FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

rossoner
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la rossoner » 29 jun 2012, 23:58

istina1981 je napisao/la:Zna li neko razlog sto je Hajradinovic podpisao za Olimpik??? Bio je ponajbolji junior...
zar je potpisao ? Steta...
Osim - drugo ime za Želju !

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 29 jun 2012, 23:59

Tesko ce nam biti bez Nyeme, strasan razbijac, ne stedi ni sebe ni protivnika, Zolotic se trudi biti kao on, al' njemu treba jos pure, vidjet cemo ko ce igrati uz Svraku.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 30 jun 2012, 00:00

Saurman je napisao/la:Vidim opet se dovode igrači kojim je istekao ugovor odnosno na koje drugi klubovi više ne računaju
Računali bi da su ih mogli zadržati.
Saurman je napisao/la:zar ne mogu izdvojiti neku sumu za jednog kvalitetnog napadača što je i potrebno u ovom trenutku.
Ne mogu.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 30 jun 2012, 00:04

U nas u ligi ne postoji klub koji je dao novce za igrača, većinom dođu slobodnih papira, tako da se samo dogovore oko plaće, i to je sve
Nemam info kada je neki klub dao cifru i da se to objavilo u javnost za nekog igrača, ma kakav god on bio, i iz bilo čijeg kluba da je
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 30 jun 2012, 00:12

zizu1991 je napisao/la:U nas u ligi ne postoji klub koji je dao novce za igrača, većinom dođu slobodnih papira, tako da se samo dogovore oko plaće, i to je sve
Nemam info kada je neki klub dao cifru i da se to objavilo u javnost za nekog igrača, ma kakav god on bio, i iz bilo čijeg kluba da je
samo naknade za treniranje, al' i to haman nikako...
rossoner je napisao/la:
istina1981 je napisao/la:Zna li neko razlog sto je Hajradinovic podpisao za Olimpik??? Bio je ponajbolji junior...
zar je potpisao ? Steta...
jbg, leti za parama (sigurno) mada ovdje ima dosta više razloga da ostane, a i ovdje se može vidjet' ljubav prema klubu, koje Haris očigledno nema puno
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Trpkovic
Kontakt:

Post Postao/la Trpkovic » 30 jun 2012, 00:21

Ma ovaj momak nije vrijedan uopce pomena. Pa nije Ronaldo, ima igraca u Zelji jos koji jedva cekaju da udu medu 22, a veci su talenti od njega...

Mislim glupo je vise pisati o njemu, otisao i nek mu je sretno ..
Čuva Bog Želju svog !!

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 30 jun 2012, 00:28

ma onaj Hajradinovc usijana glava od gela,propadni ko te .... samo me zanima sta je sa Vareom iz sirokog,cuo sam da je napustio klub? kakav je to paklen igrac uh :o
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 30 jun 2012, 00:39

svako pametan bih pozdravio odluke Amara što dovodi igrače kojima je istekao ugovor ,samo mi kukamo što ne plačamo obeštečenja .Koliko znam i nyema ,kvesa ,bekrić ,zeba su došli džaba pa šta im fali .Kad jedan Adilović koga prozivaju svi na stadionu vrijedi 300 000 - 400 000 eura koga bih vi to doveli za 100 000 eura .Čitam danas dinamo za nekog igrača Osijeka daje 400 000 eura da budem iskren nikad čuo za tog momka .

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 30 jun 2012, 00:42

old school je napisao/la:ma onaj Hajradinovc usijana glava od gela,propadni ko te .... samo me zanima sta je sa Vareom iz sirokog,cuo sam da je napustio klub? kakav je to paklen igrac uh :o
Verea se uputio ka Azerbejdanu koliko sam ja uspio cuti, ako grijesim neka me ispravljaju. Sto se ovaj malog Hajradinovica tice, vjerovatno ga je Gracic omamio pricama u njemackoj cvajti (Dynamo D i slicno) pa decko poletio za parama kao sto neko napisa ovdje. Ali opet vidim samo nas kao najvece krivce za to. Zadrzavanje igraca nam je izgleda veoma slaba tacka, kako mladih talenata, tako i ovih malo stariji. Da ne neko pogresno ne svati, nama je prioritet prvenstveno zarada, i napredak kluba, ali ako ce nam bjezati mladi talenti a dosta ih je pobjeglo iz omladinskog pogona, plus ovaj iz prvog tima, onda treba sjesti i napraviti neki plan za buducnost po pitanju toga.

