachbara u moski :mrgreen: :mrgreen: U pravo iz razloga sto je povjeren u evropi ,dobit ce 5 miiona,inace bih imao oko 2,3 .....
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 02 jul 2012, 17:33, ukupno mijenjano 1 put.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 02 jul 2012, 17:30

ta informacija je stara vec nekoliko dana.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 02 jul 2012, 17:32

za nba to nije puno para.. pogotovo kad igrac od 36 godina potpise za tri godine i dobije za to 12 mil godisnje. jest da je u pitanju nash al svejedno

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 jul 2012, 17:35

5 miliona bih dobio da ode u cska,to nije nista extra!!Evo i garnet ce da uzme lovu u godinama..Kukoc je prije 10 godina imao 7 miliona!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 02 jul 2012, 17:40

Sapce je napisao/la:za nba to nije puno para.. pogotovo kad igrac od 36 godina potpise za tri godine i dobije za to 12 mil godisnje. jest da je u pitanju nash al svejedno
Oj kako nije puno,Terry ce potpisati na 12 mil 2 sezone,pa Ray Allen ce dobiti 3-5 mil od Miamia,Gerald Wallace uzeo 10 mil po sezoni...Meni se cini da je ovo puno para,al volio bi da dobije toliko,da moze platiti tu odstetu od 1,5 mil sto mora dati Caji da ga puste...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 02 jul 2012, 17:57

lumani je napisao/la:5 miliona bih dobio da ode u cska,to nije nista extra!!Evo i garnet ce da uzme lovu u godinama..Kukoc je prije 10 godina imao 7 miliona!
Teletović nije Kukoč,igrač poput Kukoča bi danas imao bar 14,15 miliona godišnje.uostalom 5 miliona po sezoni za, u NBA neprovjerenog igraca, nije malo.ako odigra dobro povecat ce mu platu i to je to.nije ni Ginobili odmah dobio 14 po sezoni,igro je za milion

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 jul 2012, 19:40

maximusdecimus je napisao/la:
lumani je napisao/la:5 miliona bih dobio da ode u cska,to nije nista extra!!Evo i garnet ce da uzme lovu u godinama..Kukoc je prije 10 godina imao 7 miliona!
Teletović nije Kukoč,igrač poput Kukoča bi danas imao bar 14,15 miliona godišnje.uostalom 5 miliona po sezoni za, u NBA neprovjerenog igraca, nije malo.ako odigra dobro povecat ce mu platu i to je to.nije ni Ginobili odmah dobio 14 po sezoni,igro je za milion

Kukoc je samo primjer ,kolike su plate bile prije 10 god...kad scalabrini igra za 3,4 milje moze i teletovic za 5!

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 02 jul 2012, 19:47

White mamba je idol :lol: . Ionako je previše preplaćenih igrača u NBA, ali ja i dalje ne vjerujem da će dobiti 5 M. Još ako dovedu Howarda i zadrže D-Will-a onda baš ne vjerujem.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 02 jul 2012, 19:57

Mirza bi se mogao pokazati jako korisnim u NBA,sa svojim odlicnim dalekometnim sutem i sposobnoscu atraktivnog zakucavanja siguran sam da ce se svidjeti Amerikancima.
Ako bi u prvoj godini uspio usavrsiti odbranu i nabiti jos snage,ja ga u drugoj sezoni vidim kao legitimnog 6-tog igraca ekipe koji ce imati izmedu 10 i 15 poena po utakmici.
Mada nikad se ne zna.
Jedan Jasikevicius ode u NBA sa statusom ponajboljeg kosarkasa evrope pa se ne uspije nametnuti,a Rubio ode sa statusom igraca koji je bio razocarenje za sve u kakvog se igraca razvio s obzirom kako je dominirao na omladinskim takmicenjima i razvali u NBA.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 02 jul 2012, 19:58

lumani je napisao/la:
Kukoc je samo primjer ,kolike su plate bile prije 10 god...kad scalabrini igra za 3,4 milje moze i teletovic za 5!
Scalabrine ne igra za toliko, nema teorije, njemu je milion plafon(mrsko mi sad trazit). ti kazes da 5 miliona nije nista ekstra(5 000 000), ja kazem da je to sasvim dovoljno za covjeka koji igra prvu sezonu u NBA i od kojeg niko ne zna sta da ocekuje,jer je ACB liga cisti amaterizam(dobro,mozda sad malo pretjerujem) u odnosu na NBA.sve je do njega,ako se uspije nametnuti povecat ce mu ugovor i to je to(mada ni sa 5 miliona nece biti socijalni slucaj)

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 02 jul 2012, 20:03

Ma nece on ni otic,propast ce to 100 % !

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 jul 2012, 20:30

maximusdecimus je napisao/la:
lumani je napisao/la:
Scalabrine ne igra za toliko, nema teorije, njemu je milion plafon(mrsko mi sad trazit). ti kazes da 5 miliona nije nista ekstra(5 000 000), ja kazem da je to sasvim dovoljno za covjeka koji igra prvu sezonu u NBA i od kojeg niko ne zna sta da ocekuje,jer je ACB liga cisti amaterizam(dobro,mozda sad malo pretjerujem) u odnosu na NBA.sve je do njega,ako se uspije nametnuti povecat ce mu ugovor i to je to(mada ni sa 5 miliona nece biti socijalni slucaj)

3,5 mill imao 2009 u boston,ali i brian je samo jedan mali primjer..Mirza ne igra ni za male pare u spaniji..EHH ebiga, ako je acb liga amaterska, iz koje lige onda moze netko u nba:))

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.