FINALE EP: Italija - Španija

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava

Ko će osvojiti EURO ?

Italija
80
58%
Španija
59
42%

Ukupno glasova: 139

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Re: FINALE EP: Italija - Španija

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 29 jun 2012, 22:34

Mulder je napisao/la:
Soni je napisao/la:Da su Hrvati dali gol, Spanija bi ispala, pogledaj malo stanje na tabeli prije te utakmice.
Tu je Spanija svoje dupe spasavala ;)
Ako mislis na onu sansu prije gola Spanije
Mislim na slobodnjak u sudijskoj nadoknadi, kad je i Pletikosa krenuo naprijed, jer je Italija pobijedila 2:0 i gol Hrvatske je vodio njih
Ne, tad bi Italija ispala jer bi imala najgoru ukupnu gol razliku (4:2), dok bi Španija imala 6:2, a Hrvatska 5:3. Međusobni omjer bi bio identičan, jer su sve tri reprezentacije (po tom scenariju) imale po 2 boda uz gol razliku 2:2.

Mislim ne znam kome repliciram tačno da budem iskren :mrgreen:

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 29 jun 2012, 22:39

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Da li je Španija favorit? Da, i to radi mnogih stvari. Ovo je slično jednom bokserskom meču u kojem izazivač mora pobjediti velikog šampiona. Neki bokser je pokazao puno jedne godine i izaziva Muhameda Alija. On je pokazao više od Muhameda Alija, ali hej, ipak je to Muhamed Ali i treba ga pobjediti na velikoj sceni. Španija je, sviđalo se to nekome ili ne, Muhamed Ali ovog doba.

Da li je Španija veliki favorit? Ne, Španija je blagi favorit, nema nikakve osnove tvrditi da je Španija veliki favorit.

Da li Italija ima realne šanse ovdje? Hell Yea.

Treba biti realan.
Spanija je jedino favorit da ce imati veci posjed lopte. A ustanovili smo da veci posjed lopte nije kljucni faktor za pobjedu.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 29 jun 2012, 22:41

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
Mulder je napisao/la:
Soni je napisao/la:Da su Hrvati dali gol, Spanija bi ispala, pogledaj malo stanje na tabeli prije te utakmice.
Tu je Spanija svoje dupe spasavala ;)
Ako mislis na onu sansu prije gola Spanije
Mislim na slobodnjak u sudijskoj nadoknadi, kad je i Pletikosa krenuo naprijed, jer je Italija pobijedila 2:0 i gol Hrvatske je vodio njih
Ne, tad bi Italija ispala jer bi imala najgoru ukupnu gol razliku (4:2), dok bi Španija imala 6:2, a Hrvatska 5:3. Međusobni omjer bi bio identičan, jer su sve tri reprezentacije (po tom scenariju) imale po 2 boda uz gol razliku 2:2.

Mislim ne znam kome repliciram tačno da budem iskren :mrgreen:
Sa mnom se slazes... Medjusobno omjeri bi bili 1:1... Gledala bi se tekma da Irskom: 1. Spanija 4:0, 2. Hrvatska 3:1, 3. Italija 2:0
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

adas_barca
Kontakt:

Post Postao/la adas_barca » 29 jun 2012, 23:34

Favorit je Španija jer ima ubjedljivo najjaču ekipu na prvenstviu. Iako nisu odigrali kako se očekivalo od njih ipak su uspjeli doć u finale(zasluženo).Del Bosque je odlučio izvodit najjače igrače pa im je formacija nešto lošija,npr. ni Iniesta ni Silva nisu prava krila a obojica su u 1. postavi.Bila bi dobra opcija da se Iniesta pomjeri više u sredinu al ipak Del Bosque nece moc u tom slučaju izbacit Xabi Alonsa il Xavija.Nadam se da će početi s Navasom il Pedrom na desnoj strani umjesto Silve.
Sastav koji bi želio je:
-------------------------------Casillas---------------------------------
Arbeloa-----------Pique---------------Ramos---------------Alba---
------------------------------Busquets--------------------------------
---------------Xabi Alonso-------------Xavi--------------------------
--Pedro----------------------------------------------Iniesta----------
------------------------(Cesc)Torres(Ljorente)--------------------

Ako Španija odigra onako kako zna Italija ima male šanse.Ako se Talijani htjednu nadigravat msm da nece se dobro provest.S dobrom i čvrstom odbranom te s brzim kontrama Azzura, Španci će imat najviše problema. ;)

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 29 jun 2012, 23:45

Harrison je napisao/la: Spanija je jedino favorit da ce imati veci posjed lopte. A ustanovili smo da veci posjed lopte nije kljucni faktor za pobjedu.
Ja sam samo ustanovio da ti navijaš za Italiju i da su ti postovi jako sugestivni i upereni protiv navijača drugih reprezentacija.

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 29 jun 2012, 23:49

Sličnih ili manje više identičnih najava smo se naslušali i načitali prije utakmice u grupnoj fazi, a svi znamo kako je završila ta utakmica.

