izgleda da ipak hoće...BIHfan je napisao/la:Williams nece ni ostat u Netsima.L-Train je napisao/la:ako ode u Brooklyn Netse igrace sa jednim od najboljih PG-ova lige Deronom Wiliamsom,a ako izabere drugu opciju Cleveland Cavalierse igrace sa najboljim mladim PG-om lige Kyrieom Irvingom.Uglavnom gdje god da ode zelim mu puno srece i puno minuta
Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mirza Teletović
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
Ja bi volio da ostane, al oni nemaju ekipu za titulu sto on trazi. Vidjecemo.Carlo je napisao/la:izgleda da ipak hoće...BIHfan je napisao/la:Williams nece ni ostat u Netsima.L-Train je napisao/la:ako ode u Brooklyn Netse igrace sa jednim od najboljih PG-ova lige Deronom Wiliamsom,a ako izabere drugu opciju Cleveland Cavalierse igrace sa najboljim mladim PG-om lige Kyrieom Irvingom.Uglavnom gdje god da ode zelim mu puno srece i puno minuta
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
igrac se moze za draft prijaviti aktivno samo ako je mladji od 22 godine, u tom slucaju je "early-entrant", ako jedan igrac zavrsi 4 godine na collegu, ili ako ima 22 godine, onda je svaki muskarac na svijetu, igrao kosarku ili ne "prijavljen" za draft, hoceli ili nece!lumani je napisao/la:Livnjak je napisao/la:2007 je svaki muskarac na svijetu rodjen 1985 bio na NBA Draftu!
Neznate ni pravila!
Igrac sa 22 ima zadnju priliku ,jer sa 23 vise i ne smije ,ako se ne varam!!!
Jel to znači sam i ja bio na draftu 2007 jer sam rođen 1985Livnjak je napisao/la:2007 je svaki muskarac na svijetu rodjen 1985 bio na NBA Draftu!
Neznate ni pravila!
Jeeeeeaaaaaaaahhhhhhhhh, odoh se hvaliti po selu
- storm_raider
- Kontakt:
Malo je falilo da prodjes, ipak izabrase Davisa.

Sport je lijek za tijelo i duh.
dilajla je napisao/la:Jel to znači sam i ja bio na draftu 2007 jer sam rođen 1985Livnjak je napisao/la:2007 je svaki muskarac na svijetu rodjen 1985 bio na NBA Draftu!
Neznate ni pravila!
Ako si bio prijavljen kao igrac pod ugovorom u KSBIH, bio si na draftu.dilajla je napisao/la:Jel to znači sam i ja bio na draftu 2007 jer sam rođen 1985Livnjak je napisao/la:2007 je svaki muskarac na svijetu rodjen 1985 bio na NBA Draftu!
Neznate ni pravila!
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Glupost! Kakav ugovor, kakav Savez! Čak je i Carl Lewis draftiran, mada nikad nije igrao košarku!
Eto hajd mi potvrdi (dokaz) kad si tako duhovit.Livnjak je napisao/la:Glupost! Kakav ugovor, kakav Savez! Čak je i Carl Lewis draftiran, mada nikad nije igrao košarku!
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Zato je Ben Wallace otišao u NBA (Washington), a da nije bio draftovan.Livnjak je napisao/la:Glupost! Kakav ugovor, kakav Savez! Čak je i Carl Lewis draftiran, mada nikad nije igrao košarku!
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ulazim na temu,kontam neko ima provjerenu info. gdje Mirza potpisuje,a citam da sam i ja izabran na draftu 2007. i da ne mogu vise na draft jer sam davno imao 22 god...

Al je igrao kosarku hebemu, ne moze u mene djed sa sela koji nikad nije vidio lopte biti na draftu. Tako on prica, ko svaki rodjeni muskarac 85-te je bio na draftu, jesu oni koji su imali profesionalni ugovor sa nekim klubom i koji su pod krovom nekog saveza.Monolog je napisao/la:Zato je Ben Wallace otišao u NBA (Washington), a da nije bio draftovan.Livnjak je napisao/la:Glupost! Kakav ugovor, kakav Savez! Čak je i Carl Lewis draftiran, mada nikad nije igrao košarku!
