FINALE EP: Italija - Španija

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava

Ko će osvojiti EURO ?

Italija
80
58%
Španija
59
42%

Ukupno glasova: 139

mandraX
Kontakt:

Re: FINALE EP: Italija - Španija

Post Postao/la mandraX » 01 jul 2012, 13:34

Hvala majstore. :)

Eto vam poklona jednog za danas, u Premieru granica posjeda lopte na Španiji je 57%. :D

orLL
Kontakt:

Post Postao/la orLL » 01 jul 2012, 13:52

anonymousHD je napisao/la:
orLL je napisao/la:
anonymousHD je napisao/la:Čuj šanse 50:50, :lol: :lol:. Španija je aspolutni favorit i ponovo će biti prvaci Evrope. Italija im meda ne može. ;)
Volio bih tebi u inat da Italija pobijedi baš radi tog tvog primitivnog mišljenja.
Ma neka uzme, zaboli me qurac. Meni ni u džep, ni iz džepa. Primitivan? Neka je, ja sam makar realan, jer govorim na osnovu onoga što vidim, a to je da Španija dominira evropskim i svetskim nogometom zadnjim 4-5 godina. A ti si izgleda ćorav pa to ne vidiš. Uglavnom, talijani danas nemaju apsolutno nikakve šanse, Španija će ovo rešiti u prvom poluvremenu. ;)
Italija je apsolutno pokazala duplo bolji nogomet nego što je to uradila Španjolska ? Španjolska dominira svjetskim nogometom ? Prva ih je Italija zaustavila odma u prvom kolu, imali su sreće što je Italija imala tu krizu od 70. minute u svakoj utakmici, Irska ko Irska sluzila kao vreća za napucavanje svima u grupi, čak ih je i Hrvatska zaustavila, eto ti nogometne velesile koja mora uz pomoć suca pobijediti "malu" Hrvatsku, i zabiti gol u 85' minuti za prolaz. Pobijediti Portugal na penale i onako proci, nisu odlike reprezentacije koja dominira svjetskim nogometom, zar ne ? :)
Volim Zrinjski Volim Mostar !

RG11
Kontakt:

Post Postao/la RG11 » 01 jul 2012, 13:57

Iskreno se nadam pobjedi Spanije veceras. Na ovom Euru sam ispehirao mnoge reprezentacije, pa valjda necu i Spaniju veceras. Jedina zelja prije ovog Eura mi je bila da ga ne osvoje Francuska, Spanija ili Italija, ali na kraju ce neko od te 3 sigurno osvojiti. Navijao sam za Engleze protiv Italija, za Portugal protiv Spanije, i za Njemce protiv Italije, ali niko da prodje... Tako da ako vec moram birati, onda biram Spaniju za veceras iz razoga sto po meni igraju ljepsi fudbal u zadnjih nekoliko godina, ne samo na Euru.
Italija se popravila u mnogim segmentima svoje igre kada je ovo Euro u pitanju, ali ne moze se preko noci tek tako napredovati, tako da iz tog razloga navijam za Spance, odnosno simpatisem ih.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 01 jul 2012, 13:57

A kako je ta velesila Italija prošla sa Hrvatskom, te kako je prošla Englesku? Na penale, kao i Španija Portugala.
Nemojte da kenjate bez veze.

orLL
Kontakt:

Post Postao/la orLL » 01 jul 2012, 14:02

mandraX je napisao/la:A kako je ta velesila Italija prošla sa Hrvatskom, te kako je prošla Englesku? Na penale, kao i Španija Portugala.

Jesam reko iđe da je Italija velesila ?
Volim Zrinjski Volim Mostar !

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 01 jul 2012, 14:05

orLL je napisao/la:
mandraX je napisao/la:A kako je ta velesila Italija prošla sa Hrvatskom, te kako je prošla Englesku? Na penale, kao i Španija Portugala.

Da napravimo paralelu vise..(izvinjavam se na off-topicu)

Velesile su: Brazil,Argentina,Italija,Njemacka i Spanija u novije vrijeme.
NON MOLLARE MAI

Tuzla950
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla950 » 01 jul 2012, 14:11

D10S je napisao/la:
Tuzla950 je napisao/la:Španija nikad nije pobijedila Žabare,a Španci nikada NISU izgubili jedno veliko finale..biće jako zanimljivo.
Ovo je POBJEDA. Sve ostalo su gluposti. Spanija ce i veceras dobit.
Ako Bog da ;)

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 01 jul 2012, 14:17

orLL je napisao/la:

Velesila je, isto kao i Španija.
A ja te pitam, kad si naveo primjer Hrvatske, reci mi kako je Italija prošla sa Hrvatskom, ja koliko se sjećam Španija je dobila 1-0.
Kako je Italija prošla Englesku, čini mi se isto kao i Španija Portugala (i to si naveo za neki primjer), na penale jel' da?

