FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zubanovic89
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zubanovic89 » 29 jun 2012, 19:15

mogli su ovi sa sportsport.ba stavit sastave ekipa vidim da citaju forum pa eto ne bi lose bilo da znamo ko igra :mrgreen:
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 29 jun 2012, 19:20

zubanovic89 je napisao/la:mogli su ovi sa sportsport.ba stavit sastave ekipa vidim da citaju forum pa eto ne bi lose bilo da znamo ko igra :mrgreen:
Pa za sad znamo da brani Bukvic a ne igra Adilovic radi lakse ozljede, i da igra Jamak i Brkovic :mrgreen:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

istina1981
Kontakt:

Post Postao/la istina1981 » 29 jun 2012, 19:22

Zna li neko razlog sto je Hajradinovic podpisao za Olimpik??? Bio je ponajbolji junior...
FORZA ZELJO !!!

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 29 jun 2012, 19:22

pile87 je napisao/la:
zubanovic89 je napisao/la:mogli su ovi sa sportsport.ba stavit sastave ekipa vidim da citaju forum pa eto ne bi lose bilo da znamo ko igra :mrgreen:
Pa za sad znamo da brani Bukvic a ne igra Adilovic radi lakse ozljede, i da igra Jamak i Brkovic :mrgreen:
Nismo stigli do zapisnika, pa vam, dragi čitatelji, zasad ne možemo ispisati sve aktere ove utakmice. No, čim dođemo do kompletnih sastava, obavijestit ćemo vas. A evo ga pravdaju se, oprosteno vam je haha :D :D
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

Zel
Kontakt:

Post Postao/la Zel » 29 jun 2012, 19:39

Skroz smetnuo s uma da je Maribor dobio Sarajevo... Danas vidim Suljica bas na Ilidzi, mislio sam da je bar malo visociji :lol: za razliku od Adilovica kojeg sam juce vidio u Robotu na Socijalnom, napravio mi hlad svojom visinom :!: :mrgreen:
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

partibrejker1921
Kontakt:

Post Postao/la partibrejker1921 » 29 jun 2012, 20:56

1. poluvrijeme: Bukvić - Čolić, Kvesić, Kerla, Bogičević - Zolotić, Svraka, Jamak, Zeba, Brković - Selimović.

2. poluvrijeme: Karić - Yoshida, Ćutuk, Hasanhodžić, Vasilić - Tomić, Stanić, Gabeljić, E. Čolić, Bekrić - Pehilj.

Loša igra, posebno prvog tima. Bolji od ostalih Kvesa, Zola i Jamak. U drugom dijelu Yoshida dobar kao i Stana, ostali nako...

Antolović, Ramić i Adilović nisu igrali...

Generalno, Olimpic bio bolji u lošoj utakmici...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 jun 2012, 21:03

partibrejker1921 je napisao/la:1. poluvrijeme: Bukvić - Čolić, Kvesić, Kerla, Bogičević - Zolotić, Svraka, Jamak, Zeba, Brković - Selimović.

2. poluvrijeme: Karić - Yoshida, Ćutuk, Hasanhodžić, Vasilić - Tomić, Stanić, Gabeljić, E. Čolić, Bekrić - Pehilj.
Man from Japan ??? :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 29 jun 2012, 22:18

da ;) problem ?
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 jun 2012, 23:01

Da, imaš ti problema ? :x :lol: :lol: :lol: ma samo se šalim, nisam ga prije vidio, pa zato pitam :lol:

