Utakmica prve runde između Jugoslavije i Španije je završila pobjedom Španije od 2:1; povela je Jugoslavija 1:0, a Španija izjednačila golom iz nepostojećeg penala; penal je bio nepostojeći jer je igrač Španije bio fauliran 1m od ivice kaznenog prostora; taj penal nije bio iskorišćen, ali je sudija rekao da se penal ponovi zbog navodnog ulaska igrača Jugoslavije u kazneni prostor; slijedeći penal je bio iskorišćen; zanimljivo je još da se ovakva krađa i dan danas prepricava...
Jugoslavija je na kraju ispala nakon slabije gol razlike, jer su Španci pustili da ih Irci dobiju 1:0. Naravno 1:0 je bio jedini rezultat koji je vodio i Spaniju i Irsku dalje
Velika Spanija...od 5 najvecih namjestenih rezultata oni se nalaze u dva, jedan od njih je i pustanje Irske da ih dobije
Onda dolazi nesrećni trinaesti minut i trauma mog detinjstva. Po levoj strani prolazi Alonso, za njim ide Zajec i negde dva metra od linije šesnaesterca, po širini oko metar od leve ivice, pametno obara Alonsa. Alonso se malo kotrlja, prevrće i nekako se dovuče do šesnaest. Jedva.
Danski sudija Sorensen svira penal!!!!
* * *
KONJU, STOKO, MAJMUNE, VOLE, IDIOTE, LOPOVE, LOPOVE, LOPOVE!!!
Zaledio sam se. Nisam mogao da verujem. To je tako očigledno bilo daleko od šesnaest! Dva metra! Mislim da sam skoro kroz suze pitao oca "Pa kako to?" On me nije ni čuo jer je uzvikivao psovke slične ovima gore...
Ali pravda uvek pobeđuje, učili su nas u školi: Huanito šutira i... promašaj!!! URAAAA!!!! Ćale i ja u transu! Kako sam se samo radovao!

Za kratko. Jer danski sudija Sorensen poništava penal, Huanito ponovo šutira i ovaj put daje gol.
Meni je tad već laknulo, jer je bilo toliko očigledno da je ovo namešteno i nije fer da sam bio siguran da će sutradan utakmica biti poništena,ali utakmica nije ponistena...
SPANIJA NAJVECA SVJETSKA BAGRA!!!