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 01 jul 2012, 14:17

mandraX je napisao/la:Hvala majstore. :)

Eto vam poklona jednog za danas, u Premieru granica posjeda lopte na Španiji je 57%. :D
Eto super...moze se kombinovat vjerovatno, pa stavis pobjedu Italije i posjed Spaniji ;)

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 01 jul 2012, 14:21

mandraX je napisao/la:
orLL je napisao/la:

Velesila je, isto kao i Španija.
A ja te pitam, kad si naveo primjer Hrvatske, reci mi kako je Italija prošla sa Hrvatskom, ja koliko se sjećam Španija je dobila 1-0.
Kako je Italija prošla Englesku, čini mi se isto kao i Španija Portugala (i to si naveo za neki primjer), na penale jel' da?
1.Spanija se protiv Hrvatske kako se sjecam provukla
2.Italija je razvalila Englesku, to je bila najveca dominacija neke reprezentacije nad protivnikom na ovom prvenstvu..
3.Spanija-Portugal, Italija-Engleska...dvije potpuno razlicite stvari, Italija je nadigrala Engleze dok Spanija nije nadigrala Portugala
4.Spanija nije velesila, Spanija nema historiju za velesilu i nema pozadinu. Spanija je za vrijeme svog postojanja bila reprezentacija u rangu Yugoslavije, a u nekim periodima i slabija od Yugoslavije. Ovo sad je zlatno doba Spanskog fudbala..

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 01 jul 2012, 14:24

Alen Škoro je napisao/la:
Jedine velesile u svjetskom fudbalu su Brazil, Italija i Njemačka.

Dok su Argentina, Francuska pa evo sada i Španija ipak jedan nivo manje, a Holandija, Engleska ili Urugvaj se svakako ne mogu smatrati nekim silama.

Bez imalo potcjenivanja prema Španiji, ali ekipa koja ima samo jednu titulu svjetskog prvaka se nikako ne može smatrati velesilom.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 01 jul 2012, 14:26

GaziHusrevbeg je napisao/la:
Alen Škoro je napisao/la:
Jedine velesile u svjetskom fudbalu su Brazil, Italija i Njemačka.

Dok su Argentina, Francuska pa evo sada i Španija ipak jedan nivo manje, a Holandija, Engleska ili Urugvaj se svakako ne mogu smatrati nekim silama.

Bez imalo potcjenivanja prema Španiji, ali ekipa koja ima samo jednu titulu svjetskog prvaka se nikako ne može smatrati velesilom.
Urugvaj ima vecu historiju fudbalsku nego Spanija. FACT!

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 01 jul 2012, 14:28

mandraX je napisao/la:Hvala majstore. :)

60% su imali u prvoj utakmici.
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 01 jul 2012, 14:31

Italija je ukrala i otela tu jedinu titulu koji imaju na EP 1968 na svom terenu tako što je prošla ruse u polufinalu bacanjem novčića :lol: i tako što su u finalu u Rimu morali ponavljati utakmice protiv bivše Juge (ponavljalo bi se sve dok talijani nebi pobjedili :lol: :lol: ).
Titule kojima se ko fol diće iz 30-tih godina prošlog stoljeca se ne sjecaju ni najstariji talijani.

2006 su prošli osminu finala protiv klokana sa najsmiješnijim penalom u historiji fudbala u 95 minuti :lol: :lol: :

[youtube][/youtube]

2010 su završili kao zadnji u grupi sa svega jednim bodom iza "velesila" kakve su Novi Zeland, Slovačka i Paragvaj.