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 29 jun 2012, 23:21

boccaccio je napisao/la:Napravio se izvanredan napredak u igrackom smislu u zadnje tri sezone.U odnosu samo na proslu godinu,u pravu si i kada kazes da smo mi jaci kao tim.Klanjam se Amaru Osimu na izuzetnim potezima vezanim za nasu ligu i igracki kadar,uspio je ono sto niko nije otkad postoji ova nasa lijepa drzava.Vezano za nasu ligu uradjeno je sve sto je trebalo i ja sam apsolutno zadovoljan.Super je i sve ono sto se desava i ove godine vec sa ovim pripremama.Ne moramo da prodajemo igrace i da ponovo uzimamo neke druge,pa bi bili neuigrani za evropu,a i ocekivanja bi bila drugacija.Stabilni smo igracki i opet ulazimo kao prvi favoriti za osvajanje trofeja u nasoj ligi.Sa te strane gledajuci,ja ne mislim da postoji osoba koja nije zadovoljna i koja nece cestitati na velikim radostima koje su nam donijeli i igraci i strucni stab na celu.
Sve sto je postignuto do sada je postignuto sa taktikom dovodjenja besplatnih igraca tj. ovima sto je istekao ugovor, tako da mi je drago da se slazemo sa tom konstatacijom da ista donosi rezultate i napredak a do kada vidjecemo.
boccaccio je napisao/la:Moguce je da sam nerealan i nikad nisam rekao da sam u pravu vezano za svoja razmisljanja,nego ih iznosim onako kako mislim.A mislim i ponavljam da pokusavam da gledam malo globalnije u onosu na samo nasu ligu.To je uspjesno uradjena prica i ponosan sam na svaki dijelic te price.
Ako pricamo o evropi,imali smo tegobna iskustva iako se i na tom polju napreduje.Prva sezona kolaps u evropi,druga su vec 4 odigrane utakmice i napreduje se,medjutim opet na kraju totalni slom.To nam govori da je igracki kadar koji se popravlja svake godine,opet nije u stanju da izadje iz "Ž" kategorije evropskog fudbala.Ove godine smo kompaktniji u odnosu na prosle dvije i svakako kvalitetniji.Medjutim to ne garantuje da cemo izaci iz te fudbalske kategorije.Za takav napredak potrebna su ulaganja.Vjerujte da ja ne zurim,kada kazem da ulazimo u cetvrtu sezonu stabilizovanja igrackog kadra.Pogotovo sada forsiram ovo razmisljanje,ne samo zbog eventualnog naseg veceg uspjeha,vec sto je takva vrsta poslovanja logicna i normalna u evropi.One osrednje evropske kategorije fudbala cak i kroz svoje neizlaske u evropi ulazu u igracki kadar i kupuju igrace sa raznih strana.Mi do toga jos nismo dosli.Zasto je to tako,moze se lako zakljuciti,ali je cinjenica da je neminovno ulaziti u takav fudbalski biznis da bi se napredovalo.Napredak bi bio da se ove sezone tako napravi i uz veliku dozu rizika koju svakako priznajem,pokusa doci do mnogo vece love.
Za ovo boldano nisam siguran koji ti mislis da je razlog?Zato sto necemo ili zato sto ne mozemo?
Ja mislim da ne mozemo i da smo cak sta vise jos uvijek daleko od takve vrste poslovanja.Jednostavno Zeljo nije u stanju kupiti igraca koji ce kostati 200k+ i dati debelu platu tom igracu i na kraju moliti Boga da od njega nesto bude.Promasaj u takvoj situaciji bi vjerovatno doveo do raspada sistema.Klub puno kosta cak i greska kada igrac koji je besplatno doveden ne opravda ocekivanja (Stanceski) a ne da ga jos platis.

Sto me nervira, vezano za neplacanje jeste to sto mi nismo sposobni cak ni da zadrzimo nase talente i da se mene pita umjesto kupovanja igraca preusmjerio bio svaki visak para, ako ga uopste ima, na mlade igrace kako Zeljine tako i igrace iz ostalih klubova.Pricam o talentovanim igracima kao Zola, Hajrudinovic ili Mesanovic, Brkovic i mnogi drugi.Manji rizik a veci moguci profit.
Nismo ni u stanju zadrzati jednog Nyemu ili zadovoljiti platom kvalitetnog stopera pa sta onda ocekivati.

boccaccio je napisao/la:Mi i bez ulaganja mozemo proci Maribor.Ali to se svrstava u kategoriju iznenadjenja i to je realno tako.I moze se puno dobiti i bez tih pojacanja ukoliko prodjemo Maribor.Ali ako ne prodjemo,doci ce do prodaje jednog ili dva igraca,i to ce tako ici i tu ja vidim problem.To cu onda nazvati stagnacijom.Svasta bih jos mogao pisati,jer mi se roji u glavi hiljdu ideja i varijanti,analiza raznoraznih,ali i ovako je predugo i svakako ce malo ljudi da ovo cita,pa slagali se ili ne slagali,ja cu uvijek biti za umjereni poslovni rizik,a ne za neumjereni optimizam sto se tice evropskog puta.Izgleda da tu kao klub trebamo jos da sazrijevamo,pa da ni cetvrta godina nije dovoljna za tu vrstu napretka i ulaganja,no sa eventualnim evropskim neuspjehom na ovaj nacin i mogucom prodajom nekog naseg igraca poslije svega,siguran sam da doza poslovnog rizika nece biti moguca ni u narednih dosta godina.To mi je krivo.
Ne bih rekao da bi bilo veliko iznenadjenje ako bi mi prosli Maribora.Nije tolika razlika u kvaliteti mada imaju prednost.
U odnosu na proslu sezonu jaci smo za Kvesica, Bekrica, Kerlu ako dobije sansu plus sto nam ekipa ostaje na okupu tako da se nadam nekom napretku u Evropi.Velika ulaganja kao sto si i sam rekao nisu garant nekog uspjeha (dobar primjer je Serif) samo sto drugima propala sezona ne bi puno znacila a nas bi lose ulaganje unistilo.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 29 jun 2012, 23:24

Jako sam zadovoljan sto se tice saradnje sa patrickom... konacno nakon dugo godina da sa nekim proizvodjacem suradjujemo direktno... ja sam siguran da cemo dobiti vrhunsku opremu, vrhunskog dizajna i kvaliteta... mozda cemo i sami moci da odredjujemo dizajn vidjecemo jos... uglavnom veliki prst gore za koga drugog nego naseg SEFA AMARA

