Super liga Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Novi sampion Srbije ce da bude

Partizan
63
48%
Crvena zvezda
67
52%

Ukupno glasova: 130

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Jelen Super liga Srbije

Post Postao/la Devil » 22 maj 2012, 18:06

Zavrsena je jos jedna sezona JSL.Bila je ovo pa slobodno mogu reci najkvalitetnija u poslednje vreme.Poseta je u odnosu na proslu godinu porasla ljudi se vracaju na stadione,a u to verujem i naredne sezone sa ulaskom Radnickog i ja se jos uvek nadam Napretku.Ali o tome cemo kada se zavrsi Prva liga Srbije ili kada krenemo pisati o nadolazecoj sezoni.

Partizan po peti put zaredom prvak drzave.Zasluzeno ili ne ostavicemo drugima da procenjuju jer sta god ja ovde da kazem dezurni pratioci ce da nadju manu u tome.No o Partizanu kada stignem cemo pisati na njihovoj temi i o tome kroz sta smo sve prosli i sta smo sve videli ove sezone gledajuci utakmice tima iz Humske.

U evropu ide Crvena Zvezda,ide Vosa i ide Jagodina.

Bas kao i o Partizanu,o Crvenoj Zvezdi i Vosi cu nastaviti u narednim danima pricu na temama ova dva kluba,pa cu sada da ih preskocim...
Jagodina me poprilicno iznenadila svojim plasmanom u EL.Nisam ocekivao to od njih,prvenstveno sto mora se reci igraju decacki fudbal u odnosu na Slobodu ili Radnicki iz Kragujevca.Nekako klubovi iz Uzica i Kragujevca deluju ozbiljnije na terenu i takticki mnogo obrazovaniji,ali timski duh Jagodine propracen sa par izuzetno kvalitetnih pojedinaca je vise dosao do izrazaja i Jagodina na kraju overava EL,i to na kraju kada sve saberemo zasluzeno,mada kazem da su na tome mestu bili ili Radnicki ili Sloboda isto bi bilo zasluzeno.Bilo bi dobro kada bi ova ekipa ostala na okupu za Evropu,ali tesko ce se to desiti,prvenstveno mislim da ce Mudrinski da napusti "Curane",a isto mislim da ce da se desi i sa Djenicem.

Krivo mi je sto Radnicki iz Kragujevca nije osigurao Evropu,misljenja sam odavno da bi oni svojom igrom mogli da lepo prikazu nas fudbal u Evropi,bolje od Jagodine,pa i od ovakve Vose,ali jbg,ne bas blistav kraj prvenstva ih je udaljio od toga iako su bili poprilicno sigurni u toj luci.

Iz lige ispadaju Borac iz Cacka te Metalac iz Gornjeg Milanovca.Oba kluba koji bi trebali da od naredne sezone dobiju naredne stadione.Doduse onaj u Cacku ne bi prosao toliku rekonstrukciju u ovome trenutku kao onaj u Gornjem Milanovcu koji ce po svemu sudeci veoma lepo da izgleda.I dalje mislim da ekipa kakva je Borac sa takvim igracima u ekipi poput IGnjatovica,Maslaca,Milicica,Alvesa,Knezevica,Zocevica ne zasluzuje da ispadne iz lige,ali jbg takav je fudbal,i pored takvih igraca u ekipi koji bi po meni trebali realno da se bore za Evropu oni su odigrali kada je bilo najbitnije nekoliko izuzetno losih utakmica i to ih je kostalo.Sta je tu je fudbal je takav da imena ne daju neku garanciju klubu za uspeh,a za njih bi to ove godine bio i opstanak.Sa druge strane Metalac bez ikakve mrlje napusta Superligu.Ovakva ekipa prosto ne zasluzuje da igra elitni rang,nemaju igrace,nemaju stadion,jednostavno nemaju nista sto bi ljubitelje fudbala bar nateralo da razmisle o njihovom ucescu u eliti i Metalca apsolutno nikome nije zao,osim mozda ponekog navijaca istog.