Mozemo mi srati ovdje satima, danima, kako treba i sta treba, ali dok se u klubu neko ne osvijesti i dok ne uloze u omladinu mi cemo uvijek u ovim pricama ispadati zrtve. (Trenirati ih, graditi licnosti od njih, da bi ovi na kraju slobodno odsetali)
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

hoshtapler
Kontakt:

Post Postao/la hoshtapler » 30 jun 2012, 01:05

Dosta ih je pobjeglo iz omladinskog pogona ali ih je zato "još više" propalo. Ko je uspio ? Eto kao uspio je Sipović, otišao u Rumuniju i odigrao za cirka 2,5 godine 14 utakmica :roll: Veliki talenat Mahir Karić možda ? Semir Đip eventualno.

Jedino ko ima neku perspektivu je mali Ara koji je dobio ponudu od Liverpoula koja se realno ne odbija. Znači, do roditelja je. Kontaju da su im djeca jal Nesta, jal Pirlo, jal Mesi a zapravo su balavci od kojih 95% propadnu kao žetoni.

Činjenica je da bi svejedno barem 70-80% tih "mladih talenata" svejedno propalo i da je ostalo u Želji, ovi ostali bi vjerujem napravili dobru karijeru, da imaju mozga odnosno da im roditelji imaju mozga.

Nije mi jasno šta kontaju, da mogu zarađivati par milja mjesečno a nisu odigrali dvije utakmice u našoj ligi. Aha. Vidim koliko su uspješni i koliko su imali "pametne" procjene.
Najbolji klub: Željezničar
Najveći mangupi: TM87
Najveći levati: navijači Slobode. Klub im se gasi, jer su nesposobni a oni slave.
Najveći tragičari: FK Sloboda. Klub koji se gasi i postaje hibrid OlimpiCa. Sa navijačima kakve imaju ne trebaju im dušmani

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 30 jun 2012, 01:08

Samo ne ide mi nikako u glavu kako se ova sad djeca sto nadolaze ne vode cinjenicom da dosta nase djece koja provedu nekoliko godina u klubu na kraju se dobro prodaju klub zaradi, a i oni... nego odmah polete za parama. Ja odmah kazem sve je do roditelja jer su im oni usadili taj pogani mentalitet

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 30 jun 2012, 01:25

Ja razumijem momke što idu iz kluba, Osim malo rotira ekipu i ti momci ne dobijaju šansu. Šta će traže veću minutažu jer ne postaje se igrač na klupi. Ali je jedna vrlo bitna činjenica da ti momci u većini slučajeva nemaju kvalitet za PL. Valjda će Ramić dobiti veći prostor za igru jer mi je malo nelogično da Adilović pri rezultatu 3-0 u 60 minuti bude na terenu a Ramić na klupi ali dobro Amar najbolje zna.

kloc86
Kontakt:

Post Postao/la kloc86 » 30 jun 2012, 01:31

i da prodjemo 1-2 kola,sta bi s time dobili?mogucnost da prezivimo jos jednu godinu :cry: :cry:
amar nije svemoguc i da se moze da se brine o svemu...nama treba jedan gazda koji ce uvest reda

