Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Paraglajder
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Paraglajder » 26 jun 2012, 19:29

'ajde šta plačete za Sigurdsonom, nije Xabi Alonso...
YNWA

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 26 jun 2012, 19:47

Real Madrid zainteresovan za Aggera... :?
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 26 jun 2012, 19:59

Real želi Aggera, City Skrtela, Juventus Suareza, Milan Reinu... :lol: Mi nikog ne želimo. :D
Najboljih 11 all time prema Guardianu:

slika
Sad će se zakuhati na temi. :mrgreen:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 26 jun 2012, 20:02

ma ako odu svi nabrojani mogu reći da ste nayebali... :?

teško je sada naći dobre odbrambene koji bi zamjenili Skrtela i Aggera...Reina i može ići kao i Suarez...njih je lakše zamjeniti...Reina je bio tanak u posljednje vrijeme...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 26 jun 2012, 20:39

Ne razumijem vas da još ne kontate da je oko transfera prvi Levy a tek onda trener ...

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 26 jun 2012, 20:48

Nisam pratio pa nek mi neko kaze jeli Liverpool koga doveo od igraca da vidim hocetel biti kakva konkurencija sl. sezone :D
Glory Glory Man United !!! :D

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 26 jun 2012, 20:56

Brate nisam fan L'poola, ali ti mogu reći, zadnjih nekoliko godina su učinjene neke fatalne greške, koje su ovom klubu nanijele veliku štetu i na taj način ga unazadile za nekoliko godina.

Te greške se ne mogu preko noći ispraviti i proteći će još puno Neretve Konjicom dok L'pool ponovo ne bude konkurentan Unitedu, a samim tim i u borbi za titulu. ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

youngredcomps
Kontakt:

Post Postao/la youngredcomps » 26 jun 2012, 21:32

red devil88 je napisao/la:Nisam pratio pa nek mi neko kaze jeli Liverpool koga doveo od igraca da vidim hocetel biti kakva konkurencija sl. sezone :D
prijelazni rok traje do 31.8 koliko ja znam.predhodni sezona smo kupovali skoro najvise od svih(po broju iigraca) pa nismo nista napravili,pa su ljudi shvatili da treba ici polahko i dobro procjeniti igraca,a ne kao dosad mi za jednog downinga damo 23 mil.samo da sto prije zavrsimo transfer.POLahko GDje nam se zuri
Steven Gerrard: ''Ja ne nosim Liverpool u srcu, ja ga nosim u duši jer srce će jednom stati, a duša je vječna!.'

youngredcomps
Kontakt:

Post Postao/la youngredcomps » 26 jun 2012, 21:35

IlPrincipino je napisao/la:Real Madrid zainteresovan za Aggera... :?
jose mourinho je rekao da stoperski par PEPE-RAMOS nece mjenjati za sljedecu sezonu,pa tako da ce agger ostati,i ne samo to AGGER voli LIVERPOOL isto koliko i GERRARD.on ce ostati bas kao i suarez a kad bi neko htio reinu ja bi mu ga odmah dao za 10 mil.i kupio lorisa za 15-20
Steven Gerrard: ''Ja ne nosim Liverpool u srcu, ja ga nosim u duši jer srce će jednom stati, a duša je vječna!.'

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 26 jun 2012, 21:49

Nije meni toliko krivo sto nije dosao Sigurdson,hajd nije to neki WC pa da placemo zbog njega.. Ja sam ljut na strucni stab Liverpoola koji je dopustio da nam Totenham uzme tog igraca,bukvalno ispred nosa..