Na kraju sezone mislim da je tabela realna.Jedino je OFK Beograd mozda trebao ici malo vise jer su zaista imali odlicnih utakmica ove sezone.Pa mislim da su najmanje 2 njihove u 5 najboljih utakmica lige.Jos jednom se potvrdilo da su jedna lepa,skladna,mlada ekipa koja moze svakakoga dobiti i koja se nikoga ne boji,i stvarno mi je zao sto nemaju vise od ovih 700 gledalaca u proseku.Sta ce biti naredne sezone,o tome cemo kada dodje vreme,ali prve najave kazu da Karaburma sledece godine nece biti domacin superligaskog fudbala.Da li ce OFK krenuti put Vizelj Parka da ponovo deli stadion sa Borcancima ili ce ostati u samom Beogradu i preci na stadion na Vracaru ostaje da vidimo.

Od ostalih klubova nema se sta izdvajati,sve je bilo tu u "pet deka" sto kaze narod.Rad je po mome misljenju osvojio manje bodova nego sto je trebao.Kiksali su na mestima i u vreme kada se nisu nadali,igrali su oni kvalitetan fudbal,dostojan vece pozicijie od ove 10.ali igarli su i drugi fudbal i vesto koristili greske "Gradjevinara" te ih spustali za poziciju nize.

Nema se vise sta reci,naredna sezona neka bude jos bolja,jos posecenija od prethodne,videcemo jos rasplet u Prvoj ligi Srbije i onda cemo pricati o novoj 2012/13 sezoni za koju se nadamo da je nece pokvariti smak sveta. :mrgreen:
Dolazi leto,dolaze evropske utakmice,zanimljiva transfer pijaca i ja se nadam da ce se imati sta pratiti u nadolazecem periodu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 23 maj 2012, 17:33

Tribalian je napisao/la:Iskreno ne bih voleo da Jagodina izbori Evropu,ali zbog glupiranja Novosadjana i Kragujevcana u prolecnom delu,verovatno hoce :roll: Taj klub nema navijace ,ima nesto malo simpatizera, poseta nikakva...Stadion tu i tamo...
Eeee ali što ste im pomogli....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 23 maj 2012, 20:09

Devil je napisao/la:Partizan po peti put zaredom prvak drzave.Zasluzeno ili ne ostavicemo drugima da procenjuju jer sta god ja ovde da kazem dezurni pratioci ce da nadju manu u tome.
Titula je zasluzena,bili su najmanje losi...

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 31 maj 2012, 17:03

BSK Borča: Moguća fuzija sa Napretkom!

http://www.****/s246487/Sport/Fudba ... etkom.html

Nije bas da puno pratim JSL, al u zadnje vrijeme sam poceo i ako bi se desila ova fuzija, Srbija bi iduce sezone imala zaista predobru Ligu. Mozda klubovi nece bit neka europska sila, al ce bit za respekt u Srbiji. Partizan, Zvezda, Vosa, Sloboda, Radnicki Nis, Radnicki Kragujevac, Novi Pazar, Napredak. Mozda imaju jos 2-3 kluba, al mi ne padaju na pamet. Gore osam nabrojanih imaju veliki broj navijaca i svi osim NP imaju realne mogucnosti u borbi za vrh. JSL bi trebao bit jako gledan iducu sezonu. Kad bi smanjili broj klubova na 12 imali bi ogroman potencijal za napredak, al i ovako kad bi se pola lige moglo borit za vrh je takodjer respektabilno.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 17 jun 2012, 16:47

Najbolji golman Jelen Superlige u prethodnoj sezoni, Marko Šimić, karijeru će nastaviti u iranskom klubu Senat Naft sa kojim je potpisao ugovor na godinu dana.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 jun 2012, 17:51

To najbolji se pise sa navodnicima u ovom kontekstu. ;)

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 17 jun 2012, 17:52

Devil je napisao/la:To najbolji se pise sa navodnicima u ovom kontekstu. ;)
Tacno ;) Znamo ko je najbolji ;)
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 17 jun 2012, 19:41

Tribalian je napisao/la:
Vladimir Stojkovic ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 jun 2012, 19:53

NukeR_G1970 je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:
Vladimir Stojkovic ;)
Nikola Petrovic. ;)

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 18 jun 2012, 03:49

Devil je napisao/la: Nikola Petrovic. ;)
Nije jos ali bice ;)