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 30 jun 2012, 01:41

nime_tm87 je napisao/la:Samo ne ide mi nikako u glavu kako se ova sad djeca sto nadolaze ne vode cinjenicom da dosta nase djece koja provedu nekoliko godina u klubu na kraju se dobro prodaju klub zaradi, a i oni... nego odmah polete za parama. Ja odmah kazem sve je do roditelja jer su im oni usadili taj pogani mentalitet
Moraš to gledati iz perspektive tih roditelja. Njima je Željo najnebitnija stvar na svijetu, bitan im je samo njihov sin i njegov lični uspjeh. Nisu svi ko mi što volimo Želju, ljudi imaju neke druge priortete u životu. Naravno, možeš ti sad reći da nije loše da mladi igrači ostanu neko vrijeme kod Amara i da mogu postići puno više ako su strpljivi, ali ljudi jednostavno ne razmišljaju na taj način, ne vide ono što mi vidimo. Želja velike većine mladih igrača u našoj zemlji, uz roditeljski uticaj na njihovo mišljenje, je da ide što prije odavde, a ako ne odavde onda ondje gdje su veće pare. Željo mora napraviti još puno toga da bi uvjerio roditelje da nije isti kao svi ostali. Ovaj kamp je jako dobar znak. A na ljubav prema klubu zaboravi, to je velika rijetkost da će neko interese kluba staviti ispred svojih, na to se ne smije uopšte računati.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 30 jun 2012, 02:21

@malta071
Da ne citiram cijeli post pa cu ovako sa stavkama kao redni brojevi i probacu biti kratak

1.Prvo sto si citirao je ono u cemu se slazemo.Konsolidacija redova,normalno da je takav postupak ,imamo majstora i on je to uredio na pravi nacin.Prica za ponos.Sve sto je postignuto vezano je za dovodjenje besplatnih igraca,gdje se cak i dobro zaradilo.U pitanju je nasa liga,na koju nemam zamjerke i na sta sam apsolutno ponosan.Napisao sam da svo moje pisanje nema veze samo sa premijer ligom,vec pokusavam malo globalnije.Slazemo se tu potpuno.Tako je i trebalo i moralo da bude.

2.Nismo daleko ni od ovog razmisljanja kada se gleda tako kako si napisao.Rizik je svakako veliki i eventualni neuspjeh bi ostavio posljedice.No ostavio bi onakve posljedice da bi morali opet ici na isti nacin.Znaci dovodeci opet besplatne igrace.Za nasu ligu opet sasvim dovoljno,a sa druge strane bar smo probali,pa promasili,sta da se radi,bilo bi povuci potegni za plate,ali izvukli bi se kao i onaj prvi put.
U jedno nisam siguran ovde.A to je nas budzet.Da bi dao odgovor na pitanje da li necemo ili ne mozemo,ja sam najskloniji odgovoru ne smijemo.Javno je stavljen nas budzet kojim raspolazemo.To znaci da imamo pare koje kroz godinu dana mozemo da trosimo.Ako se klub oslonio na varijantu da placa plate samo igracima,onda je jasna matematika.Klub koji ima budzet preko 4,5 miliona km i koji troskove pravi samo na plate igraca,koji usput ugovorom moraju sami sebi placati doprinose,jer je to pokazao Savicev slucaj koji je izgubio na arbitrazi,znaci da se tako radi.Na sva gostovanja,rezije i neke sitne dugove koje smo poplacali,te plate igraca,matematicki ne bi budzet trebao preci nesto puno preko 200 hiljada mjesecno.Ovo je laicki.Neka me neko ubijedi da trosimo preko 200 hiljada mjesecno.To je na godisnjem nivou oko 2,5 miliona km.Gdje je ostatak ?