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
pogrešno rečeno. svaki muškarac(a i žena koliko god to čudno zvučalo) koji nije bio student na USA fakultetima i tamo igrao košarku, a rođen 1985. godine je mogao biti izabran na draftu 2007. znači nije uopće trebao da se prijavljuje, automatski je dostupan za draft. svako ko nije izabran je također po automatizmu free-agent.
meni stvarno nije jasno koliko puta ja to moram napisati.
i btw. Carl Lewis jeste izabran na NBA draftu, al' u nekoj visokoj rundi. od 1989. postoje samo dvije runde. recimo i pokojni Bubba Smith(nar. Hightower iz Policijske akademije je izabran), a bavio se Američkim nogometom i to je bio pravo dobar.
i btw. Carl Lewis jeste izabran na NBA draftu, al' u nekoj visokoj rundi. od 1989. postoje samo dvije runde. recimo i pokojni Bubba Smith(nar. Hightower iz Policijske akademije je izabran), a bavio se Američkim nogometom i to je bio pravo dobar.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ja nisam siguran @Pasha,znam da vec odavno to pises,ali mislim da je onim pretproslim CBA-om promijenjeno to pravilo...Govrorim ti to,jer onda nema smisla podnositi bilo kakve prijave za draft i bez veze se muciti(govorim za internacionalne igrace) kad ce te izabrati,ako ispunjavas naveden uslove...Pasha je napisao/la:pogrešno rečeno. svaki muškarac(a i žena koliko god to čudno zvučalo) koji nije bio student na USA fakultetima i tamo igrao košarku, a rođen 1985. godine je mogao biti izabran na draftu 2007. znači nije uopće trebao da se prijavljuje, automatski je dostupan za draft. svako ko nije izabran je također po automatizmu free-agent.
nije ba promjenjeno pravilo. svako je dostupan za draft kad napuni godine. jednostavno, i ti i ja ili bilo ko na ovom forumu ili bilo gdje ko je stariji od 1989. godišta je za NBA free-agent. znači ako "pod stare dane" pokažeš da znaš da igraš i probaš da se ubaciš u neku ekipu na trening, možeš i potpisati ugovor ako vrijediš.
prijavljuješ se ako si mlađi...
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Taj dio se razumijemo,zato sto je nasa draft klasa prosla...Ja govorim za ove sad,koji zele biti u svojoj klasi kakva je procedura...Pasha je napisao/la:nije ba promjenjeno pravilo. svako je dostupan za draft kad napuni godine. jednostavno, i ti i ja ili bilo ko na ovom forumu ili bilo gdje ko je stariji od 1989. godišta je za NBA free-agent. znači ako "pod stare dane" pokažeš da znaš da igraš i probaš da se ubaciš u neku ekipu na trening, možeš i potpisati ugovor ako vrijediš.
procedura je sljedeća. ako imaš od 19-21 godinu obavezan si ako želiš da prođeš na draftu, da se prijaviš. ako imaš 22 godina, možeš, a i ne moraš da se prijaviš. logično je da se prijaviš, jer te ljudi imaju bolje u uvidu. mada se sad manje-više sve zna. znači sa 22 nisi obavezan, kao i za studente koji su završili četiri godine fakulteta.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ne sporim ja to uopste,rekoh da se tu razumijemo.Ono sto ti govorim je da ne moze biti izabran/a svaki muskarac i svaka zena kao nekad ,od pretproslog CBA-a....To mislim da je izmijenjeno,jer se u pravilniku sad navodi rijec 'international players'-'internacionalni igraci' sto znaci da ako ne igram kosarku,ne bi trebalo da me mogu birati...Ako proigram u 28.,pravilo se 'aktivira'...Razumijes ti mene sad*Pasha je napisao/la:procedura je sljedeća. ako imaš od 19-21 godinu obavezan si ako želiš da prođeš na draftu, da se prijaviš. ako imaš 22 godina, možeš, a i ne moraš da se prijaviš. logično je da se prijaviš, jer te ljudi imaju bolje u uvidu. mada se sad manje-više sve zna. znači sa 22 nisi obavezan, kao i za studente koji su završili četiri godine fakulteta.
ma taj naziv "international player" je samo formalnost. kao što si i ti hipotetski mogao biti izabran. može te izabrati, ali naravno da neće. jbg. imaš dvije runde drafta i ipak ih pokušavaš pametno iskoristiti.
btw. Mirza u Netsima ne može uzeti broj 3, za onog ko to napisa. broj 3 je zaleđen u čast Dražena. onaj praznoglavac Marbury je tražio trojku u Netsima i još se čudio kako ga ne može dobiti...
btw. Mirza u Netsima ne može uzeti broj 3, za onog ko to napisa. broj 3 je zaleđen u čast Dražena. onaj praznoglavac Marbury je tražio trojku u Netsima i još se čudio kako ga ne može dobiti...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.