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 jun 2012, 23:28

Volio bih da Željezničar prođe dalje, al biti će veoma teško,
Ja kao realan, zato što ne navijam za Željezničar, smatram da od organizacije kluba, profesionalnosti, cifri kojih vrijede igrači Maribora ipak ima nešto, i da će Željeničar morati zapeti iz petnih žila da bi ostvario plasman protiv Maribora
Ne treba nikako izbaciti iz vida da je Maribor igrao prošle sezone Europa ligu, da je u zadnjem pretkolu izbacio Rangerse našeg Papca, i to dovoljno govori o ozbiljnosti ekipe
No, ne treba se predavati, pa šta bude, ali, također, ne treba ni igrače kovati u zvijezde, svi znamo kako naši klubovi zadnjih godina prolaze kada pređu granicu
U svakom slučaju, sretno, kao i svakom našem timu koji predstavlja BH nogomet
aleksandar_veliki je napisao/la: Ovaj mali Hajradinovic, dosta dobar u Olimpicu, nije mi jasno zasto momak ode, izgleda da bas ne razmislja dobro svojom glavom.
Pa sigurno je da misli svojom glavom, uz dužno poštovanje prema Željezničaru, nasjedio bi se on na klupi, dok bi istjerao nekog od starkelja iz startnih 11, i dobio šansu da igra

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 jun 2012, 23:34

Možda njemu dvije godine i nisu mala stvar, znaš da je pominjao Osim da ima par igrača koji mogu da zamjene Kvesića ukoliko bi se ozlijedio - Ćutuk, Kerla, al sigurno da kada bi se ozlijedio Kvesić, sigurno je da bi neko od gore navedenih zauzeo Kvesićevo mjesto prije tog mladog igrača, zna se kakav je princip rada u BiH

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 29 jun 2012, 23:34

Hajradinovic nije dobio ugovor.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 29 jun 2012, 23:42

zizu1991 je napisao/la:Možda njemu dvije godine i nisu mala stvar, znaš da je pominjao Osim da ima par igrača koji mogu da zamjene Kvesića ukoliko bi se ozlijedio - Ćutuk, Kerla, al sigurno da kada bi se ozlijedio Kvesić, sigurno je da bi neko od gore navedenih zauzeo Kvesićevo mjesto prije tog mladog igrača, zna se kakav je princip rada u BiH
e prije bi ja mislim stavio Osim na tog beka Zebu nego Kerlu,cuj Kerla na lijevi bok pa i kao alternativa mi zvuci smijesno :lol:
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 jun 2012, 23:47

old school je napisao/la: e prije bi ja mislim stavio Osim na tog beka Zebu nego Kerlu,cuj Kerla na lijevi bok pa i kao alternativa mi zvuci smijesno :lol:
Ako tebi zvuči smiješno, sigurno Osimu nije, ili tada nije znao šta govori, al ja znam veoma dobro šta sam čuo, pa sada...

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 29 jun 2012, 23:52

Nema potrebe raspravljati o igraču koji je odlučio otići iz Želje u Olimpic, a ima pravo igrati još jednu sezonu u juniorskoj ligi, tako da nema govora o nekom grijanju klupe. Sretno mu.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 jun 2012, 23:54

Ako već neće biti nekih kvalitetnih pojačanja onda se nadam da više neće biti odlazaka iz kluba ključnih igrača.Vidim opet se dovode igrači kojim je istekao ugovor odnosno na koje drugi klubovi više ne računaju, zar ne mogu izdvojiti neku sumu za jednog kvalitetnog napadača što je i potrebno u ovom trenutku.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 29 jun 2012, 23:55

zizu1991 je napisao/la:
old school je napisao/la: e prije bi ja mislim stavio Osim na tog beka Zebu nego Kerlu,cuj Kerla na lijevi bok pa i kao alternativa mi zvuci smijesno :lol:
Ako tebi zvuči smiješno, sigurno Osimu nije, ili tada nije znao šta govori, al ja znam veoma dobro šta sam čuo, pa sada...
ma ja sad ide ona standardna prica oko vidanja sa Osimom,kafama sa Osimom i tako to :lol: OK ako je to tebi Osim rekao vjerujem ti :lol:
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

Trpkovic
Kontakt:

Post Postao/la Trpkovic » 29 jun 2012, 23:57

Sigurno da ne treba biti puno pametan oko momaka koji su sada na probi ili potpisali da nisu neka kvaliteta. Jedan dosao iz Veleza ne moze biti pojacanje. Gabeljic dosao tamo s nekog univerziteta i svaka akvizicija od tamo zavrsi isto. Japanac nikad niko nije cuo za njega, ne znaju ni tacno ni ime i prezime, a kamoli nesto drugo. Ovaj Tomic da je sta valjao ostao bi u Sirokom.

Tako ne treba biti puno pametan ..

Samo sto imamo jedam veliki plus, a to je sto niko nije prodat i uigrani smo, i jaci nego prosle sezone(Nyema otisao, ali... )..
Čuva Bog Želju svog !!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 16 gostiju.