FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 29 jun 2012, 17:24

Mandžo stigao u Minhen.

[youtube][/youtube]
1974---1975---1976---2001---2013---2020

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 29 jun 2012, 17:57

Interesantan ovaj ljetni prelazni rok za nas Bavarce, ovi igraci sto su do sada stigli u Bajern su sasvim OK, al se nadam da ce do kraja prelaznog roka stici jos dva igraca koja ce biti prava pojacana. Nadam se dovođenju jednog defanzivnog-centralnog veznog (Martinez) i jednog ofanzivnog veznog i onda bi imali ekipi koja bi mogla konkurisati za titulu lige prvaka.

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 29 jun 2012, 18:06

http://www.fcbayern.telekom.de/en/news/ ... /35562.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Petersen produzio do 2015. godine, ali ce narednu sezonu provesti na posudbi u Werderu.

Vrlo dobar potez uprave, sansa za Petersena da dobije utakmica i da se pokaze :)
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 29 jun 2012, 18:22

Petersen je danas produžio ugovor do 30.06.2015. godine... Ali, istovremeno je postignut dogovor o jednogodišnjoj posudbi u Werder 8-)

"Nils posjeduje iznimno veliki napadački talenat. Želimo mu dati priliku za igranjem više utakmica u Bundesligi - a to je moguće posudbom u Werder Bremen. Što se tiče produženja novog ugovora, to je dokaz našeg poštovanja prema njemu. Vjerujemo u njega kao i u zajednički uspjeh u Bundesligi i Bayernu", izjavio je Nerlinger za službenu stranicu Bayerna :mrgreen:
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 30 jun 2012, 10:10

Hrvatski nogometaš Mario Mandžukić (26) sletio je u petak u pratnji agenta Ivana Cvjetkovića u München gdje će obaviti liječničke preglede prije potpisa četverogodišnjeg ugovora s Bayernom

Dosadašnjeg je napadača Wolfsburga u zračnoj luci dočekao sportski direktor Bayerna Christian Nerlinger koji je okupljenim novinarima iznio svoja očekivanja od novog pojačanja.

'Nisu bitna imena ni iznosi odšteta, već igra i kvaliteta. Uvjeren sam da Mario gori i da je potpuno posvećen novom izazovu u Bayernu. Dokazao je svoju kvalitetu i na Europskom prvenstvu i u Bundesligi. Zadovoljni smo njegovim dovođenjem i jasno je da očekujemo puno od njega. S njime smo kompletirali našu napadačku liniju. Bilo je važno dati širinu našoj momčadi jer imamo velike planove u sva tri natjecanja u kojima ćemo sudjelovati', kazao je Nerlinger, ne isključivši mogućnost dovođenja još ponekog igrača ovoga ljeta.

Podsjetimo, Bayern je prije Mandžukića u aktualnom prijelaznom roku angažirao i vratara Toma Starkea iz Hoffenheima, braniča Dantea iz Borussije (M), veznjaka Xherdana Shaqirija iz Basela te napadača Claudija Pizarra iz Werdera.

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 30 jun 2012, 13:02

Saurman je napisao/la:Mandžo stigao u Minhen.

[youtube][/youtube]
Znat će svi ko je Mandžukić kad na prvom treningu svom igraču uleti klizeći :mrgreen:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 30 jun 2012, 14:03

Mandzuka je srcan cojk,"ne boji" se nadigravati,jak u skok igri,sa zavidnom tehnikom s obzirom na njegovu gradju...Solidno pojacanje,veoma zahvalan igrac koji itekako ima mjesta za daljnje napredovanje i poboljsanje svoje igre!E sad je samo pitanje kako ce se on uklopiti u sistem,ili mozda jos znacajnije koliko ce dobiti prilike za igru...Da li ce mu sjedenje na klupi s.ebati samopouzdanje,jer mislim da nece imati mjesta u prvih 11(siguran sam u to)...

