FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

badstuber
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la badstuber » 02 jul 2012, 12:49

bilo je i vrijeme da dobije otkaz...moze mi netko reci nesto vise o ovom sammeru??

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 jul 2012, 12:56

badstuber je napisao/la:bilo je i vrijeme da dobije otkaz...moze mi netko reci nesto vise o ovom sammeru??
Šta te tačno interesuje?
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

bracinho
Kontakt:

Post Postao/la bracinho » 02 jul 2012, 12:58

Bosna
Željo
Bayern

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 jul 2012, 13:25

Opa, Sammerinho dolazi.

Ovo je najvece pojacanje, tacnije otkaz Nerlingeru je najvece pojacanje.

Idemo sad po Gotzea i Hummelsa. :lol: :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 02 jul 2012, 13:43

Sokantno! :shock: :( Uff, ne mogu da vjerujem, pa moj Zama gdje ces s Enesom šurovat?! Strašno, strašno. :evil:

Izgleda da je dobar dio BvB-ovaca bio u pravu po pitanju ovog covjeka, ja nazalost nisam jedan od njih. :evil:

Inace, odlican potez uprave Bayerna.

Avatar removed and destroyed! :evil:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 02 jul 2012, 13:53

Opasan potez uprave sto se tice Matthias-a. Kako lepo izgleda ona ekipa na transfermarktu. :)

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 02 jul 2012, 13:56

Hare_BvB je napisao/la:Sokantno! :shock: :( Uff, ne mogu da vjerujem, pa moj Zama gdje ces s Enesom šurovat?! Strašno, strašno. :evil:

Izgleda da je dobar dio BvB-ovaca bio u pravu po pitanju ovog covjeka, ja nazalost nisam jedan od njih. :evil:

Inace, odlican potez uprave Bayerna.

Avatar removed and destroyed! :evil:
Burned in hell :twisted: ali mislim da ti je odlično stajao :D
Odlično "pojačanje" za Bayern, ako neko zna kako skinuti "žutalje" i vratiti Bayern na mjesto kojem pripada to je taj gospodin.Bit će zanimljivo ove sezone 8-)
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 02 jul 2012, 14:11

Ako je ovo tačno sa Matiasom to je zaista sjajna vijest

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 02 jul 2012, 15:19

Press release
Matthias Sammer appointed Sport Director

http://www.fcbayern.telekom.de/en/news/ ... 9451182b25

eto ga i službeno ... samo neka je Nerlinger otišao, letargičan, bez autoriteta, nije vala ni neki igrač bio, bez ikakve vizije a vala nije je ni mogao imati kad je bio prstić na lijevoj ruci Ulija ... Sammer valjda bude imao više svoga "JA" pa i pod cjenu otkaza ...
Ja sam očekivao da Kahn preuzme tu funkciju al ajd ... valjda bude Kahn uključen u smjeni uprave koja bi trebala biti uskoro ...
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 02 jul 2012, 20:54, ukupno mijenjano 1 put.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 02 jul 2012, 15:54

:) koji šok, nisam vjerovao da bi Sammer obnašao bilo kakvu funkciju u Bayernu... dobili ste dobrog stručnjaka koji zna kako se radi ovaj posao ;)
Agieren statt reagieren

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 02 jul 2012, 16:34

To Sammeru,boli te racku,bar ces imati dosta para,ko j.be obraz i postovanje! ;)

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 02 jul 2012, 17:27

Jos nijedna info ove sezone me nije pozitivno iznenadila kao ova za Sammera. Imali smo i imamo jednu uspjesnu eru Enesa :mrgreen: a sad je vrijeme za eru Samketa 8-)

Nekako je se od pocetka znalo da je Nerlinger tu privremeno. Lik je bio i suvise nebitan, iako je bio tacan kad je rekao da Mandzukic nije posljednje pojacanje. :lol:
#divovi

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 02 jul 2012, 17:27

Najbolji transfer nase uprave! Zaposli krticu da protabana teren svoje bivse ekipe ;-)

Nerlingeru, fOla ti na svemu, ali Sammer je ipak veci laf od tebe ;-)

Ovo vec ozbiljnije zvuci od strane nase uprave. Idemo sada kupiti pola Europe. Pare nisu problem, para nema... za bezvezno bacanje na piva i kobasice ;-)
Sent from my Philips Smart TV.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 jul 2012, 17:30

smopiBVB je napisao/la:To Sammeru,boli te racku,bar ces imati dosta para,ko j.be obraz i postovanje! ;)
Eh eno sad....Šta sad bi? :) Mislim da i vi navijači Bvb-a nemate šta prigovarat Sammeru, jer čovjek je za taj klub kao igrač dao puno, pa je poslije toga dao i kao trener, jer je preuzeo klub u gadnoj situaciji i zajedno s Udom Lattekom (koji je usput bivši trener Bayerna) spasio klub od ispadanja, pa je zatim s tim klubom osvojio prvenstvo te došao do finala Kupa UEFA 2002. godine. U međuvremenu je bio sportski direktor DFB-a i dosta je bio neutralan, ali je s Bayernom i s Uli Hoenessom posebno izgradio dobre odnose, živi blizu Munchenu, sin mu trenira u omladinskom pogonu Bayerna. Pa neće on sad takvu primamljivu ponudu od Bayerna odbit? I pored svog rivaliteta nisu Bayern i Bvb smrtni neprijatelji. :)