Pa jel to Totenham neki gigant koji moze ponuditi 100k vise platu od Liverpoolove uprave ?? Naravno da ne.
Ali eto,yebaji ga.. Ovo nam vec postaje svakodnevnica

A od navedenih igraca za koje se spominje odlazak jedino bi mogao otici Skrtel jer je Suarez izjavio da voli L'pool,o Aggeru i njegovoj odanosti klubu ne treba trositi rijeci a Reina kad bi otisao to bi mogao biti samo dodatni + za nas.
ZZ

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 26 jun 2012, 22:33

moj uzor-S.G je napisao/la:Nije meni toliko krivo sto nije dosao Sigurdson,hajd nije to neki WC pa da placemo zbog njega.. Ja sam ljut na strucni stab Liverpoola koji je dopustio da nam Totenham uzme tog igraca,bukvalno ispred nosa..

Pa jel to Totenham neki gigant koji moze ponuditi 100k vise platu od Liverpoolove uprave ?? Naravno da ne.

A od navedenih igraca za koje se spominje odlazak jedino bi mogao otici Skrtel jer je Suarez izjavio da voli L'pool,o Aggeru i njegovoj odanosti klubu ne treba trositi rijeci a Reina kad bi otisao to bi mogao biti samo dodatni + za nas.
Volio je i Kaka' Milan. ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

HALA MADRID !

youngredcomps
Kontakt:

Post Postao/la youngredcomps » 26 jun 2012, 22:39

raul-zakon je napisao/la:
moj uzor-S.G je napisao/la:Nije meni toliko krivo sto nije dosao Sigurdson,hajd nije to neki WC pa da placemo zbog njega.. Ja sam ljut na strucni stab Liverpoola koji je dopustio da nam Totenham uzme tog igraca,bukvalno ispred nosa..

samo se nadaj da ce agger napustiti liverpool i otici u real.Moze al za nekih 70 mil. kao i kaka

Red Assassin
Kontakt:

Post Postao/la Red Assassin » 27 jun 2012, 00:25

raul-zakon je napisao/la:

Volio je i Real Madrid Gerrarda dok je mislio da se sve moze parama kupiti ;)

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 27 jun 2012, 00:28

@youngredcomps

:lol: :lol: :lol: :lol:

Pored 2 zdrava, vrlo kvalitetna štopera, koji se povrijeđuju oprilike svake prestupne godine davati tolike grdne pare? :lol:

Pa nije Mou Roberto Mancini, jbt...

Ali, kada bi Real sad odlučio ponuditi neku enormnu svotu za nekog igrača, na prste jedne ruke se mogu nabrojati igrači koji bi to odbili. To je poanta ovog "Volio je i Kaka' Milan".

Zato kažem, ne treba biti previše uvjeren u ostanak ni jednog igrača, pa ako ima istine u tome da ga JM želi, onda ni Aggera.

Mislim, koliko vas je moglo pretpostaviti da će El Ninho otići iz L'poola i to baš u Chelsea?

HALA MADRID !

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 27 jun 2012, 00:45

Paraglajder je napisao/la:'ajde šta plačete za Sigurdsonom, nije Xabi Alonso...
baš to...

tottenhem mu nudi 70k sedmično. zašto njemu dati toliko novaca? čime je to zaslužio? pa nije Alonso, dobro si rekao...

imamo Aquamana koji će vjerovatno ostati, a sigurno je bolji igrač od sigurdssona.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Red Assassin
Kontakt:

Post Postao/la Red Assassin » 27 jun 2012, 00:50

LFC has place a new deal for Sigurdsson. Up to player to decide.

Sto me nervira ovo sa SIgurdsonom, kao da je rijec o nekom igracini bez kojeg se ne moze dalje pa se oko njega pravi frka i toliko zapinje. Yebat ga toliko je tamo boljih i kvalitetnijih igraca koji ce rado doci i imati cast biti u timu sa igracima poput Gerrarda, Suareza, Aggera, Carre, Reine.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 27 jun 2012, 00:58

sigurdsson ima potencijal da bude novi downing ili adam (uz dužno poštovanje prema njima). mislim da će se @fera složiti :D
Terry McDermott ‏@TerryMac777
I am delighted to be the new assistant manager at Birmingham City, I can't wait to get started. Thanks to everyone for the kind messages
legenda LFCa, Terry McDermott novi asistent menadžer Birminghama :D
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

TITANIC
Kontakt:

Post Postao/la TITANIC » 27 jun 2012, 09:20

Liverpool je sigurno najslavniji klub u povijesti engleskog nogometa, međutim, posljednjih godina ta slava mu polako opada.

