FINALE EP: Italija - Španija

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava

Ko će osvojiti EURO ?

Italija
80
58%
Španija
59
42%

Ukupno glasova: 139

ramiral
Kontakt:

Re: FINALE EP: Italija - Španija

Post Postao/la ramiral » 29 jun 2012, 14:09

Evil Genius II je napisao/la:ma ti bi i mariju serifovic ogrnutu zastavom italije 'odabrao' :D
Uff jarane ne bih... đe ćeš me u taj belaj :lol: :lol: :lol:

Recimo Kim Kardashian i onu Giaovanu Antonelli... ja bih odabrao obe... bilo bi neriješeno garant... :mrgreen:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 29 jun 2012, 14:41

Španija još nije odigrala dobre partije na ovom Euru, ni blizu dobrog, a opet su u finalu. Valjda ce u finalu odigrati tu jednu, kad ce ako sad nece. Imaju istorijsku priliku da uvežu tri velike titule u nizu. Kontinuitet kod njih je ocigledann : tri vezana finala na velikim smotrama, od toga dvije titule i u borbi su i za tu treću.
S druge strane Italija je odigrala više njih, mislim da je ispucala svoje kredite, sami su sebe iznenadili na ovom Euru, oslobodili se tog ogavnog Catenaccioa kojem su slijepo robovali 100 godina, pokazali svijetu da su konacno stisnuli petlju i poceli igrati fudbal kao muškarci. Nakon prošlog SP i blamaže na kojem su završili kao zadnji u grupi sa svega jednim bodom iza "velesila" poput Novog Zelanda, Paragvaja i Slovačke - ovo je nevjerovatnan uspjeh za talijane i sigurno da nisu ni sanjali da mogu doci do finala EP (koje je jace prvenstvo od SP). Prandeliju treba dati kredite za to.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 29 jun 2012, 15:28

Presretan sam što je Italija u finalu. Drago mi je kako zbog toga što je puna repka igrača Juventusa, tako i zbog toga što su ih svi bacali u treći plan pred EURO, pa i nakon grupne faze.

Za ovu utakmicu se nadam samo da neće biti frke sa sudijama, nekim greškama pomoćnika i sl. Sve ostalo je u fudbalu dozvoljeno, pa i ''ciganisanje'' kako neki ovdje nazvaše glumu i bacanje po terenu. I to je jedna vrsta taktike, nije lijepo za vidjeti ali Bože moj, čovjek radi ono što mora da bi pobijedio.

Špance ne volim nikako, i nikad ih nisam volio ... osim par igrača u ovoj sadašnjoj postavi (Cass, Iniesta i Torres). Tako da je i to razlog zašto bi volio da izgube, pored toga što smaraju igrom i što navijam za azzurre od malena.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 29 jun 2012, 15:35

Ovdje su sanse iskreno 50:50 :D
Poslije sinosnje tekme dajem mozda malu prednost Furiji..
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 29 jun 2012, 16:12

Spanci su imali priliku da se rijese Italijana jos u grupnoj fazi ali su se pravili kao posteni i sada bi najpostenije bilo da ih Italijani uzmu pa da se smijem jedno mjesec dana.Jos da im Super Mario da gol mojoj sreci nigdje kraja.Inace pokazalo se da je grupa C grupa smrti ovo ostalo je izgleda bila buranija.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 29 jun 2012, 16:19

Opet Italija neško igrala u grupu a u nokaut fazi je nezaustavljiva klasika kada je u pitanju Italija na velikim takmičenjima.Ja bih u finalu da dao (malu) prednost Italiji jer su Azzurri pokazali neočekivano lijep atraktivan i moderan fudbal 8-) Mada ne pobjeđuje uvjek momčad koja igra atraktivno i lijepo ili koja pokaže više u 90 ili 120 minute na terenu,pobjeđuje ona koja iskoristi svoje prilike pred protivničkim golom.Tako da je u finalu sve moguće :mrgreen:
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 29 jun 2012, 16:22

po komentarima koje citam kao bit ce neizvjesno a po meni ce ovo spanija glat da dobije nesto slicno kao protiv francuske al et vidimo za dva dana :D

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 29 jun 2012, 19:38

MaGiCa je napisao/la:
mandraX je napisao/la:kme kme...

To nije razlog da pokušaš mene vrijeđat', mislim da je ovo prvi put da ja i ti nešto diskutujemo, a pogledaj kako si ti tu diskusiju započeo...nebitno, to samo govori dovoljno o tebi, ne o meni.
Vrlo je moguce da sam te pomesao sa nekim od novoinstaliranih navijaca Barce (sa kojim sam ranije diskutovao), koji su me napadali, na osnovu stila pisanja. Mada bih mogao da se zakunem da si to bio ti. ;)
Poznato je da je ta bratija iznimno verbalno talentirana, pa im dosezi idu do tog nivoa: "neyebat cete" i sl.
Kako god, u pravu si. Preterao sam izgleda. Izvinjavam se.
Romario vise voli MNOGO CETE NAHEBATI. Da razgranicimo 8-) .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 29 jun 2012, 19:43

Finale je finale, kad je Grcka mogla dobit domacina Portugala moze i Italija jacu repku Spanije.Bice zanimljivo.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

High

Post Postao/la High » 29 jun 2012, 19:52

Volio bih da bude neriješeno, da se dođe do penala. Što više neizvjesnosti, to bolje.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 jun 2012, 20:43

Forza Italia ;) .