Moguce je da neku lovu nismo naplatili a da je ubiljezena u budzet kluba.Opet je jednostavno,lova ce se svakako naplatiti a to znaci da je budzet ispunjen.Po tome klub je u stanju da se trenutno zaduzi dok lova ne legne.A to znaci da love ima itekako.bar 2 miliona viska,sa kojim bi se moglo raspolagati.Nisam ja neki matematicar,ovo je cista logika.
Vezano za mlade igrace potpuno se slazem,ali zasto to nismo u stanju.Pa ne damo nista nikome.Nema sanse da uzmes Mesanovica jer kosta neku lovu.Mi bi da je kako moguce da mladog dobrog igraca dobijemo dzaba a da ga prodamo za milion eura.Super nam je plan.Neki opet igraci uzmu sebi za pravo da su totalno nerealni i da traze previse za neko produzenje ugovora.Sta da se radi,ne moze se uvijek izvojevati pobjeda u pregovorima.Sta onda ocekivati ? Evo to si se ti pitao.A ja pogotovo ne znam odgovor jer razmisljam mozda malo nerealnije i ekstremnije u odnosu na situaciju.

3.Ovo pitanje je uvijek takvo.Ako neko ima prednost onda kada pobijedi onaj koji nema prednost,taj napravi iznenadjenje.Nisam napisao nista o nekom velikom iznenadjenju nego se slazem s tobom da oni imaju prednost.Mislim da mozemo dobiti,ali ako dobijemo onda cemo napraviti iznenadjenje,nesto kao prosle godine protiv Serifa.To je po meni taj neki rang,mislim da se mogu oni proci,ali trebace nam i puno sportske srece i preko mogucnosti da igramo,da se neke stvari poklope.Ako dobijemo,na konju smo.Svi to maksimalno prizeljkujemo.

Veliki pozdrav za tebe.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 30 jun 2012, 02:47

Da malo nadodam vezano na stavku 2.
Kupovinom nekog igraca za neku sumu nije propala lova cak i ako se taj igrac ne pokaze.Taj igrac ima svoju vrijednost na trzistu.Pa ako smo kupili nekoga za 300 000 eura,vec na polusezoni ga mozemo prodati za nesto manju sumu ako vec nije previse trazen,recimo za 50 milja manje.Da li bi to bio gubitak toliki da bismo bas i propali.Bi naravno ukoliko bi doveli deset takvih igraca i da su svi propali kod nas.Ali ovde pricam o pojacanjima koja bi se dovela za neke pare i pri tome se radi o jednom ili dva igraca.Maksimalan gubitak je 200 hiljada po ugovorima plus plata.Ne bi toliko bas propali.Vratili bi prodajom i bili na minimalnom gubitku,a opet smo probali.S druge strane sta ako uspije.Dobili bi sljedecom prodajom od tog igraca vise love,a imas nivo igre za kvalitetne uspjehe kroz nasu ligu i dalje u evropi gdje je za prvo kolo zagarantovana takva lova da ni taj gubitak nije gubitak,vec samo malo manja dobit kada sve saberes.Ma eto.Lupam. :mrgreen:
Pitanje zbog kojeg se vecina ovde pita je zasto bi uopste rizikovali da platimo nekoga ako postoji sumnja da bi to bio neusppjeh.Onaj ko je gazda i ko radi za neke pare,svakako ce shvatiti varijantu ulaganja.Tako citava evropa radi u fudbalskom svijetu.Ljudi plate za Viscu neku cifru i moze se desiti da popuse foru totalno ili da zarade milione od Wengera.Ako i popuse,njegova vrijednost je slicna,pa u slucaju prodaje tog igraca,nece ga uzeti Wenger za milione,ali hoce neki drugi klub za otprilike ulozenu cifru.To je to.Svi se bore sa rizikom,ali bas svi.Zasto tako ne bi bilo i kod nas.A svakako dovodjenjem nekog igraca pravis reklamu za klub gdje bi doslo mnogo vise raje na Grbavicu i gdje bi i procenat prodaje karata bio povecan,fan shop bi vjerovatno onda jos bolje radio itd itd.
Molim vas da me ne osudjujete ako sam nerealan ili ako imam bujnu mastu,to je samo moje razmisljanje i fakat ne znaci da sam u pravu.Ovde smo zato da bi pricali o tim stvarima.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 30 jun 2012, 03:01