Inače sad što se samog dolaska Sammera na poziciju sportskog diretkora tiče, rekao sam već da je to odlična stvar.
Međutim, posebno je bitno što Sammer dobiva faktički istu poziciju kao Nerlinger, postaje sportski direktor, ali on zapravo sada ulazi i u upravni odbor, tako da će i po tome njegova pozicija biti jača. Matthias je uz to još osoba koja jasno kaže svoje mišljenje, oštar je, direktan, konkretan i to je vrlo bitno. Znači za njega ne moraju posao radit Rummenige, Hoeness ili neko drugi iz uprave, a isto tako će i on njima jasno reči svoje mišljenje i neće biti samo podanik. Daje mu se jaka pozicija kako bi razvio koncept, a on jeste čovjek od koncepta. Od 2006. godine je Sammer bio sportski direktor njemačkog fudbalskog saveza i napravio je velike stvari.
On je pokrenuo poseban program razvoja talenata, njegov je ogroman doprinos što Njemačka sada ima brojne mlade igrače, velikog kvaliteta, zasluga mu je svakako i osvajanje titule U-21 reprezentacije na EP 2009. godine. Koordinirao je postavljanjem trenera u mlađim reprezentacijama Njemačke, doprinio forsiranju mladih igrača u njemačkim klubovima. Mnoge plodove je ubrao Loew, ali nije ih do kraja ubrao jer još u svom mandatu nije uzeo titulu, a Sammer mu je veliku osnovu postavio. Uspjeh od 4 uzastopna polufinala (na ta 4 takmičenja je bilo i jedno finale) je jedna od zasluga i Sammera, zbog svega gore navedenog.

Rekao sam već u prvom dijelu šta je postigao s Bvb-om kao trener, te da je mnogo toga dao kao igrač. U tom je klubu kao igrač osvojio 2 titule njemačkog prvaka, Ligu prvaka. S Stuttgartom bio isto prvak Njemačke, te osvojio titulu na EURO-u 1996. godine s Njemačkom. Proglašen je bio i najboljim igračem Evrope.
Sammer je toliko toga postigao kao igrač, iako mu je rano karijera završila. A što je isto bitno on je bio winner-tip ko igrač, a to je isto nastavio posebno kao i sportski direktor. Sammer uvijek ističe da se ne zadovoljava drugim mjestima. Još kao fudbaler je imao nevjerovatne liderske sposobnosti i bio veliki borac i bio član te zadnje generacije koja s Elf-om osvojila titulu. Znači Sammer je stvarno velika, velika fudbalska gromada i spada po mnogim karakteristikama među one najveće njemačke fudbalere.

Šta je još bitno? Posebno je bitno za nas, što Sammer dolazi na poziciju sportskog direktora, jer je rekao da se na toj poziciji najbolje osjeća, dok je još obavljao ovu funkciju u DFB-u. Znači super je sad imati Sammera kao sportskog direktora i bolje nego kao trenera, jer on će koordinirat rad s mladima, razviti novu filozofiju kod Bayerna i biti vjerovatno jako spretan oko transfera. Naime sad bi se trebali dovodit igrači koji se uklapaju u novu filozofiju, sve bi trebalo biti planski i konceptualno, što ovoj stvari daje onda poseban šmek. Sammer će biti prava podrška treneru, znače se postaviti prema medijima i time skinuti pritisak s ekipe. Brojne igrače poznaje, u dobrim je odnosima s Riberyjem, pecivo kupuju u istoj francuskoj pekari u Munchenu. :)
Sve su to dobre osnove i predispozicije za sjajnu budućnost sa Sammerom.
I jedno je sigurno, bez obzira na već poznata pojačanja i na ona moguća , jedno je već sigurno, najjače smo pojačanje doveli u liku Matthiasa Sammera. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 02 jul 2012, 17:34

nisam vise neki ljubitelj bayerna, al ovo im je super potez. svaka cast

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 02 jul 2012, 17:38

sammer je najvece pojacanje ovog ljeta

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 jul 2012, 17:44

Odličan potez uprave Sammer je pravi čovjek za poziciju sportskog direktora.Drago mi je što je došao kraj nesposobnom Nerlingeru.