Protiv Italijana u jednoj utakmici niko nije favorit, ama baš niko.

Svi su pisali kako će igra Španije iz utakmice u utakmicu biti sve bolja i bolja, ali ništa, iz utakmice u utakmicu sve dosadnija igra, pročitani su maksimalno, protiv Portugala ih je sreća pomilovala, ništa više, u regularnom dijelu Portugal je bio bolji, pobjeđivali su samo na kvalitet, a protiv Italije kvalitet nikad nije bio neka prednot, pokazatelj je i sinoćnja utakmica, Italijani su pregazili Njemačku za koju su cjenjeni forumaši ss.ba foruma tvrdili da je u najmanju ruku 2 puta jača od Italije.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 30 jun 2012, 00:03

Harrison je napisao/la: Spanija je jedino favorit da ce imati veci posjed lopte. A ustanovili smo da veci posjed lopte nije kljucni faktor za pobjedu.
Ja sam samo ustanovio da ti navijaš za Italiju i da su ti postovi jako sugestivni i upereni protiv navijača drugih reprezentacija.
Tacno. Navijam za Italiju, ali je apsolutno netacno da sam se namjerio na navijace drugih reprezentacija. Iznosim samo svoje misljenje. Po tebi su onda svi na clanovi ovog foruma jedni protiv drugih osim u slucajevima kad misle isto. Ti kazes da je Spanija favorit, ja kazem da nije i mi smo upereni jedan protiv drugog. Ako je tako onda ok, upereni smo jedni protiv drugih, kako ti kazes, sve je ok...
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 30 jun 2012, 00:13

GaziHusrevbeg je napisao/la:Sličnih ili manje više identičnih najava smo se naslušali i načitali prije utakmice u grupnoj fazi, a svi znamo kako je završila ta utakmica.

Svi su pisali kako će igra Španije iz utakmice u utakmicu biti sve bolja i bolja, ali ništa, iz utakmice u utakmicu sve dosadnija igra, pročitani su maksimalno, protiv Portugala ih je sreća pomilovala, ništa više, u regularnom dijelu Portugal je bio bolji, pobjeđivali su samo na kvalitet, a protiv Italije kvalitet nikad nije bio neka prednot, pokazatelj je i sinoćnja utakmica, Italijani su pregazili Njemačku za koju su cjenjeni forumaši ss.ba foruma tvrdili da je u najmanju ruku 2 puta jača od Italije.
Pa tako se i pobjedjuje u fudbalu. Mislim, jasno je svima ovdje da je Italija veliki protivnik, ali ne morate zato pljuvati po Spaniji koja je relativno lako dosla do finala i izdominirala istu tu Italiju u prvoj utakmici. Govorimo o aktuelnim evropskim i svjetskim prvacima molim vas.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 30 jun 2012, 00:15

Spanija izdominirala Italiju u prvoj utakmici? :?

jbo forum
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 30 jun 2012, 00:17

Harrison je napisao/la:
Tacno. Navijam za Italiju, ali je apsolutno netacno da sam se namjerio na navijace drugih reprezentacija. Iznosim samo svoje misljenje. Po tebi su onda svi na clanovi ovog foruma jedni protiv drugih osim u slucajevima kad misle isto. Ti kazes da je Spanija favorit, ja kazem da nije i mi smo upereni jedan protiv drugog. Ako je tako onda ok, upereni smo jedni protiv drugih, kako ti kazes, sve je ok...
Ne. Ja nisam rekao da je neko ovdje uperen protiv nekog, nego samo kažem da su ti postovi potcjenjivački spram ostalih reprezentacija, što automatski pogađa i neke navijače tih reprezentacija. I ovo se nije odnosilo na ovaj post, nego na ono što si ranije pisao. Vidi, ja nemam apsolutno ništa protiv tebe, ali ako ti tvrdiš da je Španija favorit samo u posjedu lopte, onda ti moram replicirati jer nisi naveo nikakav argument zašto Španija nije favorit u nekim drugim segmentima igre ili generalno u utakmici.
Zadnja izmjena: NedozvoljenaPozicija, dana/u 30 jun 2012, 00:24, ukupno mijenjano 1 put.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 30 jun 2012, 00:18

Ako je Španija izdominirala u prvoj tekmi ja sam onda tramvaj trojka...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 30 jun 2012, 00:24

Oj, Španija izdominirala Italiju, hajd kad napuniš 18 dođi nam ponovo. :mrgreen:

Načitao sam se svakakvih gluposti proteklih dana, kako je Njemačka 3 puta jača, kako su Khedira i Švajnštajeger klase za Pirla, ali ova da je Španija izdominirala Italiju je prevršila sve mjere.

Dotični forumaš je u ozbiljnoj konkurenciji za najgljuplji post godine.
Željezničar ale!