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 30 jun 2012, 19:20

sto mislite tko bi jos mogao doci u bayern??

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 30 jun 2012, 20:41

badstuber je napisao/la:sto mislite tko bi jos mogao doci u bayern??
Neki zadnji vezni solidan na loptu, ne losiji od Gustava u tom segmentu, i jedan ofanzivni vezni, ekstremno lucidan, sto bi komentatori rekli neki igrac cije lopte "imaju oci" , neko ko ce da poveze nasu sredinu u potpunosti.

Sad, sto se tice zadnjeg veznog pominje se Martinez. Nisam ga gledao, ali svi ga hvale, ali opet niko se ne slaze da je njegova cena odgovarajuca uprkos tom kvalitetu. Gledao sam nekoliko snimaka ovog igraca, a tamo nista korisno nisam video, nista sto bi mi pomoglo u proceni igraca. Neki kazu da je naliku Humelsu. E sad, video sam da je dosta visok, oko 190cm, sto je dobro, s obzirom da se desavalo dosta puta da primamo jeftine golove iz prekida. Ali, ne znam koliko on moze da unapredi nasu igru po pitanju ofanzive?

Mozda i ne treba neki ofanzivni vezni ako se uzme u obzir da imamo i Shaqiri-ja, koji moze da odigra i tu poziciju po potrebi, a tu su i Kroos i Muller. Mozda bude prenatrpano Kroos zna ljudski da odigra 10-ku, ali cesto je znao i da podbaci, dok Muller po mom misljenju nema kvalitet za tu poziciju. On nije lucidan igrac, tu nema sumnje, njegova glavna osobina je borbenost i srcanost, dosta trci, podseca me na Groskreutz-a, ali bojim se da nema to sto je potrebno za mesto 10-ke.

Na pamet mi pada nekoliko imena za tu poziciju, mada nasa uprava nikad nije ni razmisljala o nekom od tih igraca. Mozda Nicolas Gaitan iz Benfice?

Ili samo nekog klasicnog veznog igraca, tipa Mutinho i da zavrsimo pricu.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 02 jul 2012, 09:55

smopiBVB je napisao/la:Mandzuka je srcan cojk,"ne boji" se nadigravati,jak u skok igri,sa zavidnom tehnikom s obzirom na njegovu gradju...Solidno pojacanje,veoma zahvalan igrac koji itekako ima mjesta za daljnje napredovanje i poboljsanje svoje igre!E sad je samo pitanje kako ce se on uklopiti u sistem,ili mozda jos znacajnije koliko ce dobiti prilike za igru...Da li ce mu sjedenje na klupi s.ebati samopouzdanje,jer mislim da nece imati mjesta u prvih 11(siguran sam u to)...
On je solidno pojacanje za Borusije,ali sigurno nije za Bayern-a!!!
Stern des Südens

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 02 jul 2012, 11:46

Benfica odbila 40 milki za Gaitana(ponuda Uniteda) a Moutinho iz Porta nece definitivno ispod 35-40 miliona otici !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 02 jul 2012, 11:50

proFCB je napisao/la:
smopiBVB je napisao/la:Mandzuka je srcan cojk,"ne boji" se nadigravati,jak u skok igri,sa zavidnom tehnikom s obzirom na njegovu gradju...Solidno pojacanje,veoma zahvalan igrac koji itekako ima mjesta za daljnje napredovanje i poboljsanje svoje igre!E sad je samo pitanje kako ce se on uklopiti u sistem,ili mozda jos znacajnije koliko ce dobiti prilike za igru...Da li ce mu sjedenje na klupi s.ebati samopouzdanje,jer mislim da nece imati mjesta u prvih 11(siguran sam u to)...
On je solidno pojacanje za Borusije,ali sigurno nije za Bayern-a!!!
Upravu si druze,BvB bi od njega znao napraviti vrsnog strijelca,a bayo to vjerovatno nece moci jer ne znaju,na to si mislio vjerovatno!!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 jul 2012, 12:02

Johny je napisao/la:Benfica odbila 40 milki za Gaitana(ponuda Uniteda) a Moutinho iz Porta nece definitivno ispod 35-40 miliona otici !
Kakve to veze ima sa Bayernom jer koliko znam nisu zainteresovani za pomenute igrače.

