NBA draft

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Slatinash_7
Kontakt:

Re: NBA draft

Post Postao/la Slatinash_7 » 27 jun 2012, 23:16

http://www.nba.com/2012/news/features/d ... ef:nbahpt1
Ja sam ovdje malo citao,nista specijalno,al NBA.com je ipak renome...Iako sam i ja misljenja da Lamb ne moze do 14.mjesta,al za Drummonda sam siguran da moze do 14.ili 16.mjesta jer doktori uvelike pricaju o njegovim problemima sa ledjima tako da..A sto se tice ovog trade-a sa MIL,ne znam,to mi djeluje kao win-win situacija,samo sto Houston nece draftovati Drummonda kao 16. pick jer ce biti previse ljudi pod kosem...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 27 jun 2012, 23:16

Milwaukee trazi centra ili dva, ako vide da mogu Zellera ili cetvorku kao sto je Jones uzeti na 14 picku dati ce ga i uzeti npr Dalemberta i 14 pick za 12 i jos neke koji ne trebaju Bucksima...

Ako vide da Jones 3 moze do 14 onda moze izgledati i ovako Jennings-Ellis-Mbah e Moute-Perry Jones 3-Dalembert

Ako ne bude trade, uzmu centra Zellera ili Leonarda i potpisu Ilyasovu na visegodisnji i to je to

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 jun 2012, 23:20

Slatinash_7 je napisao/la:http://www.nba.com/2012/news/features/d ... ef:nbahpt1
Ja sam ovdje malo citao,nista specijalno,al NBA.com je ipak renome...Iako sam i ja misljenja da Lamb ne moze do 14.mjesta,al za Drummonda sam siguran da moze do 14.ili 16.mjesta jer doktori uvelike pricaju o njegovim problemima sa ledjima tako da..A sto se tice ovog trade-a sa MIL,ne znam,to mi djeluje kao win-win situacija,samo sto Houston nece draftovati Drummonda kao 16. pick jer ce biti previse ljudi pod kosem...
Ja sam svasta citao, od svakakvih insajdera, analiticara, majstora i koga sve ne, ali nisam nigdje procitao da Drummond ima ozbiljnih problema sa ledjima. Mozda si ti zamijenio Drummonda sa Sullingerom, jer Sullinger ima problema sa ledjima, a ne Drummond (barem koliko sam mogao procitati).
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 27 jun 2012, 23:23

Slatinash_7 je napisao/la:http://www.nba.com/2012/news/features/d ... ef:nbahpt1
Ako Drummond bude dostupan Portlandu oni ce ga preskociti jer se boje povreda i onda ako bude Milwaukee mogao da ga uzme vjeruj da ce ga uzeti ;) Ali nece biti, uzet ce njega neko prije...

Rocketsima je najbolje da ove pickove nadju sebi star playera kojeg toliko traze...Ovako mogu draftovati samo igrace od kojih nece dobiti instant efekt, a oni to traze jer su ekipa koja nema star playera

A za ovog Sullingera se pricalo prije dvije godine da je siguran prvi pick dok nije dobio probleme sa ledjima i dok nisu vidjeli da nema dovoljnu visinu i raspon..Barnes je isto na pocetku sezone vazio kao prvi pick ali se promjenise stvari tako da vjerovatno se na draftu nece znati ko pije ko placa :) Ali mislim da Drummond ne moze tako nisko pasti

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 27 jun 2012, 23:53

delpiero20 je napisao/la:
Ako Drummond bude dostupan Portlandu oni ce ga preskociti jer se boje povreda i onda ako bude Milwaukee mogao da ga uzme vjeruj da ce ga uzeti ;) Ali nece biti, uzet ce njega neko prije...

Rocketsima je najbolje da ove pickove nadju sebi star playera kojeg toliko traze...Ovako mogu draftovati samo igrace od kojih nece dobiti instant efekt, a oni to traze jer su ekipa koja nema star playera

A za ovog Sullingera se pricalo prije dvije godine da je siguran prvi pick dok nije dobio probleme sa ledjima i dok nisu vidjeli da nema dovoljnu visinu i raspon..Barnes je isto na pocetku sezone vazio kao prvi pick ali se promjenise stvari tako da vjerovatno se na draftu nece znati ko pije ko placa :) Ali mislim da Drummond ne moze tako nisko pasti
Ne znam,sve je moguce,mozda sam ja pogresno citao,ne znam ni sam vise gdje al eto...Vecina je Drummonda preselila sa 7. na 12-16.pick,znaci ima nesto cega se boje,a i zbog cega ce ga Portland preskociti,ako ne zbog povrede ? Uglavnom MIL bi mogao biti onda pobjednik drafta ako uzmu Dalamberta i 14.pick za 12.pick i neke fillere...HOU def moze profitirati sa ta 3 picka na ovako dubokom draftu..Mislim da bi Kingsi trebali trade 5.pick za nekog igraca jer MKD je definitivno preveliko postavljen,a i nema nekog potencijala za 5.pick na ovom draftu.Draft jeste dubok al pun je igraca od kojih se ocekuje kradja drafta,nema toliko onih sto donose instant efekt..
Slatina Bog i batina