Drugi je po broju naslova prvaka engleske, ima ih čak 18. Osvojio je sedam FA Kupova i 8 ligaških kupova. Ali, to je samo njegov domaći uspjeh. Redsi također posjeduju više europskih titula nego bilo koji drugi klub iz Engleske. Osvojili su tri UEFA Superkupa, tri Kupa UEFA i pet Europskih kupova/Ligi prvaka.

U klubu je igralo mnoštvo fantastičnih igrača, ali samo neki od njih su postale istinske legende kluba. Dosimo vam naš izbor od 10 najboljih napadača Liverpoola svih vremena.

10. Fernando Torres

U samo nekoliko godina provedenih u Liverpoolu, Torres se učvrstio kao jedan od najvećih napadača svoje generacije.

U 142 nastupa za Redse, protivničku mrežu je tresao 81 puta. Da je ostao u Liverpoolu, sigurno ne bi stao na ovim zaista fantastičnim brojkama.

A zatim je došla 2011. godina, te je Torres odlučio napustiti klub u kojem je stekao toliku slavu, u kojem je bio miljenik navijača. Najgore od svega, prešao je u jedan od najvećih rivala Liverpoola, u londonski Chelsea.

9. John Toshack

Ukoliko Andy Carroll bude tražio inspiraciju za iduću sezonu, sigurno bi trebao pogledati neke od majstorija Johna Toshacka za vrijeme dok je ovaj nosio dres Liverpoola.

Toshack je bio klasični napadač. Bio je strah i trepet u zračnim duelima i koristio je svoju veličinu kao ogromnu prednost. Njegove sposobnosti su bile fantastične i bio je ubojiti tandem zajedno sa Kevinom Keeganom.

Dalglish je pokušao prošle sezone obnoviti taj tandem uparivši Carrolla i Luisa Suareza u vrhu napada, ali mu to baš i nije uspjelo.

Iako je Johnov broj golova od 98 relativno slab u poređenju s drugim legendama Liverpoola, njegove izrazite napadačke sposobnosti ga stavljaju na ovu listu.

8. Michael Owen

Jeste, to je isti onaj Michael Owen koji je napustio Liverpool prešavši u Real Madrid 2004. godine.

To je također i onaj Owen koji se pri kraju karijere pridružio najvećem rivalu Liverpoola, Manchester Unitedu.

Ipak, oni malo ‘stariji’ navijači Liverpoola će se svakako sjetiti svih njegovih partija u vrijeme kad je nosio dres njihovog omiljenog kluba.

U 297 nastupa, Owen je postigao čak 158 golova.

U 2001. godini, Michael je postao prvi i jedini igrač Liverpoola koji je osvojio nagradu Europskog igrača godine.

7. Billy Liddell

Billy Liddell je cijelu karijeru proveo u Liverpoolu, i u njegovo vrijeme mnogi Redsi su klub nazivali Liddlepool.

Bio je pobožan kršćanin koji ne pije, ne puši i ne psuje. U 23 godine profesionalne karijere, on nikada nije dobio žuti karton.

Unatoč činjenici da je igrao u vrijeme loših standarda i uslova, njegov učinak je fantastičan.

U 534 nastupa za klub, postigao je 228 golova.

6. Gordon Hodgson

Gordon Hodgson je izabran od strane autora zvanične stranice Liverpoola kao član “Kluba slavnih” za sve ono što je učinio za vrijeme provedeno u klubu (1925-1936).

Hodgson je pogađao 240 puta u samo 378 nastupa za Liverpool.