I onda dođu i drugima sole pamet kako su velika selekcija, a drugi mali :lol: :lol:

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 01 jul 2012, 14:37

Dobro je trollu, shvatili smo te i prvi put, šta god tebe tješi.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 01 jul 2012, 14:38

Spanija dosadila svima, mislim da je i spancima dosadno gledati samu igru, naravno nece biti dosadno zbog znacaja utakmice, ali za pravu tika-taka taktiku mnogo fali Messi, pa da to bude prava Barsa i razvali sve pred sobom, ovako ja se nadam da ce Spanci drzati loptu u posjedu a Italijani zabijati golove, nesta slicno utakmici Barsa -Milan, Milan- barsa, samo bez Messi-a i penala, i to znaci 2:0 za Italiju, uz posjed lopte 75% - 25% za Spaniju, Xavi 500 dodavanja, od toga 488 on - Iniesti i ovaj mu odmah vrati, da bi mu Xavi opet dodao. ljepota golema.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 01 jul 2012, 14:39

ripper je napisao/la:Italija je ukrala i otela tu jedinu titulu koji imaju na EP 1968 na svom terenu tako što je prošla ruse u polufinalu bacanjem novčića :lol: i tako što su u finalu u Rimu morali ponavljati utakmice protiv bivše Juge (ponavljalo bi se sve dok talijani nebi pobjedili :lol: :lol: ).
Titule kojima se ko fol diće iz 30-tih godina prošlog stoljeca se ne sjecaju ni najstariji talijani.

2006 su prošli osminu finala protiv klokana sa najsmiješnijim penalom u historiji fudbala u 95 minuti :lol: :lol: :

[youtube][/youtube]

2010 su završili kao zadnji u grupi sa svega jednim bodom iza "velesila" kakve su Novi Zeland, Slovačka i Paragvaj.

I onda dođu i drugima sole pamet kako su velika selekcija, a drugi mali :lol: :lol:
Pravila su bila takva i nisu Italijani pravili ta pravila nego svi zajedno...Druga stvar sto se finala tice Yugoslavija je tu izgubila zasluzeno. U prvom mecu bili u egalu, drugi mec Italija promijenila 8 igraca i osvojila na svjezinu jer je Yugoslavija igrala sa istom postavom kao i prvi i umor odradio svoje...

Titula je titula bilo kada, ona se ne brise...Sto Spanija nije osvojila tih 30-ih umjesto sto je ratovala i uzimala Madjarske igrace jer nisu imali svojih...Te titule su samo jos jedan prikaz da Italija ima proslost fudbalsku, a i sadasnjost i buducnost....ima kontinuitet sto Spanija nikad nije imala do ovog trenutka...

Ovo protiv Australije je bio penal, jasno se vidi da ga je sapleo. A Italija je to prvenstvo sasvim zasluzeno uzela. Kada je rijec o penalima Spanci su poznati kao veliki majstori glume penala. Historijski tako da nemas tu sta pricati Talijanima...

Zakacas za tu 2010, pogledaj malo Spaniju na prvenstvima...da vidis tu silu kako nisu mogli grupe da prodju godinama i kako se nisu nekad mogli ni plasirati..

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 01 jul 2012, 14:40

slika

Strašna Španija nema šta, do prošlog SP-a su igrali čak 4 puta u 1/4 finalu, simptomatično ili ne, ali toliko Italijani imaju titula svjetskih pravaka.

Velesila, nema šta! :lol: :lol:

Ovi stariji se sjećaju 1982. i kako su Španci pobjedili Jugoslaviju da bi na silu prošli u drugi krug uz pomoć sudija. Na domaćem terenu njih sudije moraju gurati, šta ćeš, valjda drugačije ne znaju. :lol:
Željezničar ale!

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 01 jul 2012, 14:50

Oxygen je napisao/la:Dobro je trollu, shvatili smo te i prvi put, šta god tebe tješi.
Izađi iz subjektivnosti i klupske pripadnosti i pogledaj malo ko zapravo trola.
Aktuelni prvak i svijeta i evrope se pljuje , ismijava i spušta ispod nivoa Urugvaja :lol: :o ;) nikakvog respekta, velicaju se nekakve titule iz 30-tih godina prošlog stoljeca, zaboravlja se da Španija imaju više titula EP nego Italija. Pa šta je to nego trolanje :?: samo te nema kad treba svojim talijančićima skrenuti pažnju na takvo pisanje ;) a prvi si kad treba meni 8-) . Da nije smiješno bilo bi žalosno :mrgreen:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 01 jul 2012, 14:54

GaziHusrevbeg je napisao/la: Jedine velesile u svjetskom fudbalu su Brazil, Italija i Njemačka.

Brazil, Italija, Njemačka.
Argentina, Španija, Francuska.
Ovo ostalo sitna buranija.

Slažem se! ;)

Edit: Sve nabrojane ubrajam u velesile nogometa. Da ne bi bilo zabune. ;)
Zadnja izmjena: messilla, dana/u 01 jul 2012, 15:10, ukupno mijenjano 1 put.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.