samo da pohvalim kvalitetu postova boccacio ,,,,

i ako mogu da iznesem neko moje vidjenje oko dovodjenja tako tih pojacanja sto kostajusto i se reklo :D

ja mislim da sada trenutno u zelji najvise placeniigracidobivajuoko 5 hiljada mjesecno(ne znam tacan podatak pa se unaprijed izvinjavam ),,recimo da dovedes tako igraca od 200 000 ili vise on sigurno nece igrati za te pare nego ocekuje vjerovatno oko 10 ili cak i vise ,,a po mom skromnom misljenju to bi unjelo malo nemira u svlacionici ,,pa amar vjerovatno razmislja prvo klub dici na neki euro standard ili eto dinamo ,,partizan standard pa onda polako ovim igracima sto igraju tu u tom trenutku kada dodze taj standard da je vec plata dobra pa onda kada dode to pojacanje sa svojom odgovarajucom platom da su tu otprilike svi ,,,to je moje misljenje :ugeek:

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 30 jun 2012, 03:06

"boccaccio" - Ja se u potpunosti slazem sa tobom. Veoma pozitivno razmisljanje koje vodi samo ka naprijed.

Nego, mene zanima sljedece? Recimo izgubimo u Mariboru 1:0 (vidim u dosadasnjim pricama sa nasom rajom, niko i ne pomislja na to), ali recimo izgubimo. Sta bi se desilo? Mene vise sada strah one nase poznate DEPRESIJE poslije poraza. U svakom slucaju, moje videnje bi bilo da treba biti spreman na sve. Ipak po meni je bolje i 1:0 za njih, nego 0:0! Za nas najbolje bi bilo remi sa golovima (recimo 1:1, 2:2) ili naravno pobjeda pa kuci onda smirenije uci u susret.

Takoder sam misljenje da ce tempo igre odrediti tok svega. Oni pokusavaju da igraju brzi evropski nogomet, koji im je donio rezultate prosle godine. Mi se tu gubimo, imamo lose iskustva iz proslosti sa takvim ekipama. Naravno, oni nisu ni Maccabi ni Hapoel ali uspjeli su parirati Maccabiu H koji se dobro namucio protiv njih. Mi ako uspijemo njih ubaciti u svoj sistem igre, oni su gotovi, bar ja tako to vidim. Vjerujem da ce nasa taktika biti kao u tekmama protiv (Borca i Sirokog)!

Presudite kako hocete, ja sam samo iznio svoje videnje!
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 30 jun 2012, 09:04

Radi mira u kući ne možeš dovesti extra pojačanje ,kako ponuditi kvesiću ili zebi 5.000 KM mjesečno pričajući priču da toliko klub može ponuditi a onda istovariti 200 000 eura za obeštečenje .

TITANIC
Kontakt:

Post Postao/la TITANIC » 30 jun 2012, 09:17

"boccaccio" slazem se ali ako bi kupovali realno recimo za 200 hiljada ne mozemo bit na nekom ogronom gubitku ako se ne pokaze ali ako se pokaze mogli bi biti na velikom dobitku ali ima i druga stran ako igrac vrjedi 50 hiljada a mi ga platimo recimo 200 hiljada a ne pokaze se mi smo samim transferom izgubili 300% ulozeni u tog igraca. Sami tim klupska blagajn se topi. Evo primjera ako potrosimo na igrace 700 hiljad to pokrivamo sa adilovcevim i svrakinim transferom to moze biti odlicno jer smo jos u plus neki 100 hiljad koje mozemo uloziti u plate novi igraca.Ako budemo dovodili tako igrace treba biti realan u cjenama a ne precjenivat.Mislim da netreba dovoditi talente za neke novce jer ih imamo u omladinskim pogonima dovodti izgradjen igrace sa neki 25 godina koji bi svakako bili manji rizik od dovodjenja talenata.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Cwirek, Kajkutenjoyer, Orvel, Proximic i 43 gosta.