U eri kada je Everton bio dominantniji od Liverpoola, Hodgson je dao tračak svijetla sa svojim izvanrednim nastupima.

U 10 godina provedenih u Liverpoolu, po sezoni je prosječno zabijao 29 pogodaka. Njegov rekord od 17 hat-trickova za klub još uvijek nije oboren.

5. Kevin Keegan

Keegan je jedan od najzaslužnijih za osvajanje tri Ligaške titule, jednog Europskog kupa i dva Kupa UEFE u samo 6 sezona.

Zajedno sa svojim već predstavljenim partnerom u napadu, Johnom Toshackom, Keegan je 70-ih godina harao engleskom.

U 323 nastupa postigao je 100 golova. Da nije napustio Liverpool, ko zna koliko bi još golova postigao.

4. Robbie Fowler

Imao je nadimak “Bog”, te je u prvih 13 nastupa za klub postigao čak 12 golova.

U sezoni 1994/95, Fowler je u utakmici protiv Arsenala postigao hat-trick u samo 5 minuta.

Još uvijek niko nije oborio taj rekord.

Robbie je četvrti na listi strijelaca engleske Premier lige svih vremena sa 163 pogotka.

3. Kenny Dalglish

Dalglish je došao u Liverpool u Augustu 1977. godine za, tada rekordan transfer kluba, cijenu od 440,000 funti, te je bio zamjena za tada već proslavljenog Kevina Keegana.

Od prvog dana veliki pritisak je bio na njemu. Međutim, to ga nije spriječilo da već u prvom nastupu za klub postigne i prvi gol.

“King Kenny” (Kralj Kenny), kako ga zovu navijači Liverpoola, je postizao više od 30 golova po sezoni. Jedan od najslavnijih golova je postigao u finalu Europskog kupa (današnje Lige prvaka) 1978, kada je Liverpool pobijedio FC Brugge rezultatom 1-0.

Ovaj Škotlanđanin je postigao ukupno 172 gola za Redse. Ipak, njegov utjecaj je daleko veći od toga.

Dalglish je mađioničar za pasove. Niko u to vrijeme nije imao tehniku poput njegove. Igrao je u doba kada se nisu bilježile asistencije, kada nisu ni bile toliko važne kao golovi.

Za vrijeme provedeno u klubu, “King Kenny” je osvojio 3 Europska kupa, te 6 ligaških naslova.

2. Roger Hunt

Sir Roger Hunt je za Liverpool igrao u vrijeme takozvane “Shanklyeve ere”.

Zajedno sa Ianom St. Johnom, Hunt je postigao velike uspjehe u klubu.

“Plavi bombarder”, kako su ga zvali, predvodio je tada fantastični tim Liverpoola.

U sezoni 1961/62, Hunt je postigao 41 pogodak u isto toliko utakmica.

Njegovih 245 ligaških golova je rekord Liverpoola što se tiče tog takmičenja.

1. Ian Rush

Kako bilježi američki ESPN, Rush je vodeći strijelac kluba u svim takmičenjima sa nevjerovatnih 346 golova.

Ovaj velšanin je sa Liverpoolom osvojio pet naslova prvaka Engleske u 15 sezona provedenih u klubu.

Zajedno sa Kennyem Dalglishom, on je činio najveći napadački dvojac ikad viđen na Anfieldu.

U sezoni 1983-84, on je postigao 47 golova. Taj podvig je bio dovoljan da postane prvi britanski igrač koji je osvojio europsku Zlatnu kopačku. Iste godine je osvojio naslov prvaka Engleske, Europski kup (današnju Ligu prvaka), te dvostruko priznanje za igrača godine.

Paraglajder
Kontakt:

Post Postao/la Paraglajder » 27 jun 2012, 10:45

Trenutno, naravno da jeste.
YNWA

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 27 jun 2012, 10:50

Rodgers gori od Wengera. Wenger ne da više od 90 000 funti sedmično, a Rodgers ne više od 70 000 sedmično.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.