U budućnosti očekujem dolazak i legendi kluba kao što su Effenbreg i Khan da se zamjeni sadašnja garnitura.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 02 jul 2012, 17:45

SAMMER !!!
#miasanmia

njuskalo
Kontakt:

Post Postao/la njuskalo » 02 jul 2012, 17:46

pozdrav svim bavarcima.
odlican posao uprave bayerna nek su onog nerligena skinuli covjek je bio bez vizije dovodio neke igrace i masio u tome dovodio je igrace samo da pojaca broj na terenu i klupi.mislim da je dobar posao uprave sto su doveli sammera nekad neprijatelj sad srce ekipe.nek mu je sa srecom

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 02 jul 2012, 18:00

Stefan Effenberg je napisao/la: I na temelju toga, daj mi reci kako da ne pohvalim post @ Balance-a, koji je napisan iz dubine duše i srca kao i većina postova poslije te tekme. Stvarno je privilegija i čast čitati ovakve postove, kapa dolje @ Balance.
Najprije da se zahvalim na lijepim rijecima, a sad da nesto i napisem posto se nisam javljao duze vrijeme.
Neznam jeste li i kako uspjeli prebolit onaj poraz? Ja nisam i zaboravit nikad necu, ali nadam se s vremenom da ce ipak biti lakse.Gdje god pise nesto o Bayernu, uvijek se dodaje viceprvaci europe i kad to procitam srce me zaboli i uvijek se sjetim one nesretne utakmice.No idemo dalje,nova sezona je pred nama.

Sto se tice transfera svi igraci koji su dosli smatram da su dobri, ali osim eventualno Dantea tu nema igraca koji moze nas prvi tim dodatno pojacat.Pricalo se o strumer bombi,sve je naslucivalo na Dzeku, ali s Dzekom se nebi puno mijenjalo ukoliko bi se morao stizat rezultat.Slican tip kao Gomez samo s daleko boljom tehnikom i pas igrom i sigurno s njim bi nasa igra dobila dodatnu dimenziju,bilo bi tu sjajnih poteza Roberyja i Dzeke u tandemu,vjerujte puno atraktivnije i bolje bi to izgledalo s njim, a jos bolje s nekim drugim manjim,brzim,prodornijim napadacem.Nista od toga jer na kraju dolazi Mandukic koji svojom trkom ,borbom i inatom podsjeca na Olica i ako mu Jupp da dobru priliku mogao bi posjesti na klupu ono sidro u sesnestercu od Gomeza koji kad nam zatvore krila je igrac manje za nasu momcad!
Mnogi ce reci da imamo odlicnih prvih 11,plus ove sezone mnogo bolju klupu i to je tocno ,ali ti isti prvotimci vec dvije sezone gledaju Dortmundu u leđa i sjetimo se utakmica s njima kada smo imali najboljih 11 na raspolaganju pa smo glatko pusili,znaci nesto treba mijenjat, nekog dovest za prvi tim.
Uli je jos 2007 poceo slagat dream team ali nikako da ga zavrsi,uvijek nesto nedostaje.Pa od odlaska Sagnola oni nisu doveli kvalitetnog beka!Malo Lell,malo Oddo,pa Lahm lijevo- desno,malo Pranja,malo Brafonja,malo Boateng malo Rafinha...pa j.ebo to odrijesi kesu i dovedi klasu pa si na miru par godina.Evo da svake godine dovedemo dva igraca svjetske klase umjesto 7 prosjecnih, gotovo isto para bi potrosili, a imali bi sjajnu momcad!Ono sto po meni nedostaje Bayernu je jedna prava 10-tka,igrac tipa Diego,Ozil,jer Kroos previse oscilira,a Muller nije playmaker,zatim 1 stoper svjetske klase uz Badstubera ili Boatenga(mozda Dante iznenadi) i jedan igrac koji uz Schweina mora dirigirat sredinom terena.Također je upitno hoce li veliki potencijal i prosle godine sjajni Alaba ostati na tom nivou i hocemo li s njim konacno dobiti tog drugog beka kojeg cekamo jos od Sagnola iako to nije njegova prirodna pozicija.

I konacno Nerlinger dobio otkaz, pa i vrijeme je vise da debeli,nesposobni potrcko ode iz kluba, a dolazi covjek koji je zajedno s Klinsmanom i Löwom napravio revoluciju i preporodio njemacki nogomet i doveo ga na sam vrh, Sammer.Napusta mjesto sportskog direktora njemacke repke jer bio je jedan od kandidata za klupu Elfa u slucaju smjene Löwa koja se nije dogodila i zato se odlucio Bayern.To je veliki plus za nas,ali nazalost veliki gubitak za Elf i nadam se da ce netko drugi dostojno zamjeniti ovog gospodina bez kojeg nebi bilo toliko puno sjajnih mladih igraca!Definitivno najbolje i nase najace pojacanje ove sezone ali opet ponavljam nadam se da njemacka reprezentacija nece puno izgubit i da ce se nastavit rad i forsiranje mladih talenata kao sto je to radla legenda njemackog nogometa Matthias Sammer. Vrijeme je za reforme u Bayernu!!!!!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: B1988K, dr.adnan i 2 gosta.