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 18 jun 2012, 12:40

@Devil

Tvoje cijenjeno misljenje o Radanu Sunjarevicu iz Pazara? :D
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 jun 2012, 12:48

retro je napisao/la:@Devil

Tvoje cijenjeno misljenje o Radanu Sunjarevicu iz Pazara? :D
Prosek igrac.Igrac koji je stvoren za rotaciju u nekom osrednjem timu ala Novi Pazar gde je igrao u poslednje vreme.Pre toga odigrao kamaru utakmica za Sevojno i onda kada su se fuzionisali nastavio u Slobodi iz Uzica.Igra na poziciji zadnjeg veznog,ponekad je igrao i malo ispred kao taj osigurac u veznom redu izmedju ofanzivnog dela i zadnjeg dela ekipe ali ipak mnogo bolje se snalazi na prvonabrojanoj poziciji.On je vec u zrelim igrackim godinama,tu negde oko 30-te,napredovati vise ne moze,to je sto je,samo je pitanje kako ce da se uklopi u ekipu Sarajeva,ako se dobro uklopi i krene pruzati prave partije za neke rotacije moze da bude i vise nego dobar,u suprotnom...Tesko mi je sa ovakvim igracem proceniti da li ce biti dobro pojacanje ili ne ma koliko god ja poznavao fudbalske prilike u Srbiji i BIH jer Radan je onaj od igraca toplo-hladno koji moze odigrati odlicno ali moze i ukenjati do kraja. ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jun 2012, 18:33

Cavric potpisao za OFK,i pri tome izjavio da mu je decacki san da zaigra za OFK. :lol: I to da cujem u ovo vreme fudbala u Srbiji.Bice to odlicno pojacanje za "Romanticare " verujem...

Sta reci o ostalim klubovima do sada....

Iz Slobode otisao Bosman. :roll: Olako su ga se resili,ali naravno niko od nasih klubova nije dovoljno pametan da ga dovede,a takodje je otisao i iskusni Vranjkovic takodje bez kluba.

Jagodina je za sada prodala odlicnog golmana Simica u iranski Sanat Naft mada sam ja misljenja da je on trebao malo sacekati pa posle Eura otici negde u Evropu jer ima kvalitet za to.Ovako se odlucio ipak da uzme odma' kes kako mu kasnije ne bi pobegao.Otisao je i veznjak Sasa Marjanovic u Sheriff,a Lukic se vratio u spansku Huescu.

Radnicki iz Kragujevca je prodao Nenadica Zvezdi,Kostica Groningenu,Pustinjakovica Mladosti iz Lucana,a Zivadinovic je otisao jos se ne zna gde.U klub je jedino stigao Zoranovic iz Sumadije.

OFK je osim dolaska Cavrica,prodao Amera Osmanagica Haugesundu,te poslao Milica u Borac iz Banja Luke.

Javor je ostao bez Vujadinovica koji se vratio u Udinese,Odita je otisao u Taraz,a Karan je vracen u Vosu.

Rad je doveo Gnjatica iz Kozare,a put inostranstva su otisli Marko Stanojevic u Sheriff i Nemanja Andric u Gyor.

Hajduk iz Kule je prodao odlicnog Pauljevica Partizanu,Hadzibulica u Tampines,Bubala i Covila u Koper a Paunovic je raskinuo ugovor.

BSK iz Borce je prodao Stokica Borcu iz Banja Luke,te Vignjevica Napretku.

Iz Smedereva je otisao Jelovac koji ce karijeru da nastavi u americkom Vermontu,zatim Brkovic koji ce u Hapoel iz Haife a Brasanac je vracen u Partizan.

Kao sto se vidi,klubovi su za sada vecinom prodavali,a kupovina se ocekuje u narednim danima kada treneri vide sta im je ostalo na raspolaganju.

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 25 jun 2012, 17:45

Sve u svemu srpski klubovi su dobro prošli u baražu za LE i LŠ:

Partizan-na temi

Crvena Zvezda:Dobili su Naftan iz Bjelorusije..šta reći...Zvezda ostala bez Tošića,Borhe...vjerovatno odlaze Mikić a možda i lazović..ali iapk i dalje ne bi trebali imati većih problema sa Bjelorusima,mada će biti tvrdo gore..prognoziram jednu minimalnu pobjedu ili remi kod Lukašenka :D i onda nabijanje na Marakani i prolaz u 3.pretkolo.