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 30 jun 2012, 00:26

Ne postoji najgluplji post godine.
Jbg, tempo utakmice je odredjivala Spanije, druga stvar sto je to bila prva utakmica eskperimenta...
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 30 jun 2012, 00:28

Sta se palite odma :lol:

Del Bos Brko neka bude human, pa pocne tekmu bez napadaca i krila, onda imamo sansu da pobj. akt. EP i SP 8-)
FORZA NAPOLI

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 30 jun 2012, 00:31

Bulkin je napisao/la:Sta se palite odma :lol:

Del Bos Brko neka bude human, pa pocne tekmu bez napadaca i krila, onda imamo sansu da pobj. akt. EP i SP 8-)
Neka Prandelli bude human pa izostavi Bonuccija, Barzaglija i Chiellinija... 8-)

Da ne bi poslije tekme policija tražila plavušana, baskijca ili nekog drugog po džepovima dotične gospode ;)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 30 jun 2012, 00:32

Nail for Real je napisao/la:Ne postoji najgluplji post godine.
Jbg, tempo utakmice je odredjivala Spanije, druga stvar sto je to bila prva utakmica eskperimenta...
Nakon ovog tvog, otvorit ćemo posebnu temu za to. :lol:

Pa znaš li ti uopšte šta znači riječ "izdominirati"?

Da je Španija izdominirala Italiju kako ti kažeš ne bi ganjala rezultatski zaostatak, posljednju riječ na toj utakmici je imala Italija preko Marchisia nakon njegovo solo prodora u kojem je naredo 4 španska igrača.

Određivala je sinoć Njemačka tempo igre pa ih je opet Italija izdominirala.

100 puta je napisano da je remi najrealniji, a ti dođeš i pričaš o nekoj dominaciji Španije. Cry me a river, please. :mrgreen:
Željezničar ale!

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 30 jun 2012, 00:40

GaziHusrevbeg je napisao/la:Sličnih ili manje više identičnih najava smo se naslušali i načitali prije utakmice u grupnoj fazi, a svi znamo kako je završila ta utakmica.

:o :shock: auuu gluposti sinko.
Pa na šta se drugo pobjeđuje neko na kvalitet, da nece na neki kvantitet možda :mrgreen: kako je to Italija pobjeđivala ako nije kvalitet reprezentacije i igraca :?
Portugal bio bolji :shock: :lol: :lol: dobar si :mrgreen:

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 30 jun 2012, 00:47

Nabaci još koji emotion, ide ti to od ruke. :mrgreen:

Dijete, još si ti zelen, ne poznaješ ti dovoljno italijanski fudbal i njihov način pobjeđivanja, da ne idem u prošlost na SP 1982 jer si ti klinac, vratit ću se na sinoćnju utakmicu koja je najbolje ogledalo da protiv Italijana kvalitet ništa ne znači.

Italijani su redovno prolazili bolje i kvalitetnije ekipe od sebe, ali shvatit ćeš to s vremenom. Imaš inet, proguglaj malo.

Srce, želja, volja i borbenost su uvijek bili iznad kvaliteta.
Željezničar ale!

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 30 jun 2012, 00:47

GaziHusrevbeg je napisao/la:
Nail for Real je napisao/la:Ne postoji najgluplji post godine.
Nakon ovog tvog, otvorit ćemo posebnu temu za to. :lol:

Pa znaš li ti uopšte šta znači riječ "izdominirati"?

Da je Španija izdominirala Italiju kako ti kažeš ne bi ganjala rezultatski zaostatak, posljednju riječ na toj utakmici je imala Italija preko Marchisia nakon njegovo solo prodora u kojem je naredo 4 španska igrača.

Određivala je sinoć Njemačka tempo igre pa ih je opet Italija izdominirala.

100 puta je napisano da je remi najrealniji, a ti dođeš i pričaš o nekoj dominaciji Španije. Cry me a river, please. :mrgreen:
Ko je drzao konce utakmice a ko je cekao iz kontri?
Kazem, nenanivknuti na novi sistem, pa smo zato ostali bez pobjede Spanije...vidjeli smo sta se desilo kada su Torres i Navas usli.
Umjesto da ismijavas svakog clana, pokusaj konkretnije da pises. Neces steci nista ovim nacinom, samo prezir i nevrijednost u ocima drugih.

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 30 jun 2012, 00:52

ramiral je napisao/la:
Bulkin je napisao/la:Sta se palite odma :lol:

Neka Prandelli bude human pa izostavi Bonuccija, Barzaglija i Chiellinija... 8-)

Da ne bi poslije tekme policija tražila plavušana, baskijca ili nekog drugog po džepovima dotične gospode ;)
Budimo realni, svi to vidimo..

A Prandeli ne moze biti human koliko moze biti brko, pa zato..

Del Bos Brko je tvrdoglav, dobro je sto lava iz baskije drzi na klupi, pa taj bi pojeo naseg mačića Bonucija..
FORZA NAPOLI

Odgovori

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.