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 27 jun 2012, 23:58

ima li igraca sa ovih prostora prijavljenih za draft?
nema potpisa

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 27 jun 2012, 23:59

Admir_Sa je napisao/la:ima li igraca sa ovih prostora prijavljenih za draft?
Ima Kuzmic i Djedovic od nasih, ima neki Hrvat isto, al Srba nema.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 28 jun 2012, 00:02

Ognjen Kuzmic,Nihad Djedovic,Leon Radosevic... to je sto ja znam
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 28 jun 2012, 00:04

Portland ce ga preskociti (Drummonda) jer Portland zeli igraca koji moze odmah da pravi dobre stvari, zato i zele da trejdaju svoje pickove jer ne zele potpuni rebuilding. Drummond je nebruseni dijamant i njegov trener iz srednje skole je rekao da sa njim treba imati strpljenja, te da ce mu oko 5 godina trebati da pocne iskoristavati sav svoj potencijal i talenat. Kingsi bi mogli vrlo lako uzeti Drummonda, a ako ne uzmu oni, onda sigurno ga uzima Detroit, kako bi uparili Monroea i Drummonda, sto bi moglo biti veliko za Detroit, jer imali bi 2 odlicna visoka igraca te bi Monroe bio vracen na prirodnu mu poziciju PF, iako se dobro snalazi na centru. MKG je najmladji igrac na draftu, ima potencijala naravno, a od njega se ocekuje da igra vrhunsku odbranu odmah, nevjerovatna radna etika odlikuje ovoj momka, te za njega kazu da je on tip igraca kojeg svaki trener zeli trenirati (tesko nas on moze proci ako bude se odlucivalo kod nas izmedju Barnesa i MKG-a). 5. pick je najnize sto MKG moze da bude, jer ono sto za njega kazu je da jedino sto treba da uradi je da poboljsa sut, tj. da ima konstantniji sut i malo bolji ball handling sto bi Ameri rekli.

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 jun 2012, 00:10

BIHfan je napisao/la:
Mislim da je mali Djekic iz Partizana na draftu,kao i Tomislav Zubcic iz Cibone...

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 28 jun 2012, 00:12

NEZALAGANJE je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:
Mislim da je mali Djekic iz Partizana na draftu,kao i Tomislav Zubcic iz Cibone...
http://www.tvarenasport.com/vesti/11270 ... t-bez-srba" onclick="window.open(this.href);return false;
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 jun 2012, 00:14

Ja procitah listu,oni mozda nisu,a mozda je i povucena prijava...

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 28 jun 2012, 00:17

adriano_leite je napisao/la:Portland ce ga preskociti (Drummonda) jer Portland zeli igraca koji moze odmah da pravi dobre stvari, zato i zele da trejdaju svoje pickove jer ne zele potpuni rebuilding. Drummond je nebruseni dijamant i njegov trener iz srednje skole je rekao da sa njim treba imati strpljenja, te da ce mu oko 5 godina trebati da pocne iskoristavati sav svoj potencijal i talenat. Kingsi bi mogli vrlo lako uzeti Drummonda, a ako ne uzmu oni, onda sigurno ga uzima Detroit, kako bi uparili Monroea i Drummonda, sto bi moglo biti veliko za Detroit, jer imali bi 2 odlicna visoka igraca te bi Monroe bio vracen na prirodnu mu poziciju PF, iako se dobro snalazi na centru. MKG je najmladji igrac na draftu, ima potencijala naravno, a od njega se ocekuje da igra vrhunsku odbranu odmah, nevjerovatna radna etika odlikuje ovoj momka, te za njega kazu da je on tip igraca kojeg svaki trener zeli trenirati (tesko nas on moze proci ako bude se odlucivalo kod nas izmedju Barnesa i MKG-a). 5. pick je najnize sto MKG moze da bude, jer ono sto za njega kazu je da jedino sto treba da uradi je da poboljsa sut, tj. da ima konstantniji sut i malo bolji ball handling sto bi Ameri rekli.
E ovo za Detroit sam slusao negdje,GM Pistonsa je valjda rekao da nece propustiti Drummonda,kao i za Kingse da ga upare za Cousinsom...Al eto po ovome on bi mogao pasti do tog 12-14. picka,iako ja ne vjerujem bas u to...Sto se tice MKD,mislim da je liga malo prepuna Igoudala,Grangera,Gayeva i tih igraca koji igraju odbranu i imaju tu radnu etiku,ja licno nebi uzeo MKD da sam na mjestu Kingsa...I isto tako za Dorona Lamba ne vjerujem da ce pasti do 29.picka da ga uzme Chikago...I da ponovo pitam sta je sa Scoop Jardina,jel toliko los da ne moze u prvih 30 ?
Slatina Bog i batina

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 28 jun 2012, 00:23

Kako se Dion Waiters, Austin Rivers i Kendall Marshall iz dana u dan penju na mockovima pa sljedeci dan padnu pa opet evo sada ovi strucnjaci stave Waitersa na 6. pick nrp