Nisam ih nesto simpatizirao, do ovog prvenstva, jer sa ovakvom napadackom i rasterecenom igrom, Prandelli je uveo totalno novu dimenziju u igru Italije, i po meni bi sasvim zasluzeno bili prvaci Europe. Nema vise onoga prijasnjeg Cattenagija. ;)

Genijalni Pirlo, te De Rossi i Marchisio obavljaju ogroman posao u veznom redu, i po meni je to kljuc uspjeha Talijana. Isto tako, dobra suradnja Cassana i Balotelija je odlucna, Cassano je jako dobro odigrao protiv Njemaca, uvijek je bio privukao paznju na sebe sa par jako dobro smisljenih dodavanja i driblinga, a za Balu, maestralna utakmica protiv Njemacke, prva utakmkica na ovom EP gdje je odigrao jako dobro, ovo ostalo je bio vise prosjek.

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 29 jun 2012, 21:12

Juvelandia je napisao/la:Finale je finale, kad je Grcka mogla dobit domacina Portugala moze i Italija jacu repku Spanije.Bice zanimljivo.
To niko ne spori 8-)
FORZA NAPOLI

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 29 jun 2012, 21:34

MaGiCa je napisao/la:
mandraX je napisao/la: To već tražiš neke izgovore da znaš o čemu ćeš pisat' kad 'tale popuše? Pametno, pametno...
Simpatizer Italije našao pametovat' o ciganisanju, anfakinb'livbl.

MandraXu, botu klasicni, niko ovde ne trazi alibi. Najprljavija i najbezobraznija ekipa sveta je Spanija. I ne bi bio uopste problem, da im to savrseno nije potrebno, jer su suvim kvalitetom najjaci. No, prevaranti su to i tu nema dalje.
Rekoh, videcemo Biskvita i ostale midgete iz Barcelone + Ramosa sigurno u pokusajima da iznude penale i kartone. Ali, to mozda ne bude dovoljno...

slika
[youtube][/youtube]

Ne samo da nisu nastimali i odigrali 2:2, cime bi izbacili, pokazat ce se, najveceg konkurenta za titulu, vec su odbranili svim sredstvima zadnji napad Hrvatske koji bi, da je bio gol, vodio Spaniju i Hrvatsku dalje. Mogu samo zamislit' italijanske navijace da su bile konta uloge. Teme bi se otvarale. Oslobodi se glupih generalizacija i sovinizma.
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 29 jun 2012, 21:45

Da su Hrvati dali gol, Spanija bi ispala, pogledaj malo stanje na tabeli prije te utakmice.
Tu je Spanija svoje dupe spasavala ;)
Ako mislis na onu sansu prije gola Spanije
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 29 jun 2012, 21:53

Kad raspravljate Španci su se realno namučili s Hravatima i sami su to prizanli kroz svoje medije,iskreno nisu ništa ni pokazali puno koliko sam očekivo tako da sve te velesile kad pogledaš ovo EP fudbala nema kontinuiteta,nivo tempo igre .
Ali mislim ipak imaju golmana Španjolska ,obranu Reala primljen 1 gol,napad Barca ;) lepeza igračina,tehnika,iskustvo.
Ne ponizujem Italiju mislim da je mala prednost za Španiju.Svakako ko je bolji na terenu nek zasluži,ali puno ovisi o postavi igri i selektorima naravno da sam fan Španije ali lopta je okrugla .
Fi hajati.
GO Bosno.

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 29 jun 2012, 21:54

loptica je napisao/la:Kad raspravljate Španci su se realno namučili s Hravatima i sami su to prizanli kroz svoje medije,iskreno nisu ništa ni pokazali puno koliko sam očekivo tako da sve te velesile kad pogledaš ovo EP fudbala nema kontinuiteta,nivo tempo igre .
Ali mislim ipak imaju golmana Španjolska ,obranu Reala primljen 1 gol,napad Barca ;) lepeza igračina,tehnika,iskustvo.
Ne ponizujem Italiju mislim da je mala prednost za Španiju.Svakako ko je bolji na terenu nek zasluži,ali puno ovisi o postavi igri i selektorima naravno da sam fan Španije ali lopta je okrugla .
:mrgreen:
Ale Del Piero aleee

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 29 jun 2012, 22:00

igrači napada većinom postava Barce smiješno :roll: ili ?? sastav igrača u timu !
Fi hajati.
GO Bosno.

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 29 jun 2012, 22:12

loptica je napisao/la:igrači napada većinom postava Barce smiješno :roll: ili ?? sastav igrača u timu !
Ne pali se tako brzo sta ti je :mrgreen:
Nema Spanija napada, imaju samo igrace za dodavanje oko sesnesterca i uspavljivanje sirokih narodnih masa :geek:
Ale Del Piero aleee

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 29 jun 2012, 22:13

Da li je Španija favorit? Da, i to radi mnogih stvari. Ovo je slično jednom bokserskom meču u kojem izazivač mora pobjediti velikog šampiona. Neki bokser je pokazao puno jedne godine i izaziva Muhameda Alija. On je pokazao više od Muhameda Alija, ali hej, ipak je to Muhamed Ali i treba ga pobjediti na velikoj sceni. Španija je, sviđalo se to nekome ili ne, Muhamed Ali ovog doba.

Da li je Španija veliki favorit? Ne, Španija je blagi favorit, nema nikakve osnove tvrditi da je Španija veliki favorit.

Da li Italija ima realne šanse ovdje? Hell Yea.

Treba biti realan.

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 29 jun 2012, 22:28

Soni je napisao/la:Da su Hrvati dali gol, Spanija bi ispala, pogledaj malo stanje na tabeli prije te utakmice.
Tu je Spanija svoje dupe spasavala ;)
Ako mislis na onu sansu prije gola Spanije
Mislim na slobodnjak u sudijskoj nadoknadi, kad je i Pletikosa krenuo naprijed, jer je Italija pobijedila 2:0 i gol Hrvatske je vodio njih
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

Odgovori

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.