Vojvodina:Čekaju pobjednika između Litvanske Suduve i Estonske Daugave koja debituje u Evropi.Vjerovatno će dobiti Litvance i biće favoriti protiv njih..Ali ne treba zaboraviti da su prošle sezone ispali od Vaduza iz Lithenštajna :oops: i to im treba biti velika opomena kao i Partizanu.Ovde očekujem pobjedu u NS i remi u gostima.

Jagodina:Jagodinci će debi u evropi imati van Evrope :mrgreen: sa nepoznatim Kazahstancima...Otišao im je Šimić,odličan golman..veliko je pitanje kakve su ambicije kluba..Imaju šanse sa Kazahstancima ali neće biti lako jer u Kazahstanu igra dosta stranaca što tamo uzimaju lijepe pare i tamo je fudbal u ekspanziji u zadnje vrijeme,tako da Jagodini neće biti lako da prođe u 2.pretkolo...Ipak mislim da su blagi favoriti 55%-45%...Ukoliko prođu u 2.pretkolo vjerovatno ih čeka najbolji tim u istoriji Norveške,Rozenborg i bojim se da se tu završava evropski put Jagodinaca za ovu sezonu.Iskreno bih bio zadovoljan prolazom u 2.pretkolo,sve preko toga je senzacija.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 28 jun 2012, 13:05

ovaj htjedoh pitati, na kojem ce stadionu igrati Jagodina ? i Vojvodina ? da li mogu igrati na svojim stadionima ili ?
p.s. mislim na euro nastupe :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 jun 2012, 13:10

delko je napisao/la:ovaj htjedoh pitati, na kojem ce stadionu igrati Jagodina ? i Vojvodina ? da li mogu igrati na svojim stadionima ili ?
p.s. mislim na euro nastupe :)
Na svojim. ;)

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 28 jun 2012, 16:12

Mislim da Jagodina cak ima i prednost u odnosu na Vojvodinu sto se tice stadiona po UEFA kriterijumu.

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 28 jun 2012, 17:16

Kad oni dobijaju reflektore?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 jun 2012, 18:17

braoolyo je napisao/la:Kad oni dobijaju reflektore?
Tokom leta.U naradnu sezonu bi trebali uci sa njima.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 jun 2012, 18:56

slika -slika

JAGODINA-ORDABASY

Imam malo vise vremena sada radi ovog toplog vremena,pa cu se osvrnuti na jedinog naseg predstavnika u prvom pretkolu kvalfikacija.Jagodina je za protivnika dobila jedan mladi klub iz Kazakhstana.Osnovani 1998.godine,a od 2003.nose naziv Ordabasy pod kojim se i sada takmice. Osvajaci su kupa Kazakhstana 2011.godine te superkupa Kazakhstana 2012.Dakle ne radi se o nimalo naivnoj ekipi koja je u jednom procvatu poslednjih godina.Sa klupe ih predovodi Viktor Pasulko,ukrajinac koji je imao i par nastupa za selekciju SSSR.Od igraca na koje treba obratiti paznju tu su svakako Vladimir Djilas,napadac,upravo bivsi igrac Jagodine iz koje je otis'o 2011.godine u Aktobe a zatim odatle u Ordabasy.Tu je i Mohhamed Arouri,defanzivac iz Tunisa bivsi igrac Kaunasa,te Aleksandar Trajkovic takodje nekada igrac Jagodine i Radnickog iz Nisa.Dakle u Ordabasyu dva bivsa igraca "Curana".

Jagodina za sada nit' smrdi nit' mirise.Ostali su bez odlicnog golmana Simica,zatim Sasa Marjanovic u Sheriff,a otisao je i Milos Krstic u svicarski Thun.Simo Krunic je juce najavio da u prvi evropski mec Jagodina ide sa igracima iz prosle sezone jer prave zamene jos uvek nisu dovedene i da nece sa njima zuriti. :roll: Nelogican potez pogotovo sto su ostali bez tri odlicna igraca.

Sretno Jagodini,samo im to mogu pozeleti,prvi mec igraju u Jagodini,a zatim najverovatnije u Almati jer stadion Ordabasya ne ispunajva uslove.Nadam se prolasku i onda aBd Rosenborg u JAgodini. 8-)

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.