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 02 jul 2012, 12:13

http://www.bild.de/sport/fussball/chris ... .bild.html

Pravi odgovor uprave na dvije sezone bez titule.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 jul 2012, 12:15

Čitam na Bildu kako su dani Nerlingera u Bayernu odbrojani i da bi na njegovo mjesto trebao doći Matthias Sammer.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 02 jul 2012, 12:20

Neeeeeeeeeeeeeeee zelim jos koji put vidjeti njegovu facu kad novi igrac potpisuje ugovor
Thomas Müller - Fußballgott

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 jul 2012, 12:32

Ufff ovo je dobro. Ovo je fenomenalno. Ovo je sjajno. Sa Sammerom je izgleda sve gotova stvar, pa dolazi profesionalac u naše redove, nekada najbolji igrač Evrope, čovjek koji posjeduje posebnu fudbalsku filozofiju, čovjek koji je inteligentnost pokazao na terenu, ali i kao sportski direktor DFB-a, te kao sportski, tv analitičar. Sjajnooo.
Samo se još čeka oficijelna potvrda. Nerlinger je najslabija karika našeg kluba i poželjno je da ide. A sad bi u liku Sammera fudbalska faca nad facama došla.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 02 jul 2012, 12:38

@smopiBVB

Nisi me dobro razumio,uopste nisam neprijateljski nastrojen,sve sam te emocije prenio na nashe zabare. Pod ovim sam mislio, da bi bio dobro pojacanje za Borusiju,ali Bayern-u nece moc puno pomoci jer igra sa nedokucivim Gomezom. Tesko da ce dobiti priliku, da je Dzeko pristigao u Bayern to bi onda bila mrtva borba njih dvojice za pocetnu postavu,a ovako Gomez-u je poprilicno olaksano!

Nerlinger dobio otkaz, Sammer novi sportiski direktor FC Bayern-a!!! Ceka se jos samo oficijelna potvrda Bayern-a!

EDIT: vidim kako su neki forumasi bili brzi,zanemarite ovaj dio onda! E sad nezz da li su pregovori sa Dzekom propali radi Nerlingera,ako jesu to je onda stvarno velika steta!!!!
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 jul 2012, 12:45

proFCB je napisao/la:
Nisi me dobro razumio,uopste nisam neprijateljski nastrojen,sve sam te emocije prenio na nashe zabare. Pod ovim sam mislio, da bi bio dobro pojacanje za Borusiju,ali Bayern-u nece moc puno pomoci jer igra sa nedokucivim Gomezom. Tesko da ce dobiti priliku, da je Dzeko pristigao u Bayern to bi onda bila mrtva borba njih dvojice za pocetnu postavu,a ovako Gomez-u je poprilicno olaksano!
Razlika je u tome, što bi se Džeko mogao borit samo za tu poziciju klasičnog špica sa Gomezom, a Mandžo može igrati i na drugim pozicijama, tipa krilo ili slično. Dosta je univerzalan i stvorit će on pritisak i na Gomeza i ostale, jer radi se o igraču koji ima muda i koji se bori do besvjesti. Ja imam taj dobar osjećaj kod njega iz tih razloga, ali sad uvijek dosta utiču na to i drugi faktori. Dosta je i do trenera, ali ne bi ga dovodili da ga nemaju ozbiljno u planu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

bracinho
Kontakt:

Post Postao/la bracinho » 02 jul 2012, 12:46

slika

Matthias Sammer!!
Bosna
Željo
Bayern

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.