U prijevodu ne zna se ko pije ko placa...Na jednom mocku igrac u 10 u drugom tek dvadeseti i tako :D

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 jun 2012, 00:25

Slatinash_7 je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Portland ce ga preskociti (Drummonda) jer Portland zeli igraca koji moze odmah da pravi dobre stvari, zato i zele da trejdaju svoje pickove jer ne zele potpuni rebuilding. Drummond je nebruseni dijamant i njegov trener iz srednje skole je rekao da sa njim treba imati strpljenja, te da ce mu oko 5 godina trebati da pocne iskoristavati sav svoj potencijal i talenat. Kingsi bi mogli vrlo lako uzeti Drummonda, a ako ne uzmu oni, onda sigurno ga uzima Detroit, kako bi uparili Monroea i Drummonda, sto bi moglo biti veliko za Detroit, jer imali bi 2 odlicna visoka igraca te bi Monroe bio vracen na prirodnu mu poziciju PF, iako se dobro snalazi na centru. MKG je najmladji igrac na draftu, ima potencijala naravno, a od njega se ocekuje da igra vrhunsku odbranu odmah, nevjerovatna radna etika odlikuje ovoj momka, te za njega kazu da je on tip igraca kojeg svaki trener zeli trenirati (tesko nas on moze proci ako bude se odlucivalo kod nas izmedju Barnesa i MKG-a). 5. pick je najnize sto MKG moze da bude, jer ono sto za njega kazu je da jedino sto treba da uradi je da poboljsa sut, tj. da ima konstantniji sut i malo bolji ball handling sto bi Ameri rekli.
E ovo za Detroit sam slusao negdje,GM Pistonsa je valjda rekao da nece propustiti Drummonda,kao i za Kingse da ga upare za Cousinsom...Al eto po ovome on bi mogao pasti do tog 12-14. picka,iako ja ne vjerujem bas u to...Sto se tice MKD,mislim da je liga malo prepuna Igoudala,Grangera,Gayeva i tih igraca koji igraju odbranu i imaju tu radnu etiku,ja licno nebi uzeo MKD da sam na mjestu Kingsa...I isto tako za Dorona Lamba ne vjerujem da ce pasti do 29.picka da ga uzme Chikago...I da ponovo pitam sta je sa Scoop Jardina,jel toliko los da ne moze u prvih 30 ?
Scoop je imao neku povredu,koja mu je malo unazadila razvoj...To sam nedavno citao,jer je bio na workoutu kod SAS ;)

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 28 jun 2012, 00:28

Nece on biti draftovan vjerovatno...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 28 jun 2012, 00:39

Joj kako ce ovo biti lud draft majko mila. Evo pojavila se prica kako ce Cavsi dati 4. pick Portlandu za 6. pick i 11. pick, jer sad izgleda Portland zeli Drummonda te se boje da ce Drummond biti draftovan prije 6. picka, a onda poslije toga da cemo dati Andya i 24. pick za 7. pick Warriorsa uz neki njihov los ugovor (RJ ili Biedrins). Nakon toga mi bismo imali 6. pick, 7. pick i 11. pick, te mislim da bismo na taj nacin napravili mnogo dobar posao na ovom draftu. Sutrasnji dan je najbolje prespavati do momenta kada draft pocne :lol: .

Mes Que Un Club!

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 28 jun 2012, 00:46

drago mi je zbog rocketsa što imaju tri picka prve runde, mogli bi oni sljedeće sezone biti veoma, veoma opasni.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 jun 2012, 01:14

Carlo je napisao/la:drago mi je zbog rocketsa što imaju tri picka prve runde, mogli bi oni sljedeće sezone biti veoma, veoma opasni.
Eto sad je HOU trejdovao 14. pik i Dalamberta u MIL za 12.pik Leuera,Brockmana i Livingstona...Time dalje zele trejdovati za top10 pik/ove i tako pokusati nagnati ORL da im trejduju Howarda...

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 28 jun 2012, 02:12

NEZALAGANJE je napisao/la:
Carlo je napisao/la:drago mi je zbog rocketsa što imaju tri picka prve runde, mogli bi oni sljedeće sezone biti veoma, veoma opasni.
Eto sad je HOU trejdovao 14. pik i Dalamberta u MIL za 12.pik Leuera,Brockmana i Livingstona...Time dalje zele trejdovati za top10 pik/ove i tako pokusati nagnati ORL da im trejduju Howarda...
moglo bi nešto od njih biti, još ako Howard dođe, pih...

Jonathan Givony ‏@DraftExpress
**** say Houston has an offer of Lowry, the #14 and #16 picks for Tyreke Evans and the #5 pick on the table. Up to Sacramento to decide.
Legion Sports ‏@MySportsLegion
Report: If Kings accept the deal, Rockets then plan to offer Orlando Tyreke Evans, Kevin Martin and picks #5 & 18 to the Magic for Dwight
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.